עזרה בהרכבת HTPC לפלזמה + מקרן

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
TheStriker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אמנם ההודעה טיפה ארוכה, אבל בבקשה תקראו את הכל.

אז ככה יש לי בסלון 2 מערכות טלוויזיה נפרדות, אבל אני רוצה שה-HTPC יהיה מחובר לשתיהם:
1. פלזמה 42" של Fujitsu ( לא HD) נמצאת במרחק של 8-9 מטר מהמחשב.
2. מקרן ( לא HD) שמחובר לרסיבר שממנו יש חיבורים (כלומר, אין אפשרות להתחבר ישירות למקרן - מסיבות טכניות) - הרסיבר מרוחק 2 מטר מהמחשב.

* אין לי צורך ב-PVR (כי יש לי YesMax).
* יש לי חיבור של כבל רשת באזור המחשב.
* המקום של המחשב לא מאוורר (בתוך מגירה!, דיי גדולה אבל עדיין מגירה...).
* השימוש העיקרי ב-HTPC יהיה: סרטים (בפורמטים הנפוצים - בעיקר XVID), ומוזיקה (מן הסתם גם בעברית). - ולכן אני רוצה מערכת שתומכת בעברית (שמות קבצים + כתוביות).
* כמו שציינתי, המחשב נמצא בתוך מגירה, ולכן אני אצטרך להתקין Flasher על העיינית של המחשב (ולחבר אותה לעינית שתמצא על הפלזמה)

שאלות:
א. :מבולבל: הערות \ עצות \ רעיונות \ הסברים \ תיקונים לכתוב יתקבלו בברכה....
ב. איך אני יכול לחבר גם את הפלזמה וגם את המקרן למחשב (עדיף בלי לקנות כ. מסך מטורף)
ג. תוכנה \ מערכת הפעלה מומלצת ? (אני חושב על MCE, האם היא נחשבת ידידותית גם למשתמש הפשוט?)
ד. שלט (שיתמוך בתוכנה, מן הסתם), אין צורך בשלט מטורף ויקר.. רק משהו שמתממשק טוב עם התוכנה. - כדאי ללכת על IR פשוט ולעשות את הקומבינה עם המשדר IR (שיש לי כבר בבית) או להשקיע בשלט תומך RF או BT ?
ה. מה עדיף - לקנות HardDisk 360GB ולשים אותו ב-HTPC או לשים אותו במחשב בחדר ולשים ב-HTPC איזה HD של 10GB רק בשביל ה-Buffer...?

בעקרון אני מעוניין שכל העיניין יהיה כמה שיותר זול...:!: אז איך אני יכול להפוך את המחשב הבא ל-HTPC שיענה על הצרכים הנ"ל:

קוד: בחירת הכל

CPU Type           Intel Pentium 4, 2000 MHz (20 x 100)
Motherboard Name   Intel Maryville D850MV  (5 PCI, 1 AGP, 4 RIMM, Audio)
Memory		       128MB
Video Adapter      NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (Microsoft Corporation)  (64 MB)
Audio Adapter      Analog Devices AD1885 @ Intel 82801BA ICH2 - AC'97 Audio Controller [B-4]
Audio Adapter      SigmaTel STAC9708/11 @ Creative SB Live! 5.1 Sound Card
מארז: סטנדרטי.
אגב, כבר עברתי על המדריכים \ כתבות שיש בדבוקים, אני פשוט צריך הסברים ממוקדים יותר למצב שלי (איזה רכיבים אפשר להשאיר ומה מומלץ לקנות )

תודה רבה, (Y)
נערך לאחרונה על ידי TheStriker ב 06/01/2007 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי למה אתה צריך חיבור רשת, הרי המחשב ינגן הכל וגם הרבה תוכנות תומכות עברית

לגבי אות הוידאו לשני מכשירים, אני משתמש בכזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ct&pid=417

