המחירים המופרעים של תקליטים ישראלים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

הסתובבתי באוזן השלישית וראיתי שם על הקיר את התקליט הזה,שדורשים עליו לא פחות מ280 ש"ח,ולא האמנתי לאיפה "טרנד שובם של הפטיפונים והתקליטים" הגיע.תקליט של "זמר" כמו שאול צירלין נמכר בכזה מחיר? הוא כזה אמן משפיע וחשוב?? :roll: :roll: :? להזכיר לכם,השיר היחיד שלו שמישהו,אם בכלל זוכר,זה השיר "אולי תוסיף לי קצת סוכר.." מסוף שנות ה-80.אני חושב שהוא עצמו לא מודע לכך כמה ב"אוזן" מתמחרים כלפי מעלה את התוצרת שלו.וזה כמובן לא המקרה היחיד,ראיתי שם תקליט עם שירים של לאה גולדברג,שמבצעים אומנים שונים,שנמכר ב-80-90 ש"ח,תקליט כזה,לפני כמה שנים בודדות,נמכר בכמה שקלים בודדים.אני יכול עוד להבין תמחור גבוה לאלבומים שנחשבים למיוחדים ונדירים של אומנים משפיעים,שתרמו כאן בישראל משהו למוזיקה,אבל לא כאלה תקליטים.. (n) (n) אם האלבום הזה של צירלין היה קיים על CD,אז ה-CD היה נמכר אולי בשקל וחצי מקסימום,רק בגלל שהמדיה היא תקליט היא נמכרת בכזה מחיר מופרע?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

כל מה שנותר לשאול הוא כמה זמן ימשך הטרנד הנ"ל והאם תהיה לכך השפעה על המחירים העתידיים? (ירידה משמעותית תוך פחות מעשור, או להיפך?)

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #3 

אין תשובה ברורה על זה.אני מניח שכל מיני קבוצות של אספני התקליטים שקיימות בפייסבוק פלוס אוכלוסיית ההיפסטרים של תל אביב הן בין היתר אלה שגרמו לעלייה התלולה במחיר.לגבי הוזלה עתידית-בישראל המחירים של כל דבר בד"כ רק עולים..נדיר שהם יורדים,ולא רק בתקליטים.אבל זה נושא לדיון "יוקר מחיה" שלא שייך לפורום הזה.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #4 

איך אפשר לשמוע תקליטים?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

Kosh כתב:אין תשובה ברורה על זה.אני מניח שכל מיני קבוצות של אספני התקליטים שקיימות בפייסבוק פלוס אוכלוסיית ההיפסטרים של תל אביב הן בין היתר אלה שגרמו לעלייה התלולה במחיר
...
הסיפור הזה מזכיר לי את הבדיחה על המודעה שפרסמה למכירה גור כלבים ב-$50,000. אחד התקשר לברר וכשנאמר לו שזהו אכן המחיר, השיב שאין לו את הסכום הנדרש, אבל יש לו בתמורה לכלבלב, שני גורי חתולים ב-$25,000 כל אחד. יש גם אנשים שבטוחים שהצנצנות הישנות המלאות במטבעות ישראלים מימי הלירה והשקל הישן, על גלגוליו השונים, שוות הון, בעוד שפועל הן שוות פחות ממשקלן בברזל...

אין לי מושג מי זה שאול צירלין. יש לי מושג מיהם להקת Funkadelic וכמה שווה עותק מקורי של Maggot Brain של Westbound משנת 1971 (WB-2007). לדעתי הצנועה הם השפיעו על זירת ה-R&B קצת יותר מאשר צירלין ולמרות זאת הצלחתי לשים יד על עותק NM בלא יותר מ-$50.

אין לי דבר נגד האוזן השלישית. בתור עסק הם עושים את הדבר המתבקש. המציאות בתחום הזה פשוטה בהרבה ממה שאנו נוטים לחשוב והקו המנחה הוא "מדוע לייחס לרשעות את מה שטיפשות בסיסית מסבירה מצוין?"
amitbak כתב:איך אפשר לשמוע תקליטים?
...
הרי ברור לך ולכולם שזו שאלה קנטרנית לשאול בפורום אנלוגי. היא ראויה לתשובה בסגנון זהה: "עם האוזניים"!

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #6 

amitbak כתב:איך אפשר לשמוע תקליטים?
...
·

זהו פורום אנלוגי-מדברים פה על פטיפונים ותקליטים בעיקר.השאלה/הערה שלך-מיותרת.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #7 

tnsilver כתב:
...
...
הרי ברור לך ולכולם שזו שאלה קנטרנית לשאול בפורום אנלוגי. היא ראויה לתשובה בסגנון זהה: "עם האוזניים"!
...
·

זהו שאול צירלין עם השיר היחיד שהפך אותו מפורסם ל10 דקות בערך בשנת 89:

:roll: :oops: :מבולבל:

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

זה לא 2.80 שקל?

