התחדשתי במקרן פנסוניק 6000 ומסך מתיחה גרנדויו
כניסה לדירה חדשה זה תמיד תירוץ טוב לשדרוגים
המקרן החליף את סבא רבא רבא רבא שלו , פנסוניק 900, ששירת אותי נאמנה בשנים האחרונות. המקרן נרכש מאמזון איטליה והוא בעצם המקביל של פנסוניק 8000. תהליך ההזמנה כידוע פשוט ומהיר מאוד , הגיע תוך מספר ימים ללא בעיות מיוחדות.
המסך נרכש בארץ מגולדטק, מסך מתיחה 100 אינטש , שהחליף מסך דרפר חשמלי לא מתיחה בגודל 92 אינטש. מלבד עיכוב באספקה של שבועיים מעצבנים אין לי תלונות , מסך מתיחה זה עולם אחר, המסך בנוי טוב ואיכותי.
כל העסק הותקן לפני כשבועיים ורק בימים האחרונים התחלתי להתעמק ולהתעסק, את ההתקנה של המקרן והמסך ביצע יבגני , (jexy) , התקנה יפה ונקייה.
המקרן לדעתי מציג תמונה מצויינת , דו מימד אחלה, תלת אני פחות בקטע אבל בקטעים שיצא לי לראות לא הפריע לי משהו מיוחד, המקרן עם עוצמת הארה גבוהה מאוד כך שהירידה בבהירות לא דרמטית.
מלבד זה קיימות המון אפשרויות כיול.
דברים בינתיים שפחות נראים לי ואולי זה עניין של הגדרות : החלקת תנועה כוללת מספר אפשרויות אבל לא מצאתי עדיין אחת שממש נראית בסדר, הכול נראה מהיר מדי, אני עדיין משחק עם זה אבל לשמחתי גם ללא הפעלת המנגנון התמונה היא רציפה וחלקה.
דבר נוסף, אף על פי שמוגדר זיהוי אוטומטי בתלת מימד אני מצליח לראות תמונת תלת רק לאחר בחירה ידנית של הפורמט המתאים.
המשקפיים שרכשתי הם משקפי תלת מימד של ps3 שעובדים בסנכרון מצויין איתו.
מה שכן שמתי לב שהתמונה חורגת או קטנה מהמסך וטרפזית קצת , צריך אני מניח לנסות לפלס או לכוון יותר פיזית את המקרן עצמו?
המקרן החליף את סבא רבא רבא רבא שלו , פנסוניק 900, ששירת אותי נאמנה בשנים האחרונות. המקרן נרכש מאמזון איטליה והוא בעצם המקביל של פנסוניק 8000. תהליך ההזמנה כידוע פשוט ומהיר מאוד , הגיע תוך מספר ימים ללא בעיות מיוחדות.
המסך נרכש בארץ מגולדטק, מסך מתיחה 100 אינטש , שהחליף מסך דרפר חשמלי לא מתיחה בגודל 92 אינטש. מלבד עיכוב באספקה של שבועיים מעצבנים אין לי תלונות , מסך מתיחה זה עולם אחר, המסך בנוי טוב ואיכותי.
כל העסק הותקן לפני כשבועיים ורק בימים האחרונים התחלתי להתעמק ולהתעסק, את ההתקנה של המקרן והמסך ביצע יבגני , (jexy) , התקנה יפה ונקייה.
המקרן לדעתי מציג תמונה מצויינת , דו מימד אחלה, תלת אני פחות בקטע אבל בקטעים שיצא לי לראות לא הפריע לי משהו מיוחד, המקרן עם עוצמת הארה גבוהה מאוד כך שהירידה בבהירות לא דרמטית.
מלבד זה קיימות המון אפשרויות כיול.
דברים בינתיים שפחות נראים לי ואולי זה עניין של הגדרות : החלקת תנועה כוללת מספר אפשרויות אבל לא מצאתי עדיין אחת שממש נראית בסדר, הכול נראה מהיר מדי, אני עדיין משחק עם זה אבל לשמחתי גם ללא הפעלת המנגנון התמונה היא רציפה וחלקה.
דבר נוסף, אף על פי שמוגדר זיהוי אוטומטי בתלת מימד אני מצליח לראות תמונת תלת רק לאחר בחירה ידנית של הפורמט המתאים.
