שאלות לגבי מפרט HTPC
חברים,
אני בעלים גאה של LG LCD 42 ומתכוון להרכיב HTPC בעיקר לניגון סרטי HD והקלטה מהכבלים
לאור ההמלצות בפורום בניתי את המפרט הבא (בעלות של כ- 5500 שח).
מארז וספק - nMEDIA HTPC HT100BA + Enermax 270W
לוח אם - GIGABYTE GA-945GM-S2
מעבד - INTEL CORE 2 DUO E6300 1.8GHZ 2MB
זיכרון - 1024MB DDR2 667MHz
דיסק קשיח - Western Digital WD3200YS 16MB 320GB
כרטיס מסך - GIGABYTE GEFORCE 7600GT 128MB DDR3
צורב - Lg DVDR-W x18 Dual Layer
כרטיס טלוויזיה ועריכה - Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE
כרטיס קול - Creative Sound Blaster Audigy Value
הערות/המלצות/ביקורות/קטילות יתקבלו בברכה
עוד מס' שאלות:
1. האם בכלל צריך את כרטיס הקול מאחר ובלוח יש תמיכה ב- 7.1 ויציאת SPDIF ואני בכל מקרה מתכוון לחבר את ה- HTPC לרסיבר?
2. האם צריך לרכוש עוד רכיבי IR מלבד ה- PVR?
אני בעלים גאה של LG LCD 42 ומתכוון להרכיב HTPC בעיקר לניגון סרטי HD והקלטה מהכבלים
לאור ההמלצות בפורום בניתי את המפרט הבא (בעלות של כ- 5500 שח).
מארז וספק - nMEDIA HTPC HT100BA + Enermax 270W
לוח אם - GIGABYTE GA-945GM-S2
מעבד - INTEL CORE 2 DUO E6300 1.8GHZ 2MB
זיכרון - 1024MB DDR2 667MHz
דיסק קשיח - Western Digital WD3200YS 16MB 320GB
כרטיס מסך - GIGABYTE GEFORCE 7600GT 128MB DDR3
צורב - Lg DVDR-W x18 Dual Layer
כרטיס טלוויזיה ועריכה - Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE
כרטיס קול - Creative Sound Blaster Audigy Value
הערות/המלצות/ביקורות/קטילות יתקבלו בברכה
עוד מס' שאלות:
1. האם בכלל צריך את כרטיס הקול מאחר ובלוח יש תמיכה ב- 7.1 ויציאת SPDIF ואני בכל מקרה מתכוון לחבר את ה- HTPC לרסיבר?
2. האם צריך לרכוש עוד רכיבי IR מלבד ה- PVR?
1. אין צורך בכרטיס קול נוסף.
2. אם יש לך גם את השלט של MCE - אתה לא צריך עוד IR BLASTER - הוא כלול במקלט של השלט.
אם לא - אתה יכול לרכוש אותו גם או לרכוש USB-UIRT כדי לשמש IR BLASTER ומקלט לכל שלט אחר.
אורן.
2. אם יש לך גם את השלט של MCE - אתה לא צריך עוד IR BLASTER - הוא כלול במקלט של השלט.
אם לא - אתה יכול לרכוש אותו גם או לרכוש USB-UIRT כדי לשמש IR BLASTER ומקלט לכל שלט אחר.
אורן.
מפרט נחמד הדבר היחיד שהייתי חושב עליו.
זה להחליף את כרטיס המסך:
LEADTEK WinFast PX7900 GS TDH PCI-E
או אם יש לך עוד כמה שקלים להשקיע אז
LEADTEK WinFast PX7950GT 256MB TDH PCI-E
הראשון הוא בסביבות 1200 ש"ח
והשני 1400 ש"ח
לטעמי פשוט שווה להשקיע בעוד קצת כח בכדי להבטיח צפיה טובה בתכני HD
זה להחליף את כרטיס המסך:
LEADTEK WinFast PX7900 GS TDH PCI-E
או אם יש לך עוד כמה שקלים להשקיע אז
LEADTEK WinFast PX7950GT 256MB TDH PCI-E
הראשון הוא בסביבות 1200 ש"ח
והשני 1400 ש"ח
לטעמי פשוט שווה להשקיע בעוד קצת כח בכדי להבטיח צפיה טובה בתכני HD
יכול להיות שאתה צודק, אבל לדעתי האישית ההבדל בין ה 7600GT לאלה שרשמת זה בעיקר כוח עיבוד ב 3D, ולא אמור להשפיע על ניגון סרטי HD. מבחינת איכות התמונה לדעתי לא תראה הבדל בין 79XX ל 7600GT ואפילו ל 6150. מה שכן ,אם תשתמש ב PUREVIDEO לפיענוח (של h.264 למשל), אז יכול להיות הבדל בזמן פיענוח בין הכרטיסים שצוינו, ובמובן הזה אולי כן שווה להשקיע.
אני אישית משתמש כרגע ב COREAVC עבור h.264, שהוא כרגע לא מנצל כלל את החומרה, וכפי שציינתי זה לכל היותר יוצא לי 50 עד 70% CPU. (אני מדבר על תוכן "סטנדרטי" שאפשר להשיג היום, סרטים בסביבות ה 10GB לשעה ~20Mbps).
כשיהיה יותר נפוץ תוכן של 40Mbps אז יתכן ולא תהיה ברירה אלא להשיג כרטיס מסך חזק, אבל עד אז יכול להיות שאותם כרטיסים "חזקים" יעלו חצי מחיר, אז אולי בכל זאת עדיף לך ללכת על כרטיס מסך "זול" כרגע, אבל זה לשיקולך כמובן!
אני אישית משתמש כרגע ב COREAVC עבור h.264, שהוא כרגע לא מנצל כלל את החומרה, וכפי שציינתי זה לכל היותר יוצא לי 50 עד 70% CPU. (אני מדבר על תוכן "סטנדרטי" שאפשר להשיג היום, סרטים בסביבות ה 10GB לשעה ~20Mbps).
כשיהיה יותר נפוץ תוכן של 40Mbps אז יתכן ולא תהיה ברירה אלא להשיג כרטיס מסך חזק, אבל עד אז יכול להיות שאותם כרטיסים "חזקים" יעלו חצי מחיר, אז אולי בכל זאת עדיף לך ללכת על כרטיס מסך "זול" כרגע, אבל זה לשיקולך כמובן!