רק הערה קטנה - כל הקירות האלה עם המסך של סמסונג באמצע - אני לא הייתי ממהר לקנות את זה.
ראיתי את זה במו עיניי וזה נראה לי לא פחות מעבודה בעיניים.
אני אומנם בעל שני מסכי סמסונג וגם חושב שהם מעולים אבל הקיר הזה לא הרגיש לי אמין.
נראה שהם במתכוון גורמים למסכים מסביב להיראות רע.
צפיתי עכשיו בוידאו השוואה שעשו ב Digital Trends, זה שפרסם none77 בהודעה הראשית.
הקטע עם ה Judder שדברו עליו ב OLED של LG מלחיץ. אני יודע בדיוק למה הם מתכוונים כי יש אצלי אותה בעיה ב LG שלי (ממש לא OLED, סה"כ LED פשוט 60LA621Y). זה פשוט הזוי ש- LG לא מצליחים להסתדר עם תנועה כמו שצריך במסכים שלהם וזה ממש לא מפתיע אותי כי ראיתי את זה גם בעוד מסכים של LG. המצב היחיד במסך שלי בו אני מצליח להימנע מהריצוד הזה בתנועה הוא ע"י הפעלה ידנית של ה- TruMotion. אם אני קובע בו ידנית Dejudder על כ- 3 ו- DeBlur על כ- 8 (אפשר גם מקסימום) אז מקבלים מצב יחסית סביר בו אין Judder מורגש כל כך וגם אין כל כך אפקט "אופרת סבון" (אבל כן יש מעין הילה שקופה כזו לפעמים לצד עצמים שזזים שהם בעלי גוון שונה אחד מהשני). על המצבים המובנים של ה- TruMotion אין בכלל מה לדבר. גם אם מתעלמים לחלוטין מאפקט אופרת הסבון שמצבי "נקה" ו- "חלק" מכניסים - המנגנון עצמו דפוק. כל פעם שיש כתוביות ו/או קפיצה בסצינה ולמעשה כל בעיית "חוסר רציפות" בוידאו, גורם למנגנון "לגהק" ולקרטע לאיזה חצי שניה עד שהוא ממשיך שוב להחליק את הוידאו. כלומר, דברים "לא צפויים" בוידאו מבלבלים לגמרי את המנגנון שפשוט לא מצליח לחבר בין הפריים הקודם לפריים הבא. מצטרף מידע חדש לפריים החדש שלא היה קיים בפריים הקודם והוא פשוט לא מבין איך ליצור בינהם פריימים מלאכותיים, אז הוא מגמגם.
קצת גלשתי, חזרה לנושא - הטענה שלי היא ש LG פשוט מתקשה לייצר מנגנוני עבוד תמונה טובים. זה לדעתי הצד החלש שלה. עצוב לי לראות שאפילו בספינת הדגל שלה, ב- OLED הכי חדיש שלה, עדיין מדווחים על אותן בעיות עם תנועה ו- Judder בוידאו.
לגבי כל שאר הפרמטרים - לפחות ע"פ הוידאו ומה שנאמר שם - לדעתי היא מתעלה על ה- JS9500 בכל השאר וזה גם ברור לעין, אפילו מהוידאו. השלב שרץ על המסכים הלוגו של Pioneer (אחח פיוניר, היו חייבים לצבוט אותנו ולזרוע לנו מלח על הפצעים עם הלוגו שלהם?) הראה בבירור את מנגנון ה- FALD ב- JS9500 שמנסה לעקוב אחרי הלוגו ולהאיר רק את האזור שלו. זה נראה כאילו אין מספיק אזורי תאורה אחורית נפרדים למסך, ההילה הבהירה הזו מסביב ללוגו מציקה לעין. אך, אולי במציאות זה פחות בולט. (ב- OLED באופן מאד לא מפתיע הלוגו היה לבן כשלג כאשר כל השטח מסביבו שחור אבסולוטי, אי אפשר להתחרות בזה)
@jtk
·
לא יודע בדיוק תחת איזה שם להגדיר את זה חוץ מ-"עבוד תמונה", אולי המינוח לא נכון, קשה לי לומר. אולי עיבוד וידאו?
מבחינתי, מה שעושה את התרגום/המרה מהוידאו הנכנס אל פאנל המסך - נכנס תחת עיבוד וידאו.
