אמזון מחשבת את המחיר משלוח ולכן לוקחת מיסים, אני אקבל אחזר?
·mp3lll כתב:המוצר 60 דולר, עם משלוח 76, לקחו 15 דולר מיסים.
המחיר של המשלוח לא אמור להיות מדד למיסים, לכן החבילה מתחת ל 75.
האם הקבל אחזר?
תודה!!...
תיאורטית אמור, בפועל לא התנסיתי. בעיקרון אם תפנה אליהם בצאט לאחר המשלוח תוכל לקבל החזר 99% במידה ולא תקבל אוטומטית
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
·mp3lll כתב: המחיר של המשלוח לא אמור להיות מדד למיסים...
אני ממש לא בטוח שההנחה הזו שלך נכונה. למיטב ידיעתי חישוב המס הוא על העלות הכוללת (מחיר המוצר+המשלוח).
בכל מקרה במידה ולא ייגבה מאמזון מס, תקבל את ההפרש חזרה.
זה שונה בשנה שנתיים האחרונות ואכן המס הוא רק על מחיר המוצר.
לי היה מוצר שהייתי צריך לקבל החזר של 21 דולר בערך, כי היה בהנחה מתחת ל$75....אבל הם לקחו מיסים
בסוף הם החזירו לי רק איזה דולר ומשהו..למרות שצריך היה להחזיר הכל.
לא היה לי זמן להיכנס לצ'אט ולחכות לשיחה עם מישהו ולהסביר לו את כל זה (שבוע קשה) אז כבר ויתרתי על זה
מתנחם שבמקרים אחרים שלקחו מיסים כחוק כן קיבלתי החזר מלא...
אז לא לסמוך על זה שיחזירו את הכסף אוטומטית כי בארץ מסוגלים לקחת את הכסף.
אם תשימו לב, על החשבונית שעל הקרטון כתוב מחיר סופי והכל, ואני די בטוח שבארץ פשוט יותר קל להסתכל על המחיר הזה שכולל הכל (פרט למיסים)
מאשר לחשב 2 מוצרים לא כולל המשלוח....
בסוף הם החזירו לי רק איזה דולר ומשהו..למרות שצריך היה להחזיר הכל.
לא היה לי זמן להיכנס לצ'אט ולחכות לשיחה עם מישהו ולהסביר לו את כל זה (שבוע קשה) אז כבר ויתרתי על זה
מתנחם שבמקרים אחרים שלקחו מיסים כחוק כן קיבלתי החזר מלא...
אז לא לסמוך על זה שיחזירו את הכסף אוטומטית כי בארץ מסוגלים לקחת את הכסף.
אם תשימו לב, על החשבונית שעל הקרטון כתוב מחיר סופי והכל, ואני די בטוח שבארץ פשוט יותר קל להסתכל על המחיר הזה שכולל הכל (פרט למיסים)
מאשר לחשב 2 מוצרים לא כולל המשלוח....
·OhadG כתב:·......
אני ממש לא בטוח שההנחה הזו שלך נכונה. למיטב ידיעתי חישוב המס הוא על העלות הכוללת (מחיר המוצר+המשלוח).
בכל מקרה במידה ולא ייגבה מאמזון מס, תקבל את ההפרש חזרה....
צריך לעשות הבדלה בין 2 מקרים:
1)עלות המוצר מתחת ל75$
2)עלות המוצר מעל 75$
במידה ומחיר המוצרים מתחת ל75$, אין מכס גם אם עלות המשלוח היא 100$ (במידה והיא רשומה בשורה נפרדת מעלות המוצר)
במידה ומחיר המוצר מעל 75$ המכס יהיה על המוצר + עלות המשלוח (כלומר על הסכום הכולל).
פעם החישוב היה לפי הסך הכל, שינו את זה שזה יהיה רק על שורת המוצר לכן חשוב לבקש שעלות המוצר תרשם בנפרד מעלות המשלוח בקבלה במידה ומדובר במוצר שעולה פחות מ75
קניתי מאמזון גרמניה מוצר שעלה פחות מ-75$ ללא משלוח ויותר עם. פירטתי להם במספר מיילים למה לא אמורים לגבות מסים בכלל, עם קישורים וצילומי מסך, אבל נתקעו על "כך זה עובד ואם מגיע לך תקבל החזר אח"כ". טוב, קיבלתי החזר, מצד שני קיבלתי גם על חלק מדברים שכן היו אמורים להיות ממוסים.
