C1000A או Q1000 (או כל אפשרות אחרת...)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
G_gabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: גבי
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

להורים שלי יש תשתית אינטרנט של בזק (לא שוק סיטונאי). נכון להיום הם עם מודם D-link 2600U של בזק בהשאלה [לא שכירות].
בתקופה האחרונה, ליתר דיוק לפחות חודשיים ואולי יותר, הם חווים ניתוקים אקראיים מהאינטרנט.
ייתכן וזה הנתב, אך קצת לא הגיוני שזה קורה עם 1043 וגם עם 941, שניהם של TP-Link.

לעיתים הניתוקים הם ברמת ה-ISP, כלומר חיבור ל-1@ עובד מצוין ולעיתים הניתוקים הם ברמת התשתית, כלומר, אין חיבור ל-1@.
אחרי כמה דקות ו/או כיבוי הדלקה של הראוטר או המודם, הכל מסתדר.

מספר שיחות עם בזק - הם לא רואים בעיות בתשתית. אולי המודם תקול אבל כבר לא מחליפים מודמים אלא יש להתחיל לשלם שכירות. לא מתאים.
ה-ISP הוא 018. אין שום בעיה לעבור לספקים אחרים.

קראתי עכשיו מספר לא מועט של דיונים פה בפורום, בין היתר גם על השוק הסיטונאי.
לדעתי, לא מתאים להעביר אותם לשוק הסיטואני מכמה סיבות, שתיים עיקריות.
ראשית - אבא שלי תלוי בחיבור לאינטרנט לצורכי עבודה. לא מתאים בכלל שלא יהיה חיבור יציב ואמין וכל ה"משחקים" שקראתי עליהם בפורום יכולים להקשות עליו מאוד. הוא לא "איש מחשבים" ולא נראה לי שרלוונטי שהוא יתחיל להתעסק עם הדברים האלו.
שנית - כבר שנים הם משלמים 45/55 ש"ח על תשתית בזק. גם כלקוחות קיימים, אחרי שיחות עם שירות הלקוחות של בזק, כל פעם "באופן חד פעמי" מסכימים להשאיר את המחיר של "לקוח חדש". כן, גם בשנתיים האחרונות [לפני כחודש, במנוי אינטרנט אחר, שוב בזק הסכימו "באופן חד פעמי" לעניין...]. כך שמבחינת התשלום, הם משלמים 75 ש"ח לחודש. אין צורך במהירות גבוהה יותר מ-5 מגה. לו והיה אפשר לחזור ל-2.5 מגה ב-39 ש"ח, הייתי עושה זאת עבורם ;-)

מהמעט שקראתי בפורום, שני הדגמים שמוזכרים בכותרת של הפוסט מומלצים. הם גם מסומנים בכוכבים ברשימה של cheif.
קישור - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm

להבנתי ה-C1000A הוא דגם חדש יותר (מעבד כפול-ליבה, יותר זכרון פלאש).
אך, מה היתרונות/חסרונות במידה וקיימים של הדגמים זה מול זה?
היתרון של שניהם - מחיר של כ-100 שקלים כאשר יש נסיון טוב פה בפורום עם המודמים האלו.
הבנתי שמספר גולשים שרכשו את ה-Q1000 המכשיר הגיע עם Firmware סיני. משהו שלא הייתי רוצה שיקרה.
התקווה היא שזה יהיה מוצר של Plug&play, בלי סיבוכים מיותרים.

בנוגע ל-C1000A, בטבלה של cheif כתוב שיש למכשיר יציאת טלפון. ניסיתי למצוא מידע באינטרנט בנוגע ליציאה הזו, אך ללא הצלחה.
האם מדובר ביציאה לקו טלפון הרגיל של בזק שעליו יושב ה-ADSL או שמדובר ביציאת טלפון אליה אפשר לחבר מכשיר טלפון ולהגדיר חשבון VoIP/SIP בממשק הניהולי של המודם/נתב?

אין בעיה לרכוש מודם של Huawei או TP-Link או כל חברה אחרת.
יש רגישות למחיר וכמובן מעדיפים לשלם את המינימום האפשרי, בייחוד שלא בטוח שהבעיה במודם (אבל כך או כך, לא יזיק שיהיה מכשיר שתומך ב-vdsl, אם וכאשר הם יהיו מעוניינים בחיבור מהיר יותר או שימסרו את המכשיר בתוך המשפחה).

תודה :-)

matan417
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

תדרוש מבזק כחלק מהשירות שיטפלו בתקלה, הם אחראים לזה , הם אחראים לספק לך מודם שעובד , אולי עדיף לשלם עוד 10 ש"ח בחודש אם כבר אתה בבזק (בשימור לקוחות יוכלו לדעתי לתת הנחה , או ללא תשלום) ולקבל שירות מעולה, אחריות על הנתב, תמיכה מרחוק ועוד הרבה פונקציות. במיוחד אם אתה רוצה plug and play ובמדובר על חיבור יציב , בלי יותר מידי התעסקויות. (התמיכה של בזק גם יודעת להשתלט מרחוק על הנתב במקרה של תקלה ומזהה את התקלה ומתקנת אותה ואף מגדירה הגדרות עם צריך).
דרך אגב תנסה אולי לעשות איפוס לראוטר שברשותך אולי זה יכול לעזור.

G_gabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: גבי
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אין שום מחשבות לעבור ל"שוק סיטונאי".
בעבר בוצע איפוס מלא. למודם ולשני הנתבים. מספר פעמים.
שימור לקוחות טוענים בכל תוקף שאין יותר מודמים בהשאלה בבזק. ליתר דיוק, אין בכלל מודמים בבזק יותר, רק נתבים. אם לקוח מקבל מודם-נתב, זה בשכירות, אין אפשרות אחרת (אולי אם "משדרגים" את מהירות הגלישה מקבלים מודם-נתב ללא עלות למשך 24 חודשים).
בשימור לקוחות, לא אחת, קיבלתי עבור מספר לקוחות מחיר של לקוח חדש על אף שהלקוח הוא לקוח קיים. כל פעם מדובר "באופן חריג וחד פעמי ובאמת שאין דברים כאלה". מכיר את שימור לקוחות היטב. מאמין כשהם אומרים שאין אפשרות לקבל מודם.
לא, לא עדיף לשלם לבזק אגורה שחוקה על מודם.

בזק טוענת שאין שום תקלה בתשתית ו"מאשימה" את ציוד הקצה. מול טענה כזו *אני* לא יכול להתכווח.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”