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

יש לך כמה בעיות שצריך להתגבר עליהן:
ראשית תהייה לך בעיה לשלוח ווידאו לשני מסכים כי ה GF2 400 בקושי תומך בחלוקת שולחנות עבודה והוא חלש מאוד. מה עוד שהצגת ווידאו בו זמנית בשני מסכים לא נתמך גם אם שולחנות העבודה זהים. אז כבר כאן תצטרך למצוא דרך למתג את יציאת הווידאו לכל מסך בנפרד. יש לא מעט הממלצות בפורום לכרטיסי מסך המתאימים ל HTPC אבל אתה תהייה מאוד מוגבל בבחירה כי אין לך PCIex. בכלל, איך התכוונת לשדר את הווידאו? ל Fujitsu יש רק כניסות VGA, RGB BNC, S-Video, Composite אם אני זוכר נכון ולא הסברת כיצד התכוונת להתחבר למגבר בשביל המקרן.

לא יודע למה אתה צריך BT או RF. שלטי IR חכמים עושים עבודה מצויינת כאשר יש קו ראייה בין כל המרכיבים - והרי שתי המערכות באותו סלון ויש לך כבר משדר IR בבית. אתה לא צריך קשר IR בין המסך למחשב.

128MB זכרון RAM בפרוש לא מספיק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

הכי זול היה לקנות מחשב חדש מ 0

שליחה #4 

המחשב הזה לא עומד בדרישות המינימום ל HTPC , בוודאי עם הדרישה ל שידור ל 2 מקורות (תצטרך לנתק ולחבר כל פעם אחד מהכניסות למסך).

שידרוג המחשב (החלפת כרטיס המסך לדוגמא) עולה הרבה פעמים יקר יותר ודורש התעסקות בהתאמת החלקים החדשים למחשב הישן , שבו הרבה צווארי בקבוק (מעבד חלש, הרד דיסק קטן וזכרון איטי).

ההמלצה שלי , היא קניית מחשב חדש , שיתאים לדרישות שלך .

דרור.

TheStriker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: הכי זול היה לקנות מחשב חדש מ 0

שליחה #5 

guyezra כתב:לא הבנתי למה אתה צריך חיבור רשת, הרי המחשב ינגן הכל וגם הרבה תוכנות תומכות עברית

לגבי אות הוידאו לשני מכשירים, אני משתמש בכזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ct&pid=417
...
תודה על התגובה המהירה,
1. אני צריך חיבור רשת בשביל להעביר מדיה מהמחשב שלי ל-HTPC.
2. המכשיר שלך נראה מתאים לי, הוא אכן טוב כמו שכתוב בסיקור עליו ?

Catskinner כתב:יש לך כמה בעיות שצריך להתגבר עליהן:
ראשית תהייה לך בעיה לשלוח ווידאו לשני מסכים כי ה GF2 400 בקושי תומך בחלוקת שולחנות עבודה והוא חלש מאוד. מה עוד שהצגת ווידאו בו זמנית בשני מסכים לא נתמך גם אם שולחנות העבודה זהים. אז כבר כאן תצטרך למצוא דרך למתג את יציאת הווידאו לכל מסך בנפרד. יש לא מעט הממלצות בפורום לכרטיסי מסך המתאימים ל HTPC אבל אתה תהייה מאוד מוגבל בבחירה כי אין לך PCIex. בכלל, איך התכוונת לשדר את הווידאו? ל Fujitsu יש רק כניסות VGA, RGB BNC, S-Video, Composite אם אני זוכר נכון ולא הסברת כיצד התכוונת להתחבר למגבר בשביל המקרן.

לא יודע למה אתה צריך BT או RF. שלטי IR חכמים עושים עבודה מצויינת כאשר יש קו ראייה בין כל המרכיבים - והרי שתי המערכות באותו סלון ויש לך כבר משדר IR בבית. אתה לא צריך קשר IR בין המסך למחשב.

