המלצה באיבחון בעיות ברשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
DimaT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

שלום,
יש לי מודם/ראוטר של בזק Netgear DGN2200, תשתית בזק 15MB וספק בזק בינלאומי, בבית רשת אלחוטית וחיבור למחשב ע"י homeplug של Edimax5101.
כעת הראוטר ממקום בסלון ומחשב בחדר עבודה.

בהתחלה הראוטר עמד ליד המחשב והיה מחובר אליו בחיבור רשת קוי רגיל, אך קליטה בסלון ברשת אלחוטית הייתה חלשה (לטלפונים). התקנתי repeater בסלון (ע"ב ראוטר ישן), הקליטה השתפרה אך ובטפלונים היו ניתוקים מדי פעם.

לאחר מכן קניתי הטלויזיה smart אך היא לא התחברה אליו כלל (נאמר לי ע"י שירות טכני שהיא לא תומכת בחיבור אלחוטי ל- repeater) , אז העפתי את repeater והמתקין מחר לי homeplug.בחיבור זה כשניסיתי לראות סרטים מהמחשב לפחות פעם אחד לאורך הסרט בדרך כלל היה ניתוק והסרט היה עוצר. לא מצאתי פתרון לבעיה ובשלב מסוים נשברתי וקניתי דיסק חיצוני להריץ ממנו סרטים בחיבור USB לטלויזיה.

לאחר שקניתי לפטופ ' החלטתי שאני מעביר את הראוטר לסלון כדי לשפר את הקליטה האלחוטית.
כעת הטלויזיה מחוברת ברשת קוית, 2 טלפונים, טאבלט ולפטופ ברשת אלחוטית ומחשב דרך שקע חשמל.
עד כאן הרקע :wink:

שמתי לב שלאחרונה במחשב הנייח התחילו ניתוקים בזמן משחקי רשת או בזמן צפיה בסרטים online. לא ראיתי ניתוקים כאשר אני סתם גולש באתרים. בזמן הניתוק של המחשב הרשת האלחוטית עדיין קיימת (למכשירים אחרים יש גישה לאינטרנט). מדי פעם יש ניתוקים גם ברשת אלחוטית אך שוב פעם רק מכשיר אחד מתנתק כל פעם ושאר המכשירים יכולים לתפקד. אגב הניתוקים לא מתרחשים בכל משחקי רשת, ספציפית עכשיו נראה שבעיקר ב- hearthstone. חשוב להדגיש שלא המשחק מתנתק מהשרת אלה המחשב מתנתק מהרשת.
בגלל משחקי רשת חשוב לי חיבור קוי למחשב.
כשהראוטר היה מחובר באופן קוי למחשב, לא זכור שהיו ניתוקים.
לא יכול להגיד חד משמעית השניתוקים התחילו כשהעברתי את הראוטר לסלון.

ועכשיו לשאלות:
1. איך אפשר לאבחן את מקור הבעיה? ראוטר/תשתית/כרטיס רשת/homeplug ומרחק?
2. האם רשת דרך חשמל יכולה לגרום לניתוקים? הניתוקים קיימים גם בשעות הלילה כאשר רוב מכשירי חשמל בבית כבוים.
3. אני שוקל להקים רשת קוית נורמלית בין החדרים בבית. יש לי ילדים שבאיזהשהו שלב יצטרו אינטרנט בחדרים. האם אפשר להסתמך על חיבור ע"י homeplug ב2 חדרי ילדים וחדר עבודה או שכדאי להשקיע ברשת?
ובכל מקרה, אני לא רוצה להתחיל להקים רשת לפני שאני מזהה את מקור הבעיה עכשיו.

אשמח לעזרה והמלצות.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”