מודם וראוטר באותו טווח IP, והראוטר ינהל את התעבורה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Arieho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכל התותחים של הפורום!

אני מקווה שתימצתתי בכותרת את השאלה, אבל אני אסביר יותר במפורט:

אני קניתי את ה ActionTec C1000A ב eBay כמו הרבה אחרים כאן בפורום, בשביל שישמש לי כמודם VDSL.
בנוסף יש לי ראוטר Netgeer R7000 עם קושחת dd-wrt, שהוא הסוס עבודה של הבית :D

מצד אחד, אני מעוניין שאת עיקר העבודה, כולל הגדרות QoS חומת אש וכדו', הנטגיר יעשה, כי לזה הוא נולד... :wink:

מצד שני, אני לא מעוניין להשתמש במודם כ Bridge ולהפסיד את 4 הפורטים של הג'יגה שלו; וכמו כן אני מעוניין להשתמש בו כנקודת גישה נוספת לרשת האלחוטית (באמצעות חיבור קווי בינו לבין הראוטר), לכן אני כן מעוניין להשתמש בו גם כראוטר.

השאלה שלי היא, האם שייך לתת לשניהם את אותו טווח, ובכל המכשירים כולל אלו שמחוברים לפורטים של המודם - להגדיר בשער ברירת מחדל את הכתובת של הראוטר (אני עובד בדרך כלל עם כתובות סטטיות ולא דינמיות), כך שהכל יעבור דרך הראוטר, והראוטר יפנה אל המודם בשביל לגשת לאינטרנט?
כי בדרך כלל בשביל לעשות דבר כזה הראוטר צריך להיות מחובר דרך ה WAN שלו, ואז צריך טווח IP אחר למודם, אבל אני מעוניין שכל המכשירים כולל אלו שמחוברים לפורטים ול WiFi של המודם יהיו באותה רשת עם הראוטר ויעברו דרכו.

תודה רבה!!! (l)

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לנסות את הקונפיגורציה הבאה (לא ניסיתי):
קודם כל לנטרל את שרת ה-DHCP ב-C1000A ולהגדיר את כתובת ה-LAN שלו לכתובת סטטית אחרת מהכתובות ברשת.
אני מניח ששרת ה-DHCP ב-R7000 כן פעיל ולכן הוא מקצה את הכתובות וכמוכן הוא מחובר ביציאת LAN ליציאת LAN של ה-C1000A.
בדיקה ראשונה האם מחשב שמחובר קווית ל-C1000A מקבל כתובת IP ומצליח לבצע PING ל-R7000
בדיקה שניה האם מחשב שמחובר ב-WIFI ל-C1000A מקבל כתובת IP ומצליח לבצע PING ל-R7000
בשלב זה אין חיבור לאינטרנט אז אין מה לבדוק גלישה לאתרים.
אם שני הבדיקות עברו בהצלחה נעבור לשלב האחרון והו לחבר את כניסת ה-WAN של ה-R7000 לכניסת ה-LAN של ה-R7000 :)
וכן להגדיר את כתובת ה-WAN ב-R7000 כ-STATIC בטווח של הכתובת שהגדרנו ל-LAN של ה-C1000A בשלב הראשון
ואת כתובת ה-GATEWAY להגדיר לכתובת ה-LAN של ה-C1000A
Done
בתאוריה זה צריך לעבוד.

Arieho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@rm1
·
וואו, זה נשמע אדיר!

אני חייב לנסות את זה בבית, רק אני אוכל לעשות את זה בלילה, כי הטלפון של הבית גם יושב על הרשת הביתית.

בכל אופן תודה רבה, ואני אעדכן בהמשך.

Arieho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון לאחר בדיקה

שליחה #4 

שלום לכולם וכמובן ל rm1!

ניסיתי את הרעיון של rm1, (i)
הרשת הפנימית עבדה חלק בין 2 המכשירים כולל הרשתות האלחוטיות,
אבל לא קיבלתי אינטרנט. :(

ניסיתי לחשוב קצת על הקונפיגורציה, וחשבתי אולי בעצם כשאני נותן ל R7000 כתובת אינטרנט, הוא מנסה לצאת מיציאת ה WAN, שמחזירה אותו ל LAN ומבקשת לצאת לכתובת האינטרנט. ה LAN רואה כתובת של אינטרנט ומחזיר חזרה ל WAN ונוצר Loop.

אז החלטתי "לשנמך" קצת את הרעיון, ופשוט חיברתי 2 כבלי רשת למודם C1000A, אחד מהם מגיע ל LAN בראוטר והשני ל WAN בראוטר. כך שכאשר הראוטר מקבל כתובת אינטרנט ושולח אותה ל WAN ה WAN ימשיך איתה ישירות אל המודם שבתורו היות והוא מקבל את הבקשה מכתובת בטווח שלו (דהיינו ה WAN שבראוטר) ולא מהטווח הרגיל של הראוטר (דהיינו ה LAN'ים של המודם) - יעביר אותה החוצה אל האינטרנט.

:D ומה אומר לכם, העסק הצליח!!! :D
כל המכשירים שמחוברים חוטי ואלחוטי לשני הנתבים, עוברים דרך הראוטר על כל המשתמע מכך, ומקבלים אינטרנט.

רק יש לי בעיה קטנה. המכשירים שמחוברים לרשת האלחוטית הכפולה (הרי השתמשמתי בעסק הזה גם כדי לעשות מרחיב טווח לרשת האלחוטית, כמו ש NetCheif מסביר כאן בחלק האחרון של המאמר - ותודה לו על האתר הנפלא ועל העזרה שלו כאן בפורום)
לוקח להם כמה דקות מרגע החיבור לרשת עד ש"זה נתפס", ובמהלך דקות אלו לא רק שאין אינטרנט, אלא אפילו פינגים לרשת הפנימית אין.

לסיום, תודה רבה ל rm1 שבלעדיו לא הייתי מגיע לשום קצה חוט. :wink: (Y)

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

תוכל לפרט איזה כתובות הגדרת ל-LAN של C1000A ואיזה כתובות ל-LAN ול-WAN שב-R7000
גם עם חיבור יחיד בין שני המכשירים כאשר ה-WAN מחובר ל-LAN של עצמו זה היה צריך לעבוד.
חשבתי על זה קצת יותר ונראה לי שיש פה בעיה אחרת ה-C1000A עדיין מוגדר כ-ROUTER ולמעשה נוצר דבל NAT.
אם נגדיר את ה-C1000A כמודם בלבד הוא יחלק כתובת IP לראשון שיתחבר אליו ולא באחרך ל-WAN של ה-R7000.

Arieho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה שוב על התשובה!

אני לא כל כך הבנתי מה אתה מתכוון שה C1000A עדיין מוגדר כ-ROUTER ולא כמודם בלבד. אתה מתכוון שהוא צריך להיות במצב Bridge והחייגן בראוטר?

בכל אופן, כעת החייגן מוגדר ב C1000A, כתובת ה IP של ה C1000A היא 10.100.100.1, וה DHCP שלו במצב Disable.
ב WAN של הראוטר הגדרתי כתובת IP סטטית: 10.100.100.2, וה Gateway וה DNS זה 10.100.100.1.
כתובת ה LAN של הראוטר היא: 20.200.200.1, והוא מחלק ב DHCP כתובות בטווח זה בין 100 ל 150.
כל המכשירים שמחוברים לשניהם בחוטי ובאלחוטי נמצאים בטווח של ה 20.200.200.

ניסיתי לצרף תמונה של ההגדרות בראוטר R7000, אבל האתר מקטין אותה מאד, והיא לא קריאה.

תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”