מים מזוקקים ברמה גבוהה + תמיסה ביתית לניקוי תקליטים
-
omericosun
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 38
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום חברים,
אני חורש על הפורומים ועל אתרי האינטרנט בארץ ולא מוצא...
היכן ניתן לרכוש מים מזוקקים ברמה גבוהה (3 או 4 פעמים) בארץ? ובאיזה מחיר...?
מישהו מצא מקום כזה?
להלן הפורמולה הביתית המנצחת לליטר נוזל ניקוי.
800 מ״ל - מים מזוקקים ברמה גבוהה! 3 או 4 פעמים.
200 מ״ל - IPA 99% - לוי לבל ושות׳ (מנחם בגין 44 ת״א) - 25 שקלים.
5 מ״ל - Ilford Ilfotol - Wetting Agent - אמזון אנגליה - 13 פאונד לליטר נוזל.
מכיוון שאין לי מכונה אוטומטית - אני משתמש בשואב אבק ידני לרכב עם מפצל חשמל שנקנה מאיביי ב2 דולר אשר מחובר לחלק שמנקה את הפינות בשואב הביתי, ופטיפון ישן שמסובב את התקליט.
אני חורש על הפורומים ועל אתרי האינטרנט בארץ ולא מוצא...
היכן ניתן לרכוש מים מזוקקים ברמה גבוהה (3 או 4 פעמים) בארץ? ובאיזה מחיר...?
מישהו מצא מקום כזה?
להלן הפורמולה הביתית המנצחת לליטר נוזל ניקוי.
800 מ״ל - מים מזוקקים ברמה גבוהה! 3 או 4 פעמים.
200 מ״ל - IPA 99% - לוי לבל ושות׳ (מנחם בגין 44 ת״א) - 25 שקלים.
5 מ״ל - Ilford Ilfotol - Wetting Agent - אמזון אנגליה - 13 פאונד לליטר נוזל.
מכיוון שאין לי מכונה אוטומטית - אני משתמש בשואב אבק ידני לרכב עם מפצל חשמל שנקנה מאיביי ב2 דולר אשר מחובר לחלק שמנקה את הפינות בשואב הביתי, ופטיפון ישן שמסובב את התקליט.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אוי! תראה קטע...
בגרסה מקוצרת, נסה כאן וכאן... אולי גם כאן. חסרים מים?
פילטר בריטה מסנן מים מהברז ברמה שמספיקה לניקוי תקליטים, שממילא אפשר לנקות ללא חשש במי ברז. קצת הגזמת עם ה'3 או 4 פעמים'. אני לא חושב שכך מייצרים מים מזוקקים. זה לא וודקה! פשוט מאדים אותם ופעם אחת זה מספיק. בכל מקרה - אם זה טוב למצברים, היכן שזה באמת משנה - זה טוב גם לתקליטים. מתנול מהטמבוריה (ספירט לבן) יכול לשמש בדיוק לאותה מטרה כמו IPA - באותה יעילות - ב-25 ש"ח לליטר.
בגרסה מקוצרת, נסה כאן וכאן... אולי גם כאן. חסרים מים?
פילטר בריטה מסנן מים מהברז ברמה שמספיקה לניקוי תקליטים, שממילא אפשר לנקות ללא חשש במי ברז. קצת הגזמת עם ה'3 או 4 פעמים'. אני לא חושב שכך מייצרים מים מזוקקים. זה לא וודקה! פשוט מאדים אותם ופעם אחת זה מספיק. בכל מקרה - אם זה טוב למצברים, היכן שזה באמת משנה - זה טוב גם לתקליטים. מתנול מהטמבוריה (ספירט לבן) יכול לשמש בדיוק לאותה מטרה כמו IPA - באותה יעילות - ב-25 ש"ח לליטר.
אם אתה פיין שמקר...
