שלום לכם,
הזמנתי לאחרונה מערכת קולנוע ביתי לארץ מאמזון. לאחר ההזמנה התברר לי שהמשלוח יבוצע בעזרת UPS.
הזמנתי המון מהאינטרנט ואני מבין את המשמעות של השימוש בחברת שילוח. אני כרגע בבירור מול UPS מה הם התשלומים הנוספים שעלי יהיה לשלם מעבר למע"מ ומס קנייה (35%) על ערך המוצר (שווי המוצר עד 500 דולר).
להערכתי גובה העמלות כדוגמת עמילות מכס יהיו לפחות 70 ש"ח ויכולים להגיע ל-200 ויותר. לכן שקלתי לנסוע לנתב"ג ולשחרר את החבילה בעצמי.
הייתי שמח לדעת מה התהליך של שחרור החבילה באופן פרטני מהמכס והאם יש תשלומים נוספים בבית המכס בנתב"ג על החבילה מעבר למע"מ ומס קנייה.
אני יודע שהנושא נשאל רבות בפורום, אבל לא מצאתי הסבר או מדריך ברור לתהליך שציינתי (שחרור פרטני).
תודה,
ליאור
מדריך לשחרור עצמאי מהמכס
-
Daemon
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
תוסיף סימן שאלה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- eyali123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 324
אומנם הזמנת מאמזון ,אבל בחנות שמוכרת באמזון. כלומר כל תהליך השחרור הוא עליך.
דבר ראשון האם קיבלת פתק מהדואר\מכס שהפריט מעוקב?
דבר ראשון האם קיבלת פתק מהדואר\מכס שהפריט מעוקב?
-
Daemon
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
מעדכן שלשמחתי הפריט לא עוכב, בחרתי להשתמש בשירותי UPS ולחסוך את כאב הראש.
ראשית UPS שחררו את הפריט בשחרור קולקטיבי, מה שקיצר את התהליך משמעותית. בנוסף, שילמתי אך ורק 18 אחוז מע"מ במקום 35% מע"מ+מס קנייה.
התשלומים עבור UPS היו כ-149 ש"ח עמלת שחרור + 32.5 ש"ח עבור אגרת רשומון קולקטיבי. על סכום זה יש גם להוסיף מע"מ.
סה"כ 214 ש"ח עבור UPS ו 296 ש"ח עבור המדינה. לא נורא בהתחשב בזה שציפיתי לשלם לפחות 35% ועל זה להוסיף את הסכומים של UPS.
ראשית UPS שחררו את הפריט בשחרור קולקטיבי, מה שקיצר את התהליך משמעותית. בנוסף, שילמתי אך ורק 18 אחוז מע"מ במקום 35% מע"מ+מס קנייה.
התשלומים עבור UPS היו כ-149 ש"ח עמלת שחרור + 32.5 ש"ח עבור אגרת רשומון קולקטיבי. על סכום זה יש גם להוסיף מע"מ.
סה"כ 214 ש"ח עבור UPS ו 296 ש"ח עבור המדינה. לא נורא בהתחשב בזה שציפיתי לשלם לפחות 35% ועל זה להוסיף את הסכומים של UPS.