Openelec עם כרטיס לווין dvb s2
בניתי מדייה סנטר מקצועי מותקן לי בתוך ה htpc כרטיס לווין dvb s2 של חברת tevii s472 מערכת ההפעלה שמותקנת היא openelec גרסה אחרונה
שאלתי היא איך אני מפעיל את הכרטיס לוווין דרך מערכת ההפעלה המדייה סנטר של לינוקס openelec
והאם kodi או xbmc יכולים להפעיל לי את הכרטיס לוווין שאוכל לצפות בו כממיר דיגיטלי לצפייה בערוצי לווין?
שאלתי היא איך אני מפעיל את הכרטיס לוווין דרך מערכת ההפעלה המדייה סנטר של לינוקס openelec
והאם kodi או xbmc יכולים להפעיל לי את הכרטיס לוווין שאוכל לצפות בו כממיר דיגיטלי לצפייה בערוצי לווין?
LG LED TV 4K 43UJ752Y
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
נדמה לי שהכרטיס הזה לא נתמך באופן רשמי תחת לינוקס, כנראה עקב חוסר תמיכה ב־NXP SAA716x (גשר PCIe).
יכול מאוד להיות שהכרטיס כן יעבוד ב־OpenELEC בזכות קיום טלאי עבור המודול SAA716x במערכת זו.
ההמלצה היא פשוט לנסות ולראות, תתקין את שרת Tvheadend ממאגר ההרחבות הלא רשמיות של OpenELEC ותבדוק אם מופיע לך הכרטיס בממשק הניהול של Tvheadend (בדפדפן IP:9981).
לרכוש כרטיס שלא נתמך באופן רשמי תחת לינוקס ולחבר אותו למערכת שמריצה את OpenELEC זה לא רעיון טוב, לא מן הנמנע שהמפתחים יחליטו שהם לא רוצים להמשיך ולעדכן טלאי עבור כרטיסים מחברות עצלניות שלא מסוגלות לשלם למפתח שיכתוב דרייבר ראוי ללינוקס שיכנס לקרנל רשמי.
עדיף לרכוש כרטיס שכן נתמך (חברת DVBSky לדוגמה דאגה לתמיכה רשמית בקרנל לינוקס לכל מוצריה) או להתקין את הכרטיס בשרת ייעודי שמריץ מערכת עם קרנל LTS ולהתקין דרייבר מאתר היצרן כך שאין חשש שעדכון יהפוך את הכרטיס ללא שמיש.
יכול מאוד להיות שהכרטיס כן יעבוד ב־OpenELEC בזכות קיום טלאי עבור המודול SAA716x במערכת זו.
ההמלצה היא פשוט לנסות ולראות, תתקין את שרת Tvheadend ממאגר ההרחבות הלא רשמיות של OpenELEC ותבדוק אם מופיע לך הכרטיס בממשק הניהול של Tvheadend (בדפדפן IP:9981).
לרכוש כרטיס שלא נתמך באופן רשמי תחת לינוקס ולחבר אותו למערכת שמריצה את OpenELEC זה לא רעיון טוב, לא מן הנמנע שהמפתחים יחליטו שהם לא רוצים להמשיך ולעדכן טלאי עבור כרטיסים מחברות עצלניות שלא מסוגלות לשלם למפתח שיכתוב דרייבר ראוי ללינוקס שיכנס לקרנל רשמי.
עדיף לרכוש כרטיס שכן נתמך (חברת DVBSky לדוגמה דאגה לתמיכה רשמית בקרנל לינוקס לכל מוצריה) או להתקין את הכרטיס בשרת ייעודי שמריץ מערכת עם קרנל LTS ולהתקין דרייבר מאתר היצרן כך שאין חשש שעדכון יהפוך את הכרטיס ללא שמיש.
לצערי נראה לי שהכרטיס לא תומך התקנתי tvheadend. וזה לא קיבל אותו
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
תבדוק גרסת בטא של OpenELEC (גרסה 5.92.2), עפ"י מה שאני רואה הטלאי כן נמצא שם וכן יש בו התייחסות לכרטיס הזה.
וואלה יש תמיכה אבל לא מצליח ומבין אך אני מפעיל את ה tvheadend ?
אך מגיעים למצב הגדרות וסריקת ערוצים?
אך מגיעים למצב הגדרות וסריקת ערוצים?
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
@yoramile1
לא יצא לי יותר מדי להתעסק עם מקלטים לווייניים אך בעיקרון במסכי ההגדרות:
* אתה צריך להתחיל מהתווית Network
* להמשיך לתווית MUX
* משם ללכת אל רשימת המקלטים הזמינים, לאפשר כל אחד ולשייכו לשירות
* לאחר זאת תבוצע סריקה שבמהלכה יאותרו הערוצים ויוצגו בתווית Services
* ולבסוף לבחור את הערוצים המבוקשים ולמפות אותם ע"י הלחצן Map
Prof Yaffle התחיל לעדכן את התיעוד של Tvheadend, שווה להציץ שם
https://tvheadend.readthedocs.org/en/latest/
לא יצא לי יותר מדי להתעסק עם מקלטים לווייניים אך בעיקרון במסכי ההגדרות:
* אתה צריך להתחיל מהתווית Network
* להמשיך לתווית MUX
* משם ללכת אל רשימת המקלטים הזמינים, לאפשר כל אחד ולשייכו לשירות
* לאחר זאת תבוצע סריקה שבמהלכה יאותרו הערוצים ויוצגו בתווית Services
* ולבסוף לבחור את הערוצים המבוקשים ולמפות אותם ע"י הלחצן Map
Prof Yaffle התחיל לעדכן את התיעוד של Tvheadend, שווה להציץ שם
https://tvheadend.readthedocs.org/en/latest/
תודה רבה מאוד לכולם אנסה את כל מה שהמלצתם
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
מנצל שרשור,
אני עובד עם קודי על openelec על פיי 2, יש לי דונגל dvb-t של Apex.
הפיי לא מזהה אותו (דרך tvheadend). האם הוא פשוט לא נתמך בלינוקס? או שאולי הוא לא מקבל מספיק מתח, למשל?
יש דרך לדעת, ואם הוא לא נתמך לגרום לפיי לזהות?
תודה!
אני עובד עם קודי על openelec על פיי 2, יש לי דונגל dvb-t של Apex.
הפיי לא מזהה אותו (דרך tvheadend). האם הוא פשוט לא נתמך בלינוקס? או שאולי הוא לא מקבל מספיק מתח, למשל?
יש דרך לדעת, ואם הוא לא נתמך לגרום לפיי לזהות?
תודה!