בבתי מרקחת ניתן למצוא distilled water for irrigation (לא להתבלבל עם מים להזרקה injection או סליין שמכילים אחוז מלחים) 16 שקלים לליטר, זה אפילו סטרילי ומגיע בבקבוק נוח לשימוש והרכבת התמיסה
אני משתמש ב 10% אלכוהול....מתוך קמצנות גרידא, עדיין עושה את העבודה
בבתי מרקחת ניתן למצוא distilled water for irrigation (לא להתבלבל עם מים להזרקה injection או סליין שמכילים אחוז מלחים) 16 שקלים לליטר, זה אפילו סטרילי ומגיע בבקבוק נוח לשימוש והרכבת התמיסה
אני משתמש ב 10% אלכוהול....מתוך קמצנות גרידא, עדיין עושה את העבודה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tnsilver
- חבר מביא חבר

איך אתה עושה את זה? אתה מאמין להם שיש כוח גדול מאתנו שיכול להחזיר את השפיות?raniburg כתב:אני משתמש ב 10% אלכוהול....מתוך קמצנות גרידא...
גם אני משתמש בד"כ בנוסחה המפורסמת של IPA+מים מזוקקים ברמה רפואית+טיפה של דיטרג'נט עצבני. מנקה במכונה ידנית שעושה עבודה מצויינת.
אמהמה? נגמרו לי החומרים וקיבלתי כמה תקליטים די מטונפים, ניקיתי אותם עם מי מזגן - תוצאה מצויינת.
יכול להיות שאנחנו סתם מגזימים בחשיבות החומרים?
אמהמה? נגמרו לי החומרים וקיבלתי כמה תקליטים די מטונפים, ניקיתי אותם עם מי מזגן - תוצאה מצויינת.
יכול להיות שאנחנו סתם מגזימים בחשיבות החומרים?
Rust never sleeps
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מגזימים - אנחנו? לא יכול להיות! 
מה בעצם אנחנו מצפים למצוא בחריצים - נפט? יש שם קצת אבק וסיבים נישאי אוויר שנלכדו שם בכוח משיכה סטטי ונפרדים משם בנפנוף מברשת ובערים לחות ומזוהמות מצטברים שם גם משקעים פחמימניים. אבל זה לוקח שנים.
הרגילו אותנו הסוחרים והפנטיים למיניהם לכל מיני משקעים מפוברקים, מאבק פודרה ועד לבוץ גפרית, וכל מיני כוחות קפילריים דמיוניים עם וודו חריצים ומי ברזים קשים וכל מיני מינרליים הזויים ומתכות כבדות שיש או אין במים.
ריבונו של עולם! אנחנו שותים את המים האלה! כמעט שום דבר מהמשקעים האלה לא יכול להישאר בחריצים אם לא משתמשים במים חמים מידי, עם או בלי מדלל. גם במים ממזגן מתוחזק (שהם בסך הכל מי עיבוי מזוקקים למשעי) יש פחות מיקרובים ואורגניזמים מאשר בסנדוויץ' טונה מצוי. מי בדעתו השפויה צריך מים מזוקקים ברמה רפואית - שעברו חיטוי UV כדי לנקות תקליט? מה החשש - להדביק את האלבום בסלמונלה?
חייב להודות שגם לי יש את כל החומרים והכימיקלים הכי הזויים, כולל ניטי-גריטי - אבל הטקס נמאס עלי. אם צריך, אני שוטף בברז, בסבון כלים ומייבש במגבות נייר. פעם עוד הקפדתי על סבון נטול מרככים ומבשמים אבל יש אילוצים אחרים כשרוכשים אצלנו דטרג'נטים לניקוי במטבח והשיגעונות שלי לא כלולים בתכנית. היום אפילו זה כבר לא מעניין אותי. שמתי לב שגם אם אני טובל תקליט במים בכיור עם קצת סבון, שוטף בברז ומייבש במתקן כלים - זה נשמע בדיוק אותו דבר.
הטקסים הפגניים המטומטמים האלה חמודים בד"כ אבל כשזה הופך ל-OCD זה הזוי.
