איפה לבדוק ולקנות מסך בירושלים + ייעוץ לפני רכישת UE50H6400

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

עריכה: קניתי את המסך, אפשר לדלג ולהתחיל לקרוא החל מהחלק הזה באשכול, אחרי קבלת המסך.

אני רוצה ללכת לחנויות ולהתרשם ממסכים, בגדול אני רוצה את ה-UE50H6400 של סמסונג, אבל לא סגור.
כמה שאלות:
  • 1 - איפה לבדוק את המסך: איפה בירושלים המקום הכי טוב לבדוק מסכים?: אני רוצה להיות מסוגל לחבר דיסק-קשיח נייד USB כדי לבדוק הרבה סוגי תכנים. אני גם רוצה לבדוק בחנות אם המרחק (1.5-2 מטר) מתאים לגודל.
  • 2 - חנות מתמחה\איפה לקנות: ראיתי בפורום הרבה המלצות לקנות בחנות מתמחה, האם יש כזו בירושלים? אם לא ידוע על כזו, אשמח להמלצה על מקום אמין בירושלים.
  • 3 - אחריות: אני יכול לבחור את ספק האחריות (בהתאם למוכר), כי עוד לא קניתי. האם יש המלצות בעד\נגד נותן אחריות כלשהו (סמליין \ רייבי \ י.שלום \ טופ.טי.וי)? אני רוצה אחריות מלאה וטובה ל-3 שנים ואולי לפי נותן האחריות, אחליט ממי לקנות.
  • 4 - מחיר: מה לדעתכם המחיר הכי נמוך שאני יכול לבקש על ה-UE50H6400, בהינתן: 3 שנים אחריות מלאה + 2 זוגות משקפיים + שלט סמארט וגם שלט רגיל?
    (2 משקפיים ו2 שלטים אמורים להגיע בכל מקרה, אבל שמעתי שיש חנויות שמוציאות את זה מהחבילה ודורשות על זה תוספת תשלום).
    כרגע אני רואה בחנויות באינטרנט מחירים בסביבות ה4000 ש"ח, האם זה הכי נמוך שאני יכול להגיע?
  • 5 - תלת מימד: מת על זה, אשמח לשמוע איך ה-3D בדגם המדובר.
  • 6 - מידע נוסף: כל מידע נוסף שיש לכם על הדגם הזה יתקבל בברכה.

תשובות חלקיות יתקבלו גם הן בברכה.

קראתי על הבעיות עם העברית בדגם הזה, אבל מכיוון שיש מחשב ייעודי שיהיה תמיד מחובר למסך וכיוון שכמעט ולא אשתמש בעידן+, זה לא שובר עסקה.

ראיתי פה שיש הרבה מאוד אנשים שרכשו את המסך הזה ונעזרו בחברי הפורום, אשמח ללמוד מנסיונכם ואני מבטיח לתרום מנסיוני לאחר הקנייה לכל מי שיצטרך עזרה (עד כמה שהבטחה של ניק באינטרנט שווה משהו :-)).
תודה מראש לכל העוזרים.
אוריאל.
נערך לאחרונה על ידי uriel228 ב 21/07/2015 12:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

הקפצה ראשונה ואחרונה, עשו כמיטב יכולתם.
אני אומר שוב: תשובות חלקיות יתקבלו בברכה :)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

יש כאן שרשור נורא ארוך על זה שהמסך בגודל הזה הוא מדגם אירופאי ללא עברית והדרך לגייר אותו זה לשים עליו קושחה של דגם אסיאתי עם עברית וזה עלול לגרום לכל מיני התנגשויות בין אם רצית או לא ובין אם עברית חשובה לך או לא. מדובר על זה שתקבל מסך שעבר גיור שעלול להזיק יותר מלהועיל. אולי לחפש מראש מסך לא מגוייר

redheat
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

תבדוק את הסוני W828 תמונה הרבה יותר טובה בכל הפרמטרים גם בצבעים והשחורים סוף הדרך כנ"ל בשידורי SD רגילים...שווה לבחון אני ראיתי את שניהם אחת ליד השנייה והסוני לקחה בגדול...זאת דעתי...בהצלחה בקנייה
תהנה

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה, אני אבדוק

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #6 

לפי סקירה כאן על ה-UE48H6400, התנועה ב-3D ב-24fps לא אחידה, אלא אם מפעילים החלקת תנועה. השאלה אם זה משנה תלויה בך.