המשקפיים שרכשתי הם משקפי תלת מימד של ps3 שעובדים בסנכרון מצויין איתו.
מה שכן שמתי לב שהתמונה חורגת או קטנה מהמסך וטרפזית קצת , צריך אני מניח לנסות לפלס או לכוון יותר פיזית את המקרן עצמו?
-
- ממש גדול לעומת הקודם
-
- שומר על הקטנטנים
שחר
תתחדש. גם אני רכשתי אותו לפני מספר חודשים ונהנה מאוד.
לגבי התלת מימד, גם אצלי אני צריך העביר אותו ידנית למוד תלת מימד. ראיתי רק 3 סרטי תלת מימד בארבע חודשים, אז לא ממש התעמקתי באיך לשפר זאת.
לגבי התמונה הטרפזית, אין סיבה שמקרן עם כאלה יכולות כיוונון יתן תמונה טרפזית אלא עם ההתקנה מאוד רחוקה מלהיות ממורכזת וגובה נכון. בכל מצב אחר, היסט העדשה ופילוס התמונה חייב להביא לתמונה מלבנית מדויקת.
לדעתי צריך היה לדאוג לזאות כחלק מההתקנה ומוזר שיבגני לא טיפל בזה.
לגבי התלת מימד, גם אצלי אני צריך העביר אותו ידנית למוד תלת מימד. ראיתי רק 3 סרטי תלת מימד בארבע חודשים, אז לא ממש התעמקתי באיך לשפר זאת.
לגבי התמונה הטרפזית, אין סיבה שמקרן עם כאלה יכולות כיוונון יתן תמונה טרפזית אלא עם ההתקנה מאוד רחוקה מלהיות ממורכזת וגובה נכון. בכל מצב אחר, היסט העדשה ופילוס התמונה חייב להביא לתמונה מלבנית מדויקת.
לדעתי צריך היה לדאוג לזאות כחלק מההתקנה ומוזר שיבגני לא טיפל בזה.
יבגני מקצוען ואני ממליץ עליו, ביצע אצלי גם לאחרונה עבודות תקשורת נוספות וגם בעבר.
אנסה קצת לשחק עם הפילוס ואיעזר בו במידת הצורך.
עם כיוונים בתפריטים הצלחתי איכשהו לתחום את התמונה אבל ההנחה היא שזה פוגע בתמונה לפי מה שאני יודע
מוזר לגבי התלת מימד, למרות שאני כמוך ממש בקושי צופה בתלת מימד.
תודה רבה, אציק לך אם יהיו לי שאלות

אגב רק אצלי לא רואים את התמונות בביקורת בקישור?
http://www.hometheater.co.il/article04213.html
אנסה קצת לשחק עם הפילוס ואיעזר בו במידת הצורך.
עם כיוונים בתפריטים הצלחתי איכשהו לתחום את התמונה אבל ההנחה היא שזה פוגע בתמונה לפי מה שאני יודע
מוזר לגבי התלת מימד, למרות שאני כמוך ממש בקושי צופה בתלת מימד.
תודה רבה, אציק לך אם יהיו לי שאלות
אגב רק אצלי לא רואים את התמונות בביקורת בקישור?
http://www.hometheater.co.il/article04213.html
נערך לאחרונה על ידי שחו ב 01/07/2015 21:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
שחר
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
נראה מעולה - כל העסק...
תתחדש
תתחדש
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תתחדש ותהנה
תמונה טרפזית נגרמת כתוצאה שהעדשה לא נמצאת מול מרכז המסך.
המקרן כולל lens shift לפיצוי על אי מירכוז העדשה
במידה ולא ניתן בעזרתו לפצות על הבעיה תתקבל תמונה טרפזית.
לפני משחק ב lens shift יש לפלס את המקרן פיקס.
תמונה טרפזית נגרמת כתוצאה שהעדשה לא נמצאת מול מרכז המסך.
המקרן כולל lens shift לפיצוי על אי מירכוז העדשה
במידה ולא ניתן בעזרתו לפצות על הבעיה תתקבל תמונה טרפזית.
לפני משחק ב lens shift יש לפלס את המקרן פיקס.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
שחר התקנה בוצעה ב20 למאי, הרבה יותר משבועיים...
