ויש לנו מסך הטלוויזיה הטוב ביתר value electronics flat panel 2015 *מועתק*

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
none77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #1 

מועתק מכאן
http://hwzone.co.il/community/showthread.php?p=5062475
כמו בכל שנה מיטב היצרנים שולחים את מסכי הדגל שלהם לשנה הנוכחית

השנה 4 יצרנים LG, Panasonic, Samsung, and Sony שלחו 4 מסכים .

[imgbig]http://www.avsforum.com/forum/imagehosting/17662558d5eb3942b9.jpg[/imgbig]

הדגמים שנבחנו :

LG 65EG9600 curved OLED

Panasonic TC-65CX850C flat LED-LCD

Samsung UN78JS9500 curved LED-LCD

Sony XBR-75X940C flat LED-LCD

התחרות לבחירת המסך האיכותי , מתקיים בשני קבוצות שבוחרים את המסך לפי קטגוריות :

1. איכות השחורים

2. קונטראס

3. דיוק צבעים

4. צפייה מזויות רחבות ( בלי לאבד איכות תמונה וצבע )

5. איכות מסך אחיד ( תאורה אחידה )

6. דיוק תמונה

השופטים :

1. קבוצה של אנשים רגילים שבוחנים את המסך לפי הקטגוריות הנבחרות .

2. קבוצה של אנשי מקצועה מכיילים מקצועים .

המנצח לא הפתיע והוא LG 65EG9600 OLED!

אבל לאחר בחינה של התוצאות . גילו כמה פרטים מעניינים ,

1. הציונים היו קרובים בעיקר בין LG לסמסונג וזה מפתיע לאור שסמסונג הגיע עם LED ( ההפרש היה מזערי סמסונג בציון 8.20 / LG 8.31 עפ"י בחירת אנשי מקצוע )

2. היתרון הגדול היה של LG שיש לו זווית צפייה רחבה מאוד ושם קיבל הרבה נקודות , אם בוחנים את הציון ללא זוית צפייה רחבה ( כלומר אתם יושבים ממול למסך )

הציון הממוצע : משתנה ו- LG יורדת למקום 3 ( זה מפני שווידאו פילים תמיד יושבים מול המסך וזוית ישיבה לא פונה למחפשים איכות תמונה )

1) Samsung - 8.54

2) Sony - 8.4

3) LG - 8.14

4) Panasonic - 7.134

אז מה עוזר לכם התחרות הזאת

1. לגלות איזה מסך הוא הטוב ביותר השנה

2. לחפש קטגוריות שמתאימות לכם לבחירת מסך ולבחון ציונים , איזה מסך מתאים לכם .

אתם שואלים איך OLED לא הצליחו לזכות בקלות בתחרות הזאת , במיוחד שכל האתרים שבחנו מסך זה נתנו ציונים מדהימים למסך ,

1. מתברר שיש בעיה של אחידות צבע מסך ולא תמיד שחור , יש פסים של אור לאורך המסך ( והמסך צריך לפחות 200 שעות הרצה , בפועל 50 שעות )

2. השחור באמת שחור ,אבל מתקשה להראות פרטים וקונטראס בשחור

3. בסרט 30FPS התמונה רועדת ולא זורמת חלק ( דבר שאומר המעבד וידאו בבעיה )

4. המסך לא מספיק בהיר שמנסים להעלות בהירות הלבן הופך לצהוב

חייב לומר שזה מאוד מאכזב שאתרים שבוחנים מסך זה ,לא כתבו על הבעיות הללו ונתנו ציונים גבוהים חסרי פרופורציה .

מצרף תחרות קטנה בין סמסונג ו- OLED , שבו מפורט בעיות OLED ברעידות

[url=לינק לוידאו]לינק לוידאו[/url]

מצרף [b]Samsung SUHD vs LED, Plasma and OLED TV

[url=לינק לוידאו]לינק לוידאו]לינק לוידאו[/url]

[url=לינק לוידאו]https://www.youtube.com/watch?v=-ogjW7NLD8w">לינק לוידאו]לינק לוידאו[/url]

[url=לינק לוידאו][url=http://livestream.com/accounts/632436/events/4151627/videos/91325206]http://livestream.com/accounts/632436/events/4151627/videos/91325206[/url]