לפי סקירות, הסוני W8xxB עם איכות תמונה דומה ל-H6400. בסוני W8xxB אין בעיות תנועה ב-3D, אבל יש זליגה בין העיניים, וגם רזולוציה נמוכה יותר למרות שזה אקטיבי:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w82 ... 023650.htm
http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/w800b

אם אתה הולך על סוני, אני לא חושב שיש הבדל ממשי בין ה-W828B ל-W805B הזולה יותר.

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

jtk
אני התענייתי ב UE50 לא UE48. אתה אומר שבכל הH6400 יש את אותן הבעיות?

בקשר לסוני, אני חושב שהם חורגות לי מהתקציב באיזה 1000 שקל.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

למרות שבסקירה באותו אתר לגבי ה-UE40H6400 ההתייחסות ל-3D נשמעת קצת יותר טוב, אני חושב שזה עניין של ניסוח שונה ולא הבדל טכני במסך. חבל שלא מציינים שם את גרסת התוכנה שבמסך.

בכל מקרה, לא הייתי מצפה להבדלים בין גדלים שונים של אותו דגם, לפחות לא בגדלים קרובים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #9 

1. התאמת גודל למרחק ניתן לבדוק מול כל מסך בגודל דומה אך אני לא חושב שזה גדול מדי. מי יתן לך לחבר דיסק ועד כמה זה שווה משהו ללא כיול המסך - אין לי תשובה. זה גם קצת מיותר כי בסך הכל מדובר במסך פופולרי מאוד מה שגורר תחרות רבה ומחיר מאוד תחרותי (מעט אלטרנטיבות, אם בכלל).
2. חנות מתמחה מומלצת בעיקר לדגמים הגבוהים בעוד שאתה מדבר על דגם ביניים ולכן אפשר להסתפק גם ברשת חשמל גדולה אם אתה חושש מיבואנים מקבילים קטנים.
3. צריך לוודא אם זה באמת 3 שנים מלאות או 1 + 2 אחריות מוגבלת. מעבר לכך אין לדעתי יתרון ברור. הדבר היחיד שלפעמים טוב אצל סמליין (לא בטוח שזה ייחודי רק להם) זה שהם גם מציעים שדרוג מסך במקרה של תקלה (בתוספת תשלום כמובן אבל זה מאוד קורץ) או יותר בקלות יתנו מסך דומה / זהה ולא יתעקשו לתקן.
4. לא חושב שאשר לרדת מתחת ל-4000 אם אתה רוצה זוג משקפיים וזוג שלטים אבל תמיד אפשר לנסות.
5. אתה צריך להבין שזה דגם ביניים של סמסונג ודגם כניסה בכל הנוגע לתלת מימד. הוא אמור לעבוד טוב אבל לא ברמה של הסדרות הגבוהות.
6. בלי לזלזל אבל בתקציב של 4000-4500 אין סיבה לשבור את הראש כל-כך הרבה. הנזק הכספי הפוטנציאלי כאן הוא ממש נמוך.

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה אלון, עזרת מאוד.

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הזמנתי את הUE50H6400, הגיעה היום בשעה טובה.
אם יש שאלות או אם מישהו רוצה תמונות של משהו או מדידות של משהו אפשר לבקש פה (ולא בהודעה פרטית!).
רק שתדעו שאין לי מושג בכיוונים של וידיאו וכאלה, אז לשאלות כמו "איך הניגודיות המקסימלית?" וכדומה, כנראה שלא תהיה לי תשובה.

adibek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #12 

תתחדש, אני בטוח שתהנה!

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

adibek כתב:תתחדש, אני בטוח שתהנה!
...
תודה אחי, אני כבר נהנה.

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

היה קצת גדול בהתחלה אבל התרגלתי תוך עשר דקות.
ה-3D פשוט מרהיב וגם ה2D->3D לא רע בכלל.
ה-3D לא עושה כאבי עיניים.
לא רואה שום פיקסלים שרופים.

אני צריך לקנות כבל HDMI ואנטנה לממיר עידן+ הפנימי. שתיהם לא כלולים בחבילה.