128MB זכרון RAM בפרוש לא מספיק.
...
1. על עניין מיתוג היציאה בין 2 מכשירים אני יכול להתגבר עם המכשיר שהביאו לי פה.
2. בקשר לסוג הכבל, אני לא יודע... מה כדאי?
תתחשבו מצד אחד ביציאות שיש בכל אחד מהמכשירים, והמרחק:
פלזמה: (VGA, RGB BNC, S-Video, Composite ו- DVI) והמרחק הוא בין 8 ל-9 מטר! (ברוטו) - ניסיתי בעבר לחבר מחשב נייד לפלזמה עם S-Video וראו על הפנים... לעומת זאת, ניסיתי לחבר VGA וראו מעולה.
מגבר (מקרן): RCA, Digital Coaxial, Digital Optical, Composite, S-Video, Component מרחק מהמגבר - 2 מטר.
גם פה לאחר חיבור של מחשב נייד ל-S-Video ראו ממש גרוע (כנראה בגלל הבדלים בתדר שידור \ רזולוציה)

madror כתב:המחשב הזה לא עומד בדרישות המינימום ל HTPC , בוודאי עם הדרישה ל שידור ל 2 מקורות (תצטרך לנתק ולחבר כל פעם אחד מהכניסות למסך).

שידרוג המחשב (החלפת כרטיס המסך לדוגמא) עולה הרבה פעמים יקר יותר ודורש התעסקות בהתאמת החלקים החדשים למחשב הישן , שבו הרבה צווארי בקבוק (מעבד חלש, הרד דיסק קטן וזכרון איטי).

ההמלצה שלי , היא קניית מחשב חדש , שיתאים לדרישות שלך .

דרור.
...
אממ.. במחשבה שנייה, אולי אתה צודק...
שאתה מדבר על מחשב חדש, מה עדיף? משהו סגור ומוכן (כמה יעלה? לצרכים שלי) או מחשב חדש שאני ארכיב מרכיבים חדשים ?

מכל השאלות השאלה שהכי דחופה לי היא הכבל לפלזמה.. כי אני רוצה לקנות אותו עוד היום...

תודה רבה.

TheStriker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

קצת סדר...

שליחה #6 

יש לי באיזור הסלון 2 מערכות נפרדות (אך קרובות פיזית):
פלזמה 42" (Fujitsu Plasmavision W) - כניסות: (VGA, RGB BNC, S-Video, Composite ו- DVI),

מקרן Optoma H56 שמחובר לרסיבר - NAD T763 (כניסות: RCA, Digital Coaxial, Digital Optical, Composite, S-Video, Component )

מהפלזמה למחשב יוצא כבל RCA 2 + VGA ( מוזהבים בשביל הסאונד),

1. האם הפלזמה או המקרן (או שניהם) תומכים ב-HD ?
ואם כן, א. איזה סוג HD FULL \ READY ב. עד כמה התמיכה ב-HD שהם נותנים משמעותית (מבחינת איכות) ג. איזה כבל צריך להעביר בשביל להינות מאיכות HD

2. באיזה כבל לחבר את המקרן \ רסיבר למחשב בשביל הוידאו ?

3. איזה כבל לחבר את המחשב לרסיבר בשביל הסאונד -
- הרסיבר מוציא את הסאונד ל- 7.1 רמקולים.
- פה אני מעדיף שיהיה חיבור איכותי (ולא איזה 2 RCA שיוציאו את הסאונד בסטריאו)

3. אם אני לא מעוניין ב-PVR, איזה כ. מסך כדאי לי לקנות (שיאפשר לי הצגת 2 תצוגות (זהות) ברזולוציה שונה (מתאימה לכל מסך) ?

