בזק נכנסת לתחום הבית החכם עם z-wave
כל המוצרים שאינם עובדים על סוללות מיועדים לשוק האמריקאי בלבד (מבחינת מתח).noam כתב:את המוצרים אפשר לקנות גם דרך http://store.getpiper.com...
·את המוצרים לשוק האירופי שלהם אפשר לקנות מהקישור הזה: eu-store.getpiper.commorgi23 כתב:
כל המוצרים שאינם עובדים על סוללות מיועדים לשוק האמריקאי בלבד (מבחינת מתח)..........
כל האביזרים שלהם לפי הקישור (מלבד המצלמה) הם אביזרים של Aeotec (יש לי כאלה בבית...)
כל זה עדיין לא עונה על השאלה באיזה תדר הם משתמשים בארץ, להערכתי יש סיכוי גבוה ש Aeotec מספקים להם מוצרים בתדר הישראלי (916 אני חושב) בהנחה שבזק התחייבה על הזמנה גדולה...
אם הם באמת עובדים בתדר הישראלי (916MHz ), אז יהיה להם יתרון ענק כי כמעט ואין מוצרים כאלה בעולם. מה שאומר שהם יהיו סוג של מונופול על מוצרי z-wave בארץ.MorHimi כתב: ·את המוצרים לשוק האירופי שלהם אפשר לקנות מהקישור הזה: eu-store.getpiper.com
כל האביזרים שלהם לפי הקישור (מלבד המצלמה) הם אביזרים של Aeotec (יש לי כאלה בבית...)
כל זה עדיין לא עונה על השאלה באיזה תדר הם משתמשים בארץ, להערכתי יש סיכוי גבוה ש Aeotec מספקים להם מוצרים בתדר הישראלי (916 אני חושב) בהנחה שבזק התחייבה על הזמנה גדולה......
נלקח מכאןmorgi23 כתב:אם הם באמת עובדים בתדר הישראלי (916MHz ), אז יהיה להם יתרון ענק כי כמעט ואין מוצרים כאלה בעולם. מה שאומר שהם יהיו סוג של מונופול על מוצרי z-wave בארץ..........
בזק, די בחוכמה, בחרה להקים בבית החכם רשת חדשה בין כל המכשירים החכמים, רשת בתקן חדש הנקרא Z-wave. בזק קיבלה אישור לשימוש בתדר הזה (בתחום ה-900 מגהרץ, ליתר דיוק: 915-917 מגהרץ), וזה תחום שמתחיל לתפוס תאוצה בכל העולם, עם מגוון רחב מאוד של מוצרים תואמים לתקן....
כמעט באתי לומר שאפו לבזק אבל אז 10₪ לכל חיישן...חיים בסרט.
כבר אחרי שנתיים בZק מכסים את עלות המערכת והלקוח מתחיל להפסיד כסף בהשוואה לקניית מערכת ZWAVE.
בקשר למצלמות מה ההבדל בין ZWAVE 500 ל-300 ?
ה-NV יעבוד עם ה-VERA LITE ?
כבר אחרי שנתיים בZק מכסים את עלות המערכת והלקוח מתחיל להפסיד כסף בהשוואה לקניית מערכת ZWAVE.
בקשר למצלמות מה ההבדל בין ZWAVE 500 ל-300 ?
ה-NV יעבוד עם ה-VERA LITE ?
בית "לא כל כך חכם"...
אני רוצה לשתף את חווית המשתמש שלי במערכת BHome של בזק:
אבא שלי הזמין את המצלמה וחיישן הדלת של בזק לעסק שלו.
כמובן שהלכתי לעזור בהתקנה.
ההתרשמות הראשונית שלי מהמערכת לא טובה בכלל:
המצלמה עצמה משמשת כבקר. יש בה חיישן תנועה מובנה, רגש טמפ', מיקרופון ורמקול שניתן לדבר דרכו מרחוק ומשמש גם להפעלת סירנה מובנית.