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #9 

איתי_הגיתי כתב:זה לא 2.80 שקל?
...
·
זה באמת 280,אפילו שאלתי את המוכרים,שצחקקו במבוכה(כנראה שגם הם יודעים שזה תקליט שמקומו בשוק הפשפשים ולא בחנות במחיר מופקע).

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #10 

ולא קוראים לשיר "אולי תשים לי קצת סוכר בתוך התה" (אלה מילים מירה של כוורת).
לשיר האמיתי קוראים "סוכר" עד כמה שאני זוכר.
מסכים אתכם שמחירי התקליטים הישראלים גבוהה.
אני מניח שאפשר לשייך זאת לאיכות ה press: כיוון שההוצאה היא ישראלית אז גם הקרבה למאסטר תתן תוצאה טובה יותר בצליל ולכן נותנים להם מקום כמו תקליטים אודיופילית.
איכויות הזמר ותרומתו להיסטוריה המוסיקה הישראלית רק מעלות מעבר לכך את שווי התקליט התקליט.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #11 

בשנים האחרונות אני הפסקתי לקנות תקליטים כמעט לחלוטין בגלל המחירים המופרכים.
לא ייתכן שאלבום מוזיקה, בכל פורמט שהוא, יעלה סביב 100 ש"ח (וגם הרבה יותר). פה ושם אני נכנס לאוזן השלישית סתם בשביל לשוטט (גם, נדיר), ובאמת שלא מבין מי מרשה לעצמו להשכיב כאלו סכומים על תקליטים, במיוחד כאשר מדובר בתחום שפונה בעיקר לקהל צעיר ושמתיימר לפחות להיות מתוחכם יחסית.
מתנצל מראש על ההתפלצנות, אבל שתי רכישות התקליטים האחרונות שלי היו בברלין ובבודפשט והמחיר ביורו שם של מוזיקה "שווה" שבארץ היו מתמחרים במעל 100 ש"ח כמו כלום (למשל מיילס דייויס, קינג קרימזון, ניו אורדר ועוד כל מיני) היה שווה בערך ל- 25-30 ש"ח לתקליט במצב של VG עד NM. תקליטים חדשים בניילון מהדפסות חדשות "אודיופיליות" מצאתי בשווה ערך ל- 50-60 ש"ח.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #12 

אם יש אלבום ישראלי בין הבודדים והיחידים ששווים סכומים כאלה - הוא חייב להיות יצירת האמנות ה'מתחת לרדאר' ביותר בזירת הרוק הישראלית. "קצת פורקן, קצת חום, קצת אהבה" של חיים צינוביץ' מ-1994, היתה יצירה שבאוזני תמיד נשמעה לא מהעולם הזה. עם 'מניקין', ועם 'גדל הילד' וסאמפלינג מ-Blade Runner - הוא היה כל כך שונה ברמתו מכל מה שהיה קיים עד אז, שזה פשוט לא נתפש לי ישראלי. והאמת היא, שלדעתי הטעות הבודדת שנעשתה באלבום כולו היא העברית.

'תן לו בראש' לא היה מבייש את Run DMC ולא היה מפתיע אם 'מניקין' היה קיים ברפרטואר של רוני ג'יימס דיו. לני קרביץ היה מת ש-'גדל הילד' יהיה שלו ו'למות בשבילך' נשמע לי תמיד קצת כמו תאונת רכבת של ה-Cure עם מטליקה בעוד ש'נוהם הכלב' זה פשוט Rammstein עשר שנים לפני שהם עצמם ידעו שיש דבר כזה בכלל. האיש גאון והאלבום היחיד שהתקרב לדעתי לחדשנות הזו בזירה הישראלית הוא 'פלונטר' של פורטיס. איך הדבר הזה לא עלה על ויניל עד היום... אתם יודעים מה? עזבו! איפה לעזאזל משיגים דיסק?

זוהי פשוט אירוניה במיטבה שהתקליט העלום של צירלין הזדחל בטעות מהארגז ההוא שם למטה, הארגז של 'הכל בשקל' ונתלה על קיר המציאות במחיר הזוי - בעוד שאמן ברמה בינלאומית כצינוביץ', כלל לא זוכה לייצוג בחנות ההיא - ובכלל. אולי ה'אוזן' - לאחר שיתבגרו ויתפכחו מההרפתקאות האחרונות שלהם בתחום הויניל, יקבלו על עצמם משימה כזו ויתקנו קצת מהקרמה המעוותת הזו... את הדיסק כבר יש לי, אבל כשזה יעלה על ויניל - אני הראשון שאהיה מוכן לרכוש גם במחיר המריר של ה'סוכר'. רק תגידו מתי.