מה בעצם אנחנו מצפים למצוא בחריצים - נפט? יש שם קצת אבק וסיבים נישאי אוויר שנלכדו שם בכוח משיכה סטטי ונפרדים משם בנפנוף מברשת ובערים לחות ומזוהמות מצטברים שם גם משקעים פחמימניים. אבל זה לוקח שנים.
הרגילו אותנו הסוחרים והפנטיים למיניהם לכל מיני משקעים מפוברקים, מאבק פודרה ועד לבוץ גפרית, וכל מיני כוחות קפילריים דמיוניים עם וודו חריצים ומי ברזים קשים וכל מיני מינרליים הזויים ומתכות כבדות שיש או אין במים.
ריבונו של עולם! אנחנו שותים את המים האלה! כמעט שום דבר מהמשקעים האלה לא יכול להישאר בחריצים אם לא משתמשים במים חמים מידי, עם או בלי מדלל. גם במים ממזגן מתוחזק (שהם בסך הכל מי עיבוי מזוקקים למשעי) יש פחות מיקרובים ואורגניזמים מאשר בסנדוויץ' טונה מצוי. מי בדעתו השפויה צריך מים מזוקקים ברמה רפואית - שעברו חיטוי UV כדי לנקות תקליט? מה החשש - להדביק את האלבום בסלמונלה?
חייב להודות שגם לי יש את כל החומרים והכימיקלים הכי הזויים, כולל ניטי-גריטי - אבל הטקס נמאס עלי. אם צריך, אני שוטף בברז, בסבון כלים ומייבש במגבות נייר. פעם עוד הקפדתי על סבון נטול מרככים ומבשמים אבל יש אילוצים אחרים כשרוכשים אצלנו דטרג'נטים לניקוי במטבח והשיגעונות שלי לא כלולים בתכנית. היום אפילו זה כבר לא מעניין אותי. שמתי לב שגם אם אני טובל תקליט במים בכיור עם קצת סבון, שוטף בברז ומייבש במתקן כלים - זה נשמע בדיוק אותו דבר.
הטקסים הפגניים המטומטמים האלה חמודים בד"כ אבל כשזה הופך ל-OCD זה הזוי.
·nkorah כתב:האמת? אילו מצאתי שיטה טובה להגן על התויות, הייתי פשוט מכניס את התקליטים למדיח לתכנית במים פושרים וזהו......
טבחים שסכין השף יקרה ללבם (כולם) לא מכניסים אותה למדיח , סילוני המים מקהים את להב הפלדה , אז ויניל ...?!
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
מעניין...nkorah כתב:האמת? אילו מצאתי שיטה טובה להגן על התויות, הייתי פשוט מכניס את התקליטים למדיח לתכנית במים פושרים וזהו......
עכשיו רק נחכה שהתייבש
עריכה: וואו! זה עבד מושלם! התקליט מבריק וכמעט לא מרעיש!
לפני הניקוי לא הפסיק להרעיש ולפצפץ עכשיו משמעותית פחות.
כמה פרטים: מדובר במדיח קטן לשיש. תוכנית של 40 מעלות. המדיח הוא מכאני, סובבתי את החוגה שלו אל סוף התהליך. לדעתי בשלב הזה המים שמותזים אפילו לא מחוממים כך שהלייבל לא נפגע כלל. אין לי מושג מה יקרה במדיח גדול.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

המדיח שלנו פשוט חם מידי. לא מצאתי איך להוריד טמפ' באף אחת מהתכניות אבל היתה לי תגלית אחרת... חשדתי כבר מזמן שהסוד הגדול של המדיח הוא בעצם הטבלית. עשיתי כמה ניסיונות וגיליתי שאם אני מפרק את הכדורית וממס אותה במים (זה לוקח זמן) יש לי תמיסה מעולה לשטיפה. אם אני מפורר קצת מהאבקה הכחולה זה בכלל פנטסטי. אז אני פשוט ממלא מים בכיור, זורק לשם טבלית מדיח בוחש, טובל, שוטף ומייבש. עובד יופי ואני נשאר יבש. 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חם. חם מידי. 48 מעלות כבר עלולות לגרום לכוויה. ה-40 של פרקש נראה לי הגבול העליון הסביר.
