דוגמא נהדרת ללמה אנחנו צריכים להמשיך ולרכוש מחו"ל
הדוגמא הזאת זורקת אותי במחשבה על אחת הסוגיות הפופולאריות בפורום הקפה כאן באתר: האם להזמין מכונת קפה מחו"ל(איטליה) או לקנות כאן בארץ עם ואף על פי המחירים הגבוהים יותר כמובן .
חשוב להגיד שדווקא בפורום הקפה יש נותני שירות שמצליחים לספק מחירים נאים ביחס לחו"ל,אך בתחום המחשוב/אודיו וידאו כנראה שאנחנו עדיין לא שם :
מצורף לינק למיני PC של WINTEL -דומה בחומרתו לPIPO המוכר אך קצת יותר זול.
http://www.p1000.co.il/sales/saledetail ... id=7764017
באתרים המוכרים מעבר לים הוא נמכר באזור ה100-120ִ$ אולי גם בפחות ואילו כאן בארץ במעל ל800 שקלים,מעל 100 אחוזים הפרש,יבואו אלו שיגידו שיש מיסים(אין מיסים על מחשבים)מע"מ עלויות שילוח וכ'ו וכ'ו , אך בשורה התחתונה אם הלקוח הקטן עומד מול בחירה האם לשלם 100$ או 800 ש"ח + כנראה שהלקוח הקטן והרציונאלי יעשה את הבחירה הנכונה ויזמין מחו"ל.
כאן אפשר להגיד - עד שנותני השירות בארץ בראש ובראשונה ילמדו לתת שירות ואז גם מחיר,כנראה שהלקוח הישראלי ימשיך להזמין מעבר לים עוד כל שנה.
ומיותר להגיד שיש מוצרים שההפרש מגיע לאלפי שקלים רבים.
*חומר למחשבה
חשוב להגיד שדווקא בפורום הקפה יש נותני שירות שמצליחים לספק מחירים נאים ביחס לחו"ל,אך בתחום המחשוב/אודיו וידאו כנראה שאנחנו עדיין לא שם :
מצורף לינק למיני PC של WINTEL -דומה בחומרתו לPIPO המוכר אך קצת יותר זול.
http://www.p1000.co.il/sales/saledetail ... id=7764017
באתרים המוכרים מעבר לים הוא נמכר באזור ה100-120ִ$ אולי גם בפחות ואילו כאן בארץ במעל ל800 שקלים,מעל 100 אחוזים הפרש,יבואו אלו שיגידו שיש מיסים(אין מיסים על מחשבים)מע"מ עלויות שילוח וכ'ו וכ'ו , אך בשורה התחתונה אם הלקוח הקטן עומד מול בחירה האם לשלם 100$ או 800 ש"ח + כנראה שהלקוח הקטן והרציונאלי יעשה את הבחירה הנכונה ויזמין מחו"ל.
כאן אפשר להגיד - עד שנותני השירות בארץ בראש ובראשונה ילמדו לתת שירות ואז גם מחיר,כנראה שהלקוח הישראלי ימשיך להזמין מעבר לים עוד כל שנה.
ומיותר להגיד שיש מוצרים שההפרש מגיע לאלפי שקלים רבים.
*חומר למחשבה
את כל זה אני מיישם כבר שנים הכל קונה בחול כולל מחשב ,כל היבואנים והמשווקים בארץ פשוט טמעים .מטרתם>יותר רווח >פחות שירות
ולכל האייפונסטים והסמסוניגים למיניהם הרצים לשלם אלפי שח למכשיר ,(זה גם הגורם הישיר להשתוללות המחירים ) הייתה כתבה בזמנו בערוץ 2 על עלות סמסונג 4 ועלותו הייתה -804 ש"ח ובארצינו בזמנו הוא נמכר ב3500 ש"ח אצל.)י
בבית יש לי 3 סמארטפונים סיניים ,ZOPO C2 שנתיים+
INEW V3 שנה וחצי,
ONEPLUS ONE עשרה חודשים וטפו טפו עובדים כמו שעון ללא תקלות וללא מעבדות (בתחנות השרות של כל החברות והמעבדות בפרט ידיהם מלאים בעבודה ותיקוני מכשירי הפריום.) והכי חשוב שלושתם עלו פחות ממחיר של אייפון אחד
בסופו של דבר רובם מחליפים כל 18 חודש בממוצע.
