מעוניין להשתדרג למכונה ידנית..

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #101 

תקפוץ לקפה רות ותקנה ממנו ישירות - יהיה יותר זול
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #102 

כן אבל הבעיה שהוא בפתח תקווה ואני גר בפרדס חנה

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #103 

קודם כל, אנחנו שכנים אפשר להגיד :)
יש לך בחיפה את תבור סחר, יש להם הכל ומה שאין אפשר להזמין.
גם יש להם קטלוג באתר שווה בדיקה.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #104 

Chura כתב:קודם כל, אנחנו שכנים אפשר להגיד :)
יש לך בחיפה את תבור סחר, יש להם הכל ומה שאין אפשר להזמין.
גם יש להם קטלוג באתר שווה בדיקה.
...
·

מאיפה אתה אח?
ד"א אם אני צריך לנסוע עד חיפה עדיף לעשות משלוח, אותו כסף מבחינת הדלק..

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #105 

תרים טלפון לגיא צור השכן

http://espressotech.co.il/

או לשכן של צ'ורה אולי יש לו במעבדה במקרה

http://www.coffeex.co.il/

אם כן זכית אם לא תתקע בדואר

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #106 

לא הכרתי את אספרסו-טק, תודה.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #107 

טוב בשעה טובה היום נתתי גיחה קטנה למרכז ולקחתי את הפיה 4 חרירים מאברהמי ועל הדרך הלכתי לאספרסימו להתקין טרמומטר לכוון לחץ ולהחליף לסטימר יותר ארוך.. אפשר לומר שאפשר לצאת לדרך :) ולהגיע לנחלה המצופה

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #108 

מה ההבדל בין מכונה (E61 לדוגמא איזו ויוי כמו שלי..) שיש לה דוד יחיד לבין מכונה דואל בויילר (profitec pro 700 לצורך העניין).. האם יש הבדל באיכות של ההקצפה? מה נותנים לי השני דודים?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #109 

בתכלס, אין הבדל בתפעול.
אין צורך בCooling Flash אבל יש הטוענים שצריך Warming Flash שהוא קצר יותר. בכדי לחמם את העסק.
אפשר לחסוך בחשמל כי אפשר להפעיל רק דוד חליטה לדוגמא.
תחזוקה יותר פשוטה, מצד שני מערכות כפולות להכל אז יותר ״שטח״ לתקלות.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #110 

שאלה בנוגע להקצפה
היום הקצפתי בלה פבוריטה ראש אחד ויצא לי קצף מושלם, גם באקספובר שני ראשים בעבודה אני מקציף איתה מושלם.. החלב יוצא מלא ברק כזה..קצף קרמי סמיך
אצלי בויוי בבית ההקצפה גם סבבה אבל היא לא מבריקה כמו במכונות הנ"ל, ואפשר להגיד שהקצף אצלי יותר אוורירי, נפוח כזה.. ולא סמיך וקרמי ממש :\
בשניהם אני מקציף עם קנקנים רגילים, פייה עם 4 חרירים..
האם זה בגלל נפח הדוד? אני מקציף עם קנקן חצי ליטר, ניסיתי גם 350..
יש הבדל באיכות ההקצפה בין מכונה דוד אחד וחצי ליטר למכונה עם דוד 2 או שלוש ליטר? הקצפה בכד חצי ליטר..

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #111 

מן הסתם מכונה מסחרית מקציפה טוב יותר.. מכונה ביתית עם דוד קטן וגוף חימום של 1000W יתנו נפח קיטור קטן יותר, לחץ שיורד מהר יותר ולא נשמר לאורך כל ההקצפה, וריקברי איטי יותר מהרגע שפותחים את הברז.

אבל עם טכניקה מתאימה להקצפה במכונה שלך, אפשר להגיע לתוצאות דומות - גם אם זה קשה יותר מאשר במכונה מסחרית.
אם הקצף כבד מדי, אתה מכניס יותר מדי אוויר.
תקצר את שלב הכנסת האוויר, שצריך להיות רק עד רבע ממשך כל ההקצפה, לרוב 3-4 שניות מספיק ואז רק סירקולציה.

