התייעצות לגבי תמחור רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
itayke פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שליחה

שלום חברים, מישהו מכל החברים פה יוכל לעזור לי בהתכתבות פרטית לגבי תמחור רמקולים שברשותי בשוק יד שניה?

itayke פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

מבין כל המומחים בפורום אין אחד שיכול לייעץ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

יש כאן הרבה מומחים אבל הרמיזה ה'פרטית' בפורום ציבורי שמטרתו לשרת קהילה של חובבים מדליקה אצל כולם נורה אדומה שמתריעה כנגד סחר מכר שנוגד את האינטרס הכללי. אף אחד, שהוא חובב אמתי, לא מכבד רמיזות כאלה. היה עדיף לך להיות גלוי ולפתוח את הקלפים ולמכור מה שיש לך במחיר שלדעת הקהיליה הוא הוגן, במקום לנסות בהודעתך הראשונה באתר לגייס את חבריה לשם גיבוש תמחור סמוי.

itayke פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לילה טוב
מתנצל אבל לא ברורה לי התגובה
מה ההבדל בין הבקשה שלי למקרה בו פלוני מפרסם משהו למכירה ומציין שמחיר ינתן בפרטי?
איך הדיוט כמוני יודע מה הוא מחיר סביר לדעת הקהילה מבלי לקבל עזרה והכוונה ממומחים בתחום?
ועזרה כזאת לא יכולה להעשות הרחק מעיני כולם?

יש לי זוג רמקולים שמעניין אותי לדעת בכמה אני יכול למכור אותם, אין לי שמץ של כיוון אם הם שווים 700 ש"ח או 1000 ש"ח או יותר. אף אחד לא יפגע מזה שיפנה אלי בהודעה פרטית.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אין הבדל! מכירה כזו מעלה בדיוק את אותו ניחוח. אם אין לך מה להסתיר ואין לך כוונות להרוויח מעבר לחלקך ההוגן אין שום מניעה לשאול בפומבי. מה בדיוק לא ברור כאן? אם תשאל - יענו לך.

זה לא נכון שאף אחד לא יפגע. אם יפנה אליך אדם הוגן, כל השאר נפגעים מעצם כימוס המידע. כמו שזה מעניין אותך, זה עשוי לעניין אחרים. לעומת זאת, אם יפנה אליך אחד האלטעזאכנים שמסתובבים כאן - אתה עצמך עלול להיפגע. מה שחשוף לשמש בתחום הזה, פורח ומלבלב. מה שנעשה במחשכים מעלה רקב וצחנה.

itayke פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

או קי
א. אני מעריך את זה שערכת את ההודעה ועידנת את ההתנסחות הראשונית. :)
ב. הרמקולים הם ACOUSTIC ENERGY AESPRIT 300C מדפיים עם סטנדים.
אצלי משהו כמו 10 שנים, לא עבדו קשה (ווליום גבוה) מעולם. יש עליהם מעט סימנים קוסמטיים. עכשיו אני מתחיל להיכנס לכל עניין שידרוג הסאונד וכדי לתכנן שידרוג עתידי לרמקולים אני מנסה לבדוק מה שוויים.
אז אם תוכלו לתת לי הערכה - אני אשמח

כמו כן אם תוכלו להמליץ לי לאיזה כיוון ללכת בקטע של רמקולים אז זה יעזור לי מאוד. המגבר שלי הוא ROKSAN CANDY MK1 שהתאהבתי בו מחדש בזמן האחרון והמקור שלי כרגע הוא לפטופ ופטיפון שרווד שגם הוא ישודרג בשנה הקרובה לאיזה טורנס או לנקו

אני מחפש סאונד קצת יותר אוורירי ממה שיש לי עכשיו. התקציב מינימלי - עד כמה שאפשר ללא תוספת.

אז אין פה עניין של סחר מכר אלא רק רצון ללמוד ולהשתדרג בעתיד.
תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ה-KA-1 מגבר חביב מאוד שבנוי כהלכה עם הרבה כוח מפתיע ביחס לגודלו ובעל איכות בנייה ניכרת. הסימן אחד היה מאוד פופולרי בזמנו עד שהסימן 2 וה-3 המשופרים קצת דחקו אותו הצידה. ביחס למחירו בשוק היד השנייה השפוי ($500 - $450) הוא אחת המציאות הכי שוות שיש - הייתי נשאר איתו בכיף. זו יופי של הגברה. (Y)

לדעתי מגיע ל-KA משהו קצת יותר איכותי מרמקולים מדפיים בינוניים. ה-Aesprit 300C הם לא רמקולים לכתוב עליהם הביתה. יש עשרות רמקולים של עשרות יצרנים שדומים להם בביצועיהם ובשוק הזה הם גם קצת מיושנים. להערכתי הם שווים לא יותר מ-800 ש"ח (גג - ובהתחשב במצבם הטוב) וזה בהחלט רעיון לא רע לשדרג אותם. אבל לפני כן, ייתכן מאוד שאין צורך...

הרצון לקבל משהו יותר 'אוורירי' מריח לי יותר כבעיה של מקור. מחסור ב-'אווריריות' הוא סימפטום קלסי של פורמטים דיגיטליים מקומפרסים מידי ושל מחשבים בעלי יכולות ומפרטים מוגבלים. אולי היה כדאי לעשות ניסוי פחות דרסטי מאשר מכירת רמקולים ולנסות להשמיע CD דרך נגן שתשאיל מחבר, או קובץ FLAC דרך DAC או סטרימר ולבחון את ההבדל. ייתכן מאוד שההבדל ישנה את דעתך ויביא אותך להתמקד במקור. אני לא אתייחס לפטפון של Sherwood. חבל על הזמן - שלי ושלך, וזה חסר טעם. תתמקד בדיגיטלי.

שדרוג רמקולים, כמו כל דבר אחר, הוא תלוי-תקציב. אלא אם תרצה להישאר באותה כיתה, או אם לא תצוץ איזו מציאה פנומנלית בלוחות - תאלץ להשקיע ברמקולים חדשים הרבה יותר ממה שתוכל לחלץ מהרמקולים הנוכחיים. אני הייתי מתחיל בשלב הזה לחפש זוג וינטאז' L-19, או L-50 של JBL שיתנו לך קצת נוכחות - אבל זה הטעם שלי וזה ידרוש מאמץ כלכלי נוסף. זיווג משמיים ל-KA הם ה-Monitor Audio GS10 שבאופן מוזר די דומים במידות לרמקולים שברשותך כרגע אך ביצועיהם שונים לגמרי. לצערי המחיר שלהם, גם הוא, שונה לחלוטין - וגם לא קל להשיג אותם.

itayke פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה על התשובה המפורטת.
שאלה נוספת ברשותכם. האם, לדעתכם, הוספת PHONO STAGE ברמת קיימברידג' 540 או פרוג'קט באותה רמה יהווה שידרוג לעומת הפונוסטייג' הפנימי של ה CANDY? אני יודע שאין תחליף למשמע אוזניים אבל עדיין.
תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא. למרות שהיית מצפה מחברה שמייצרת פטפונים ברמה גבוהה למשהו קצת יותר איכותי, הפונו-סטייג' של ה-KA-1 לא רע. ה-Azur 540 זה המינימום שבמינימום והפרוג'קט כנ"ל. אמרתי לך כבר אין ל-Sherwood סיכוי וזה לא משנה מה תעשה שם. חסוך מאמצים בכיוון הזה.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”