זרוע SME 3009

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום,
התחדשתי בזרוע SME 3009 דור 2 משופרת עם שלה שלא מתנתקת.
אני מצרף תמונות של כל התכולה שהגיעה, אשמח אם תחוו דעה ותגידו לי אם חסר משהו שאולי לא שמתי לב אליו.

*חסר ה-FINGER LIFT שמתחבר לשלה ולראש, במידה ויש למישהו למסירה או למכירה תמורת מחיר סמלי אשמח לדעת =)
*עכשיו הבחנתי שחסרים לי גם 4 ברגי הלן לחיבור הזרוע לתושבת

הזרוע תשודך לטורנס 160 MK1 שכרגע מותקנת עליו הזרוע הסטנדרטית TP -16.
נערך לאחרונה על ידי natanzon24 ב 10/07/2015 14:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

תמונות נוספות

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

תתחדש. (Y)
הזרוע נראית במצב מצוין. לא קל 'לשנורר' finger lift של SME. לא חסר ב-eBay. החדשות הטובות הן שלא חסרים לך בירגי אלן. קיבלת 4 ברגים לחורים עם הגומיות בתושבת. בירגי האלן מגיעים עם תושבת ה-Thorens מאלומיניום מוברש של SoundSupport - לא עם הזרוע. החדשות הרעות הן שאתה חייב תושבת מתאמת בין ה-SME ל-160. אבל אתה זה - אתה כבר יודע.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה, אני לא מנסה "לשנורר" אבל כן מנסה להוזיל עלויות ולהזמין כמה שפחות מאיביי למרות שבסופו של דבר זה מה שיקרה.

שאלתי את אחי ואת הפלטת תיאום בין הזרוע לפטיפון לא ניתן להכין במדפסת תלת מימד מכיוון שאין כרגע את הדיוק המתאים, אחי אמר שאם אני יביא לו חתיכת אלומיניום הוא יוכל לייצר לי את הפלטה בעיבוד שבבי. נראה לי שאני אתן לזה צ'אנס ואם אני אראה שלא הולך אז אני אזמין את הפלטה מהאינטרנט.

יש דגשים מיוחדים לחיבור הזרוע מלבד הפלטה, הכוונה שלי בתוך הבסיס, טומי עברתי על השרשור שלך של שדרוג הטורנס וכשהעלת תמונות של סימה לא העלתה תמונות של סימה בתוך הבסיס אלא רק מבחוץ =)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מוזר, רשם לי הודעת שליחה ועכשיו אני רואה שזה שלח את זה מספר פעמים.
מנהלים אם אפשר לצמצם להודעה אחת :D

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

בהדפסת תל מימד בהחלט אפשר לייצר את החלק.. הטכנולוגיה כבר מזמן הגיע לרמות דיוק גבוהות ביותר - לא פחות מכל תהלייך ייצור אחר כגון CNC.

בכל אופן, הדרך הפשוטה והנכונה לעשות את הלוח הזה הוא בחיתוך לייזר. אם תצטרך עזרה רק תגיד.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

נתן - לא חסרות תמונות ברשת. זה משהו סטנדרטי. זה יכול להיות נחמד אבל ממש אין צורך בניסויים ב-CAD או עיבוד שבבי וכל הסיפור עולה פחות מ-100 ש"ח. התושבות של SoundSupports הן העדיפות לטעמי. הן עולות מעט יותר ובמבט שני נראה שהן אזלו. רצוי ליצור עימם קשר ולברר.

יש הרבה שטוענים שאת הגומיות בין שתי התושבות רצוי להוציא ולא לעשות בהן שימוש. לא יודע! אני לא מרגיש הבדל. אם הן שם - אני נותן קרדיט ל-SME שהם יודעים מה הם עושים.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

חוץ מהעבודה שאני רוצה להיות ממש בטוח בכל מה שאני עושה לפניי שאני עושה אותו במיוחד בפטיפון, אני רוצה לשפר אותו ולא להרע לו.
הבעיה שה-NOS מאיביי עולה 75 והמשלוח עולה 84 וזה עשוי עץ שאני מתאר לעצמי שעם הזמן מתבלה. לעומת זאת יש את הפלטה של soundsupport שתעלה סביבות ה-200 שקלים.

אני שאולי זה נשמע מעט יחסית לעלות של הזרוע וכו' אבל כן אני מנסה לחסוך את העלות הזאת לא מקמצנות אלא מחוסר, כמובן שאם לא תהיה לי ברירה אני אזמין את התושבת מאחת משתיי האופציות למעלה.