יש רק בעיה אחת והיא די חמורה:
למרות הבטחות חוזרות ונשנות מצד אלקטריק פומפה שהאחריות היא זהה ומלאה בכל 3 השנים (קניתי אחריות מורחבת בעוד 499 ש"ח), עדיין אני רואה בכתב האחריות שבשנתיים האחרונות יש אחריות מוגבלת שדורשת תשלום על ביקורי בית ועוד הגבלות.
הם הבטיחו לי אחריות מלאה ל-3 שנים גם באימייל וגם בטלפון ויש לי תיעוד של השיחה והאימייל.

שלחתי להם מייל בעניין, אפרסם את תגובתם כשתתקבל.

adibek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

שמח לשמוע שאתה נהנה, האם יש עברית בטלויזיה?
שאתה בודק בהגדרות איזה דגם מופיע לך UE או UA?

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

adibek כתב:שמח לשמוע שאתה נהנה, האם יש עברית בטלויזיה?
שאתה בודק בהגדרות איזה דגם מופיע לך UE או UA?
...
UE
התפריטים בעברית וקורא כתוביות חיצוניות בעברית מההארדיסק בלי בעיה, גם הפיסוק בכתוביות עברית מיושר כמו שצריך.
לגבי עידן+, אני לא יודע בינתיים, כי אני לא קולט כלום בלי אנטנה, יש המלצה לאנטנה פנימית טובה?
יש מצב שסתם כבל אנטנה יספיק? (אני גר בקומת קרקע ולא בא לי להתחיל למתוח חוטים החוצה).

תמונה תמונה תמונה

666pluto
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

@uriel228
תתחדש.
כמה שאלות ברשותך (:
מאיפה קנית, בכמה ומי נותן האחריות?
מבחינת התלת מימד, ציינת שזה נראה יפה , אבל מבחינתך זה גימיק ולא תשתמש בו יותר מדי בעתיד, או שיהיה לזה שימוש ?
יש בעיות תצוגה כלשהן כמו עננות, זליגת אור, פסים לבנים וכו'?

תודה מראש. [size= 12px; line-height: 18px; background-color: #efefef] [/size]

uriel228 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

666pluto כתב:@uriel228
תתחדש.
כמה שאלות ברשותך (:
מאיפה קנית, בכמה ומי נותן האחריות?
מבחינת התלת מימד, ציינת שזה נראה יפה , אבל מבחינתך זה גימיק ולא תשתמש בו יותר מדי בעתיד, או שיהיה לזה שימוש ?
יש בעיות תצוגה כלשהן כמו עננות, זליגת אור, פסים לבנים וכו'?

תודה מראש. [size= 12px; line-height: 18px; background-color: #efefef] [/size]
...
קניתי באלקטריק פומפה

הם משנים מדי פעם את המחיר בכמה עשרות שקלים. אבל הוא פחות או יותר יציב בינתיים.
שילמתי 4174 ש"ח (499 ש"ח תוספת למחיר הבסיס) וקיבלתי בתמורה את המסך+2 משקפיים+שלט חכם (בנוסף לרגיל)+עברית מלאה+עידן פלוס+אחריות מלאה לשלוש שנים. אבל שים לב להסתייגויות הבאות:

• משקפיים ושלט חכם אמורים להגיע עם המסך, החנות הנ"ל מוציאה אותם מהקופסה ודורשת עליהם תוספת תשלום.
  • הסיבה היחידה שהוספתי 499 ש"ח זה בשביל אחריות מורחבת ל-3 שנים, אבל תקרא מה שכתבתי פה בקשר לאחריות, אני בדיונים איתם ועדיין מחכה לתשובה סופית. אבל עצם העובדה שאני צריך להתווכח איתם על הנושא יכולה להצביע על אי-אמינות של החנות ונציגיה ואני ממליץ לך מאוד לחכות לתשובה סופית מהחנות ואז גם אפרסם פה את כל השיחה (העתק הדבק מהאימייל שלי בלי פרטים מזהים).
  • העידן פלוס מחייב אנטנה ואין אנטנה בקופסה, כך שתוסיף את זה להוצאות אם אתה בונה על הממיר הפנימי.
  • אין כבל HDMI, תוסיף גם את זה להוצאות.
  • מאוד חשוב: הם לא מתקינים את הטלוויזיה. הם רק שולחים לך את זה דרך חברת משלוחים שנקראת HFD. אתה מקבל לבית קופסה סגורה והמשלוחן ישר הולך לדרכו. לי אישית זה לא הפריע, כי יש לי חוש טכני והרכבתי והתקנתי אותה לבד בקלות רבה. בנוסף כשיש התקנה, אפשר לתפוס תקלות (לא מצאתי בינתיים אצלי שום בעיה) שבאו מהחנות, עוד כשהטכנאי במקום ולא להסכים לקבל את המסך במקרה של תקלה. כאשר אם אין התקנה, יכול להיות שתצטרך לעבור תהליך של תיקון במעבדה, במקום פשוט החלפה של המוצר במוצר תקין.
    הם לא ציינו בפני שאין התקנה בבית הלקוח וממה שהתרשמתי פה בפורום, התקנה של המכשיר זה סטנדרט.