קצת פורקן, קצת חום, קצת אהבה - גדל הילד

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #13 

כנראה שגם חיים ''הנסיך'' צינוביץ' חשב כמוך ולגבי חוסר ההכרה של התעשייה בכישרונו מה שהביא אותו לייצר את אחת מ''מתיחות'' היח'צ הכי משעשעות ומהנות שנעשו כאן
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #14 

tnsilver כתב:אם יש אלבום ישראלי בין הבודדים והיחידים ששווים סכומים כאלה - הוא חייב להיות יצירת האמנות ה'מתחת לרדאר' ביותר בזירת הרוק הישראלית. "קצת פורקן, קצת חום, קצת אהבה" של חיים צינוביץ' מ-1994, היתה יצירה שבאוזני תמיד נשמעה לא מהעולם הזה. עם 'מניקין', ועם 'גדל הילד' וסאמפלינג מ-Blade Runner - הוא היה כל כך שונה ברמתו מכל מה שהיה קיים עד אז, שזה פשוט לא נתפש לי ישראלי. והאמת היא, שלדעתי הטעות הבודדת שנעשתה באלבום כולו היא העברית.

'תן לו בראש' לא היה מבייש את Run DMC ולא היה מפתיע אם 'מניקין' היה קיים ברפרטואר של רוני ג'יימס דיו. לני קרביץ היה מת ש-'גדל הילד' יהיה שלו ו'למות בשבילך' נשמע לי תמיד קצת כמו תאונת רכבת של ה-Cure עם מטליקה בעוד ש'נוהם הכלב' זה פשוט Rammstein עשר שנים לפני שהם עצמם ידעו שיש דבר כזה בכלל. האיש גאון והאלבום היחיד שהתקרב לדעתי לחדשנות הזו בזירה הישראלית הוא 'פלונטר' של פורטיס. איך הדבר הזה לא עלה על ויניל עד היום... אתם יודעים מה? עזבו! איפה לעזאזל משיגים דיסק?

זוהי פשוט אירוניה במיטבה שהתקליט העלום של צירלין הזדחל בטעות מהארגז ההוא שם למטה, הארגז של 'הכל בשקל' ונתלה על קיר המציאות במחיר הזוי - בעוד שאמן ברמה בינלאומית כצינוביץ', כלל לא זוכה לייצוג בחנות ההיא - ובכלל. אולי ה'אוזן' - לאחר שיתבגרו ויתפכחו מההרפתקאות האחרונות שלהם בתחום הויניל, יקבלו על עצמם משימה כזו ויתקנו קצת מהקרמה המעוותת הזו... את הדיסק כבר יש לי, אבל כשזה יעלה על ויניל - אני הראשון שאהיה מוכן לרכוש גם במחיר המריר של ה'סוכר'. רק תגידו מתי.

קצת פורקן, קצת חום, קצת אהבה - גדל הילד

...
·

גדול! יש לי את האלבום הזה,באמת מטאל/רוק כבד ישראלי משובח."נוהם הכלב?" הגיטרות שם והמילים..פעם כמעט פוצצתי אצלי רמקולים עם השיר הזה..כהייתי ילד(הייתי בן 14 כשהדיסק הזה יצא) ושיחקתי "בדום",נהגתי לשים את השיר הזה בלופ ב-CD תוך כדי ניסור מפלצות.. :lol: :D :משור: כמובן עם אוזניות כי לא היה נעים מההורים.חח (Y) ומי לא הזדהה עם "לך עם הכעס,לך!!!"

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #15 

גדול! יש לי את האלבום הזה,באמת מטאל/רוק כבד ישראלי משובח."נוהם הכלב?" הגיטרות שם והמילים..פעם כמעט פוצצתי אצלי רמקולים עם השיר הזה..כהייתי ילד(הייתי בן 14 כשהדיסק הזה יצא) ושיחקתי "בדום",נהגתי לשים את השיר הזה בלופ ב-CD תוך כדי ניסור מפלצות.. :lol: :D :משור: כמובן עם אוזניות כי לא היה נעים מההורים.חח (Y) ומי לא הזדהה עם "לך עם הכעס,לך!!!"

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #16 

יופי..בפיירפוקס קיבלתי הודעת שגיאה DEBUG כלשהי כשהגבתי,ועכשיו באקספלורר אני רואה שהתגובה נשלחה שלוש פעמים..:evil: אבקש מהמנהלים למחוק את הכפילויות בהודעה שלי.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #17 

שומע אותו עכשיו ביוטיוב. לא הכרתי - תודה!
יצא בתקליט?
Rust never sleeps

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #18 

רק ב-CD.

farkash7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #19 

"תחשוב בראש.... דוברמן...תחשוב בראש....רוטוואילר" :lol:

מלא זמן לא צחקתי ככה משיר.

תודה טומי מאוד מפתיע!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #20 

נראה לי שלגבי האלבום של שאול צירלין, המחיר המופרך / הזוי / משעשע נקבע על בסיס נדירות בלבד, כלומר ללא קשר לאיכות מוזיקלית, איכות הדפסה, חשיבות הסטורית וכיו"ב.
לגבי המחירים בכלל, אין חדש תחת השמש. בישראל הכל יקר, והכל יהיה עוד יותר יקר. כל שבועיים צצה פה תנועת מחאה חדשה (מילקי, קפה, גבינה, סרטים ומה לא) וכל המחאות האלה שוות ל-#%@.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”