תודה על העזרה :D

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

דרך אגב, מה ההבדל ב-soundsupport בין הדגם TD160 / SME Mounting Plate לבין הדגם TD160 SME Solid Mounting Plate
מבחינתי שניהם נראים אותו הדבר רק עם המילה SOLID שנוספה שם

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ההבדל הוא בדיוק בנקודה שציינתי קודם לכן. תושבת ה-Solid מגיעה עם ארבעה ברגי אלן להידוק של תושבת ה-SME ללא הגומיות. התושבת הרגילה עושה שימוש בהתקן התקני של SME עם הגומיות והברגים הרגילים.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

רצה הגורל וכמובן שב-SOUNDSUPPORT אזל המלאי של התושבות, שאלתי מתי הם מחדשים את המלאי אך עדיין לא היה מענה.
במידה ומישהו יודע כל כמה זמן הם מחדשים את המלאי אשמח לדעת.

אני יודע שיש את האופציה הזו אבל נראה לי שעדיף כבר להוסיף 50 שקלים ולקנות תושבת מאלומיניום מאשר מעץ שמתבלה עם השנים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

פנה אליהם במייל [email protected] ושאל אותם. אני לא חושב שהם עובדים בסוף השבוע. תן להם צ'אנס. הם בסדר אבל אף אחד בעולם לא יכול לדעת חוץ מהם.

SoundSupports הם לא היחידים שיש להם תושבות אלומיניום. יש גם את Vintage Thorens ויש להם כרגע שתי תושבות במלאי. ב-eBay יש את התושבת הזו מיוון וכאן יש טריק שימושי למדי כדי למצוא דברים באינטרנט. :wink:

נ.ב. התושבת המקורית של Thorens לא מתבלה. היא עשויה עץ מלא בעובי 11 מ"מ וכשהיא מותקנת אין כוחות שפועלים עליה וגורמים לה להתבלות. לדעתי התכנון שלהם עם החתך האלכסוני עדיף על החתך הישר והוא מאפשר מעט יותר 'שפיל' בכיוון ראש.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הזמנתי מ-SOUNDSUPPORT
אני אמשיך להציק עם שאלות כשהתושבת תגיע עד אז תודה רבה (Y)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

בשמחה רבה הגיעה התושבת לטורנס.
צירפתי תמונות, אשמח לדעת מה אופציות החיבור שלי של הזרוע. בפטיפון יש לי 2 חיבורי RCA, לעומת זאת הזרוע הגיע עם כבל משלה, יש אפשרות לחבר את חיבורי ה- rca של הכבל של הזרוע לחיבורי הrca שבפטיפון?
או שהאפשרות הייחידה זה לוותר על הכבל של הזרוע ולהלחים מחדש את החוטים בבסיס הזרוע אל מחברי הrca בפטיפון?
תודה :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

natanzon24 כתב:...או שהאפשרות היחידה זה לוותר על הכבל של הזרוע ולהלחים מחדש את החוטים בבסיס הזרוע אל מחברי הrca בפטיפון?
...
עדיף. אבל לא מהבסיס, אלא מהמחבר:

[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-hVtS ... IONS_2.jpg[/imgbig]

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

החיבור של ה-SME זהה לזה של ה-TP16?...ערוץ ימין להארקה?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

ההארקה של SME היא לבסיס (למסת המתכת הגדולה). הבורג הצדדי שמהדק את המחבר לבסיס (זה עם הגליל על הראש) יוצר מגע עם אחד הברגים הארוכים של הבסיס, ומשם מקבל החיווט המקורי את ההארקה שלו. אתה אמור להאריק את הבורג הזה לשלדה ואת השלדה לסיכוך של הערוץ הימני - כמו קודם.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

שומע קצת משינה לפניי הניתוח.
יש את כל החלקים

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

קצת תמונות מהתהליך.
בשלב פירוק הזרוע חיממתי את ההלחמות על מנת לשלוף את החוטים, לאחר מכן חיברתי את התושבת שקניתי מ-SOUNDSUPPORT.
כשרציתי להכניס את הזרוע לתושבת כדי לבדוק התאמה גיליתי שהבחור שקניתי ממנו כנראה התעסק עם כל העסק מכיוון שהחיבור של מחבר ה-RCA פנה לצד הלא נכון (פנה לכיוון המשקולת הקבועה ולא לכיוון המשקולת התלויה) לכן הייתי צריך לפתוח את המחבר ולשנות את כיוונו.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

עוד תמונות

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”