כתבה על כבל הרשת של AudioQuest - דעתכם?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
SoundStage! העלה כתבה על כבל הרשת של AudioQuest מסדרת Cinnamon. בהתחלה הכתב היה סקפטי, הוא לא הבין כיצד כבל אשר מעביר בסך הכל Packets of Information יכול לשנות את השמע, אבל ככל שהשימוש בכבל גבר, הוא הבחין בשינויים בבאסים, חשיפה גבוהה יותר של פרטים, ניואנסים קטנים בבמה ועוד משפטים שאני מתקשה לתרגם ונראה לי שעדיף להביא את הפסקה המקורית:
[left]
...more bass slam, greater revelation of soundstaging nuances, arresting dynamics, seductive fluidity of sound -- were individually subtle, they combined to evoke a more natural, organic, and intimate persona from pretty much anything I played through them.[/left]
המחיר? $119 ל- 3 מטרים ואחריות של 5 שנים.
דעתכם?
[left]
...more bass slam, greater revelation of soundstaging nuances, arresting dynamics, seductive fluidity of sound -- were individually subtle, they combined to evoke a more natural, organic, and intimate persona from pretty much anything I played through them.[/left]
המחיר? $119 ל- 3 מטרים ואחריות של 5 שנים.
דעתכם?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין שום סיכוי שבעולם שיש איזה שהוא שינוי בשמע בהעברת האודיו על כבל רשת אחד או אחר, מכל סוג שהוא.
אבל...
בהנחה שכבל רשת יכול להשפיע על הסאונד,
אני הייתי מבקש דבר אחד בלבד:
בטוח שהחברה לא הצליחה להגיע ל"תוצאה" הזו בניסיון הפיתוח הראשון של הכבל.
אני מבקש לראות דוגמה של כבל שמקלקל את הסאונד.
אבל...
בהנחה שכבל רשת יכול להשפיע על הסאונד,
אני הייתי מבקש דבר אחד בלבד:
בטוח שהחברה לא הצליחה להגיע ל"תוצאה" הזו בניסיון הפיתוח הראשון של הכבל.
אני מבקש לראות דוגמה של כבל שמקלקל את הסאונד.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
ממש וודו דיגיטלי 
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
אני לא מגיב בדרך כלל
אבל מנסיון של המון שנים
בציוד קצה יקר ואיכותי יש משמעות כבירה לכבילה של המערכת
מהירות העבודה של הכבלים משתנה בהתאם למבנה של הכבד
הסאונד הרבה יותר מהיר בכבלים HDMI איכותיים
הצליל יותר הדוק עם כלית חשמל איכותית
נפח הצליל גדול יותר בכבילת רשת וציוד רשת אלחוטי איכותי
ניוד התדרים רחב בהרבה והדינמיות בצליל משתנה בכבלים איכותיים לרמקולים
אני יודע שהרבה אנשים פה חולקים על הנושא אבל זה באמת נאמר מנסיון של שנים - למרות שיש אנשים נוספים עם ניסיון שיגידו ההפך אני רק חווה דעה אישית
שבוע טוב =]
אבל מנסיון של המון שנים
בציוד קצה יקר ואיכותי יש משמעות כבירה לכבילה של המערכת
מהירות העבודה של הכבלים משתנה בהתאם למבנה של הכבד
הצליל יותר הדוק עם כלית חשמל איכותית
נפח הצליל גדול יותר בכבילת רשת וציוד רשת אלחוטי איכותי
ניוד התדרים רחב בהרבה והדינמיות בצליל משתנה בכבלים איכותיים לרמקולים
אני יודע שהרבה אנשים פה חולקים על הנושא אבל זה באמת נאמר מנסיון של שנים - למרות שיש אנשים נוספים עם ניסיון שיגידו ההפך אני רק חווה דעה אישית
שבוע טוב =]
מצטער, ניסיון של שנים רק מרמז על התקבעות בעמדה וחוסר פתיחות לתיאוריות מדעיות מקובלות.
לטעון שכבל רשת משפר מוזיקה זה כמו לטעון שאותו כבל רשת יגרום למשחקים להראות יותר טוב.
ביט זה ביט. אם מכניסים 10101010 בצד אחד של כבל רשת תקין, מתקבל אותו 10101010 בצד השני של כבל רשת תקין.
זה נכון לכל כבל רשת, בין אם הוא כבל רשת ב-5 שקלים למטר, או כבל רשת מצופה יהלומים, שזור בסיבי פחמן וטיטניום וטבול בחלקיקי בוסון היגס.
לטעון שכבל רשת משפר מוזיקה זה כמו לטעון שאותו כבל רשת יגרום למשחקים להראות יותר טוב.