בנוסף לאחריות המוגבלת, הם גם לא חתמו על תעודת האחריות.

הנה חשבונית ותעודת אחריות בלי פרטים מזהים:
תמונה תמונה

בקשר לשאלתך על ה3D: זו הטלוויזיה הראשונה שלי ופעם ראשונה שאני משתמש ב-3D בבית, כך שאין לי שום דרך לדעת מה אעשה בעתיד, אבל אני מאוד נהנה מה-3D ואני לא רואה סיבה שלא אשתמש בו.
בכל מקרה, יש מספר מאוד מוגבל של סרטים ב-3D, כך שעדיין רוב הצפייה (סדרות וכאלה) תהיה ב-2D.

בקשר לשאלה על בעיות תצוגה: שוב, טלוויזיה ראשונה שלי ויכול להיות שיש תקלות שאני לא מומחה מספיק בשביל לגלות. אבל ניסיתי עליה הרבה סוגי קבצים ואיכויות (בינתיים הכל רק מההארדיסק החיצוני שלי, כי אין לי HDMI עדיין). והכל נראה נפלא ולא הבחנתי בבעיות.
כשמנגנים סרטי 1080p BluRay זה נראה פשוט מדהים.
גם שאר האיכויות נראות טוב מאוד על המסך הזה.

אני לא יודע מה זה: עננות, זליגת אור, פסים לבנים: אם תסביר לי בדיוק מה ואיך לבדוק (לא קישורים למדריכים, הוראות מדויקות בעברית!) אשמח לעשות את זה, אבל זה יקרה בעוד כמה ימים כי אני קצת עסוק עכשיו.

שיהיה בהצלחה ואם אתה חושב לקנות מהחנות שאני קניתי בה ולשלם על אחריות מורחבת, אני ממליץ לך בחום לחכות לתשובה סופית מהחנות.
בכל מקרה, אם אתה קונה אחריות מורחבת, תתעקש לראות עותק שלה לפני שאתה משלם, אל תקנה חתול בשק!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #19 

תתחדש ותהנה. (Y)
עשו לך תרגיל עם האחריות, זו הטעיית לקוח ואני חושב שזו עילה לביטול עסקה או לפחות לקבל את תוספת התשלום ששילמת עבור השנתיים האלה. אני רואה שזה כבר נהיה מגיפה פה לעבוד על לקוחות בנושא של אחריות.
תכל'ס לפי הסעיפים בתעודה האחריות המורחבת הזו שלהם לא שווה יותר מידי - אין אחריות על פאנל המסך בשנתיים האלה. זה כמו לתת אחריות על רכב ולסייג שאין אחריות על המנוע והתמסורת. פאנל זה הרכיב העיקרי במסך וכמעט היחיד שכשהוא הולך כמעט תמיד לא משתלם לתקן את המסך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

פשוט להקליט שיחה עם החנות לגבי האחריות לפני הקניה. אח"כ לא משנה מה כתוב בתעודת האחריות, שניתנה רק אחרי הקניה.
uriel228 כתב:[*]העידן פלוס מחייב אנטנה ואין אנטנה בקופסה, כך שתוסיף את זה להוצאות אם אתה בונה על הממיר הפנימי.
[*]אין כבל HDMI, תוסיף גם את זה להוצאות.
...
אני לא חושב ששום טלוויזיה מגיעה עם שני הדברים האלה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”