ניתן לגשת למצלמה דרך האפליקציה מכל מקום (בדומה לכל מצלמת IP פשוטה) אבל לא ניתן לבטל את הסאונד בזמן הצפיה בוידאו בזמן אמת (מאוד מרגיז). יש גם אפשרות, בלחיצת כפתור באפליקציה, לדבר ישירות דרך הרמקול של המצלמה (שמע דו כיווני שגם קיים במצלמות IP מסויימות).
חיבור חיישן הדלת למצלמה מתבצע בדומה להוספת מודול ב-vera, על ידי לחיצה על כפתור פיזי במודול עצמו, והעברת המצלמה למצב חיפוש (דרך האפליקציה).
ממשק המשתמש מאוד נוח לעבודה ומאוד קל להבנה אפילו למישהו שאין לא ידע בתחום.
החיסרון הגדול במערכת הוא שניתן לבצע רק לוגיקות פשוטות ביותר דרך ממשק האפליקציה (חיפשתי ולא מצאתי ממשק אינטרנט לביצוע לוגיקות מורכבות יותר).
דוגמא ללוגיקות שניתן לבנות בקלות דרך הממשק:
- אם המערכת מזהה תנועה תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
- אם הטמפ' עולה מעל X מעלות, תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
- אם זוהה רעש חריג, תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
- במידה ויש גם חיישן דלת: אם זוהתה פתיחה של דלת תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
אחת הבעיות העיקריות היא שלא ניתן להגביל את הלוגיקה לשעות מסויימות או לשלב בין שתי לוגיקות.
אני למשל רציתי להגדיר בעסק של אבא שלי לוגיקה פשוטה ביותר אך לא אפשרית:
- אם חיישן הדלת נפתח בטווח השעות שהעסק סגור, תפעיל את הסירנה ותודיע ל-Y.
יש אפשרות להגדיר 3 מודים (Home, Away, Vacation) ואז לכל מוד לוגיקות מסויימות, אבל זה אומר שלפני שהוא מגיע לעסק הוא צריך ידנית לשנות את המוד באפליקציה (לא ניתן לשנות מוד על פי לו"ז), אחרת הסירנה תפעל ברגע שיפתח את הדלת (מצחיק לדמיין את אבא שלי נלחם עם עצמו לשלוף את הטלפון מהכיס, להפעיל את האפליקציה ולכבות את הסירנה, כל זה ב-06:30 בבוקר אחרי שהיא הופעלה בטעות...).
אותו הדבר צריך להעשות ביציאה מהעסק, להעביר מוד באפליקציה למצב Away שיגרום לחימוש המערכת. אבל מה קורה אם שכחת ללחוץ על הכפתור ולחמש את המערכת? לזה אין פתרון.
גם שילוב בין לוגיקות לא אפשרי. למשל, אם רוצים שרק כאשר נפתחה הדלת וגם זוהתה תנועה תופעל סירנה, לא ניתן להגדיר מצב שכזה.
כל הנ"ל, מבחינתי, הופך את "הבית החכם" של בזק, ללא חכם בכלל...
אבא שלי הזמין את המצלמה וחיישן הדלת של בזק לעסק שלו.
כמובן שהלכתי לעזור בהתקנה.
ההתרשמות הראשונית שלי מהמערכת לא טובה בכלל:
המצלמה עצמה משמשת כבקר. יש בה חיישן תנועה מובנה, רגש טמפ', מיקרופון ורמקול שניתן לדבר דרכו מרחוק ומשמש גם להפעלת סירנה מובנית.
ניתן לגשת למצלמה דרך האפליקציה מכל מקום (בדומה לכל מצלמת IP פשוטה) אבל לא ניתן לבטל את הסאונד בזמן הצפיה בוידאו בזמן אמת (מאוד מרגיז). יש גם אפשרות, בלחיצת כפתור באפליקציה, לדבר ישירות דרך הרמקול של המצלמה (שמע דו כיווני שגם קיים במצלמות IP מסויימות).