חדשות טובות ורעות?
טובות קודם: 30 דק' של ניקוי (קטעתי את התכנית) + 12 דק' שטיפה קרה והתקליטים נקיים למשעי. אין שום רעש פנים. הצליל נהדר (במגבלות התקליט). צלול ונקי ומפוקס, בכל סוגי המחטים הזמינות לי (כלומר לא רק קוניות).
בנוסף, אין שום משקע על התקליט. ניגנתי שני צדדים, הסתכלתי על המחט במיקרוסקופ, והמחט נקייה לגמרי.
יופי
חדשות רעות: התוויות נמחקו חלקית. לא הוסרו מהתקליט - הטקסט שעליהן נמחק.
מסקנה - חוזרים לנקודת ההתחלה - זו שיטה יישימה, וכנראה אפילו טובה, אם אני אמצע דרך להגן על התויות.
טובות קודם: 30 דק' של ניקוי (קטעתי את התכנית) + 12 דק' שטיפה קרה והתקליטים נקיים למשעי. אין שום רעש פנים. הצליל נהדר (במגבלות התקליט). צלול ונקי ומפוקס, בכל סוגי המחטים הזמינות לי (כלומר לא רק קוניות).
בנוסף, אין שום משקע על התקליט. ניגנתי שני צדדים, הסתכלתי על המחט במיקרוסקופ, והמחט נקייה לגמרי.
יופי
חדשות רעות: התוויות נמחקו חלקית. לא הוסרו מהתקליט - הטקסט שעליהן נמחק.
מסקנה - חוזרים לנקודת ההתחלה - זו שיטה יישימה, וכנראה אפילו טובה, אם אני אמצע דרך להגן על התויות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא הצלחתי מעולם לפגוע בתווית בשטיפה. זה כנראה חם מידי. אולי טבליה אלימה מידי?nkorah כתב:חדשות רעות: התוויות נמחקו חלקית. לא הוסרו מהתקליט - הטקסט שעליהן נמחק....
במקרה שלי כפי שציינתי השתמשתי במדיח עם חוגה מכאנית (או אנאלוגית
). זה איפשר לי לסובב את החוגה לסוף התוכנית שם מתבצעת שאיבה של מים וניקוי ללא חימום המים.
כתוצאה מכך התווית לא ניזוקה.
עכשיו עלה במוחי הרעיון הבא. לקחת מדיח קטן ולנתק את גוף החימום, וכך המדיח לא יחמם כלל. זו פעולה פשוטה מאוד.
על הדרך להגדיל את החורים בזרוע הניקוי או להדביק רשת קטנה שתפזר את הסילון על מנת להוריד את העוצמה שהמים מותזים על התקליט, כך ימנע נזק. נשאר רק לרפד את מגירת הכלים עם גומי ומתקבל מכשיר ניקוי תקליטים מצויין.
ראוי לציין שמדיחי שיש 50*50 מאוד גבוליים לעניין הזה. התקליט בקושי נכנס. צריך משהו מעט יותר גדול.
לא מעט מדיחים שאנשים משביתים בגלל בעיה בטרמוסטט/גוף חימום יעשו את העבודה. את המדיח שלי השגתי בחינם דרך האינטרנט. נאמר לי שהוא לא עובד. ניקוי יסודי והוא חזר לעבוד כמו חדש.
מי מרים פרוייקט
?
כתוצאה מכך התווית לא ניזוקה.
עכשיו עלה במוחי הרעיון הבא. לקחת מדיח קטן ולנתק את גוף החימום, וכך המדיח לא יחמם כלל. זו פעולה פשוטה מאוד.
