אם אתם לא מומחים ברשתות ובטכנולוגיות אחסון אבל צריכים נפח אחסון גדול וזמין מכל מקום, NAS הוא הפתרון. שרתים אלו נוטים להיות בעלי חומרה בסיסית ומערכות הפעלה פשוטות המאפשרות לכל משתמש להתחיל להשתמש בתוך זמן קצר. לקחנו דגם של חברת QNAP להתרשמות.

אני רגיש מאוד לרעשי רקע.dcodish כתב:@sufgi
·
אני מסכים לחלוטין עם עניין הדיסקים. דיסקים אחרים שהכנסתי היו הרבה יותר שקטים ועדיין לא הייתי ממקם את המכשיר בסלון - אבל זה כבר עניין של טעם ורגישות לרעש. ההמלצה שלך לדיסקים אחרים מקובלת עלי וזה גם מה שעשיתי בסופו של דבר....

היתרונות של RAID10 על RAID5 הם בשרידות המערך, לא לצורך שופור מהירות.smargi כתב:משהו לא ברור לי ואם אפשר להסביר את העניין שוב לפי מה שכתוב בכל באתרים רבים באינטרנט RAID 10 מהיר והבטוח יותר מ-RAID 5 בגלל שהוא
בעצם משלב את שני ההיתרונות של RAID 1 ו- RAID 0 והחסרון היחיד הוא שנשאר לעבוד רק עם חצי המקיבולת של הדיסקים הקשיחים איך זה שבביקורת
באתר תוצאות הקריאה והכתיבה כאלו נמוכות ב-RAID 10...? ומה ממולץ למשתמש הביתי שצריך לשלב בין מהירות של הזרמת סרטים לסטרימרים בבית ולשמירת מידע אישי...?...

לדעתי, למשתמש הביתי כל RAID הוא מיותר לחלוטין.smargi כתב:כלומר אם אני מבין נכון שאם יש צורך בשרידות ושמירה על המידע האישי ומהירות בלי התחשבות באיבוד גודל אחסון למשתמש הביתי עדיף RAID10 במערך של 4 דיסקים...?...