לפרטים נוספים מצרף המאמר

[url=http://www.rtings.com/info/gray-uniformity-tvs-dirty-screen-effect-dse]http://www.rtings.com/info/gray-uniformity-tvs-dirty-screen-effect-dse[/url]

:)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

רק הערה קטנה - כל הקירות האלה עם המסך של סמסונג באמצע - אני לא הייתי ממהר לקנות את זה.
ראיתי את זה במו עיניי וזה נראה לי לא פחות מעבודה בעיניים.
אני אומנם בעל שני מסכי סמסונג וגם חושב שהם מעולים אבל הקיר הזה לא הרגיש לי אמין.
נראה שהם במתכוון גורמים למסכים מסביב להיראות רע.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

דבר נוסף שלא כלכך דיברו עליו בעניין הציונים הקרובים של LG וסמסונג
הוא שהתוכן שהוצג בכולם הוא זהה.

אפילו שהיה להם אפשרות להציג שם סרט כמו Life of Pi (שהוא אחד הסרטים שהציגו בהשוואה)
על הסמסונג בגירסה של HDR ו WCG ואז התוצאות היו יכולות להיות שונות.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #4 

opi13 עבר לפורום אחר?

אם כבר לקשר, אז לטבלאות המלאות ולדיון:

ממוצע ציונים מ-72 מצביעים מהקהל:
[imgbig]http://i.imgur.com/iZodOzd.png[/imgbig]

ממוצע ציונים מ-5 מומחים:
[imgbig]http://i.imgur.com/vayzRd7.png[/imgbig]

חוץ מזה אנשים בחרו בנפרד את המסך המועדף עליהם בסה"כ:

קהל:
33 LG
16 Sony
16 Samsung
1 Panasonic

מומחים:
2 Samsung
2 Sony
1 LG
0 Panasonic

חוץ מה-LG עם OLED, שלושת המסכים האחרים הם VA.

הציונים הנמוכים לאחידות ב-OLED מדאיגים. נקווה שזה ישתפר בדגמים עתידיים.

אין התייחסות בטבלאות למחיר, אבל הפנסוניק שקיבלה את הציונים הנמוכים ביותר עולה פחות מחצי מהמסכים האחרים. אבל הסוני והסמסונג גדולות יותר. מחירים בפועל:

3500$ Panasonic TC-65CX850
6700$ Sony XBR-75X940C
7700$ LG 65EG9600
8700$ Samsung UN78JS9500

http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... sults.html
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 28/06/2015 16:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #5 

פנסוניק בסוף ממש לא מפתיע

עושר הצבעים העומק התמונה בסמסונג

זה כבר כנראה לא רק אני רואה את זה גם אחרים

יש לי AS670 55 וסמסונג 55H6400 שמעיפה את הפנסוניק מעל פני המים

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אין קשר בין H6400 ל-JS9600, או בין AS670 ל-CX850.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #7 

jtk כתב:אין קשר בין H6400 ל-JS9600, או בין AS670 ל-CX850.
...

נכון אין קשר בין הדגמים AS670/CX850 H6400/JS9600
אלא מראה בכללי כי LG SAMSUNG SONY
טובות גם השנה ובשנה הבאה
מפנסוניק

כי אם שולחים את הטופ שלהם והתוצאה 7% מכלל מכירה בעולם - (n)

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אתמול היה פרק של Home Theater Geeks שבו דיון שמסכם את נושא השירשור הזה
דבר שגם יכול לעניין את מי שלא קורא את השירשור בנושא בפורום AVS.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