על הדרך להגדיל את החורים בזרוע הניקוי או להדביק רשת קטנה שתפזר את הסילון על מנת להוריד את העוצמה שהמים מותזים על התקליט, כך ימנע נזק. נשאר רק לרפד את מגירת הכלים עם גומי ומתקבל מכשיר ניקוי תקליטים מצויין.
ראוי לציין שמדיחי שיש 50*50 מאוד גבוליים לעניין הזה. התקליט בקושי נכנס. צריך משהו מעט יותר גדול.
לא מעט מדיחים שאנשים משביתים בגלל בעיה בטרמוסטט/גוף חימום יעשו את העבודה. את המדיח שלי השגתי בחינם דרך האינטרנט. נאמר לי שהוא לא עובד. ניקוי יסודי והוא חזר לעבוד כמו חדש.
מי מרים פרוייקט
- tnsilver
- חבר מביא חבר

צריך קצת חימום כדי להמס את החומר בטבלית. אם תנסה להמס אותו במים קרים תראה שזה לוקח זמן ומתקבל קצף. אני חושב שמדיח לא מתיז מים בלחץ של משאבת הזרקת דלק וממילא זה פחות קריטי. הכי נראה לי - שיש כבר פרויקטים כאלה שנקראים VPI, אוקי-נוקי, ניטי-גריטי וכדומה. הבעיה אתם זה החומרים, הטקס, הזמן וכל השיבאנג המאוס הזה. אני הייתי רוצה משהו שמכניסים אליו תקליט, ממתינים לא יותר מחמש דקות - מוציאים יבש ומוכן ולא ממלאים חומרי ניקוי או מתעסקים עם סינונם וניקוזם. בינתיים המדיח הקטן שלך נשמע לי הכי קרוב לאוטופיה הזו.
אם אתה מסובב את החוגה לסוף התוכנית כל העסק לא לוקח יותר מ10 דקות.
לגבי הטבליות, במדיח הזה אני משתמש באבקה. טבלית גדולה מדי בשבילו.
אפשר להתחיל עם תוכנית רגילה של 45 מעלות. לתת לו כמה דקות ואז לסובב את החוגה לחלק האחרון. או פשוט לחמם את האבקה עם קצת מים חמים ולזרוק פנימה.
עוד דבר מעניין במדיח הזה זה שיש מיכל למרכך. אפשר להמיס אבקה ולשים במיכל לפני.
המדיח אוטומטית מכניס כמות קטנה מהמיכל בכל הדחה. זה יכול לענות על הצורך שהוספת. לא צריך אפילו למלא אבקה רק מדי פעם למלא את המיכל.
עידכון: ניקיתי עוד שני תקליטים שהיו מפצפצים ומרעישים בלי סוף. הפעם נתתי לו 10 דקות לעבוד בטמפ' של 45 מעלות עם קצת אבקה.
תוצאות מדהימות! התקליטים ממש שקטים, התווי נותרה מושלמת.
לגבי הטבליות, במדיח הזה אני משתמש באבקה. טבלית גדולה מדי בשבילו.
אפשר להתחיל עם תוכנית רגילה של 45 מעלות. לתת לו כמה דקות ואז לסובב את החוגה לחלק האחרון. או פשוט לחמם את האבקה עם קצת מים חמים ולזרוק פנימה.
עוד דבר מעניין במדיח הזה זה שיש מיכל למרכך. אפשר להמיס אבקה ולשים במיכל לפני.
המדיח אוטומטית מכניס כמות קטנה מהמיכל בכל הדחה. זה יכול לענות על הצורך שהוספת. לא צריך אפילו למלא אבקה רק מדי פעם למלא את המיכל.
עידכון: ניקיתי עוד שני תקליטים שהיו מפצפצים ומרעישים בלי סוף. הפעם נתתי לו 10 דקות לעבוד בטמפ' של 45 מעלות עם קצת אבקה.
תוצאות מדהימות! התקליטים ממש שקטים, התווי נותרה מושלמת.