פשוט צריך להבין שבמכונות ביתיות צורת העבודה שונה מאשר מכונה מסחרית, ולהתאמן עד שמקבלים תוצאות טובות.
נסה להתאמן על מים עם סבון כלים, עובד אחלה ולא צריך לזרוק לפח דליים של חלב :)

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #112 

טוב קצת חקרתי והבנתי שההקצפה באוסקר חזקה מאוד.. הדוד שלה הוא 2 ליטר.. אז אולי אחליף למכונה הזאת
השאלה שלי האם יש הבדל משמעותי בהקצפה בין הויוי לאוסקר? ובהפקת הקפה? (אני שותה בעיקר קפוצ'ינו) האם כדאי לי להחליף? האם יש הבדל משמעותי בין דוד אחד וחצי ליטר לשני ליטר? האם ארגיש בהבדל? האם אוכל לקבל הקצפה מושלמת באוסקר?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #113 

אין משמעות. נקודה.
משהו נשמע לא סביר שמשום מה אין לך לחץ בויוי.
היכולת הקצפה של האוסקר מעולה אבל לא אמורה להיות טובה יותר מאשר בויוי, שלא לדבר על זה שבכד קטן אין משמעות לזה בכלל.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #114 

זה די ברור, הלחץ ההתחלתי שלו טוב אבל בגלל שהוא משתמש בפית 4 חרירים הלחץ יורד מהר מאוד וזה מקשה על הסירקולציה ומכניס בועות אוויר לחלב. וזה ממילא עניין עדין כי ההקצפה מאוד קצרה בכמות כזו של חלב (עם פיה 4 חרירים).

תחזור להשתמש בפית הקצפה עם 2 חרירים או אפילו 1, תחסום את החרירים עם קיסם ותתאמן עם סבון ומים עד שתעשה את זה בצורה מושלמת ובלי רעש חזק של אוויר.
אין לי ספק שאתה מנוסה בעבודה עם מכונה מסחרית, אני לא אומר כאן שאין לך טכניקה ואתה לא יודע להקציף חלילה.. פשוט העניין עובד אחרת במכונות כאלו וצריך להפנים את זה ולהתרגל לעבודה שונה אם אתה רוצה להגיע לקצף מושלם כמו שאתה רגיל ממכונה מסחרית.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #115 

לדעתי גם אחרי שיהיה סופר מאומן על המכונה שלו הוא עדיין לא יקבל הקצפה אחידה וקרמית בוהקת כמו שהוא מתאר שקיבל ממכונות מסחריות כי אמרתי את זה כבר בתחילת השירשור הקצף במכונות האלו שיש להם דוד של 4 או 5 ליטר הרבה אבל הרבה יותר יבש ולאורך כל ההקצפה ואם תפתח את הסטימר במכונה כמו הויוי עם דוד ליטר וחצי לתוך כוס ריק אתה תראה שאולי חוץ מהשניות הראשונות ( כמובן אחרי שהוציא את המים שהצטברו בסטימר) שהקצף יבש מהר מאוד הוא מתחיל להיות לח ופחות יבש וזה פוגע באיכות ההקצפה.

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #116 

שלומי דווקא ניסיתי את הקטע הזה של להוציא קיטור לתוך כוס ומה שקבלתי זה ממש מעט מים.. כמה טיפות כאלה..כמעט ולא מורגש..
נראה לי לפי ההגיון כדאי להקציף בכד כמה שיותר קטן... ככה פחות זמן הקצפה ולא ייצא מים..
אבל יש לי שאלה עדיין בנוגע לאוסקר
איזו מכונה תקציף יותר מהר 400 מ"ל של חלב ותגיע לדוגמא ל70 מעלות צלזיוס יותר מהר?... אוסקר עם דוד 2 ליטר או ויוי עם דוד 1.5 ליטר?
מה יקציף יותר טוב? דוד עומד או דוד שוכב?
ניסתי לקחת את הפייה של הסטימר ולדפוק עליה בכדי להקטין את החורים (כמו שאנדריי אספרסימו אמר לי, שאפו על הסבלנות שלו!!! ידע ומקצועיות) אבל משום מה עם הפייה של ה2 חרירים אני לא מצליח לקבל סרקולציה טובה למרות ההתעקשות שלו להשתמש בה :\
אנדריי אמר לי שלא כדאי לשדרג לאוסקר כי אין לה OPV וההבדל בקפה עצמו יהיה מורגש.. לא כ"כ הבנתי מה זה אומר..