צפיתי עכשיו בוידאו השוואה שעשו ב Digital Trends, זה שפרסם none77 בהודעה הראשית.
הקטע עם ה Judder שדברו עליו ב OLED של LG מלחיץ. אני יודע בדיוק למה הם מתכוונים כי יש אצלי אותה בעיה ב LG שלי (ממש לא OLED, סה"כ LED פשוט 60LA621Y). זה פשוט הזוי ש- LG לא מצליחים להסתדר עם תנועה כמו שצריך במסכים שלהם וזה ממש לא מפתיע אותי כי ראיתי את זה גם בעוד מסכים של LG. המצב היחיד במסך שלי בו אני מצליח להימנע מהריצוד הזה בתנועה הוא ע"י הפעלה ידנית של ה- TruMotion. אם אני קובע בו ידנית Dejudder על כ- 3 ו- DeBlur על כ- 8 (אפשר גם מקסימום) אז מקבלים מצב יחסית סביר בו אין Judder מורגש כל כך וגם אין כל כך אפקט "אופרת סבון" (אבל כן יש מעין הילה שקופה כזו לפעמים לצד עצמים שזזים שהם בעלי גוון שונה אחד מהשני). על המצבים המובנים של ה- TruMotion אין בכלל מה לדבר. גם אם מתעלמים לחלוטין מאפקט אופרת הסבון שמצבי "נקה" ו- "חלק" מכניסים - המנגנון עצמו דפוק. כל פעם שיש כתוביות ו/או קפיצה בסצינה ולמעשה כל בעיית "חוסר רציפות" בוידאו, גורם למנגנון "לגהק" ולקרטע לאיזה חצי שניה עד שהוא ממשיך שוב להחליק את הוידאו. כלומר, דברים "לא צפויים" בוידאו מבלבלים לגמרי את המנגנון שפשוט לא מצליח לחבר בין הפריים הקודם לפריים הבא. מצטרף מידע חדש לפריים החדש שלא היה קיים בפריים הקודם והוא פשוט לא מבין איך ליצור בינהם פריימים מלאכותיים, אז הוא מגמגם.
קצת גלשתי, חזרה לנושא - הטענה שלי היא ש LG פשוט מתקשה לייצר מנגנוני עבוד תמונה טובים. זה לדעתי הצד החלש שלה. עצוב לי לראות שאפילו בספינת הדגל שלה, ב- OLED הכי חדיש שלה, עדיין מדווחים על אותן בעיות עם תנועה ו- Judder בוידאו.
לגבי כל שאר הפרמטרים - לפחות ע"פ הוידאו ומה שנאמר שם - לדעתי היא מתעלה על ה- JS9500 בכל השאר וזה גם ברור לעין, אפילו מהוידאו. השלב שרץ על המסכים הלוגו של Pioneer (אחח פיוניר, היו חייבים לצבוט אותנו ולזרוע לנו מלח על הפצעים עם הלוגו שלהם?) הראה בבירור את מנגנון ה- FALD ב- JS9500 שמנסה לעקוב אחרי הלוגו ולהאיר רק את האזור שלו. זה נראה כאילו אין מספיק אזורי תאורה אחורית נפרדים למסך, ההילה הבהירה הזו מסביב ללוגו מציקה לעין. אך, אולי במציאות זה פחות בולט. (ב- OLED באופן מאד לא מפתיע הלוגו היה לבן כשלג כאשר כל השטח מסביבו שחור אבסולוטי, אי אפשר להתחרות בזה)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

jacko-il כתב:LG פשוט מתקשה לייצר מנגנוני עבוד תמונה טובים.
...
צריך עיבוד בכלל? זה לא עניין של קצב רענון לא תואם?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

@jtk
·
לא יודע בדיוק תחת איזה שם להגדיר את זה חוץ מ-"עבוד תמונה", אולי המינוח לא נכון, קשה לי לומר. אולי עיבוד וידאו?
מבחינתי, מה שעושה את התרגום/המרה מהוידאו הנכנס אל פאנל המסך - נכנס תחת עיבוד וידאו.

הפודקאסט וידאו שפרסם rwg1 גם כן מעניין (ברובו) ומציין עוד בעיה שיש עם OLED - קצוות המסך, מצד ימין ומשמאל, נהיים כהים יותר ביחס לשאר הפאנל, במיוחד בקטעים כהים. הם טוענים שזה ברור לעין גם בחדר מואר וגם במגוון תכנים שונים. (הם מתחילים להסביר ולדבר על זה בדקה 21:55 אם זה מעניין מישהו)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

עוד שנה עד שנתיים של עבודה מאומצת בדרום קוריאה + כמה פטנטים / פריצות דרך מרחבי העולם ויהיו לנו מסכים בליגה אחרת עם HDR, שחורים עמוקים ולפחות כיסוי של 90% של BT2020...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

