שאלת הבנה - מה עושה מזגן במצב ייבוש?
-
moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
המזגן הרי מייבש גם בקירור, ואיך הוא יכול לייבש בלי גם לקרר ?
משה
-
moco
-
- גורו

הקפצה
משה
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
המטרה הורדת לחות,בעזרת מהירות סיבוב נמוכה של הטורבינה ביחדה הפנימית.
חייב לציין שבעברי כטכנאי בתדיראן ,זה לא היה בשימוש כמע ט ,למעט חדרים נקים
במפעל תרופות,שהתקנים חייבו עבודה במצב כזה,24/7
התקן מחייב את הפונקציה הזאת בכל מזגן שמיוצר,למרות שאפשר להפעיל במהירות נמוכה וזהו.
חייב לציין שבעברי כטכנאי בתדיראן ,זה לא היה בשימוש כמע ט ,למעט חדרים נקים
במפעל תרופות,שהתקנים חייבו עבודה במצב כזה,24/7
התקן מחייב את הפונקציה הזאת בכל מזגן שמיוצר,למרות שאפשר להפעיל במהירות נמוכה וזהו.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- gmb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
אני לא יודע למה
אבל הרבה פעמים אני מעדיף להשתמש באפוציה של הורדת הלחות על פני קירור רגיל
במיוחד בלילות ובמיוחד כשלא ממש חם אש...
במצב של הורדת הלחות יש למזגן הרבה זמן שהוא לא עובד, והוא נכנס לעבודה במחזוריות של כמה דקות כל פעם
ככה גם אני חוסך בחשמל, וגם הקרור יותר נעים ועדין מאשר כשהמזגן עובד 24/7.. שאז הרבה פעמים או קר מדי, או לא מספיק קר...
רמי
אבל הרבה פעמים אני מעדיף להשתמש באפוציה של הורדת הלחות על פני קירור רגיל
במיוחד בלילות ובמיוחד כשלא ממש חם אש...
במצב של הורדת הלחות יש למזגן הרבה זמן שהוא לא עובד, והוא נכנס לעבודה במחזוריות של כמה דקות כל פעם
ככה גם אני חוסך בחשמל, וגם הקרור יותר נעים ועדין מאשר כשהמזגן עובד 24/7.. שאז הרבה פעמים או קר מדי, או לא מספיק קר...
רמי
-
moco
-
- גורו

האמת שיותר התענינתי בהיבט הפיזיקלי - איך ניתן לייבש אוויר במזגן בלי לקרר אותו (והרי לא מחממים אותו בחזרה).
מתוך תשובותיכם אני מבין שכן מקררים אותו ופשוט מדובר בדרגה נמוכה במיוחד של הקירור. נכון ?
מתוך תשובותיכם אני מבין שכן מקררים אותו ופשוט מדובר בדרגה נמוכה במיוחד של הקירור. נכון ?
משה
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

כן
- gechts
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
פעולת הייבוש/ קירור דיי דומות המזגן עושה כמעט את אותה הפעולה, ההסבר שאני נותן הוא למזגן ON/OFF - ולא למזגן אינוורטר
בגדול הזמגן עובד כמו בפעולת קירור, וככה גורע לחות מהאוויר כאשר הוא מגיע לטמפ' הנדרשת הוא מפסיק את פעולת המפוח בפנים
בניגוד למצב קירור, שהוא מפסיק את פעולת המדחס אבל היחידה הפנימית ממשיכה להוציא אוויר, בייבוש הוא עובד בלוגיקה שדומה יותר לחימום (כאשר המדחס עובד היחידה הפנימית עובדת, כאשר המדחס אינו עובד היחידה הפנימית אינה עובדת) - התוצאה היא גריעת לחות ופחות קירור הבית.
החסרון לדעתי של מצב ייבוש הוא שזה מייצר המון פטריות על היחידה הפנימית כי במקום שאוויר ייבש את היחידה היא נשארת קרה בלי ייבוש
בגדול הזמגן עובד כמו בפעולת קירור, וככה גורע לחות מהאוויר כאשר הוא מגיע לטמפ' הנדרשת הוא מפסיק את פעולת המפוח בפנים
בניגוד למצב קירור, שהוא מפסיק את פעולת המדחס אבל היחידה הפנימית ממשיכה להוציא אוויר, בייבוש הוא עובד בלוגיקה שדומה יותר לחימום (כאשר המדחס עובד היחידה הפנימית עובדת, כאשר המדחס אינו עובד היחידה הפנימית אינה עובדת) - התוצאה היא גריעת לחות ופחות קירור הבית.
החסרון לדעתי של מצב ייבוש הוא שזה מייצר המון פטריות על היחידה הפנימית כי במקום שאוויר ייבש את היחידה היא נשארת קרה בלי ייבוש
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