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #117 

אוסקר תהיה שנמוך ענקי. ממש לא בא בחשבון!

תעבוד עם 2 טיפות סבון כלים ומים, עד שתמצא את הזווית לסירקולציה המתאימה.
זה טריקי כי יש פחות עוצמה, אבל ברגע שמוצאים את הזווית המתאימה, זה הופך להיות הרבה יותר קל וסלחני מאשר לפשל עם ה 4 חרירים בכד פצפון.

כדי לקבל קיטור חזק יותר, אתה יכול לפרוק את הסטימר עד שנגמר כמעט כל הלחץ, לחכות שיתמלא מחדש וממש 5-10 שניות לפני שמגיע ללחץ המקסימלי - להתחיל להקציף.

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #118 

טוב חבר'ה אחרי שעבדתי היום עם לה פבוריטה ראש אחד וחזרתי הביתה לויוי שלי ללא ספק יש הבדל בטעם של החלב..ובהקצפה...
בעקרון בשניהם אני מקבל הקצפה מעולה, רק שבלה פבוריטה אני מרגיש כאילו החלב יותר מתקתק כזה.. כאילו העוצמת קיטור שם יותר "פותחת" אותו, יותר "פותחת" לו את הטעמים.. וזה מורגש.. אומנם למראית עין בשני המכונות אני מקבל הקצפה יפהפייה ללא בועות כלל (אני מיומן בזה, בריסטה) אך הטעם עצמו של החלב הרבה יותר טעים מלא ועמוק בלה פבוריטה (לצערי :\ ).. כאילו היא ממצה את מלוא החלב..
האם יש אמת בדבריי או שאני הוזה? או שזה רק פסיכולוגי? כי בדיוק עכשיו אני טועם את ההפוך מהויוי (עם אותו סוג קפה!) ומרגישים את ההבדל בטעם של החלב... כאילו העוצמת קיטור הקטלנית בפבוריטה יותר "פותחת" לחלב את הטעמים..מה אתם אומרים?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #119 

כשהסירקולציה לא אחידה, נכנס הרבה אוויר לחלב וזה אולי הגורם העיקרי לפגיעה במתיקות שלו.
בנוסף, בגלל שהחלב 'עומד' בקנקן ולא מתגלגל בצורה אחידה ומהירה, אז חלק מהחלב מתחמם מהר מדי ביחס לשאר החלב, מגיע לטמפ' שבה מתחיל להתפרק ומאבד את המתיקות.

אין מה לעשות חוץ מלהתאמן בנחישות על פית הקצפה עם 1-2 חרירים, וגם אז מן הסתם שבמכונה מסחרית התוצאות יותר טובות.
אם ממש אכפת לך מיכולת ההקצפה, שדרג בעתיד למכונה עם הקצפה טובה. למשל לה צ'ימבלי ג'וניור :)

rx77 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #120 

טוב חברים כנראה נפלה החלטה
אני מעוניין להוועץ לפניי
האם לה צ'ימבלי ג'וניור תתן לי את המענה לצרכיי? האם זאת תהיה מכונה אחרונה מבחינת ההקצפה? (מעוניין להקציף בכד גג 500 מ"ל ולהגיע למקסימום תוצאה) הבנתי שיש לה דוד 2.5 ליטר.. האם יש משמעות רצינית לעומת הויוי (1.5 ליטר?) מבחינת ההקצפה?
תודה מראש

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”