@Alon_Solo
·
מסכים איתך לגמרי. (Y)
זה באמת נראה שהשנה הזו קצת נופלת בין הכסאות. שנת מעבר כזו.
תקנים לא סגורים, טכנולוגיות חצי מבושלות במסכים, אין תכנים עדיין, לא ברור מה יאמצו ומה לא ולא מעט מחלות שעוד צריך לסדר במסכים. שלא לדבר על זה שהמחירים של כל מסכי ספינות הדגל האלה רחוק מרובנו שנות אור. ותכל'ס, מסכי סדרות הביניים ומטה לא מחדשים בשום אספקט. כלום. (טוב נו, אולי 4K.. אבל זה כבר לא נחשב בחידוש לדעתי וגם אין בזה בשורה כשלעצמו)

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני מצרף קישור למאמר ב consumer reports שבו בודקים מסך OLED של LG ( ה 55EG9600 )
וגם מראים את הבעיה שעליה דיברו בדיון שבוידאו מ HTG .

ולמרות הבעיות הם עוד אומרים שזה המסך הכי טוב שיצא להם לבדוק.

http://www.consumerreports.org/cro/news ... /index.htm

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

vertical banding... :?
[imgbig]http://static2.consumerreportscdn.org/c ... _07-15.png[/imgbig]

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני יכול להבין את המסקנה שההיתרונות עולים פי כמה מונים על החסרונות. זה עדין פחות חמור מהעננות שיש לי. תוך שנה עד שנתיים LG בטח תמצא פתרון לכל הבעיות ותוכל להתמקד בשיפור ה-color gammut וב-HDR ואני מקווה שסמסונג, סוני ופנסוניק יתנו פייט טוב וימצאו דרך (וגם רצון) להוריד בעלויות של המסכים הגדולים.
האמת, שיש עוד משהו שמעניין יהיה לראות השנה - המסכים של VIZIO שהבטיחו הרים וגבעות וטרם הושקו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

בקיצור, זה נראה שמסכי ה- OLED עדיין רחוקים מלהיות מושלמים.
- Vertical Banding
- תמונה חשוכה בקצוות (זה אחד הדברים שיותר מדאיגים אותי)
- צבירת תמונה: הזכירו את זה מספר פעמים בכל מיני ביקורות.
- בעייה עם בהירות השחורים: כל הזמן הזכירו שניסו להשיג את השחורים העמוקים של ה- OLED זה הביא למצב של איבוד פרטים בסצינות חשוכות. כלומר, אפשר להגיע לשחור עמוק, אבל זה בא על חשבון פירוט. אז כמה מהמבקרים נכנסו לדילמה - האם להוריד את הבהירות ולקבל שחור אבסולוטי או להחזיר מעט את הפרטים לתמונה אבל לקבל שחור פחות עמוק.
- הזכירו שם גם בעייה שלאחר מספר ימי שימוש שמו לב שהשחור הפך להיות פחות עמוק. מזכיר לי תופעה דומה שהיתה עם פלזמות.

בינתיים, הורדתי את המסך הזה מה- Wishlist שלי. לא שיש לי את הסכומים האלה בארץ, אבל נכון לעכשיו אני אפילו לא כל כך רוצה אותו.
זה נכון שצריך לשים את החסרונות בפרופורצייה ושיש למסכים האלה המון יתרונות (זו גם המסקנה שלהם) אבל אני פחות מסכים. החסרונות שציינתי פה לדעתי מהותיים כמעט כמו זליגות אור, עננות ופסים אנכיים שקיימים במסכי LED. אני לא רואה סיבה למה צריך "להחליק" את זה כי מדובר במסך OLED מאד יקר.

