ארון תקשורת קטן למקום מרכזי בבית

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
zol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני קונה בית חדש בבנייה (דירה של קומה אחת 4 חדרים) ופתאום אני מוצא את עצמי לומד לראשונה איך להפוך לחשמלאי, במסגרת התכנון אני מקבל ארון תקשורת בדלת הכניסה - אין אפשרות להזיזו למקום אחר :(.

עקב המרחק של דלת הכניסה מחדרי הבית, התכנון שלי היה להעביר "ארון תקשורת מאולתר" לסלון בו יהיה מודם וראוטר מוסתרים במזנון וממנו לפצל כבלים CAT6 לכל החדרים בבית, אממה? תכננתי להעביר את הכבלים יחד עם הטלפון ולהחליף לשקע יחיד בו יש 2 נקודות: רשת וטלפון, אולם הקבלן אינו מוכן להעביר כבל רשת עם הטלפון ורוצה שאני אעביר אח"כ בעזרת חוטי משיכה שהוא יכול להכין בצינורות מקבילים לקווי הטלפון.

1) איך אני מונע 2 שקעים שונים? אינטרנט ורשת?

2) בנתיים בתכנון, יש לי קו טלפון מאחורי הטלוויזיות בחדר השינה ובסלון, צריך בכלל קו טלפון בלבד מאחורי הטלוויזיה?

3) אני מנסה לבין מבחינת הקונסטלציה, יהיו לי 4 נק' אינטרנט מאחורי המזנון? אחד ליציאה מארון התקשורת וממנו לראוטר שמתפצל ל - 4 נק', אחת למזנון הסלון עצמו ו - 3 לכניסות ל - 3 החדרים?

4) איזה כבלים מומלץ להעביר? ניתן להעביר קשיחים? או שזו בעיה בגלל צינורות המשיכה? קשיחים עדיפים בכלל?

5) כמו כן, צפויה לי בעיה עם הקליטה אם הראוטר יהיה בתוך המזנון?

מה מומלץ לעשות?

תודה מראש

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #2 

תתחדש על הדירה.
אם יש לך ארון תקשורת בכניסה אז למה אתה רוצה להעביר אותו למקום אחר ? שים בו את המודם / ראוטר / סוויצ' ומשם נקודות לכל הבית לאיפה שצריך.
זה מרכז הנקודה שממנו הכל מתפצל לכל הבית. אם תשים בסלון תצטרך למשוך מהסלון נקודות לשאר המקומות.
אם הקבלן לא רוצה להעביר (לא מבין למה) אין בעיה להעביר אח"כ עם חוט משיכה.
נקודת רשת מומלץ לשים במיקום אפשרי בכל חדר שבו יכול להיות מחשב שולחני או נייד. וכן נק' רשת ליד מיקום אפשרי של כל טלוויזיה.
מניח שהדירה לא עוברת את ה- 100 מ"ר ולכן לא אמורה להיות בעיה של קליטה. וגם אם כן אין שום בעיה להוסיף AP באחת מהנקודות האחרות הפזורות ברחבי הבית.
אין טעם להעמיס סתם את המזנון שלא לצורך.
עדיף כבל גמיש ולא קשיח ואז ניתן ללחוץ אותו ישירות לקונקטור.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”