מעקשנות שלהם אם באמת יקחו בארץ את המס ממחיר מלא הם לא יהיו מסוגלים להבין איפה הבעיה ולך לא יהיה כח להתעסק עם הוכחות למכס על עוד 10$
מעקשנות שלהם אם באמת יקחו בארץ את המס ממחיר מלא הם לא יהיו מסוגלים להבין איפה הבעיה ולך לא יהיה כח להתעסק עם הוכחות למכס על עוד 10$
תנסה לשלוח מייל ל [email protected] או [email protected]
ולבקש שיביאו לך את המספר מעקב של הדואר שליחים בארץ ועם זה תתקשר למוקד של הדואר ותתאם איתם את המסירה
ולבקש שיביאו לך את המספר מעקב של הדואר שליחים בארץ ועם זה תתקשר למוקד של הדואר ותתאם איתם את המסירה
תודה. נעזרתי בשרשור ושי לי עוד הארה על התנהלות מול הדואר
לפעמים I-PARCEL לא מספיקים לעדכן את הסטטוס האמיתי של המשלוח
לדוגמה: אצלי היה רשום במשך 3 ימים שהחבילה נסרקת במכס ולא הבנתי למה הסטטוס לא משתנה
פניתי אליהם במייל וקיבלתי תשובה שהחבילה ממתינה לעבור במכס אבל בתשובה ניתן לי גם מספר למעקב בארץ ברגע שיזה יעזוב את המכס. זה הדבר החשוב באמת. או אז התברר כי החבילה כבר הגיעה לעירי וכל שנותר לי הוא להתקשר לדואר שליחים בטלפון
076-8878505 ולתאם מולם מסירה. אגב הם אומרים לך להיות בבית בטווח של 3 שעות ולא מתקשרים לפני שמגיעים.
בהזמנה אחרת בדף המעקב אחר החבילה היה רשום שהיא בהעברה לארץ. לעומת זאת דרך מעקב באמאזון היה כתוב שהיא כבר הגיעה לארץ... ואכן היא הגיעה והתקשרתי לתאם מסירה.
בל אופן המסקנה שלי היא כך:
לעקוב עחרי החבילה באתר עד שרשום: Package arrived in the destination country
ואז לשלוח מייל במטרה לקבל מספר למעקב בארץ (להציק להם כל יום עד שיהיה להם לתת) ולהיכנס יומית ל"מעקב משלוחים" באתר הדואר כדי לבדוק היכן החבילה
לדוגמה: אצלי היה רשום במשך 3 ימים שהחבילה נסרקת במכס ולא הבנתי למה הסטטוס לא משתנה
פניתי אליהם במייל וקיבלתי תשובה שהחבילה ממתינה לעבור במכס אבל בתשובה ניתן לי גם מספר למעקב בארץ ברגע שיזה יעזוב את המכס. זה הדבר החשוב באמת. או אז התברר כי החבילה כבר הגיעה לעירי וכל שנותר לי הוא להתקשר לדואר שליחים בטלפון
076-8878505 ולתאם מולם מסירה. אגב הם אומרים לך להיות בבית בטווח של 3 שעות ולא מתקשרים לפני שמגיעים.
בהזמנה אחרת בדף המעקב אחר החבילה היה רשום שהיא בהעברה לארץ. לעומת זאת דרך מעקב באמאזון היה כתוב שהיא כבר הגיעה לארץ... ואכן היא הגיעה והתקשרתי לתאם מסירה.
בל אופן המסקנה שלי היא כך:
לעקוב עחרי החבילה באתר עד שרשום: Package arrived in the destination country
ואז לשלוח מייל במטרה לקבל מספר למעקב בארץ (להציק להם כל יום עד שיהיה להם לתת) ולהיכנס יומית ל"מעקב משלוחים" באתר הדואר כדי לבדוק היכן החבילה
בגדול אתה צודק, אבל למי שממתין בקוצר רוח...
האמת שהדואר התקשר אלי (בלי קשר להתקשרות שלי אליו) כדי לתאם מסירה. אני בהתחלה הבנתי שהם לא עושים זאת מאחת התגובות כאן. לפי מה שהבנתי ממנו הם יכולים לתאם עד 2 מסירות לאותה החבילה. כלומר קבעתם שעות ונאלצתם לצאת מהבית? ינסו פעם נוספת לתאם. אם גם בפעם זאת לא תהיו בבית יוחזר לסניף הדואר ויהיה צורך להגיע אליו על מנת לאסוף.