במהלך השמעת שיר כאשר מעלים את הווליום ה-tune משתנה
רציתי לדעת, זה לא קורה כל הזמן ורק בעוצמות שהאוזן האנושית לא מסוגלת לסבול, קורה שהצליל ברסיבר משתנה ונעשה עמום.
זה קורה בדרך כלל בעוצמות מעל 80 ברסיבר ולא כל הזמן.
אני שומע בסטריאו ועם סאבים פועלים.
רסיבר דנון x3000, רמקולים cerwin vega ve12.
האם הרסיבר מתקשה להתמודד עם העוצמה?
זה קורה בדרך כלל בעוצמות מעל 80 ברסיבר ולא כל הזמן.
אני שומע בסטריאו ועם סאבים פועלים.
רסיבר דנון x3000, רמקולים cerwin vega ve12.
האם הרסיבר מתקשה להתמודד עם העוצמה?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
יש 3 אפשרויות:
1: הרסיבר לא סוחב, בכל זאת רמקולים גדולים. בשביל לבדוק, תנסה לעלות את החיתוך של הבאסים, זה יכול להוריד לחץ מהמגבר. תשמה סטריאו בלבד.
2: הרמקולים לא יכולים לתת יותר והם דחוסים מדי ולכן הטווח הדינמי שלהם יותר מאוד. למרות שפעם אחרונה ששמעתי אותם אצל חבר, המשטרה הגיע לשמוע גם.
3: אתה הבעיה. יותר נכון האוזן שלך לא רוצה לשמוע יותר חזק.
אין איזו אופציאה מוזרה במגבר, כמו דחיסת טווח דינמי, ווליאום אוטומתי וכדומה? כבלים מספיק שמנים?
ישמה מוזר: תנמיך קצת את הסאבים...יכולת להיות שהם דוחסים לך את החדר יותר מדי. זה קורה לי ברכב, הסאב דוחס את כל האוויר ברכב ומשתלט על המוזיקה, אבל זה באמת בעוצמות ממש גבוהות, כאלה שאפשר רק ברכב או במסיבות.
נ.ב.
סליחה על השפה הירודה, יום ארוך.
1: הרסיבר לא סוחב, בכל זאת רמקולים גדולים. בשביל לבדוק, תנסה לעלות את החיתוך של הבאסים, זה יכול להוריד לחץ מהמגבר. תשמה סטריאו בלבד.
2: הרמקולים לא יכולים לתת יותר והם דחוסים מדי ולכן הטווח הדינמי שלהם יותר מאוד. למרות שפעם אחרונה ששמעתי אותם אצל חבר, המשטרה הגיע לשמוע גם.
3: אתה הבעיה. יותר נכון האוזן שלך לא רוצה לשמוע יותר חזק.
אין איזו אופציאה מוזרה במגבר, כמו דחיסת טווח דינמי, ווליאום אוטומתי וכדומה? כבלים מספיק שמנים?
ישמה מוזר: תנמיך קצת את הסאבים...יכולת להיות שהם דוחסים לך את החדר יותר מדי. זה קורה לי ברכב, הסאב דוחס את כל האוויר ברכב ומשתלט על המוזיקה, אבל זה באמת בעוצמות ממש גבוהות, כאלה שאפשר רק ברכב או במסיבות.
נ.ב.
סליחה על השפה הירודה, יום ארוך.
זה יכול להיות כל אחת מהסיבות שאמרת.
הכבלים שמחוברים לרמקולים הם 2.06מ"מ של ואן דה הול, האם מספיק עבים?!
זה די ברור שאני לא שומע בעוצמות האלה כי אתה לא מסוגל אלא אם
כן אני נמצא בחדר אחר.
הרמקולים ממוקמים בסלון 5x5.
השאלה שלי היא לצורך ידע בלבד, זה קורה לעיתים נדירות כאשר בשיר
יש קומבינציה של כלים והכל במכה נשמע כמו למשל בשיר היום telegraph road של dire straits שזה שיר מאוד חזק.