תודה, (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

1. גם המסך וגם המקרן תומכים ב HD במידה מסויימת. ה Fuji ו ה H56 מסוגלים לקבל 720P ו 1080i ובמקרה של ה Fuji גם ב 50 וגם ב 60 הרץ כולל תמיכה ב HDCP. התצוגה היא כבר סיפור אחר כי ה Fuji מסוגל רק ל 852x480 וה H56 ל 1024x768 כך שתאלץ להסמך על המעבדים הפנימיים שלהם. בקיצור, מסוגלים לקבל חלק מאותות ה HD אבל לא מסוגלים ל HD מלא.

2. המכנה המשותף הגבוה ביותר לרסיבר, מקרן ומסך הוא חיבור Component (לדגם של Fuji שציינת יש לפחות 2 כניסות כאלו) כך שעדיף לך להשתמש בו אם אתה רוצה להימנע בסיבוכיות יתר.

3. המלצתי: קנה כרטיס מסך שמסוגל להוציא Component - רוב הכרטיסים החדשים המבוססים על סדרת 7XXX ו 6XXX של NVIDIA מסוגלים לכך. אני לא מכיר מספיק טוב את ATI כדי להמליץ על דגם כלשהו אבל בטוח שהמצב שם לא שונה.

חבר את המחשב לרסיבר ב Component ואת האודיו חבר מהמחשב לרסיבר עם SPDIF

קנה יחידת פיצול המסוגלת לקבל Component אחד ולפצל אותו ל 2. לא זול, כנראה 200$ וצפונה.

חבר את המפצל ליציאת ה Component של הרסיבר. ומשוך מהמפצל שני סטים של כבלי Component אחד למקרן והשני למסך. אל תשבור את הראש על כבלים "איכותיים" כי במרחקים שאתה מדבר עליהם כל כבל Component יעשה את העבודה היטב. בכסף שחסכת תוכל לקנות מפצל טוב.

תשתמש ברסיבר כדי למתג את הכניסות בין המחשב ל DVD ו ל יס מקס. יש לך שם 3 כניסות Component כך שזה צריך להספיק. ותשתמש במפצל כדי להציג בו זמנית את יציאת ה Component מהרסיבר לשני המסכים בו זמנית. לתשומת לבך, הרסיבר שלך אינו מסוגל להמיר SVIDEO ל Component כך שתצטרך לחבר את היס עם Transcoder (עלות משוערת 400 ש"ח)

כאמור, מבחינת איכות התמונה אתה תהייה מאוד תלוי באיכות המעבדים הפנימיים של המסכים. זה שב Fuji הוא מצויין. אני לא מכיר את ה H56 אבל בקישור שהעברת אני רואה שה Deinterlacer שלהם הוא מ DVDO כך שאני מתאר לעצמי שיתר הרכיבים הם גם איכותיים מאוד.

בהצלחה, אולי למישהו אחר כאן יש רעיונות טובים יותר שיתאימו לך גם כן.

TheStriker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה רבה על התגובה,

שליחה #8 

1. HD:
קודם כל, בקשר ל-HD מישהו אחר יכול להעריך האם האיכות שתוצג בתכני HD תיהיה טובה (במסך או בפלזמה)?
והאם האיכות תיהיה שווה את ההשקעה שיש לבצע בשביל תמיכה בשידור HD ?
או שסוג החיבורים שאני אעשה (כנראה VGA + Component), הכרטיס מסך והיכולת של המעבד גם ככה תואמים שידור HD וזה רק עיניין של תוכן + טלוויזיה תומכת, ולכן במקרה כזה אין לי מה להפסיד פשוט לנסות האם המעבד הפנימי של הפלזמה מספר את הסחורה ?

2. סוג החיבורים:
בעקרון מפצל (Component (Input: 1, Output:2 אפשר להשיג בגרושים (6$) או לחלופין משהו איכותי(130$) אבל את הפלזמה אני מחבר ב-VGA בעיקר מסיבות לוגיסטיות (של העברת 3 כבלי Component מהפלזמה למחשב)... וחוץ מזה אם אני לא טועה חיבור VGA לא יהיה פחות איכותי.
אתה (או אחרים) בטוח שחיבור Component בין המחשב למגבר ומשם למקרן יציג את התמונה באיכות טובה? (ולא יהיו בעיות תאימות \ שיטות שידור \ רזולוציות)...?

