גודל הטלויזיה לפי מרחק הצפיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
יואש-בן-טולילה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

שלום,

אז מסתבר שיש עוד פרמטר שלא לקחתי בחשבון - מרחק הצפיה.
מרחק הצפיה שלי מהטלויזיה יהיה 3 מטר, וממה שאני מבין מכל מיני מדריכים\תרשימים, המקסימום המומלץ הוא 42 אינץ'.

1. האם נכון?
2. איזה 42 מומלצת ב3000-4000 (4000 גג של הגג)? סמארט לא כ"כ חשוב, אם כי אני רואה שרובן מגיעות כבר עם סמארט. תלת מימד גם לא ככ חשוב.

תודה

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

אני לא רואה שום סיבה הגיונית ללכת לפי המדריכים האלה ואני לא רואה שום הגיון בהמלצה של מקסימום 42. גודל מינימלי זה גודל שפחות ממנו כבר לא תצליח לקרוא כתוביות (מי שניסה לפתוח דפדפן בטלוויזיה יבין את זה מצויין) וגודל מקסימאלי זה גודל שכבר לא נוח לך ולא מאפשר לך לצפות בנוחות (מחייב הרבה תנועות ראש וניסיון לקרוא כתוביות גורם לך לפספס את המתרחש. מי שישב בשורה הראשונה בקולנוע, יבין על מה אני מדבר).
אתה כבר יכול להבין ש42 נמצאת הרבה יותר קרוב למינימום מהמקסימום. אם תעלה מ42 ל50 רק תרוויח. אם תעלה ל60 תרוויח יותר. זה מחוץ לתקציב שלך אומנם אבל בטוח לא גדול מדי!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

מסכים ש- 42 זה חד משמעית קטן מידי למרחק הזה.
אני עם 60 אינץ' על מרחק דומה וזה לא מרגיש גדול מידי, בטח שלא לחווית קולנוע בסרטים. עברתי לגודל הזה אחרי ש 50 אינץ' פשוט הרגיש קטן מידי ולא סיפק את הסחורה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

טוב אני כבר מבולבל

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

אין מה להתבלבל. קנה מה שהתקציב מאפשר לך ותהיה בטוח אם כבר זה יהיה לא גדול מספיק ובטח לא גדול מדי.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אוקיי. שכנעתם אותי. תודה.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”