ביט זה ביט. אם מכניסים 10101010 בצד אחד של כבל רשת תקין, מתקבל אותו 10101010 בצד השני של כבל רשת תקין.
זה נכון לכל כבל רשת, בין אם הוא כבל רשת ב-5 שקלים למטר, או כבל רשת מצופה יהלומים, שזור בסיבי פחמן וטיטניום וטבול בחלקיקי בוסון היגס.
- Amir64
-
- גורו

בוודאי, בכבילה המעבירה אות אנאלוגי.Crossover-Shop כתב:בציוד קצה יקר ואיכותי יש משמעות כבירה לכבילה של המערכת...
נכון, אבל כל כך זניח, שאין לזה משמעות.Crossover-Shop כתב:מהירות העבודה של הכבלים משתנה בהתאם למבנה של הכבד...
מעגלי העיבוד וההולכה הפנימיים במכשיר מכניסים עיכוב גבוה יותר מהמהירות בה עובר האות בכבל.
ובכל מקרה יש חוצץ (buffer) המשמש לאכסון המידע המתקבל, לפני העברתו הלאה במכשיר.
חוצץ, המאפשר, בין השאר, בקשה חוזרת של מנה שהגיעה שגויה, כך שהמשתמש הסופי לא רואה שום עיכוב מינימאלי או קפיצה במידע המשודר אליו.
מה זה אומר? שבכבל איכותי, לפי הגדרתך, הסאונד יגיע יותר מהר מהתמונה, לעומת כבל רגיל?Crossover-Shop כתב:הסאונד הרבה יותר מהיר בכבלים HDMI איכותיים...
ובכל מקרה, העברת המידע בתווך HDMI, לא מגיעה אפילו קרוב לגבול היכולת של התקן, בכדי שכבל "איטי" יהווה מגבלה.
איפה נתחיל?Crossover-Shop כתב:נפח הצליל גדול יותר בכבילת רשת וציוד רשת אלחוטי איכותי...
אם אתה מדבר על ציוד רשת אלחוטי, מהירות העברת המידע נמוכה בהרבה ממהירות העברת המידע באופן קווי.
זה לא סותר את מה שאמרת קודם? על כבל מהיר לעומת "רגיל" איטי יותר?
נפח הצליל? בציוד רשתות?
הרי הציוד לא יודע שהוא מעביר אודיו.
הוא מעביר מידע דיגיטאלי, עם מנגנוני תיקון שגיאות.
כדי שהסאונד יהיה שונה בין ציוד רשת אחד, לאחר, תסכים איתי, שעל המידע הדיגיטאלי שהגיע לציוד הקצה, להגיע שונה בכל מקרה.
מה שסותר את הדרישה הראשונית של ציוד תקשורת. (שמה שנשלח הוא בדיוק מה שמתקבל, ואם יש שגיאה, יש תיקון שגיאות, עד לבקשה לשידור חוזר של המנה)
מה שאתה אומר דומה למשפט הזה:
בכבל תקשורת רשתות איכותי, האותיות שכתבתי מגיעות ליעד בפונט טוב יותר.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
·Amir64 כתב:נפח הצליל? בציוד רשתות?
הרי הציוד לא יודע שהוא מעביר אודיו.
הוא מעביר מידע דיגיטאלי, עם מנגנוני תיקון שגיאות.
כדי שהסאונד יהיה שונה בין ציוד רשת אחד, לאחר, תסכים איתי, שעל המידע הדיגיטאלי שהגיע לציוד הקצה, להגיע שונה בכל מקרה.
מה שסותר את הדרישה הראשונית של ציוד תקשורת. (שמה שנשלח הוא בדיוק מה שמתקבל, ואם יש שגיאה, יש תיקון שגיאות, עד לבקשה לשידור חוזר של המנה)
....
מבלי להתייחס לעניין הכתבה והכבל עצמו, הפסקאות האחרונות לא תמיד נכונות. אודיו ווידיאו, בעיקר בסטרימינג מועברים ברשת בפרוטוקול UDP, שזה פרוטוקול חד כיווני, שאינו כולל מנגנוני תיקון שגיאות מהסוג שציינת. במקרה שיש הפרעות בכבל, הוא יאבד חבילות וזה יתבטא בירידה באיכות השידור.
..