הפודקאסט וידאו שפרסם rwg1 גם כן מעניין (ברובו) ומציין עוד בעיה שיש עם OLED - קצוות המסך, מצד ימין ומשמאל, נהיים כהים יותר ביחס לשאר הפאנל, במיוחד בקטעים כהים. הם טוענים שזה ברור לעין גם בחדר מואר וגם במגוון תכנים שונים. (הם מתחילים להסביר ולדבר על זה בדקה 21:55 אם זה מעניין מישהו)
עוד שנה עד שנתיים של עבודה מאומצת בדרום קוריאה + כמה פטנטים / פריצות דרך מרחבי העולם ויהיו לנו מסכים בליגה אחרת עם HDR, שחורים עמוקים ולפחות כיסוי של 90% של BT2020...
@Alon_Solo
·
מסכים איתך לגמרי.
זה באמת נראה שהשנה הזו קצת נופלת בין הכסאות. שנת מעבר כזו.
תקנים לא סגורים, טכנולוגיות חצי מבושלות במסכים, אין תכנים עדיין, לא ברור מה יאמצו ומה לא ולא מעט מחלות שעוד צריך לסדר במסכים. שלא לדבר על זה שהמחירים של כל מסכי ספינות הדגל האלה רחוק מרובנו שנות אור. ותכל'ס, מסכי סדרות הביניים ומטה לא מחדשים בשום אספקט. כלום. (טוב נו, אולי 4K.. אבל זה כבר לא נחשב בחידוש לדעתי וגם אין בזה בשורה כשלעצמו)
אני יכול להבין את המסקנה שההיתרונות עולים פי כמה מונים על החסרונות. זה עדין פחות חמור מהעננות שיש לי. תוך שנה עד שנתיים LG בטח תמצא פתרון לכל הבעיות ותוכל להתמקד בשיפור ה-color gammut וב-HDR ואני מקווה שסמסונג, סוני ופנסוניק יתנו פייט טוב וימצאו דרך (וגם רצון) להוריד בעלויות של המסכים הגדולים.
האמת, שיש עוד משהו שמעניין יהיה לראות השנה - המסכים של VIZIO שהבטיחו הרים וגבעות וטרם הושקו.
בקיצור, זה נראה שמסכי ה- OLED עדיין רחוקים מלהיות מושלמים.
- Vertical Banding
- תמונה חשוכה בקצוות (זה אחד הדברים שיותר מדאיגים אותי)
- צבירת תמונה: הזכירו את זה מספר פעמים בכל מיני ביקורות.
- בעייה עם בהירות השחורים: כל הזמן הזכירו שניסו להשיג את השחורים העמוקים של ה- OLED זה הביא למצב של איבוד פרטים בסצינות חשוכות. כלומר, אפשר להגיע לשחור עמוק, אבל זה בא על חשבון פירוט. אז כמה מהמבקרים נכנסו לדילמה - האם להוריד את הבהירות ולקבל שחור אבסולוטי או להחזיר מעט את הפרטים לתמונה אבל לקבל שחור פחות עמוק.
- הזכירו שם גם בעייה שלאחר מספר ימי שימוש שמו לב שהשחור הפך להיות פחות עמוק. מזכיר לי תופעה דומה שהיתה עם פלזמות.
בינתיים, הורדתי את המסך הזה מה- Wishlist שלי. לא שיש לי את הסכומים האלה בארץ, אבל נכון לעכשיו אני אפילו לא כל כך רוצה אותו.
זה נכון שצריך לשים את החסרונות בפרופורצייה ושיש למסכים האלה המון יתרונות (זו גם המסקנה שלהם) אבל אני פחות מסכים. החסרונות שציינתי פה לדעתי מהותיים כמעט כמו זליגות אור, עננות ופסים אנכיים שקיימים במסכי LED. אני לא רואה סיבה למה צריך "להחליק" את זה כי מדובר במסך OLED מאד יקר.
אלון,
הבנתי ש VIZIO ישיקו את המסכים שלהם בעוד מספר חודשים. יש עוד יצרנים שפועלים כך, כמו פיליפס למשל..
לצערנו (ובאמת לצערנו, כי יש ל- VIZIO כמעט תמיד מוצרים מעניינים במחירים תחרותיים) VIZIO לא רלוונטית לארץ.
