שרשור תגובות: שרת NAS לכל בית - QNAP Turbo NAS TS-431
-
dcodish
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 330
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
גיבויים
לגבי גיבוי - כל עוד המידע שנשמר שם הוא סרטים לא נראה לי שיש בעיה. אצלי לדוג הוא משמש לאכסון כל התמונות והסרטים המשפחתיים ואז יש משמעות לגיבוי. 3 דיסקים של 3TB כל אחד משמשים ל- RAID5 ודיסק רביעי של 6TB כגיבוי לתמונות.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
Re: גיבויים
·dcodish כתב:לגבי גיבוי - כל עוד המידע שנשמר שם הוא סרטים לא נראה לי שיש בעיה. אצלי לדוג הוא משמש לאכסון כל התמונות והסרטים המשפחתיים ואז יש משמעות לגיבוי. 3 דיסקים של 3TB כל אחד משמשים ל- RAID5 ודיסק רביעי של 6TB כגיבוי לתמונות....
גיבוי של תמונות וסרטים משפחתיים מומלץ לא לשמור ב NAS, במקרה של בעיית חשמל רצינית כל מה שיש שם יהרס.
אני באופן אישי מגבה באמצעות דיסק קשיח חיצוני, כלומר מידי פעם מחבר את הדיסק החיצוני ומעתיק את החומר שהתווסף.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
Re: גיבויים
אכן,sufgi כתב:·......
גיבוי של תמונות וסרטים משפחתיים מומלץ לא לשמור ב NAS, במקרה של בעיית חשמל רצינית כל מה שיש שם יהרס.
אני באופן אישי מגבה באמצעות דיסק קשיח חיצוני, כלומר מידי פעם מחבר את הדיסק החיצוני ומעתיק את החומר שהתווסף....
חובה שיהיה עותק של מידע חשוב שנמצא ב- NAS, כל מידע, מחוץ ל- NAS.
ורצוי אפילו עותק מחוץ לבית.
- moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
Sufgi, להסתמך על גיבוי חיצוני זה רע, רע מאד אפילו. לידיעתך, הדיסקים החיצוניים הינם הדיסקים בעלי האמינות הנמוכה ביותר, ז"א שהסיכוי לתקלה אצלם מאד גבוהה. ממליץ לך מאד לבצע גיבוי על שרות ענן כלשהו.
לצורך העיניין, עלות גיבוי שנתי בלתי מוגבלת דרך CRASHPLAN או BLACKBLAZE עולים כ-50$, ז"א כ-200 ש"ח לשנה.
עלות שחזור של דיסק חיצוני שקרס במעבדת שחזור רצינית (וגם אז לא בטוח שהכל ישוחזר) עולה לפחות 1500 ש"ח.
מוגש כחומר למחשבה
לצורך העיניין, עלות גיבוי שנתי בלתי מוגבלת דרך CRASHPLAN או BLACKBLAZE עולים כ-50$, ז"א כ-200 ש"ח לשנה.
עלות שחזור של דיסק חיצוני שקרס במעבדת שחזור רצינית (וגם אז לא בטוח שהכל ישוחזר) עולה לפחות 1500 ש"ח.
מוגש כחומר למחשבה
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
הדיסק החיצוני פעיל רק בזמן העתקת המידע, מעבר לזה הוא שוכב בארון.moranhoresh כתב:Sufgi, להסתמך על גיבוי חיצוני זה רע, רע מאד אפילו. לידיעתך, הדיסקים החיצוניים הינם הדיסקים בעלי האמינות הנמוכה ביותר, ז"א שהסיכוי לתקלה אצלם מאד גבוהה. ממליץ לך מאד לבצע גיבוי על שרות ענן כלשהו.
מוגש כחומר למחשבה...
גם אם הדיסק החיצוני נהרס, המידע עדיין קיים בשרת, ואז ניתן לגבות אותו לדיסק חיצוני אחר.
·ואצלם זה לא על דיסקים?moranhoresh כתב:Sufgi, להסתמך על גיבוי חיצוני זה רע, רע מאד אפילו. לידיעתך, הדיסקים החיצוניים הינם הדיסקים בעלי האמינות הנמוכה ביותר, ז"א שהסיכוי לתקלה אצלם מאד גבוהה. ממליץ לך מאד לבצע גיבוי על שרות ענן כלשהו.
מוגש כחומר למחשבה...
- moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מסכים לחלוטין עם SAM22, לי הלכו בטווח של חודש 2 דיסקים חיצוניים (מ-2 חברות שונות שנקנו בהפרשים של שנה אחד מהשני). אחד מהם אפילו לא הופעל חודש טרם הקריסה. עלה לי 1800 ש"ח לשחזר 99% מהחומר.
ALCD, לגבי הערתך, בענן החומר נשמר על דיסקים, אבל במערכי גיבוי הרבה יותר טובים משל כל אחד מאיתנו, ויתכן שהם בעצמם מגבים את החומר בחברות אחרות.
אני היום מחזיק חומר על דיסק, דיסק חיצוני, RAID, וגיבוי ענן. כ"א מהם עם סיסמא.
אני ממליץ לאחרים לנהוג כמוני. שריפה, רעידת אדמה וכד' יכולים בקלות להשאיר אותי עם הענן בלבד. קריסה של חברת הגיבוי/ענן תשאיר אותי עם השאר.
הסיכוי שהכל יקרוס בו"ז נמוך מאד.
נ.ב. חברת הענן אינה נמצאת בישראל, ליתר ביטחון. ולמערך RAID ממליץ להשתמש בדיסקים של חברות שונות, ואם משתמשים באותה חברה, מומלץ לפחות מזמני ייצור שונים.
ALCD, לגבי הערתך, בענן החומר נשמר על דיסקים, אבל במערכי גיבוי הרבה יותר טובים משל כל אחד מאיתנו, ויתכן שהם בעצמם מגבים את החומר בחברות אחרות.
אני היום מחזיק חומר על דיסק, דיסק חיצוני, RAID, וגיבוי ענן. כ"א מהם עם סיסמא.
אני ממליץ לאחרים לנהוג כמוני. שריפה, רעידת אדמה וכד' יכולים בקלות להשאיר אותי עם הענן בלבד. קריסה של חברת הגיבוי/ענן תשאיר אותי עם השאר.
הסיכוי שהכל יקרוס בו"ז נמוך מאד.
נ.ב. חברת הענן אינה נמצאת בישראל, ליתר ביטחון. ולמערך RAID ממליץ להשתמש בדיסקים של חברות שונות, ואם משתמשים באותה חברה, מומלץ לפחות מזמני ייצור שונים.