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
נראה לי שציינתי שמדובר בנסיון אישי
וכמובן תגובות של לקוחות לפני ואחרי
דוגמא פשוטה וקלאסית
ראוטר בזק DLINK סטנדרטי
מול ראוטר בסיסי של LINKSYS E1200
שיפר באופן משמעותי מאוד את איכות הצליל בAIRPLAY ואת איכות התמונה בסטרימינג אלחוטי ובשידור של מחשב נייד בWIDI
אתם מוזמנים לחלוק על הנושא אבל התוצאות בשטח מדברות ואני עושה את זה על בסיס יומי
וכמובן תגובות של לקוחות לפני ואחרי
דוגמא פשוטה וקלאסית
ראוטר בזק DLINK סטנדרטי
שיפר באופן משמעותי מאוד את איכות הצליל בAIRPLAY ואת איכות התמונה בסטרימינג אלחוטי ובשידור של מחשב נייד בWIDI
אתם מוזמנים לחלוק על הנושא אבל התוצאות בשטח מדברות ואני עושה את זה על בסיס יומי
- Amir64
-
- גורו

נכון, אבל מקרה של הפרעות בכבל, יגרום לקפיצות ועצירות של המדיה המנוגנת.ZiggyMan כתב:·......
מבלי להתייחס לעניין הכתבה והכבל עצמו, הפסקאות האחרונות לא תמיד נכונות. אודיו ווידיאו, בעיקר בסטרימינג מועברים ברשת בפרוטוקול UDP, שזה פרוטוקול חד כיווני, שאינו כולל מנגנוני תיקון שגיאות מהסוג שציינת. במקרה שיש הפרעות בכבל, הוא יאבד חבילות וזה יתבטא בירידה באיכות השידור....
הפרעות, הגורמות ליותר מידי שגיאות, יגרמו תמיד לניתוק קשר, וניסיון התחברות מחדש.
בשום אופן לא יתבטא ברמה של שינוי בצלילים אילו או אחרים.
סטרימינג רגיש לבעיות תקשורת. ברור.
כאן לא דובר בדיון על סטרימינג, אלא על העברת תוכן ממקור א' ליעד ב'.
ושינוי באיכות התוצאה כתוצאה מהחלפת כבל פשוט (ותקין) בכבל מעולה, שמוסיף "נפח לצליל"
כיוון שחושים כמו שמיעה וראיה הם חושים הניתנים להשפעה בקלות, ניסיון אישי הוא לא הוכחה להבדל כזה או אחר.
זו הסיבה בגללה משתמשים במבחנים עוורים בקהילה המדעית.
מעבר לכך, הזרמה של וידאו ברשת אלחוטית בפרוטוקול כזה או אחרלא קשור כלל לנושא המדובר. שם יכול להיות הבדל בוידאו בהתאם לרוחב הפס הזמין, בתנאי כמובן שהתוכנה יודעת להתאים את רמת הדחיסה לרוחב הפס הזמין.
בהזרמה של סאונד ברשת קווית ביתית זהו לא שיקול כלל.
זו הסיבה בגללה משתמשים במבחנים עוורים בקהילה המדעית.
מעבר לכך, הזרמה של וידאו ברשת אלחוטית בפרוטוקול כזה או אחרלא קשור כלל לנושא המדובר. שם יכול להיות הבדל בוידאו בהתאם לרוחב הפס הזמין, בתנאי כמובן שהתוכנה יודעת להתאים את רמת הדחיסה לרוחב הפס הזמין.
בהזרמה של סאונד ברשת קווית ביתית זהו לא שיקול כלל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·Crossover-Shop כתב:אני לא מגיב בדרך כלל
אבל מנסיון של המון שנים
הצליל יותר הדוק =]...
עם תגובות וודו כאלה ...אולי זה דווקא טוב שאתה לא מגיב בדרך כלל.
אבל האינטרס ברור לגמרי...אחרת איך אפשר למכור כבלים שעולים פי 10 או פי 100?
- Amir64
-
- גורו

אין ויכוח על השוני באיכות בשידור אלחוטי.Crossover-Shop כתב:ראוטר בזק DLINK סטנדרטי
אתם מוזמנים לחלוק על הנושא אבל התוצאות בשטח מדברות ואני עושה את זה על בסיס יומי...
ברור שציוד אלחוט פשוט יותר, רגיש יותר להפרעות מהסביבה, השהיות פנימיות, איכות ויציבות שידור וקליטה.
כל שגיאה והשהיה בהעברת נתונים תתבטא בגליץ בניגון.
לא בבאסים יותר או פחות הדוקים.
אבל זה נכון לכל מידע שעובר בתווך.
נתב טוב יותר עם אלקטרוניקה טובה יותר, ועוצמת שידור טובה יותר, יעביר את המידע, כל מידע, בצורה טובה יותר.
אבל מה שמשתפר זה מהירות העברת הנתונים (כי לא צריך לתקן שגיאות), ולא איכותם.
בנתב שלא מסוגל להעביר את הנתונים בקצב הדרוש, תשמע פחות טוב (עיוותים וניתוקים).
בדיוק כמו בשיחה בסקייפ, בחיבור אלחוטי לעומת חיבור קווי.
או בחיבור אלחוטי בין שני הנתבים שהיזכרת.
