דרכון ביומטרי, בעד ונגד
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אני אוטוטו צריך לחדש דרכון, וכאחד שהוא Early Adpoter חשבתי לעשות דרכון ביומטרי (למרות שזה כבר לא חדש כל כך, אבל מאז ומעולם לא הבנתי למה זה צריך להיות מחברת פשוטה ובסיסית ולמה לא דיגיטליזציה.)
ואני תוהה, ממה אנשים חוששים, למה לא לעשות זאת ?
נכון, טביעת האצבע שלי תהיה במאגר ממשלתי, אז ?
כל מי שטס לארה״ב נותן את טביעת האצבע שלו למדינה, ויותר מאצבע אחת.
ואני תוהה, ממה אנשים חוששים, למה לא לעשות זאת ?
נכון, טביעת האצבע שלי תהיה במאגר ממשלתי, אז ?
כל מי שטס לארה״ב נותן את טביעת האצבע שלו למדינה, ויותר מאצבע אחת.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
אני יתן לך תשובה חדה וברורה.
תעשה דרכון ביומטרי,כל העובדים ברשות שאחראית לדרכון הזה גם עשו בעצמם.המעבר מנתב"ג לוקח שניות במקום להמתין לבקרי גבול העמוסים.
למי שחושש ממאגר ממשלתי כזה אני יכול להגיד שהוא מהמאובטחים בעולם וגם מי שגונב אותו לא כל כך יכול ממש לעשות בו שימוש.
תעשה דרכון ביומטרי,כל העובדים ברשות שאחראית לדרכון הזה גם עשו בעצמם.המעבר מנתב"ג לוקח שניות במקום להמתין לבקרי גבול העמוסים.
למי שחושש ממאגר ממשלתי כזה אני יכול להגיד שהוא מהמאובטחים בעולם וגם מי שגונב אותו לא כל כך יכול ממש לעשות בו שימוש.
אל תעשה! דרכון רגיל אפשר לחדש בלי לחכות דקה במשרד הפנים, יש מעטפת שירות ומכונת תשלום, מביאים שתי תמונות פספורט ומקבלים בדואר דרכון חדש מהר מאוד. בשביל הביומטרי צריך לחכות שעות בתור ולחזור שוב למשרד הפנים לקבל.
ואם זה לא שכנע אותך:
בינתיים מתברר שהמאגר לא שמור כמו שתכננו, שיש הרבה בעיות, אנשים מקבלים תעודות לא שלהם (מה שאומר שיכולים להתחזות בקלות), ואין שום יתרון לביומטרי בחזרה וביציאה מהארץ לעומת ביומטרי כף יד. אפשר לעשות עם תעודה ביומטרית גנובה/מזוייפת הרבה יותר מאשר עם מספר תעודת זהות, או אפילו תעודת זהות שלמה מזוייפת או גנובה. בגלל שתעודות הזהות הרגילות קל לזייף, לא מאוד סומכים עליהן. אבל תעודה ביומטרית נחשבת אמינה מאוד, ויתחילו להשתמש בה לזיהוי בבנקים וכו'. אם יגנבו לך את התעודה ויפרצו את הקוד, לא תוכל להתכחש לעסקאות שיעשו בשמך.
זה שהעובדים ברשות שאחראית על המאגר הביומטרי עשו בעצמם, זה ממש לא טיעון. מהם יש ציפייה כזאת. ואולי לא איכפת להם מפרטיותם. גם עובדים בפייסבוק בטח משתפים הכל ב PUBLIC, כי הבוס אמר שהפרטיות מתה.
ואם זה לא שכנע אותך:
בינתיים מתברר שהמאגר לא שמור כמו שתכננו, שיש הרבה בעיות, אנשים מקבלים תעודות לא שלהם (מה שאומר שיכולים להתחזות בקלות), ואין שום יתרון לביומטרי בחזרה וביציאה מהארץ לעומת ביומטרי כף יד. אפשר לעשות עם תעודה ביומטרית גנובה/מזוייפת הרבה יותר מאשר עם מספר תעודת זהות, או אפילו תעודת זהות שלמה מזוייפת או גנובה. בגלל שתעודות הזהות הרגילות קל לזייף, לא מאוד סומכים עליהן. אבל תעודה ביומטרית נחשבת אמינה מאוד, ויתחילו להשתמש בה לזיהוי בבנקים וכו'. אם יגנבו לך את התעודה ויפרצו את הקוד, לא תוכל להתכחש לעסקאות שיעשו בשמך.
