מחפש ראוטר ביתי שישמש כ- AP
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 382
שלום ,
יש לי בבית טריפל של הוט וכמובן שיש גם HOTBOX .
אני מחפש ראוטר ביתי שאחבר אל ה-HOTBOX באופן אלחוטי כדי להגדיל את טווח הקליטה בבית.
חשוב שהראוטר יתמוך ב-WPS .
אשמח להמלצות.
תודה!
יש לי בבית טריפל של הוט וכמובן שיש גם HOTBOX .
אני מחפש ראוטר ביתי שאחבר אל ה-HOTBOX באופן אלחוטי כדי להגדיל את טווח הקליטה בבית.
אשמח להמלצות.
תודה!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
אבטחת WPS הוכחה כחלשה ביותר באופן אינהרנטי ונכון לעכשיו ההמלצה של כל אנשי האבטחה היא לכבות את האפשרות.
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

אבל החיבור בין 2 נתבים מתבצע ע"י WPS לא?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אתה כנראה מדבר על WDS, טכנולוגיית WiFi שלמעט ראשי-התיבות הדומים אין לה שום קשר ל-WPS (שעוסקת באבטחה "נוחה" יותר של הרשת האלחוטית).roey1 כתב:אבל החיבור בין 2 נתבים מתבצע ע"י WPS לא?...
אם זה אכן המצב, קח בחשבון שלכל יצרנית של שבבי WiFi יש מימוש קצת שונה של WDS, ולרוב הם לא עובדים טוב אחד עם השני. נכון להיום יש שתי יצרניות גדולות של שבבים: Broadcom ו-Atheros. סביר להניח שהנתב הקיים שלך (ה-HOTBOX) מבוסס על אחת מהן, אבל אתה חייב לבדוק איזו, אחרת אתה עלול לקנות נתב המבוסס על היצרנית השניה וזה לא יעבוד.
כמובן, נוסף על הכל, צריך לבדוק שה-HOTBOX מבחינת חומרה וקושחה תומך ב-WDS כי אם הוא לא אז שום נתב לא יוכל לעבוד מולו.
אם אתה מסתבך עם זה יותר מידי, דרך קלה לעקוף את הבעיה היא לבטל את ה-WiFi ב-HOTBOX לגמרי, לקנות שני נתבים זהים שאחד יתחבר באופן קווי ל-HOTBOX וייצור את הרשת האלחוטית והשני יעבוד מולו ב-WDS.
- michaelfar
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 234
·roey1 כתב:שלום ,
תודה!...
אפשר לשאול למה זה חשוב? (גם אם הכוונה הייתה WDS)
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

·michaelfar כתב:·......
אפשר לשאול למה זה חשוב? (גם אם הכוונה הייתה WDS)...
טעות שלי הכוונה היא ל-WDS .
לא ידעתי על עניין יצרני השבבים , אז איך אני בודק זאת ?
בבית אחר של מישהו במשפחה עשיתי את עניין השישרשור בין 2 ראוטרים וזה עובד -
הראוטרים הם האחד של D-LINK והשני של SIEMENS .
michaelfar - מה זאת אומרת למה זה חשוב? ה-WDS הוא זה שנותן את האפשרות לשרשר בין 2 נתבים באופן אלחוטי ולא דרך כבל.
- michaelfar
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 234
@roey1
·
הוא זה שנותן לך את האפשרות לעשות את זה באופן פשוט. אתה תמיד יכול להגדיר הכל באופן ידני.
·
הוא זה שנותן לך את האפשרות לעשות את זה באופן פשוט. אתה תמיד יכול להגדיר הכל באופן ידני.
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

למה הכוונה?
ב-DLINK למשל זה כתוב כ- WIRELESS BRIDGE ..
ושם הגדרתי כתובת MAC של ה"שכן".
זו הכוונה?
ב-DLINK למשל זה כתוב כ- WIRELESS BRIDGE ..
ושם הגדרתי כתובת MAC של ה"שכן".
זו הכוונה?
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
הדרך הקלה ביותר היום להגדלת טווח הקליטה בתוך בתים הוא שימוש ב UNIVERSAL REPEATER.
אני ממליץ על EDIMAX EW7438RPN.
עד לפני כשנתיים זה תמיד היה סיפור לשרשר נתבים ואקסס פוינטים (היה צורך להכנס לאקסס פוינט דרך כתובת סטטית ולוודא שהערוצים וההצפנה זהים ואפילו שם הרשת - פשוט גועל נפש), אבל המוצר הזה מאוד קל להגדרה, יציב ובעל כיסוי טוב.
בגרסה 2 של מוצר זה ניתן להגדירו באמצעות אפליקציה מהסמארטפון תוך 3 דקות. מומלץ בחום.
עד לפני כשנתיים זה תמיד היה סיפור לשרשר נתבים ואקסס פוינטים (היה צורך להכנס לאקסס פוינט דרך כתובת סטטית ולוודא שהערוצים וההצפנה זהים ואפילו שם הרשת - פשוט גועל נפש), אבל המוצר הזה מאוד קל להגדרה, יציב ובעל כיסוי טוב.
בגרסה 2 של מוצר זה ניתן להגדירו באמצעות אפליקציה מהסמארטפון תוך 3 דקות. מומלץ בחום.
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