שחר,
אני חושב שאתה מגזים קצת. הפסים האלה מופיעים רק בתבנית ספציפית ולא מופיעים בצפייה רגילה (להבדיל מתופעות כמו עננות וזליגת אור שמציקות כל הזמן). גם עניין הצבירה והשחורים לדעתי בלי פרופורציה. צבירה לא סביר שתתרחש בצפיה רגילה (עופר לאור לא הצליח גם כשממש ניסה) וגם השחורים עדין טובים ביחס ל-LED. רק הפינות הכשוחות אכן פקטור אמיתי שמפריע לצפיה בזמן אמת.
אבל כבר הסכמנו שכל המסכים של השנה עדין לא בשלים (או בוא נאמר, יש את כל הסיבות בעולם לתת להם לפחות עוד שנה להבשיל) ועדיף להמתין קצת עם ה-WISHLIST. גם המחירים לא סבירים.
גם זליגות אור ועננות ב LCD מפריעות בעיקר בתכנים כהים ובצפייה בחדר חשוך, אחרת לא כל כך שמים לב אליהם - לכן לדעתי זה היינו הך. מסכי OLED מכוונים בראש ובראשונה לחובבי קולנוע ביתי וכאלה שצופים בחדר חשוך (אולי חדר ייעודי) וגם בדרך כלל פדנטים לגבי כל הפרעה ויזואלית. אז אולי באמת הפסים האנכיים האלו פחות מורגשים, אבל הם עדיין שם ועדיין בולטים בעיניי. שים לב שהם שלחו את המסך ל LG בגלל הבעיה של הבהירות של הפאנל (שעלתה לאחר מספר ימים) והשירות החליט להחליף להם פאנל. בינתיים הם רכשו עוד מסך כזה חדש בנפרד וגם בו היו אותן תופעות, כלומר שלושה מסכים עם אותן בעיות אז זה לא משהו נקודתי.
[left]It was at this point that we decided to send the TV out for repair. The service center decided to replace the panel, and in the interim we bought a second 55EG9600 to see whether it had the same issues. The second set did not exhibit the brightened black level, and we were able to achieve deep black along with good shadow detail. But both sets still showed hints of the vertical bands, though they were certainly not a problem during normal viewing.[/left]
אבל שוב, בוא נשים שניה את בעיית הפסים האנכיים בצד לרגע. (שוב, לדעתי זה לא עניין שאפשר להבליג עליו בסכומים האלה אבל בוא נניח). גם את בעיית צבירת התמונה בוא נשים בצד כי כל עוד מדובר רק בצבירת תמונה ולא בצריבה אז זה לא עניין בעייתי לדעתי (מה גם שהמסכים חדשים לגמרי וייתכן שאחרי כמה מאות שעות שימוש הם יתייצבו בנושא)
הבעיה שממש תופסת לי את העין (זו גם הבעיה שממנה התחיל הדיון קודם) ועליה אני ממש לא הייתי מוכן להבליג זה החושך המוחלט בקצוות, מצד ימין ושמאל. פשוט חושך, בלי שום אינפורמציה של הוידאו. תחזור לתמונה של ההשוואה מול ה LED של אותה סצינה (אגב, ממש לא סצינה חשוכה) ותאמר אם היית מוכן לחיות עם מסך שמעלים את המידע מהקצוות..
בין הדברים שניסיתי לדבר עליהם לא פעם בשירשורים קודמים (למשל כאלה שדיברו על OLED כנגד LCD FALD )
זה שאנחנו כאן מגיעים יותר מידי מהר למסקנות לגבי טכנולוגיות לפני שיש לנו את כל הנתונים.
אין (וקשה לי להאמין שתהיה) טכנולוגיה מושלמת למסכים
שעונה על כל הבעיות שיכולות להיות בתמונה במסכים
ובדרך כלל יהיו טכנולוגיות מתחרות שלכל אחת יהיו את היתרונות וחסרונות שלה
ובגישה לקנית מסך כל אחד יהיה צריך להגיע להחלטה מה יותר חשוב לו בתמונה
ועל אילו מהחסרונות של המסך הוא מוכן להתפשר.
העניין הוא לנסות ולהבין את כל האספקטים שתורמים לתמונה איכותית
ולא רק להתמקד בנתון מסויים ובטוח לא להאמין לכל ההייפ שיוצרים לגבי טכנולוגיה זו או אחרת.