זה שהעובדים ברשות שאחראית על המאגר הביומטרי עשו בעצמם, זה ממש לא טיעון. מהם יש ציפייה כזאת. ואולי לא איכפת להם מפרטיותם. גם עובדים בפייסבוק בטח משתפים הכל ב PUBLIC, כי הבוס אמר שהפרטיות מתה.
חוץ מזה, עכשיו כשש"ס עוד פעם בממשלה, תחזור הצעת החוק הזאת כנראה http://www.themarker.com/technation/1.409559 רק שהפעם בשילוב תעודות זהות חכמות או משהו. עדיף לא לשתף פעולה עם הדבר הזה, התעודות האלה מבוססות על קונספט מסוכן ופסול, אולי הלחץ יעבוד ויבטלו את המאגר, וסתם בזבזת חמש שעות בהמתנה במשרד על הפנים, עם הפקידות העצלניות והרכלניות, ממתין לתורך, מספר 498.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
על תעשה,
אמנם רגיל עולה 290 שקל אבל עדיף.
חידשתי לפני שנה, הכנתי הכל בבית, שילמתי ברשת הדפסתי שמתי במעטפה
ותתפלא... זה אפילו הגיע תוך שבועיים , שבוע לפני שהייתי אמור לטוס והייתי בלחץ.
אף מאגר לא בטוח. הרי 14מיליון עובדי ממשל אמריקאי כבר "ממוינים" במרתפים בביג'ינג
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7 ... 80,00.html
אמנם רגיל עולה 290 שקל אבל עדיף.
חידשתי לפני שנה, הכנתי הכל בבית, שילמתי ברשת הדפסתי שמתי במעטפה
ותתפלא... זה אפילו הגיע תוך שבועיים , שבוע לפני שהייתי אמור לטוס והייתי בלחץ.
אף מאגר לא בטוח. הרי 14מיליון עובדי ממשל אמריקאי כבר "ממוינים" במרתפים בביג'ינג
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7 ... 80,00.html
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
ההמתנה בתור אכן יכולה להרוס את כל הסיפור, גם למען האמת עכשיו אני רואה שהם מצלמים במקום במקום פספורט, בטח אצא מכוער 
ולא הבנתי משהו לגבי הגניבה. בכדי שהגנב יוכל להשתמש בתעודה שלי הוא צריך את תביעת האצבע שלי לאימות שזה התעודה שלי, לא ?
@mp3lll לא הבנתי אותך, לא נתת שום טיעון רלוונטי והגבתי לך על זה, ומזה הסקת שאני נעול בדעתי ? מה אתה רוצה.
ולא הבנתי משהו לגבי הגניבה. בכדי שהגנב יוכל להשתמש בתעודה שלי הוא צריך את תביעת האצבע שלי לאימות שזה התעודה שלי, לא ?
@mp3lll לא הבנתי אותך, לא נתת שום טיעון רלוונטי והגבתי לך על זה, ומזה הסקת שאני נעול בדעתי ? מה אתה רוצה.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עזבו רגע את עניין הפרטיות, המאגר וכו.
יש יתרון כלשהו על השירות הנוכחי של מעבר מהיר בנתב"ג (הכרטיס הכתום)?
דובר בזמנו שהדרכון הזה יאפשר להיכנס לארה"ב בלי ויזה, אבל הבנתי שזה לא באופק כרגע.
יש יתרון כלשהו על השירות הנוכחי של מעבר מהיר בנתב"ג (הכרטיס הכתום)?
