Hauppauge PVR 150 - configuration

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ykamchi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי בעיה של איכות התמונה במערכת הבאה:

HAUPPAUGE PVR 150 מחובר על די RCA ליציאת SCART של ממיר YES.

NVIDIA GFORCE 6200 מחובר ב DVI-HDMI לטלויזיה TOSHIBA 42WL66.

התמונה מרצדת (בעיקר באזורים בהם יש כתוביות שהממיר מוסיף, כמו שעון על גבי המסך. לדוגמא בערוץ 50 של הלויין אפשר לראות בבירור את הבעיה מכיון שהערוץ משדר תמונה קבועה עם כתוביות), איכות התמונה גרועה ויש הבדל ניכר בינה לבין תמונה המתקבלת על ידי חיבור הממיר ישירות לטלויזיה.

ניסיתי לשחק בהגדרות של HAUPPAUGE TWEAKER ועכשיו התוצאהרעה יותר !!!!!! :evil: :evil: :evil:

אם יש למישהו מערכת דומה שבה הוא מרוצה מאיכות התמונה ויכול לעזור, בבקשה לפרסם כיצד הוא עשה זאת.

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

לגבי איכות התמונה - קבל הגדרות מומלצות ל- tweaker, אני משתמש בהם והתוצאות טובות (אולם הצבע קצת חזק מידי)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ker#172823

ולגבי הריצוד - לא ברור מה התכוונת - תן יותר הסברים

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

איזה מע' הפעלה??

ykamchi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התגובה המהירה!

עשיתי את השינויים ואכן יש שיפור, אם כי עדיין ההבדל בין מעבר דרך המחשב לבין חיבור ישיר של הממיר לטלויזיה ניכר.

מערכת ההפעלה בה אני משתמש היא WINDOWS XP.

את ההבדל אפשר לראות בבירור בערוץ 50 בלויין. בערוץ זה יש (אם תוכלו לבדוק אצלכם,זה יהיה נפלא):

1. איזור בו רואים חלונות קטנים של השידורים בערוצי הספורט - התוצאה סבירה.

2. איזור בו יש שעון/תאריך שהממיר מוסיף לתמונה - השעון/תאריך נראה בהרבה פחות טוב מבמצב של חיבור ישיר של הממיר לטלויזיה. כאשר הממיר מחובר ישירות לטלויזיה, הספרות בשעון נראות "דיגיטליות" וברור איזה פיקסלים משתתפים בספרות ואיזה שייכים לרקע. במעבר דרך המחשב, הספרות ניראות כחלק מהתמונה (כאילו זה שידור צילום תמונת הטלויזיה). לצורך העיניין, נדמה שבמצב זה הספרות נכתבו "בכתב יד" ולא בהדלקה/כיבוי של פיקסלים. הספרות ניראות כחלק אינטגרלי מהרקע ולא כתוספת יפה. הדבר דומה לכתוביות תרגום מהדור הישן שהיו חלק מהסרט ולא תוספת דיגיטאלית לתמונה כמו כתוביות בימנו. (מקווה שהסברתי טוב :lol: :lol: :lol: )

3. איזור בו יש תקציר ידיעות ספורט על גבי רקע של כדור-רגל בצבעים אפור/שחור/לבן. באיזור זה, הצבעים ניראים רע, כלומר רואים ממש איזורי צבע וגבולות בין כל גוון של אפור שיש ברקע.

אם יש לכם עוד טיפים כיצד לשפר את הבעיות האלה, אשמח לשמוע.

תודה!!!!!!!

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

תמיד תהיה ירידת איכות בגלל הדגימה האנלוגית, שמותאמת לרזולצית מסך. כל תהליך דגימה מקלקל במידה מסוימת וגם השחזור שלו האנלוגי לא מוסיף לאיכות. יש אומנם אפשרות ליצר כרטיסים שדוגמים על פי נקווסט בתדרים יותר גבוהים ולשפר איכות אבל זה עניין של איכות מול נפח וכאן נוסף לכל גם דחיסה שהורסת של MPEG2
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

ykamchi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מקובל שתהיה ירידת איכות, אבל בדרך כלל הירידה אינה בולטת לעין.

הציפיות שלי היו שמי שאינו "מחפש" את ירידת האיכות, לא ימצא אותה. במקרה שלי, לא צריך לנתאמץ כדי לראות את ההבדל.

מה דעתך?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

באילו דיקודרים אתה משתמש?
באיזה BIT RATE בהקלטה אתה משתמש?

אורן.

ykamchi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ניסיתי את כל הדיקודרים האפשריים:

NVIDIA
MPV )MEDIA PORTAL(
HAUPPAUGE

ואחרים. האחרון שניסיתי היה : 1.02-223_purevideo_decoder_trial.exe שהומלץ על ידי הפורום של MEDIA PORTAL.

שינויים שעשיתי ב BIT RATE לא השפיעו. איכן בדיוק יש לעשות שינוי זה ומה המספרים המומלצים?

דרך אגב, היום אני אנסה לעבור לחיבור S-VIDEO מהממיר לטלויזיה. ישנהטענה שזה טוב בהרבה מה COMPOSITE. אני מתכוון לחבר את יציאת ה SCART של הממיר ל מתאם SCART2S-VIDEO ומישם לטלויזיה. האם באמת יהיה שינוי משמעותי?

תודה על העזרה!!!

ykamchi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

חדשות טובות!!!

החלפתי את חיבור ה COMPOSITE לחיבור S_VIDEO והשיפור בהחלט ניכר. עדיין לא מושלם ואפשר לחוש בהבדל אבל צריך "להתאמץ" כדי לחוש בו.

חשוב לציין ש WIN-TV2000 מציג תמונה מושלמת, אבל אינו יודע למרוח אותה לגודל 16:9 בעוד ש MEDIA PORTAL (בו ניסיתי כל DECODER אפשרי) יודע למרוח את התמונה אבל התמונה שבו עדיין לא מעולה.

אם למישהו יש ניסיון טוב עם MEDIA PORTAL ו DECODERS שעובדים טוב, אשמח לשמוע.

תודה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”