סיכום: קנו בחול טלפונים סיניים מבית טוב תהנו ממכשיר וממחיר לא חזירי
שבת שלום
ולכל האייפונסטים והסמסוניגים למיניהם הרצים לשלם אלפי שח למכשיר ,(זה גם הגורם הישיר להשתוללות המחירים ) הייתה כתבה בזמנו בערוץ 2 על עלות סמסונג 4 ועלותו הייתה -804 ש"ח ובארצינו בזמנו הוא נמכר ב3500 ש"ח אצל.)י
INEW V3 שנה וחצי,
ONEPLUS ONE עשרה חודשים וטפו טפו עובדים כמו שעון ללא תקלות וללא מעבדות (בתחנות השרות של כל החברות והמעבדות בפרט ידיהם מלאים בעבודה ותיקוני מכשירי הפריום.) והכי חשוב שלושתם עלו פחות ממחיר של אייפון אחד
שבת שלום
בהחלט, אמנם הדוגמא היא על ממחשב מיני כזה או אחר , אך כמו שניתן לראות היא תקפה בכל התחומים בארץ כמעט(יש תחומים מועטים שהמצב שלנו סביר) מקווה שיש כאן נותני שירות שאולי ירימו את הכפפה ויחליטו לעשות מהפיכה או לפחות צעד לקראת הלקוח בנושא השירות,השקיפות והמחיר..tood כתב:את כל זה אני מיישם כבר שנים הכל קונה בחול כולל מחשב ,כל היבואנים והמשווקים בארץ פשוט טמעים .מטרתם>יותר רווח >פחות שירות
INEW V3 שנה וחצי,
שבת שלום...
עד אז ימשיך הכסף הישראלי לנדוד למחוזות רחוקים.
נ.ב למי שלא מכיר מצורך לינק למכשיר במחיר הריאלי שלו :
http://www.aliexpress.com/store/product ... 95040.html
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
לא הכל חזירות של היבואנים.
אל תשכח שיש פה מיסוי גבוה, עלות שכירות גבוה, תשלום לעובדים לממש אחריות ותיקונים בעת הצורך וכד...
חלק גדול מאשמה צריך להיות מופנה למדינה שאוכלת יושביה
לקנות סטוק ולמכור באינטרנט זה קל וזול, להחזיק עסק ממשי עולה כסף.
אל תשכח שיש פה מיסוי גבוה, עלות שכירות גבוה, תשלום לעובדים לממש אחריות ותיקונים בעת הצורך וכד...
לקנות סטוק ולמכור באינטרנט זה קל וזול, להחזיק עסק ממשי עולה כסף.
·ודאי, יש פה אנשים שהיו מוכנים לשלם "פרמיה " מסויימת על קניה בארץ בשל כל היתרונות של רכישה מקומית אך בטח ובטח שלא בהפרש של 120-150% ממחירו של המוצר מעבר לים(בטח לא המחיר כשקונים אלפי יחידות*)ahersko כתב:לא הכל חזירות של היבואנים.
לקנות סטוק ולמכור באינטרנט זה קל וזול, להחזיק עסק ממשי עולה כסף....
זאת חזירות ידידי,מע"מ,שכירות,תשלום לעובדים וכו וכ'ו לא צריך להיות מעבר ל30-40% מעלותו של המוצר,רק בארץ 100%+ זה רווח "קטן",החנויות/חברות בארץ עוד לא הבינו את מודל קופיקס(מודל שהסינים המציאו אני מעריך) משעותו של הדבר היא למכור ברווח יחסית מינימלי שגורם לכך שכמות המכירות עולה ובסופו של דבר גם הרווח עולה.
בארץ מעדיפים למכור 2 מוצרים בחודש עם רווח של 150% ולא שני מוצרים ביום עם רווח של 10% כל אחד,
נגמרו התירוצים...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
תראה את הודעות של האנשים בפורום על רכישות רסיברים וטלפונים. לרוב קונים הרבה יותר זול, כולל תשלומי מיסים. כך שמיסוי זאת לא הבעיה. מצד שני, הרבה מאוד אנשים, נראה לי גם רוב האוכלוסיה, לא מודעים לאפשרויות קניה זולה יותר, ואותה אוכלוסיה מממנת את אותם יבואנים. ולא נראה לי שיש מה לעשות. מי שלא יודע משלם על כך ...