אלון,
הבנתי ש VIZIO ישיקו את המסכים שלהם בעוד מספר חודשים. יש עוד יצרנים שפועלים כך, כמו פיליפס למשל..
לצערנו (ובאמת לצערנו, כי יש ל- VIZIO כמעט תמיד מוצרים מעניינים במחירים תחרותיים) VIZIO לא רלוונטית לארץ.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

שחר,
אני חושב שאתה מגזים קצת. הפסים האלה מופיעים רק בתבנית ספציפית ולא מופיעים בצפייה רגילה (להבדיל מתופעות כמו עננות וזליגת אור שמציקות כל הזמן). גם עניין הצבירה והשחורים לדעתי בלי פרופורציה. צבירה לא סביר שתתרחש בצפיה רגילה (עופר לאור לא הצליח גם כשממש ניסה) וגם השחורים עדין טובים ביחס ל-LED. רק הפינות הכשוחות אכן פקטור אמיתי שמפריע לצפיה בזמן אמת.
אבל כבר הסכמנו שכל המסכים של השנה עדין לא בשלים (או בוא נאמר, יש את כל הסיבות בעולם לתת להם לפחות עוד שנה להבשיל) ועדיף להמתין קצת עם ה-WISHLIST. גם המחירים לא סבירים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

גם זליגות אור ועננות ב LCD מפריעות בעיקר בתכנים כהים ובצפייה בחדר חשוך, אחרת לא כל כך שמים לב אליהם - לכן לדעתי זה היינו הך. מסכי OLED מכוונים בראש ובראשונה לחובבי קולנוע ביתי וכאלה שצופים בחדר חשוך (אולי חדר ייעודי) וגם בדרך כלל פדנטים לגבי כל הפרעה ויזואלית. אז אולי באמת הפסים האנכיים האלו פחות מורגשים, אבל הם עדיין שם ועדיין בולטים בעיניי. שים לב שהם שלחו את המסך ל LG בגלל הבעיה של הבהירות של הפאנל (שעלתה לאחר מספר ימים) והשירות החליט להחליף להם פאנל. בינתיים הם רכשו עוד מסך כזה חדש בנפרד וגם בו היו אותן תופעות, כלומר שלושה מסכים עם אותן בעיות אז זה לא משהו נקודתי.
[left]It was at this point that we decided to send the TV out for repair. The service center decided to replace the panel, and in the interim we bought a second 55EG9600 to see whether it had the same issues. The second set did not exhibit the brightened black level, and we were able to achieve deep black along with good shadow detail. But both sets still showed hints of the vertical bands, though they were certainly not a problem during normal viewing.[/left]

אבל שוב, בוא נשים שניה את בעיית הפסים האנכיים בצד לרגע. (שוב, לדעתי זה לא עניין שאפשר להבליג עליו בסכומים האלה אבל בוא נניח). גם את בעיית צבירת התמונה בוא נשים בצד כי כל עוד מדובר רק בצבירת תמונה ולא בצריבה אז זה לא עניין בעייתי לדעתי (מה גם שהמסכים חדשים לגמרי וייתכן שאחרי כמה מאות שעות שימוש הם יתייצבו בנושא)
הבעיה שממש תופסת לי את העין (זו גם הבעיה שממנה התחיל הדיון קודם) ועליה אני ממש לא הייתי מוכן להבליג זה החושך המוחלט בקצוות, מצד ימין ושמאל. פשוט חושך, בלי שום אינפורמציה של הוידאו. תחזור לתמונה של ההשוואה מול ה LED של אותה סצינה (אגב, ממש לא סצינה חשוכה) ותאמר אם היית מוכן לחיות עם מסך שמעלים את המידע מהקצוות..

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

בין הדברים שניסיתי לדבר עליהם לא פעם בשירשורים קודמים (למשל כאלה שדיברו על OLED כנגד LCD FALD )
זה שאנחנו כאן מגיעים יותר מידי מהר למסקנות לגבי טכנולוגיות לפני שיש לנו את כל הנתונים.

אין (וקשה לי להאמין שתהיה) טכנולוגיה מושלמת למסכים
שעונה על כל הבעיות שיכולות להיות בתמונה במסכים
ובדרך כלל יהיו טכנולוגיות מתחרות שלכל אחת יהיו את היתרונות וחסרונות שלה
ובגישה לקנית מסך כל אחד יהיה צריך להגיע להחלטה מה יותר חשוב לו בתמונה
ועל אילו מהחסרונות של המסך הוא מוכן להתפשר.

העניין הוא לנסות ולהבין את כל האספקטים שתורמים לתמונה איכותית
ולא רק להתמקד בנתון מסויים ובטוח לא להאמין לכל ההייפ שיוצרים לגבי טכנולוגיה זו או אחרת.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”