לגבי הטרפז, איני יודע מה קרה מאז התקנה אבל זה לא בעיה לתקן.
יואב העדשה במרכז, ישנה סתייה של נישת גבס ביחס לקיר, אומנם זה נפתר עם שייבות בין הגוף לקיר, אך ייתכן ומשהו עדיין לא מדוייק על הפלס.
שחר חבל שאתה לא מדבר איתי לפני (בכל זאת שכנים), אתה יודע טוב מאוד ולפי מס' ביקורים שהייתי אצליך שתכנון נכון וביצוע מושלם זה המוטו שלי.
לגבי הטרפז, איני יודע מה קרה מאז התקנה אבל זה לא בעיה לתקן.
יואב העדשה במרכז, ישנה סתייה של נישת גבס ביחס לקיר, אומנם זה נפתר עם שייבות בין הגוף לקיר, אך ייתכן ומשהו עדיין לא מדוייק על הפלס.
שחר חבל שאתה לא מדבר איתי לפני (בכל זאת שכנים), אתה יודע טוב מאוד ולפי מס' ביקורים שהייתי אצליך שתכנון נכון וביצוע מושלם זה המוטו שלי.
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 01/07/2015 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
תתחדש
מסך מעולה ואיכותי.
נראה מצויין.
מציע לך להוריד את המסך למטה כמה שאפשר קרוב לסנטר.
שים את הlens shift על המקסימום ותימנע ככמה שניתן מתיקון דיגיטלי/קיסטון.
אם הוא כבר על המקסימום, אפשרי להחליף מתקן תליה לארוך יותר.
מסך מעולה ואיכותי.
נראה מצויין.
מציע לך להוריד את המסך למטה כמה שאפשר קרוב לסנטר.
שים את הlens shift על המקסימום ותימנע ככמה שניתן מתיקון דיגיטלי/קיסטון.
אם הוא כבר על המקסימום, אפשרי להחליף מתקן תליה לארוך יותר.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 01/07/2015 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אתה מדבר על זה:
http://www.hometheater.co.il/files/2344 ... 211419.jpg
אני עם מחשב נייד וגם ככה התמונה קטנה... נראה שלמעלה ולמטה בחלקו השמאלי של המסך יש ירידה... אם זה זה, ייתכן והמקרן זז כלפי מטה.
אני עם מחשב נייד וגם ככה התמונה קטנה... נראה שלמעלה ולמטה בחלקו השמאלי של המסך יש ירידה... אם זה זה, ייתכן והמקרן זז כלפי מטה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·JEXY כתב:שחר התקנה בוצעה ב20 למאי, הרבה יותר משבועיים...
לגבי הטרפז, איני יודע מה עשית מאז התקנה אבל זה לא בעיה לתקן.
שחר חבל שאתה לא מדבר איתי לפני (בכל זאת שכנים), אתה יודע טוב מאוד ולפי מס' ביקורים שהייתי אצליך שתכנון נכון וביצוע מושלם זה המוטו שלי....
בתמונה החמישית רואים בברור שהמקרן לא מפולס ויש לו הטיה למטה. טעות .
מרכז העדשה ממוקם מול מרכז המסך (בשני הצירים ?) ? המקרן צמוד לנישה . מה גובה הנישה ומה גובה מרכז המסך ?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
זה?istarmini כתב:·......
בתמונה החמישית רואים בברור שהמקרן לא מפולס ויש לו הטיה למטה. טעות .
מרכז העדשה ממוקם מול מרכז המסך (בשני הצירים ?) ? המקרן צמוד לנישה . מה גובה הנישה ומה גובה מרכז המסך ?...
http://www.hometheater.co.il/files/2344 ... 211023.jpg
איך מתמונה אתה יכול להגיד "בברור"...?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·JEXY כתב:זה?......
איך מתמונה אתה יכול להגיד "בברור"...?...
מה זה איך ? צריך להיות עיוור כדי לא להבחין.
ספור תמונה חמישית מלמעלה.
לפי התמונה הוא לא פלס בציר האנכי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·JEXY כתב:שחר, דבר איתי, לפני שגם השרשור הזה יהרס......
למה שיהרס ?
מה נכנסת ללחץ ?
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
תתחדש ותהנה
יבגני אל תכנס ללחץ,הכל בסדר
יבגני אל תכנס ללחץ,הכל בסדר
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.