בשירים אחרים זה בקושי קורה.
אני יודע שברגע שמכבים את הסאבים הרסיבר עובד קשה יותר וווליום דינאמי אני חושב שעובד רק עם סראונד ולא סטריאו.
הכבלים שמחוברים לרמקולים הם 2.06מ"מ של ואן דה הול, האם מספיק עבים?!
זה די ברור שאני לא שומע בעוצמות האלה כי אתה לא מסוגל אלא אם
כן אני נמצא בחדר אחר.
הרמקולים ממוקמים בסלון 5x5.
השאלה שלי היא לצורך ידע בלבד, זה קורה לעיתים נדירות כאשר בשיר
יש קומבינציה של כלים והכל במכה נשמע כמו למשל בשיר היום telegraph road של dire straits שזה שיר מאוד חזק.
בשירים אחרים זה בקושי קורה.
אני יודע שברגע שמכבים את הסאבים הרסיבר עובד קשה יותר וווליום דינאמי אני חושב שעובד רק עם סראונד ולא סטריאו.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
השמיעה שלנו היא יחסית. כלומר ככל שיהיה יותר תדר נמוך המוח יפרש את זה כמחסור בגבוהים ולהיפך ..
בנוסף השמיעה שלנו לא ליניארית, קשה לנו לשמוע נמוכים בעוצמות חלשות ולהיפך ( מכיר את הסמיילי המפורסם מהאקולייזרים של פעם ? האוזן מתנהגת הפוך .. )
לכן נשאלת השאלה,
אחרי שאתה מוריד את הווליום ה״גבוהים״ חוזרים מיד ? או שלוקח להם כמה שניות ?
אם לא חוזרים מייד, זאת האוזן שלך מתרגלת למצב החדש. אם הם חוזרים מיד אז זה משהו כנראה טכני.
היתה לי פעם מאזדה עם מערכת שבאופן קבוע ולא משנה מה היתה עוצמת ה input , הפעילה rool off אוטומטי כשעל כפתור הווליום היה מופיע המספר 42 .
כנראה איזה מנגנון הגנה מטופש בשביל לא לשרוף טוויטר.
בקיצור אם אני צריך לנחש, זה משהו שקשור לכמות הנמוכים אצלך בחדר.
בנוסף השמיעה שלנו לא ליניארית, קשה לנו לשמוע נמוכים בעוצמות חלשות ולהיפך ( מכיר את הסמיילי המפורסם מהאקולייזרים של פעם ? האוזן מתנהגת הפוך .. )
לכן נשאלת השאלה,
אחרי שאתה מוריד את הווליום ה״גבוהים״ חוזרים מיד ? או שלוקח להם כמה שניות ?
אם לא חוזרים מייד, זאת האוזן שלך מתרגלת למצב החדש. אם הם חוזרים מיד אז זה משהו כנראה טכני.
היתה לי פעם מאזדה עם מערכת שבאופן קבוע ולא משנה מה היתה עוצמת ה input , הפעילה rool off אוטומטי כשעל כפתור הווליום היה מופיע המספר 42 .
כנראה איזה מנגנון הגנה מטופש בשביל לא לשרוף טוויטר.
בקיצור אם אני צריך לנחש, זה משהו שקשור לכמות הנמוכים אצלך בחדר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
·לא נכון.amitbak כתב:מה שאתה מתאר ,בדרך כלל
קורה מקבצי מוזיקה לא איכותיים
ונגן לא איכותי....
אני שומע את השירים מ-DOK שמחובר ישירות לרסיבר והשירים הם flac loseless.
עופר תנמק למה אתה חושב שלא יכול להיות.
1. בהחלט יכול להיות, הרסיבר הזה לא יכול לישר קו עם הרמקולים האלה, הם מאוד חזקים.