·Amir64 כתב: נכון, אבל מקרה של הפרעות בכבל, יגרום לקפיצות ועצירות של המדיה המנוגנת.
הפרעות, הגורמות ליותר מידי שגיאות, יגרמו תמיד לניתוק קשר, וניסיון התחברות מחדש.
בשום אופן לא יתבטא ברמה של שינוי בצלילים אילו או אחרים.
סטרימינג רגיש לבעיות תקשורת. ברור.
כאן לא דובר בדיון על סטרימינג, אלא על העברת תוכן ממקור א' ליעד ב'.
ושינוי באיכות התוצאה כתוצאה מהחלפת כבל פשוט (ותקין) בכבל מעולה, שמוסיף "נפח לצליל"...
האמת שלא מוזכר פרוטוקול ההעברה בכתבה, אבל אפילו אם מדובר בDLNA, הוא משתמש גם בUDP. ונכון, הפרעות הגורמות ליותר מדי שגיאות ינתקו את הקשר, אבל מה עם הפרעות בודדות פה ושם? הפרעות מחזוריות, איבוד שניים או שלושה ביטים בשניה? ההפרעות האלו לא ינתקו את הקשר, ואתה גם לא תשמע אותם כהפרעה בגלל הזמן הקצר שהם משפיעים עליו. הם כן יכולים לפגום בשיטתיות בצלילים גבוהים שהתדר שלהם דורש יותר מידע בכל נקודת זמן. והפרעה מחזורית זה דבר נפוץ מאוד. כל ספק ממותג מייצר הפרעה כזו ברמות משתנות.
..
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@ZiggyMan
·
בשביל זה יש מנגנון תיקון.
גם אם נניח והוא לא עובד, איבוד ביט פה ביט שם לא מעוות את הצליל מ"פתוח" ל"סתום" אלא פשוט חסר של מידע.
תסתכל על זה כמו איבוד של אות פה ושם במשפט שבקריאה מהירה המוח יודע לתקן אוטומטית לפי ההקשר, אבל אם תקרא אות אות, תראה שאין שום משמעות למילים במשפט, זה לא שהמשמעות השתנתה, אלא פשוט הרצף של המילים נקטע.
·
בשביל זה יש מנגנון תיקון.
גם אם נניח והוא לא עובד, איבוד ביט פה ביט שם לא מעוות את הצליל מ"פתוח" ל"סתום" אלא פשוט חסר של מידע.
תסתכל על זה כמו איבוד של אות פה ושם במשפט שבקריאה מהירה המוח יודע לתקן אוטומטית לפי ההקשר, אבל אם תקרא אות אות, תראה שאין שום משמעות למילים במשפט, זה לא שהמשמעות השתנתה, אלא פשוט הרצף של המילים נקטע.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
באמת התחלנו שוב את הויכוח?????
לא הספיקו אלפי עמודים ללא הסכמה?
לבריאות אני לא נכנס לזה.
לא הספיקו אלפי עמודים ללא הסכמה?
לבריאות אני לא נכנס לזה.
כיף חיים.
·ZiggyMan כתב:·......
האמת שלא מוזכר פרוטוקול ההעברה בכתבה, אבל אפילו אם מדובר בDLNA, הוא משתמש גם בUDP. ונכון, הפרעות הגורמות ליותר מדי שגיאות ינתקו את הקשר, אבל מה עם הפרעות בודדות פה ושם? הפרעות מחזוריות, איבוד שניים או שלושה ביטים בשניה? ההפרעות האלו לא ינתקו את הקשר, ואתה גם לא תשמע אותם כהפרעה בגלל הזמן הקצר שהם משפיעים עליו. הם כן יכולים לפגום בשיטתיות בצלילים גבוהים שהתדר שלהם דורש יותר מידע בכל נקודת זמן. והפרעה מחזורית זה דבר נפוץ מאוד. כל ספק ממותג מייצר הפרעה כזו ברמות משתנות....
לדעתי הרבה יותר הגיוני שאדם שמשקיע בציוד סטריאו עשרות אלפי שקלים, כצעד ראשון ישקיע בנגן אשר מעביר מידע בפרוטוקול עם תיקון שגיאות.
נערך לאחרונה על ידי Nemesis ב 15/06/2015 16:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

אתה רציני?ZiggyMan כתב: אבל מה עם הפרעות בודדות פה ושם? הפרעות מחזוריות, איבוד שניים או שלושה ביטים בשניה? ההפרעות האלו לא ינתקו את הקשר, ואתה גם לא תשמע אותם כהפרעה בגלל הזמן הקצר שהם משפיעים עליו....
אאל"ט, ערך ה- BER לרשת גיגהביט הוא 1x10^-12
כלומר בסביבה תקינה, מותר ביט שגוי אחד כל דקה וחצי בערך.