הסבר של מישהוא מהפקולטה למיזוגאוויר פשוט ומצוין.
- gmb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
אז לא מומלץ להשתמש יותר מדי בתצורת של ייבוש הלחות?
עדיף להשתמש במצב הקירור?
עדיף להשתמש במצב הקירור?
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

כשייש צורך/דרישה במתקן מסוים לפי הצרכים.
גם ביבוש ,מגיעים לטמפרטוה דרושה,
לחדרים נקים בתעשיה זה היה במצב הזה 24/7
לתינוקות ונשים שקר להם,זה מצב מתאים לדעתי,
זה יותר נעים מאשר הקפאה.
לי חם במצב הזה,לאשתי קר,
אין לי המלצה
גם ביבוש ,מגיעים לטמפרטוה דרושה,
לחדרים נקים בתעשיה זה היה במצב הזה 24/7
לתינוקות ונשים שקר להם,זה מצב מתאים לדעתי,
זה יותר נעים מאשר הקפאה.
לי חם במצב הזה,לאשתי קר,
אין לי המלצה
- gechts
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
אני אישית פחות ממליץ להשתמש בפונקציה הזאת, בגלל שהיא מייצרת עובש ופטריות על הסוללות,
במזגנים של תדיראן (וייתכן שהיום גם באחרים) יש פונ' שנקראית "BLOW" שהיא הפוכה לחלוטין מפונ' הייבוש,
שגם כשמכבים את המזגן הוא ממשיך להפעיל את היחידה הפנימית למספר דקות כדי לייבש את הסוללות והפלסטיקה ולמנוע היווצרות עובש.
במידה וקר/חם לשני בני הזוג, ניתן למצוא את הטמפ' המאזנת על מצב קירור, או לכוון את התריסים לפי הצד המבוקש.
כמו שכתבו לפניי, בתעשיות ישנם מכשירי ייבוש, שעובדים על עיקרון העבודה של מזגן, הם לא באמת ממזגים את החדר, אבל דואגים לשמור על רמת לחות קבועה בחדר והם עובדים 24/7 לרוב, נעצרים רק כאשר מיכל העיבוי מלא.
מזגני אינוורטר יכולים במידה מסוימת לעזור למצוא טמפ' מאוזנת בין בין הזוג שלרוב חם לו, לבת הזוג שלרוב קר לה היות והפרשי הטמפ' (ההיסטרזיס - קטנים יותר שם).
מקווה שלא חפרתי יותר מדי..
במזגנים של תדיראן (וייתכן שהיום גם באחרים) יש פונ' שנקראית "BLOW" שהיא הפוכה לחלוטין מפונ' הייבוש,
שגם כשמכבים את המזגן הוא ממשיך להפעיל את היחידה הפנימית למספר דקות כדי לייבש את הסוללות והפלסטיקה ולמנוע היווצרות עובש.
במידה וקר/חם לשני בני הזוג, ניתן למצוא את הטמפ' המאזנת על מצב קירור, או לכוון את התריסים לפי הצד המבוקש.
כמו שכתבו לפניי, בתעשיות ישנם מכשירי ייבוש, שעובדים על עיקרון העבודה של מזגן, הם לא באמת ממזגים את החדר, אבל דואגים לשמור על רמת לחות קבועה בחדר והם עובדים 24/7 לרוב, נעצרים רק כאשר מיכל העיבוי מלא.
מזגני אינוורטר יכולים במידה מסוימת לעזור למצוא טמפ' מאוזנת בין בין הזוג שלרוב חם לו, לבת הזוג שלרוב קר לה היות והפרשי הטמפ' (ההיסטרזיס - קטנים יותר שם).
מקווה שלא חפרתי יותר מדי..
- noam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1425
האם אפשר "להתלבש" על השרשור הזה.
איך עובד המזגן עם מנוע אחד ו 3 יחידות פנימיות?
במיוחד שבכל חדר מוגדרת טמפ' אחרת.
תודה.
תודה.
-
moco
-
- גורו

לפני שאחד המומחים פה עונה, אני מנסה לענות מאינטואיציה ונראה אם קלעתי.noam כתב:האם אפשר "להתלבש" על השרשור הזה.
תודה....
המנוע מספק גז קר בצנרת שעוברת בכל היחידות (דומה לראדיאטןרים של הסקה מרכזית).
לכל יחידה תרמוסטט משלה שמדליק ומכבה את הפצת הקור לחדר.
משה
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

רק צרות
יחידה כזאת זה רק מקור לתקלות.אני אישית הייתי מתרחק מיזה ,גם התקנה מסובכת וקושי באיתור תקלה.
רעיון נחמד,אבל לא תפס בארץ,
רעיון נחמד,אבל לא תפס בארץ,
- noam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1425
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

תהנו.