תאימות מגבר ל POLK AUDIO SDA 2 ושאלה בנוגע לפרא

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מחפש מגבר שיתאים לרמקולים POLK AUDIO SDA 2 שברשותי.
אני מתכוון להכין כבל אינטרקוננט באמצעות קונקטורים שהזמנתי מחול, שמאפשר לחבר רמקולים אלו למגבר שהוא COMMON GROUND בלבד.
רציתי לדעת בבקשה :
1. האם ADCOM GFA 545 II בנוי בטכנולוגיית COMMON GROUND ?
2. אני מתלבט בנוגע לפרא שהציעו לי יחד עמו Adcom GTP-450, שקראתי עליו ביקורות בינוניות ברשת. מאחר ואני שומע אך ורק סטריאו, הייתי שמח לשמוע האם כדאי לרכוש את הפרא ומגבר הכוח כסט, או לחפש פרא אחר ברמה גבוהה יותר ללא טיונר ועם מאפייני סאונד לטעמי (המקור שלי הוא כרטיס קול M AUDIO AUDIOPHILE 192, ואני מעדיף פרא/פרוססור שיקבל גם כניסה דיגיטלית בנוסף לכניסות אנלוגית רגילות).

תודה
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 19/06/2015 18:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

Re: תאימות מגבר ADCOM GFA 545 II ל POLK AUDIO SDA 2 ושאלה בנוגע לפרא

שליחה #2 

Fish72 כתב: 1. האם ADCOM GFA 545 II בנוי בטכנולוגיית COMMON GROUND ?
...
לא יודע אם 'טכנולוגיה' זה המונח המתאים אבל כן. ה-545-II הוא common ground ואפשר לראות זאת בסכימות. מעבר לכך, יש המון מידע ברשת שעוסק בדיוק בשילוב הזה של Polk Audio SDA 2 עם ה-GFA. הבעיה בהקשר הזה קיימת במודלים בני הארבע ספרות - שהם מונו-בלוקים אמיתיים, אם כי בעלי שנאי משותף (אך ליפופים שונים). יש להם הגנה תרמית (נגד תרמי thermistor) שמחוברת לשלדה והיא זו שיוצרת את הבעיה עם הרמקולים של פולק. המודלים בני שלוש הספרות, כמו ה-545 מתאימים.

אני לא בטוח לגבי הכבל שאתה בונה. בשימוש מודלים של Adcom בני הארבע ספרות צריך לגשר בין הכניסות השליליות של שני הרמקולים. במודלים בני שלוש הספרות לא. אני לא בטוח מה יקרה אם יעשה שימוש בגישור שכזה תוך שימוש ב-545... יתכן שההגנה התרמית תקפיץ, יתכן שזה יחזיק כמה שעות. אני גם לא סגור לגבי פרה-אמפ. ה-545 הוא תכנון של Pass והחברה מעודדת קהילייה גדולה של DIY. אולי כדאי להפנות את השאלה למומחים שם.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה רבה TNSILVER על תשובתך המפורטת. החלטתי לרכוש PRE פסיבי של SCHIIT ולחבר אותו ל 545 לכשיגיע :

http://schiit.com/products/sys

כך יהיו מינימום של מעגלים/הפרעות פוטנציאליות בין כרטיס הקול לבין מגבר הכח.
אני אחבר את הכל כשכל הציוד יגיע אלי ואשים לב להתנהגות ה 545 (אם ההגנה התרמית נכנסת לפעולה או משהו כזה).

שוב תודה רבה על עזרתך המוערכת.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

עדכון חם מהתנור : קיבלתי זוג מונו בלוקים MERIDIAN 205, אשר מחוברים דרך מגן ברקים לרב שקע (מצורפת תמונה של חיבורי החשמל), והם נשמעים מדהים.
בדקתי את התנגדות בין 2 חיבורי הרמקולים השחורים של זוג המונו בלוקים וגיליתי התנגדות של פחות מ-2 Ohm.
האם החיבור החשמלי מאפשר לזוג המגברים להתנהג כמגברי COMMON GROUND ? אני שואל זאת על מנת לבדוק האם אוכל לחבר את ה INTERCONNECT המיוחד של ה SDA 2 מבלי לגרום נזק למגברים.

תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

שאלה טפשית... אבל עדיף לוודא. אתה בטוח ב-100% שמדובר ב-2Ω ולא בטעות (בחירת סקלה... טווח...) משהו כמו 200Ω?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@tnsilver
·
כן בוודאות מדובר ב-2 אום.
אפילו בחיבור עם הזמזם שבמד המתח קיבלתי 0.7 אום אז העברתי אותו לסקלה ללא הזמזום והוא נתן משהו כמו 2 אום.
אלו ערכים קרובים למה שאני מקבל עם קיצור של הפרובים של המד מתח (1 אום עם זמזם ו 0.7 אום בלי).

נ.ב. ולא קשור - ממש נפעמתי מהפרוייקטים המדהימים של שיפצור הפטיפונים והרמקולים ששיתפת באתר.אין דברים כאלו !! שאפו ענק !!!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

רגע... אני מנסה לברר לך. אנחנו מדברים על ה-IC הסטנדרטי של ה-SDA או משהו שאתה בנית?

תוציא רגע את המפצל מהחשמל ונסה למדוד רציפות בין החור האמצעי של אחד השקעים במפצל (הארקה) לבין היציאה השחורה של כל אחד מהמונובלוקים. כל אחד בנפרד - שתי מדידות. יש רצף?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

מדובר על הקרוס אובר המקורי של ה SDA 2 עם כבל אינטרקוננט שאני הכנתי (דרך אגב, פתחתי את חיבור הרמקולים מאחור וראיתי שרק כבל אחד מתוך ה-2 של האינטרקוננט שהכנתי מחוברים לקרוס אובר).

הוצאתי את המפצל מהחשמל ואת התקעים שנכנסים למרידיאן ובדקתי את מה שבקשת.
יש מוליכות מלאה (התנגדות 1 אום) בין ההארקה שבתקע המפצל החשמלי לבין ההארקה של התקע הנכנס למרידיאן (בדקתי ב-2 המגברים בנפרד).

אוסיף שנאמר לי כרגע בפורום של פולק אודיו שסביר להניח שהחיבור לא אפשרי אלא אם כן היצרן ייאשר שאפשר לחבר את 2 הטרמינלים השחורים של המגברים, ואחרת לא אוכל להשתמש בכבל האינטרקוננט המיוחד :(

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

לי זה נשמע common אבל Polk כותבים במדריך למשתמש שאם אתה לא בטוח שהמגבר שלך עושה שימוש באדמה משותפת בין הערוצים - אתה מחבר כבל בין השלדות של שני המונובלוקים - כדי להבטיח אדמה משותפת. מצד שני הם גם מציינים שאם אתה לא בטוח - עליך לפנות אליהם לאישור המגבר. יש לך למי לפנות?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@tnsilver
·
אנסה לפנות למרידיאן עצמם כי זו חברה שעדיין קיימת ואודיע על תשובתם.
תודה על עזרתך הרבה וסופש נעים.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@tnsilver
·

לא קיבלתי תשובה ממרידיאן בנוגע ל-COMMON GROUND אבל קבלתי מהם תרשים של המעגל של ה 205 ואולי זה יכול לעזור ולהבין האם אוכל לחבר את כבל הרמקולים של הפולק אודיו בזמן שהם מחוברים אל 2 המונובלוקים ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אני לא רואה כלום ברזולציה הזו. תוכל להעלות את המקור לשרת קבצים ולקשר?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

@tnsilver
·

בבקשה :

https://copy.com/dtpceYZ8eGTgP9aZ

תודה רבה ושבוע טוב

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

תודה. ברור יותר. אם היתה שאלה לגבי ה-ADCOM GFA 545 הרי שעתה זה קצת יותר קל. אין קשר בין שני המונו-בלוקים. השלדה שלהם מוארקת ואם יש להם חיבור שלושה פינים כאשר המרכזי מתחבר להארקה הביתית, הרי שיש להם הארקה משותפת - אבל זה לא רלוונטי בהקשר הזה. המשמעות של common ground בהקשר האינטרקונ' הייחודי של ה-SDA מתייחס להארקה (חזרה) משותפת של שני הערוצים. כלומר: לחיבור ההיקף של ה-RCA של שתי היציאות (אחת מכל בלוק) ואני פשוט לא חושב שזה אפשרי כאן בלי לגרום לנזק כלשהו. נסה לפנות ל-Meridian שוב ולשאול אותם האם ניתן לחבר את שני הערוצים בחזרה (מינוס) שלהם. את זה הם חייבים לדעת. עד אז נראה לי שתאלץ לוותר על הקונפיגורציה של האינטרקונ' המשותף של ה-SDA בשילוב עם הציוד של Meridian.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”