7.1 ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17937
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לא זה לא 7.1 אמיתי זה 5.1 בתוספת 2 מקדימה כדי לייצר סאונד תלת מימדי לדבריהם.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
סראונד אחורי אפשר עקרונית גם להתקין בתקרה... 
רמקולי PRESENCE בלשון ימאהה או FRONT HEIGHT כמו שהם נקראים במקומות אחרים נחשבים לעדיפים מבחינה פסיכואקוסטית על סראונד אחורי, אבל זה אכן לא 7.1. "סטנדרטי", מה שאומר שצריך להפעיל DSP כדי להשתמש בהם ויש אנשים שמעדיפים את הביצועים המקוריים של הפסקול בלי שהמעבד סאונד של הרסיבר ישחק איתו.
בכל אופן, הם מייצרים כאמור במה יותר תלת-מימדית (ולראיה אנחנו רואים שלשם העולם הולך עם אטמוס DTS:X וכיו"ב...), ויש להם גם יתרון מעניין מבחינת אנשים עם מקרן - אפשר להגדיר באמצעותם DIALOG LIFT, שבשיתוף עם הסנטר הקיים במערכת "מרים" את הדיאלוגים למרכז המסך.
רמקולי PRESENCE בלשון ימאהה או FRONT HEIGHT כמו שהם נקראים במקומות אחרים נחשבים לעדיפים מבחינה פסיכואקוסטית על סראונד אחורי, אבל זה אכן לא 7.1. "סטנדרטי", מה שאומר שצריך להפעיל DSP כדי להשתמש בהם ויש אנשים שמעדיפים את הביצועים המקוריים של הפסקול בלי שהמעבד סאונד של הרסיבר ישחק איתו.
בכל אופן, הם מייצרים כאמור במה יותר תלת-מימדית (ולראיה אנחנו רואים שלשם העולם הולך עם אטמוס DTS:X וכיו"ב...), ויש להם גם יתרון מעניין מבחינת אנשים עם מקרן - אפשר להגדיר באמצעותם DIALOG LIFT, שבשיתוף עם הסנטר הקיים במערכת "מרים" את הדיאלוגים למרכז המסך.
בזמנו עבדתי עם 9.1 (ערוצים 7.1 + 2 HIGHT)
בתחילה זה מלהיב והלהיב.
אבל הגעתי למסקנה שהרגשתי CROSSTALK לא מעט בין החזית הקדמית (מרכז ימין ושמאל) לבין הרמקולים שמעל...
עם הזמן הרגשתי שאני מעדיף לשמוע בלי...פשוט כך...למרות שהם קייימים שם למעלה...
זה לא נכון היה מבחינתי לומר דבר דומה על זוג ה-BACKים שהיו מאחוריי ודיי צמודים ומוגבהים.
המעבר מ-7.1 ל-5.1 הרגיש לי כאילו שחתכו לי את כל האווירה סביבי ל2/3...
כניראה שכל מקרה לגופו...
בתחילה זה מלהיב והלהיב.
אבל הגעתי למסקנה שהרגשתי CROSSTALK לא מעט בין החזית הקדמית (מרכז ימין ושמאל) לבין הרמקולים שמעל...
עם הזמן הרגשתי שאני מעדיף לשמוע בלי...פשוט כך...למרות שהם קייימים שם למעלה...
זה לא נכון היה מבחינתי לומר דבר דומה על זוג ה-BACKים שהיו מאחוריי ודיי צמודים ומוגבהים.
המעבר מ-7.1 ל-5.1 הרגיש לי כאילו שחתכו לי את כל האווירה סביבי ל2/3...
כניראה שכל מקרה לגופו...
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 22/06/2015 16:04, נערך פעם 1 בסך הכל.