·Fish72 כתב:הדרך הקלה ביותר היום להגדלת טווח הקליטה בתוך בתים הוא שימוש ב UNIVERSAL REPEATER.
בגרסה 2 של מוצר זה ניתן להגדירו באמצעות אפליקציה מהסמארטפון תוך 3 דקות. מומלץ בחום....
האמת שזו אפשרות שלא חשבתי עליה..
ההתקנה בו היא באמת נוחה הרבה יותר אך היתרון של AP שבעתיד תוכל להשתמש בו בנתב לכל דבר.
בנוגע ל-EDIMAX הנ"ל , חישפתי את דגם 2 ולא מצאתי על מה מדובר.
ראיתי באמת שיש 2 דגמים - האחד רגיל והשני דגם Air שהוא בלי יציאה של נק' רשת ועולה טיפה יותר לא ראיתי את דגם 2 שהזכרת.
http://ksp.co.il/?list_compare=.25440..24532.
אשמח אם תוכל להפנות אותי לקישור למוצר.
שאלה אחרונה שיש לי - אם למשל אני קונה 2 כאלה האם שניהם ישורשרו לנתב הראשי בבית או שישנה אפשרות לשרשר REPEATER ל-REPEATER ?
תודה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

היצרן של הנתב לא משנה, כמו שאמרתי יש רק שתי חברות גדולות שמיצרות שבבים וכמעט כל יצרני הנתבים קונים מהן. לפעמים גם אותו יצרן קונה משתיהן וזה משתנה לפי דגם.roey1 כתב:·......
טעות שלי הכוונה היא ל-WDS .
לא ידעתי על עניין יצרני השבבים , אז איך אני בודק זאת ?
בבית אחר של מישהו במשפחה עשיתי את עניין השישרשור בין 2 ראוטרים וזה עובד -
הראוטרים הם האחד של D-LINK והשני של SIEMENS .
michaelfar - מה זאת אומרת למה זה חשוב? ה-WDS הוא זה שנותן את האפשרות לשרשר בין 2 נתבים באופן אלחוטי ולא דרך כבל....
אתה יכול לבדוק אולי בספציפיקציה של היצרן. לפעמים זה רשום. אם זה לא אז הרבה פעמים זה יהיה כתוב באתר של OpenWRT, שמתעדים את הקרביים של המון נתבים לעומק.
לצערי קשה לי להאמין שתמצא מידע אמין כלשהו על HOTBOX.
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

@roey1
1. מדובר על הגרסה הזולה יותר עם יציאת הרשת
2. אתה יכול לשרשר אחת לשניה או לשרשר כל אחת בנפרד לנתב, רק קח בחשבון ששרשור מוריד חצי מרוחב הפס (בדרך כלל לא מורגש כלל כאשר מדובר בגלישה נטו, יותר בא לידי ביטוי בהעברת קבצים גדולים ברשת)
2. אתה יכול לשרשר אחת לשניה או לשרשר כל אחת בנפרד לנתב, רק קח בחשבון ששרשור מוריד חצי מרוחב הפס (בדרך כלל לא מורגש כלל כאשר מדובר בגלישה נטו, יותר בא לידי ביטוי בהעברת קבצים גדולים ברשת)
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

·כאשר אני יחבר את ה-EDIMAX לנתב הביתי מדובר גם על שרשור? או רק שאני מחבר רפיטר לרפיטר?Fish72 כתב:@roey1
2. אתה יכול לשרשר אחת לשניה או לשרשר כל אחת בנפרד לנתב, רק קח בחשבון ששרשור מוריד חצי מרוחב הפס (בדרך כלל לא מורגש כלל כאשר מדובר בגלישה נטו, יותר בא לידי ביטוי בהעברת קבצים גדולים ברשת)...
על איזה דגם אתה התכוונת? רשמת דגם 2
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

@roey1
·
כרגע ככל הידוע לי נמכרת רק גרסה 2 בארץ. זו הגרסה עם יציאת הרשת ולא גרסת ה AIR.
כפי שרשמתי יחידה שכזו יכולה להשתרשר לנתב או ליחידה זהה
·
כרגע ככל הידוע לי נמכרת רק גרסה 2 בארץ. זו הגרסה עם יציאת הרשת ולא גרסת ה AIR.
כפי שרשמתי יחידה שכזו יכולה להשתרשר לנתב או ליחידה זהה
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

אז גם שאני אחבר אותה לנתב בבית המהירות כמו שאתה אומר יורדת בחצי?
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

@roey1
·
כל שרשור של נתב לאקסס פוינט או ליחידה שכזו באופן אלחוטי, מורידה את רוחב הפס בחצי כשאתה מתחבר ליחידת הקצה שחיברת (למעט בציוד יקר וייחודי). רק מהירות החיבור אל הנתב או היחידה המקורית באופן אלחוטי נשאר במהירות המקורית.
·
כל שרשור של נתב לאקסס פוינט או ליחידה שכזו באופן אלחוטי, מורידה את רוחב הפס בחצי כשאתה מתחבר ליחידת הקצה שחיברת (למעט בציוד יקר וייחודי). רק מהירות החיבור אל הנתב או היחידה המקורית באופן אלחוטי נשאר במהירות המקורית.
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

הכוונה שלך של כל חיבור של ציודים באופן אלחוטי אחד לשני מוריד את המהירות וכאשר זה חוטי זה לא מוריד?
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

@roey1
·
בגדול נכון.
·
בגדול נכון.
-
roey1
-
- חבר פעיל מאוד

·Fish72 כתב:@roey1
·
בגדול נכון....
אז אם זה בכל מקרה יוריד לי את המהירות כפי שאתה מציין והמחיר של מוצר שכזה לא הוא לא זול יחסית למה שלא ארכוש למשל את המוצר הבא :
http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=12628&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap
שיוכל לשמש אותי גם כנתב בעתיד?
או לחילופין רפיטרים מ-EBAY .. האם יש לך ניסיון?
- shayf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
אני לא מבין את מקור הפחד משרשור נתבים על ידי התאמת שם רשת ופרטי אבטחה וכיבוי DHCP.
עניין של כמה דקות עבודה.
עניין של כמה דקות עבודה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde