משדרים חדשים של עידן +
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
בשעה טובה הותקנו מספר משדרים חדשים של בזק באזור הצפון לטובת הפרוייקט של עידן + וכרגע יש גם ניסיון של רשת SFN חדשה שמסונכרנת גם לתדר 562MHz שפועל במרכז הארץ. בשלב זה החלק הגדול של הרוחב פס של Transport Stream פנוי.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Sash10
·
שידורי ניסיון של עידן + שכללו גם את הערוץ הראשון ב HD היו קיימים גם לפני שנתיים במספר תדרים שונים בארץ, כולל גם בגוש דן, אבל בכל המקרים מדובר על שידור זמני שיתקיים עד סיום הניסוי.
·
שידורי ניסיון של עידן + שכללו גם את הערוץ הראשון ב HD היו קיימים גם לפני שנתיים במספר תדרים שונים בארץ, כולל גם בגוש דן, אבל בכל המקרים מדובר על שידור זמני שיתקיים עד סיום הניסוי.
sys admin. התגובה שלך לא קשורה למה שכתבתי .היא לא מחדשת לי דבר.את מה שאמרת אני יודע מזמן.תקרא פה בפורום שירשורים קודמים בנושא.נכון לחודשיים האחרונים קיים שידור רציף לעומת השנתיים הקודמות שבהן התבצעו שידורים מיקריים וקצרים.
הבעיה מסתכמת בכותרת העצובה באתרי החדשות, שהובאה גם כאן - ניסיון אחרון להחיות את פרויקט עידן פלוס.
זה אומר שיש כבר ייאוש מהסיכוי שמשהו יתקדם למרות שהשקיעו בציוד שידור חדש ולראיה שידורי הניסיון הללו שנמשכים כבר שנתיים ובעקבותם אנשים רצו לחנויות לקנות ממירי T2 והתאכזבו שלא קולטים כלום (כי שידור ניסיון מטבעו לא מיועד לקליטה על ידי הלקוח הסופי אלא מיועד לבחינה על ידי מהנדסי שידור).
תודה כמובן ל sys_admin שמחכים את הפורום בידע הרב שלו גם בתחום הלווין וגם ב DTT.
זה אומר שיש כבר ייאוש מהסיכוי שמשהו יתקדם למרות שהשקיעו בציוד שידור חדש ולראיה שידורי הניסיון הללו שנמשכים כבר שנתיים ובעקבותם אנשים רצו לחנויות לקנות ממירי T2 והתאכזבו שלא קולטים כלום (כי שידור ניסיון מטבעו לא מיועד לקליטה על ידי הלקוח הסופי אלא מיועד לבחינה על ידי מהנדסי שידור).
תודה כמובן ל sys_admin שמחכים את הפורום בידע הרב שלו גם בתחום הלווין וגם ב DTT.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·גיל37 כתב:משעמם.... תעדכנו כשיהיו ערוצים אמיתיים וחדשים בעידן פלוס.
עד אז זה לא מעניין באיזה משדרים משחקים בבזק כדי להצדיק את הקיום של החברה הזאת....
החלק המשעמם בכל הסיפור זה דווקא הערוצים של עידן+ וגם אם יתווספו ערוצים חדשים לפרוייקט, מה שלא נראה כסביר בשלב זה, הם גם יהיו משעממים.
מי שרוצה לצפות בחבילות שידור שבנויות מערוצים יותר מעניינים יצטרך להשקיע בציוד קליטה מלווין של שידורים אירופאים, למשל BSKYB שקיימים כבר במשך עשרות שנים , ומי שימשיך לקבל שידורים קרקעיים בחינם מהאוויר ימשיך לקטר, כי כל משהוא ימשיך לקבל זה יהיו עוד פירסומות ושידורים שנראים כמו קלטת שמריצים אותה בלופ.
בקשר לחלק המעניין בסיפור, זה עניין טכני של סינכרון SFN של מספר משדרים במרחקים של יותר ממאתיים קילומטרים אחד מהשני מבלי שהם יפריעו זה לזה.
מישהו יודע למה אין לי אפשרות לקלוט את 562 בהרצליה?
מישהו יודע למה אין לי אפשרות לקלוט את 562 בהרצליה?
יש לי אנטנה חיצונית גדולה לכיוון צפון מערב
יש לי אנטנה חיצונית גדולה לכיוון צפון מערב
הממיר שלך לא תומך בתקן השידור DVB-T2 ולכן הוא לא יקלוט את שידורי הניסיון אלא רק את השידור הרגיל של עידן+yayu2120 כתב:@sys_admin
·למה אין לי אפשרות לקלוט את 562 בהרצליה?
יש לי אנטנה חיצונית גדולה לכיוון צפון מערב וממיר של Innova 7002...
·
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@מספיקלי
·
"התוכנה היפה והמפורטת הזו" , זה למעשה פלט מהמכשיר בדיקה ששמו בישראל HD Ranger 2 של יצרן Promax . המכשיר המדובר הוא ארגז כלים שלם לכל מי שעוסק בתחומים של מערכות שידור וקליטה דרך לוויין, אוויר או כבל כולל גם סיב אופטי. הכלים שקיימים במכשיר המדובר הם: spectrum analyzer ברזולוצייה גבוהה, מד עוצמת שדה, network analyzer של רוב הפרוטוקולים מסוג DVB , כמובן גם constellation analyzer של אפנון QPSK , 8PSK , 16PSK , 32PSK, QAM, COFDM וכו' וכו' וכו' .
בקיצור המכשיר מציג ומנתח כמעט כל דבר שמשודר ולזהות כל סוג של הפרעה אלקטרומגנטית וכל זה דרך ממשק נוח של מסך נגיעה או על גבי מסך טלוויזיה או בצורה של שליטה מרחוק דרך IP .
מצורף קישור לאתר היצרן:
http://www.promax.es/ing/products/tv-ca ... e-analyser
·
"התוכנה היפה והמפורטת הזו" , זה למעשה פלט מהמכשיר בדיקה ששמו בישראל HD Ranger 2 של יצרן Promax . המכשיר המדובר הוא ארגז כלים שלם לכל מי שעוסק בתחומים של מערכות שידור וקליטה דרך לוויין, אוויר או כבל כולל גם סיב אופטי. הכלים שקיימים במכשיר המדובר הם: spectrum analyzer ברזולוצייה גבוהה, מד עוצמת שדה, network analyzer של רוב הפרוטוקולים מסוג DVB , כמובן גם constellation analyzer של אפנון QPSK , 8PSK , 16PSK , 32PSK, QAM, COFDM וכו' וכו' וכו' .
בקיצור המכשיר מציג ומנתח כמעט כל דבר שמשודר ולזהות כל סוג של הפרעה אלקטרומגנטית וכל זה דרך ממשק נוח של מסך נגיעה או על גבי מסך טלוויזיה או בצורה של שליטה מרחוק דרך IP .
מצורף קישור לאתר היצרן:
http://www.promax.es/ing/products/tv-ca ... e-analyser