חיבור חיישן הדלת למצלמה מתבצע בדומה להוספת מודול ב-vera, על ידי לחיצה על כפתור פיזי במודול עצמו, והעברת המצלמה למצב חיפוש (דרך האפליקציה).
ממשק המשתמש מאוד נוח לעבודה ומאוד קל להבנה אפילו למישהו שאין לא ידע בתחום.
החיסרון הגדול במערכת הוא שניתן לבצע רק לוגיקות פשוטות ביותר דרך ממשק האפליקציה (חיפשתי ולא מצאתי ממשק אינטרנט לביצוע לוגיקות מורכבות יותר).
דוגמא ללוגיקות שניתן לבנות בקלות דרך הממשק:
- אם המערכת מזהה תנועה תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
- אם הטמפ' עולה מעל X מעלות, תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
- אם זוהה רעש חריג, תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
- במידה ויש גם חיישן דלת: אם זוהתה פתיחה של דלת תודיע ל-Y, תפעיל אזעקה, תקליט וידאו.
אחת הבעיות העיקריות היא שלא ניתן להגביל את הלוגיקה לשעות מסויימות או לשלב בין שתי לוגיקות.
אני למשל רציתי להגדיר בעסק של אבא שלי לוגיקה פשוטה ביותר אך לא אפשרית:
- אם חיישן הדלת נפתח בטווח השעות שהעסק סגור, תפעיל את הסירנה ותודיע ל-Y.
יש אפשרות להגדיר 3 מודים (Home, Away, Vacation) ואז לכל מוד לוגיקות מסויימות, אבל זה אומר שלפני שהוא מגיע לעסק הוא צריך ידנית לשנות את המוד באפליקציה (לא ניתן לשנות מוד על פי לו"ז), אחרת הסירנה תפעל ברגע שיפתח את הדלת (מצחיק לדמיין את אבא שלי נלחם עם עצמו לשלוף את הטלפון מהכיס, להפעיל את האפליקציה ולכבות את הסירנה, כל זה ב-06:30 בבוקר אחרי שהיא הופעלה בטעות...).
אותו הדבר צריך להעשות ביציאה מהעסק, להעביר מוד באפליקציה למצב Away שיגרום לחימוש המערכת. אבל מה קורה אם שכחת ללחוץ על הכפתור ולחמש את המערכת? לזה אין פתרון.
גם שילוב בין לוגיקות לא אפשרי. למשל, אם רוצים שרק כאשר נפתחה הדלת וגם זוהתה תנועה תופעל סירנה, לא ניתן להגדיר מצב שכזה.
כל הנ"ל, מבחינתי, הופך את "הבית החכם" של בזק, ללא חכם בכלל...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
Re: בית "לא כל כך חכם"...
@morgi23
·באמת מגוחך שאי אפשר לתזמן את התרחישים....
·באמת מגוחך שאי אפשר לתזמן את התרחישים....
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- inonlevy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 335
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אני תמיד מסתכל על חצי הכוס המלאה,
בזק הביאה מערכת עם יכולות מאוד מאוד גדולות,
במחיר דיי אטרקטיבי שלא דורש התחייבות, קח קופסא תנסה אחרי שנה יצא משהו יותר חדש תשדרג ואתה לא "תקוע" עם אף מודולף
לגבי האפליקציה היא מאוד מאוד נוחה,
נכון חסר לה האפשרות לבצע תזמון לתרחישים,
אני מאמין שזה יקרה בהקדם,
בזק הביאה מערכת עם יכולות מאוד מאוד גדולות,
במחיר דיי אטרקטיבי שלא דורש התחייבות, קח קופסא תנסה אחרי שנה יצא משהו יותר חדש תשדרג ואתה לא "תקוע" עם אף מודולף
לגבי האפליקציה היא מאוד מאוד נוחה,
נכון חסר לה האפשרות לבצע תזמון לתרחישים,
אני מאמין שזה יקרה בהקדם,