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הרבה פעמים הבעיה בקנייה מחו"ל, זה מימוש אחריות. אם מגיע סלולרי מסין כשהוא תקול לקחת אותו למעבדה בארץ כדי לתקן אותו יעלה כמעט כמו כל הסלולרי עצמו. להתחיל להתעסק עם משלוחים חזרה לסין גם מעלה את הספק אם זה משתלם בכלל (גם מבחינת כסף וגם זמני המתנה ארוכים ). אז יש כאן סיכון שצריך לקחת בחשבון.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@toxin
·נכון, בגלל זה עדיף לקנות ממישהו שנותן שירות טוב, אולי טיפה יותר יקר מחנויות בסין, אבל יותר זול או באותו מחיר כמו בארץ. גם אם מחיר זהה למחיר בארץ, בחלק מהמקרים ניתן לקבל שירות בחו"ל יותר טוב, מאשר שירות בארץ.
·נכון, בגלל זה עדיף לקנות ממישהו שנותן שירות טוב, אולי טיפה יותר יקר מחנויות בסין, אבל יותר זול או באותו מחיר כמו בארץ. גם אם מחיר זהה למחיר בארץ, בחלק מהמקרים ניתן לקבל שירות בחו"ל יותר טוב, מאשר שירות בארץ.
מסכים עם כל מילה שנכתבה בפוסט זה ,בסיס הרווח של המוכרן עומד על 100-200% ולכן אנו עם הפנים לחו"ל
קראו פורומים על קניות באיביי ואליאקספרס הרבה מהם פורומי נשים והאמינו לי הם באמת המין החזק בפורומים שלהם יש מעל 60,000 חברים וכולן קונות בחו"ל
שמלה ב-14$ במקום 250 ש"ח בארץ.
אגב טאבלט פיפו שלי נדפק לו הטעינה החשמלית נשלח לספק עלות משלוח 36 ש"ח ושב אלי תקין אחר 28 יום
קראו פורומים על קניות באיביי ואליאקספרס הרבה מהם פורומי נשים והאמינו לי הם באמת המין החזק בפורומים שלהם יש מעל 60,000 חברים וכולן קונות בחו"ל
שמלה ב-14$ במקום 250 ש"ח בארץ.
אגב טאבלט פיפו שלי נדפק לו הטעינה החשמלית נשלח לספק עלות משלוח 36 ש"ח ושב אלי תקין אחר 28 יום
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
ועדיין אין מה לעשות - עדיף לקנות מוצרים אלקטרוניים מחו"ל ביותר זול בהרבה מישראל ולהנות מאחריות רק שמה ולא פה.
עכשיו אם הקופסא אני זורק עולה 350+ שקלים עם אחריות לשנה ע"י הסיני כאשר בישראל מוצר זהה עולה כ-800 עם אחריות לשנה על הישראלי גם אם ישרף לי הקופסא ולא ארצה להתערבב עם הסיני ואקנה חדשה עדיין יצא לי זול יותר מלקנות בארץ.
הסבירות שמוצר חשמלי יהרס בשנה הראשונה של האחריות שלו אינה גבוהה ולכן כשאתם קונים מוצר סיני מישראלי קל וחומר לספק "שנה אחריות" כאשר אני יכול לומר כמעט בבטחון מלא שלדעתי אין מעבדה לאותו מייבא פרטי אלא סטוק שאם מתקלקל קופסא הוא מחליף ראש בראש ואת הקופסא התקולה שולח ליצרן הסיני כדי לקבל חדשה. מה שכן התהליך של הטיפול באחריות בפנים הארץ קצר יותר מהתעסקות עם יבואן סיני שזה אומר קשיי שפה, תהליך שליחה/קבלה, עלויות נלוות וכו'.
בקיצור קנו איפה שהכיס מאפשר, אל תחשבו על הגרוע מכל ותהנו ממה שאפשר, אני קונה המון מחו"ל ולא יצא לי פעם אחת אפילו להגיע למצב של מימוש אחריות כי המוצרים עובדים כמו שעון שוויצרי
אבל היי עניין גם של מזל 
עכשיו אם הקופסא אני זורק עולה 350+ שקלים עם אחריות לשנה ע"י הסיני כאשר בישראל מוצר זהה עולה כ-800 עם אחריות לשנה על הישראלי גם אם ישרף לי הקופסא ולא ארצה להתערבב עם הסיני ואקנה חדשה עדיין יצא לי זול יותר מלקנות בארץ.
