45 קילוגרם של פטפון מברזל יצוק ב-$6500

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

חברת הבוטיק Fern&Roby's מריצ'מונד וירג'יניה מציגה לאחרונה את הפטפון הייצוגי שלה בעל בסיס במשקל 31 ק"ג מברזל יצוק ופלטת ברונזה במשקל של מעל 15 ק"ג.

[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-89ui ... %2527s.jpg[/imgbig]

הפטפון מגיע עם זרוע ברירת מחדל משופרת של Rega מדגם RB-303. ניתן להזמין זרועות חלופיות. הפטפון כולל מנוע AC סינכרוני עם בקרת מהירות דיגיטלית המבוססת על חיישן אופטי, שדוגמת את מהירות הסיבוב בזמן אמת ומבצעת תיקונים כאשר נחוץ.

תמונה

מטרת המערכת היא לצמצם למינימום את הספק המנוע לכזה הדרוש רק בכדי להתגבר על החיכוך המינימלי עם הציר ומקדם הגרר הזעיר שמפעילה המחט על התקליט. המערכת דוגמת את מהירות הסיבוב כ-48 פעמים לסיבוב באמצעות חיישן אופטי, ומבצעת תיקונים קטנים של עד 0.003% ממהירות הסיבוב - כאשר נדרש. המערכת מציגה למשתמש מחוון LED מואר ירוק, שהופך לצהוב כאשר מתבצע תיקון.

תמונה

בסיס הפטפון מורכב על-גבי רגליים מתפלסות הניתנות לגישה מלמעלה. החברה מציעה גם שטיחון שעם בעובי של אינטש ורבע כדי למנוע מהפטפון לחרוץ את הרהיטים שעל גביהם ימוקם.

[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-Md9- ... ys-top.jpg[/imgbig]

החברה תציג את מגוון מוצריה בסוף אוגוסט בתצוגת אודיו מתוכננת במרילנד. המחיר: בין $6000 - ל-$6500. למי שהפלטה נראית חרוצה מידי... צודק. גם לי זה נראה תמוה אבל החברה טוענת שפלטת הברונזה האימתנית מאוזנת למשעי במהירות של 1000 סל"ד - כך שאין מה לדאוג. אני רק מקווה שהבסיס לא מחליד.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #2 

זה חשוב לייצר דברים כאלו, למעשה זה הפטיפון הראשון שישרוד גם שואה גרעינית לטובת הדורות הבאים, למשל.

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #3 

מעניין כמה יעלה משלוח :!:

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #4 

capten כתב:מעניין כמה יעלה משלוח :!:
...
ממה שראיתי לא ניתן לשלוח לארץ דרך האתר, אבל אפשר להשתמש בשירותי משלוח כמו buy2usa .
עלות משלוח חבילה כזאת באויר תעלה כ 600$ (או חצי מזה דרך הים) .
לא כולל מיסים כמובן.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אז עכשיו כשסוגיית המשלוח נפתרה אני מניח שאפשר לצפות לתור של ישראלים במכס וכנראה אני אפגוש את כולכם בתצוגה בהילטון רוקוויל בסוף אוגוסט?

יותר סביר שהמציאות תטפח על פניהם של Fern & Roby (שזו דרכי המנומסת לרמוז שהם יחטפו סנוקרת ימנית) והם יגלו בתערוכה הקרבה שאף אחד, להוציא קומץ דמויות אקסצנטריות מתחום האודיו, לא מוכן לשפוך 65 מאיות על יציקת ברזל שנראית כמו פרויקט סיום מגמת מכניקה בתיכון אזורי בכפר, ושלקחת יציקת ברונזה דרג ג' לפנצ'ר-מעכר לאיזון ולקרוא לזה Dynamic Balance ב-1000 סל"ד - עדיין לא פותח ארנקים. האלקטרוניקה והמנוע, מצד שני, די מרתקים אותי אבל אני פסימי למדי. נראה לי שהמחיר המופלץ יגיע לשליש די מהר. אף עסק שפוי לא אוהב לתחזק מלאי של יחידות אלקט' צרכנית במשקל 50 ק"ג שנוטות להחליד.

אגב, מעניין שאף אחד לא שם לב שזו לא Rega RB-303:

תמונה

מישהו מזהה את הזרוע?

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

איזה מזל שחיכתם לראות לאן הרוח נושבת ולא קניתם ישר... :אתה חמוד אתה:
טוב, אז המחיר ירד ל-$4500 והפטפון קיבל אחלה אזכור מארט דדלי מ-Stereophile שביקר בתערוכת CAF בסוף החודש שעבר. יותר מהכל, דדלי משבח ברשמיו מהתערוכה את המחירים 'ההוגנים' של Fern & Roby, יצרני הבוטיק של הפטפון היצוק. אפשר למות על Stereophile... בכל מקרה אחד הרשמים הכי עמוקים של המבקר היה סטאפ ייחודי שכלל כמקור, לא פטפון פומפוזי במשקל שני טון אלא Thorens TD-124 משנות החמישים עם ראש SPU משנות ה-60'. 8)

הזרוע בתמונה הקודמת Syrinx PU3 למי שהתעניין.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #7 

נו באמת... זה כי הוא עדיין לא שמע את TP-16 LOW MASS CUSTOM MADE המשודכת ל TD-160 השייך לאחד קיט סילברמן...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”