דובר בזמנו שהדרכון הזה יאפשר להיכנס לארה"ב בלי ויזה, אבל הבנתי שזה לא באופק כרגע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
יש איזו הבנה שבעתיד ההזדהות תעשה בעזרת טביעת אצבע, לא רק לנושאים ממשלתיים אלא גם כאמצעי זיהוי בזמן תשלום ולכניסה בעבודה ועוד. דליפה של המאגר הזה עלולה לגרום להמון בעיות בעתיד לכל מי שהפרטים הביומטרייים שלו ידלפו.
הדרך האמתית שבה זה אמור להעשות לא כוללת שום מאגר. דרך אפשרית לדוגמא:
בזמן שמוציאים לך תעודה לוקחים את טביעת האצבע, בעזרת אלגוריתם ידוע כלשהו מחשבים ערך כלשהו שמייצג אותה, מעבירים את הערך הזה דרך פונקציית תמצות כלשהו (hash) ואז המדינה חותמת עם המפתח הפרטי והסודי שלה על הערך המתומצת. מה שנמצא על התעודה החכמה זה הערך המתומצת והחתימה בלבד.
כאשר מישהו רוצה לוודא שאתה באמת אתה, הוא מוודא שהחתימה על ה hash באמת נחתמה על ידי המפתח של המדינה (בעזרת המפתח הפומבי שמתאים למפתח הפרטי). לאחר מכן הוא לוקח ממך טביעת אצבע, מריץ את אותו אלגוריתם ואת אותה פונקציית תמצות ומוודא שהגיע לאותו ערך כמו שנמצא בתעודה.
(כמובן שזה לא מספיק כי עדיין אפשר להעתיק ערכים מוכנים מתעדה לתעודה אחרת, החתימה תצטרך לכלול עוד נתונים כנראה, כמו תמונה שנמצאת על גבי התעודה וכד')
אין שום צורך במאגר בשביל תעודות חכמות. המאגר הזה מהווה גישה של מדינה דיקטטורית, לוקחים טביעות אצבעות מכולם, כי כולם פושעים בפוטנציה. כשיהיה פשע כלשהו ותהיה טביעת אצבע יוכלו מיד למצוא מי עשה אותו. זה שהמאגר יכול לדלוף או שמישהו יוכל לנצל אותו לרעה לא מעניין את הדיקטטורים שמקדמים את זה.
הדרך האמתית שבה זה אמור להעשות לא כוללת שום מאגר. דרך אפשרית לדוגמא:
בזמן שמוציאים לך תעודה לוקחים את טביעת האצבע, בעזרת אלגוריתם ידוע כלשהו מחשבים ערך כלשהו שמייצג אותה, מעבירים את הערך הזה דרך פונקציית תמצות כלשהו (hash) ואז המדינה חותמת עם המפתח הפרטי והסודי שלה על הערך המתומצת. מה שנמצא על התעודה החכמה זה הערך המתומצת והחתימה בלבד.
כאשר מישהו רוצה לוודא שאתה באמת אתה, הוא מוודא שהחתימה על ה hash באמת נחתמה על ידי המפתח של המדינה (בעזרת המפתח הפומבי שמתאים למפתח הפרטי). לאחר מכן הוא לוקח ממך טביעת אצבע, מריץ את אותו אלגוריתם ואת אותה פונקציית תמצות ומוודא שהגיע לאותו ערך כמו שנמצא בתעודה.
(כמובן שזה לא מספיק כי עדיין אפשר להעתיק ערכים מוכנים מתעדה לתעודה אחרת, החתימה תצטרך לכלול עוד נתונים כנראה, כמו תמונה שנמצאת על גבי התעודה וכד')
אין שום צורך במאגר בשביל תעודות חכמות. המאגר הזה מהווה גישה של מדינה דיקטטורית, לוקחים טביעות אצבעות מכולם, כי כולם פושעים בפוטנציה. כשיהיה פשע כלשהו ותהיה טביעת אצבע יוכלו מיד למצוא מי עשה אותו. זה שהמאגר יכול לדלוף או שמישהו יוכל לנצל אותו לרעה לא מעניין את הדיקטטורים שמקדמים את זה.