הסבירות שמוצר חשמלי יהרס בשנה הראשונה של האחריות שלו אינה גבוהה ולכן כשאתם קונים מוצר סיני מישראלי קל וחומר לספק "שנה אחריות" כאשר אני יכול לומר כמעט בבטחון מלא שלדעתי אין מעבדה לאותו מייבא פרטי אלא סטוק שאם מתקלקל קופסא הוא מחליף ראש בראש ואת הקופסא התקולה שולח ליצרן הסיני כדי לקבל חדשה. מה שכן התהליך של הטיפול באחריות בפנים הארץ קצר יותר מהתעסקות עם יבואן סיני שזה אומר קשיי שפה, תהליך שליחה/קבלה, עלויות נלוות וכו'.
בקיצור קנו איפה שהכיס מאפשר, אל תחשבו על הגרוע מכל ותהנו ממה שאפשר, אני קונה המון מחו"ל ולא יצא לי פעם אחת אפילו להגיע למצב של מימוש אחריות כי המוצרים עובדים כמו שעון שוויצרי
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4809
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
למרות שאני מסכים עם רוב הנאמר וגם רוכש מחו"ל ציוד אלקטרוני, כמו טלפונים וטאבלטים, המחיר ההשוואתי לא ממש נכון.
אם המוצר עולה בחו"ל 100-120$ כולל משלוח, יש להוסיף מס יבוא ומע"מ שמוסיפים למחיר הנ"ל 37%. משהו שהוא תשלום ע"פ חוק. כלומר המחיר סופי צריך להגיע למעל 600 ש"ח. אמנם ברוב המקרים התשלום הזה נמנע מכוון שהוא לא נתפס במכס, אך זה משהו שהיבואן כבר שילם, אם משווים למחיר בארץ.
כמו כן זה לא נכון על כל מוצר. למשל, אני שוקל לרכוש משהו יותר רציני כמו NUC. המקומות שמוכרים אותו קצת יותר מסודרים ולכן בשילוח מהיר, המחיר כבר כמעט זהה לארץ.
אם המוצר עולה בחו"ל 100-120$ כולל משלוח, יש להוסיף מס יבוא ומע"מ שמוסיפים למחיר הנ"ל 37%. משהו שהוא תשלום ע"פ חוק. כלומר המחיר סופי צריך להגיע למעל 600 ש"ח. אמנם ברוב המקרים התשלום הזה נמנע מכוון שהוא לא נתפס במכס, אך זה משהו שהיבואן כבר שילם, אם משווים למחיר בארץ.
כמו כן זה לא נכון על כל מוצר. למשל, אני שוקל לרכוש משהו יותר רציני כמו NUC. המקומות שמוכרים אותו קצת יותר מסודרים ולכן בשילוח מהיר, המחיר כבר כמעט זהה לארץ.
·למיטב ידיעתי על מחשבים אין מיסים מלבד מע"מ.שי-כ כתב:למרות שאני מסכים עם רוב הנאמר וגם רוכש מחו"ל ציוד אלקטרוני, כמו טלפונים וטאבלטים, המחיר ההשוואתי לא ממש נכון.
כמו כן זה לא נכון על כל מוצר. למשל, אני שוקל לרכוש משהו יותר רציני כמו NUC. המקומות שמוכרים אותו קצת יותר מסודרים ולכן בשילוח מהיר, המחיר כבר כמעט זהה לארץ....
·סלולר זה סיפטר אחר,אכן אתה צודק כ35% מיסים שהמדינה משלשלת לכיסה כך או כך גם אותם כמובן לא סוד שכידאי לרכוש מחו״ל,ולגביי מחשבים המצב עוד יותר מרתיח משום שאכן יש רק מע״מ וזה אומר דבר אחד - חזירות בלתי מובנת של החברות והיבואנים כאן בארץ,הדוגמא למעלה אומרת הכל..שי-כ כתב:צודק. אמנם התכוונתי למס קנייה ולא למכס. אך מחשבים נדרשים רק למע"מ של 18%. לעומת זאת סלולרים נדרשים בתשלום של מע"מ ומס קנייה אשר מהווה כ35% מערך הקנייה....
חברים אני מאמין שיש מקום לשינוי,כאשר התאגדו קבוצות בפורום הקפה ורכשו מכונות במחירים ללא תחרות מחו״ל יבואנים מקומיים הבינו שהלקוחות והכסף ״בורחים״ מהארץ,לכן יש להיות אטרקטייביים וכמה מהם החלו לתת מחירים תחרותיים יותר ושירות טוב יותר,אני מאמין שכך תבוא הישועה גם בתחום המחשוב והאודיו וידאו ונקווה שגם בתחום הסלולר