3. כרטיס מסך:
בהתאם לתשובות לשאלות הקודמות..., אני צריך עזרה במציאת כרטיס מסך ל-HTPC:
- מכיל יציאת VGA (לפלזמה)
- מכיל יציאת Component (בשביל הרסיבר>>מקרן)
- יהיה מסוגל להציג את אותה תצוגה במקביל (Dual View) ב-2 היציאות האלה (אבל להתאים לכל אחת רזולוציה שתתאים לה).
*בהתאם לתשובות שלכם על הנושא הראשון (HD) שיתמוך או לא בשידור HD

4. כרטיס קול:
- מכיל יציאה בתקן SPDIF (אבל שסוג הכבל יהיה מתאים לכניסות ברסיבר)
- מכיל עוד יציאה של סטיראו רגיל בשביל חיבור הפלסמה (כבל RCA 1:2).

Catskinner, לא הבנתי מה שרשמת עם החיבורים של ה-YES ?
"לתשומת לבך, הרסיבר שלך אינו מסוגל להמיר SVIDEO ל Component כך שתצטרך לחבר את היס עם Transcoder (עלות משוערת 400 ש"ח) "
- איזה SVIDEO ?
- מה זה Transcoder ?
- ה-YES שלי מחובר ב-Composite (כן...:mrgreen: ) וגם ה-HTPC לא ישמש אותי כ-PVR... לכן הוא לא ממש נכנס לכל הפרוצדורה פה...

תודה ויום טוב,

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

תשים לב למה שאמרתי לך על הסתבכויות. בשיטה שלך אתה מותח יותר מידי קבלים שונים, לא משתמש באפשרויות הרסיבר שלך למיתוג , לא מנצל את היס במלואו וגם תתקשה לראות את המחשב בשני מסכים נפרדים בו זמנית כי ווידאו ב overlay יכול להיות מוצג רק על מסך אחד בו זמנית. בשיטה שלי אתה מרכז את כל הכניסות ברסיבר ופיצול הווידאו לשני מסכים נעשה באופן אוטומאטי ושקוף. נכון, יוצא יקר יותר ולכן כדאי שמישהו אחר יבצע על ההצעה שלי בדיקת הגיון.

סט קבלים component לחיבור המחשב לרסיבר עדיין יהיה קצר מקבל VGA למסך ( 9 מטר נכון?) ובטח דק יותר וזול יותר. בנוסף, הפרש האיכויות בין RGB VGA ל Component לא משמעותי בווידאו, וקצת משונה שזה מדאיג אותך אם כרגע אתה מחבר חלק מהרכיבים ב composite. מה שמביא אותנו ל Transcoder שהוא ממיר קטן המסוגל לקבל את אות ה RGB שמשדר היס מקס ולהמיר אותו לComponent. בעקרון Component יכול להעביר ווידאו בלי שום בעיה למרחקים של עד 15 מטר בלי להשקיע בקבלים "איכותיים" שיש להם מחיר אסטרונמי בעוד ש VGA נועד לחיבור למרחקים קצרים ומעבר ל 3 מטר יש צורך בקבל יקר.

למגבר שלך יש 6 כניסות SPDIF שמתוכם 2 אופטיות ו 4 קואקסיאליות. אני מאמין שזה מספיק כדי שתוכל לחבר את כל הציוד שלך (כולל היס מקס).

אבל באמת, קבל עצות נוספות, עשה לך כמה שרטוטים כדי לסדר את הראש ואפילו תתיעץ בבעלי מקצוע בחנויות. אני ממש לא רוצה לכפות עליך כגיגית פתרון שאולי יעבוד טוב בשבילי אבל לא יתאים לך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”