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ברור כן לעשות:
1. אתה באמת לא במאגר ביומטר? יש לך אייפון? אישרת את הקטע של הפתיחה עם טביעת אצבע? יש שם את הנתוני האשראי של הטלפון שלך?.... או פתיחה באמצעות התמונה שלך? ואתה חושב שאתה לא באמת במאגר ביומטרי כבר כעת? חחח אשרי המאמין.
2. ממשלת פח או לא, באופן יחסי מאגרי המידע הממשלתיים בטוחים. ברור לכם מהי כמות הנסיונות להכנס למאגרים הממשלתיים, הצהליים, המודיעיניים. נכון להיות יחסית המדינה עומדת בזה מאוד בכבוד. תבדקו נתונים...
3. נכון צריך עוד שעה במשרד הפנים. תגיע לא בשעות הלחץ וזה עשר דקות. לעומת זאת במעברי הגבול, זה שתי דקות! בדוק!
1. אתה באמת לא במאגר ביומטר? יש לך אייפון? אישרת את הקטע של הפתיחה עם טביעת אצבע? יש שם את הנתוני האשראי של הטלפון שלך?.... או פתיחה באמצעות התמונה שלך? ואתה חושב שאתה לא באמת במאגר ביומטרי כבר כעת? חחח אשרי המאמין.
2. ממשלת פח או לא, באופן יחסי מאגרי המידע הממשלתיים בטוחים. ברור לכם מהי כמות הנסיונות להכנס למאגרים הממשלתיים, הצהליים, המודיעיניים. נכון להיות יחסית המדינה עומדת בזה מאוד בכבוד. תבדקו נתונים...
3. נכון צריך עוד שעה במשרד הפנים. תגיע לא בשעות הלחץ וזה עשר דקות. לעומת זאת במעברי הגבול, זה שתי דקות! בדוק!
נערך לאחרונה על ידי Star-Blazer ב 20/06/2015 11:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא הייתי עושה את זה זה לא אמין
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 970 פעמים
·Star-Blazer כתב:ברור כן לעשות:
3. נכון צריך עוד שעה במשרד הפנים. תגיע לא בשעות הלחץ וזה עשר דקות. לעומת זאת במעברי הגבול, זה שתי דקות! בדוק!...
ואו כתבת עכשיו שטיות.
לך תקרא מאמרים על הנושא הזה.
לתת את אצבע שלך למידה זה הסיכון הגיע גדול שיכול להיות..
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
בעניין המעבר בנתב"ג
גם היום עם דרכון רגיל ותעודה כתומה בגודל כרטיס אשראי אין צורך לעמוד בשום תור של הבקרים בכניסה או ביציאה מהארץ והמכבר לוקח שניה וחצי ככה שהטיעון הזה לא צריך להשתתף בדיון בעד או נגד
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
Re: בעניין המעבר בנתב"ג
@קרוקס44
אתה לחלוטין צודק... רק שאלה אחת, כיצד הם יודעים לחבר בין טביעת היד שלך עם התעודה הכתומה הקטנה שלך לדרכון שלך? נכון זה לא מאגר ביומטרי מלא אבל יש קישור בין אחד לשני ולשלישי... והכל מופיע ברשומה דיגיטלית כלשהיא...
לגבי MP3,
אתה לא יודע מה קראתי או לא. אבל תהנה לך ממה שאתה קראת, ומה שאתה מדמיין, זה הכי חשוב.
אתה לחלוטין צודק... רק שאלה אחת, כיצד הם יודעים לחבר בין טביעת היד שלך עם התעודה הכתומה הקטנה שלך לדרכון שלך? נכון זה לא מאגר ביומטרי מלא אבל יש קישור בין אחד לשני ולשלישי... והכל מופיע ברשומה דיגיטלית כלשהיא...
לגבי MP3,
אתה לא יודע מה קראתי או לא. אבל תהנה לך ממה שאתה קראת, ומה שאתה מדמיין, זה הכי חשוב.