מהירות גלישה עם 012 100 מגה עם tp link 9980
קניתי לפני מספר ימים את הראוטר TD W9980
שדרגתי למהירות 100 מגה על התשתית של בזק וספק סמייל 012
כאשר אני מחובר ישירות למודם\ראוטר אני קמבל בסביבות 60 mbps אך כאשר אני מחובר דרך ה wifi אני מגיע למקסימום 40-44 mbps לרוב זה 38mbps
הגדרתי את הראוטר כך:
הוא מוגדר רק על 2.4 GHZ כי אם אני שם אותו על 2.4 וגם 5 אז המהירות נחתכת בחצי ,בנוסף המחשבים שישנם בבית רובם לא תומכים תדר 5GHZ
שמתי אותו בmode 11n
WPA-PSK- AES
תכלאס שאלתי היא האם המהירות של בין 45-60 mbps זה ה 100 מגה שמבטיחים או שלא ?
והאם יש הגדרות נוספות שיכולות לשפר לי את מהירות הגלישה ב WIFI
תודה
שדרגתי למהירות 100 מגה על התשתית של בזק וספק סמייל 012
כאשר אני מחובר ישירות למודם\ראוטר אני קמבל בסביבות 60 mbps אך כאשר אני מחובר דרך ה wifi אני מגיע למקסימום 40-44 mbps לרוב זה 38mbps
הגדרתי את הראוטר כך:
הוא מוגדר רק על 2.4 GHZ כי אם אני שם אותו על 2.4 וגם 5 אז המהירות נחתכת בחצי ,בנוסף המחשבים שישנם בבית רובם לא תומכים תדר 5GHZ
שמתי אותו בmode 11n
WPA-PSK- AES
תכלאס שאלתי היא האם המהירות של בין 45-60 mbps זה ה 100 מגה שמבטיחים או שלא ?
והאם יש הגדרות נוספות שיכולות לשפר לי את מהירות הגלישה ב WIFI
תודה
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5919
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אם אתה מקבל 60 מס"ש בחיבור עם כבל רשת, מבחינת בזק זאת מהירות תקינה לחבילת 100... מהירות ב-wifi מושפעת מהרבה גרמים, תנסה לשחק עם ערוצים, אולי מהירות תשתפר קצת. אתה יכול להתקין בטלפון תוכנה wifi analyzer, ובעזרת תאתר ערוץ נקי יותר.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

Re: לדעתי 60 זה לא מהירות תקינה
·כן, יש רק בעיה קטנה - בזק היא זאת שמתחזקת את הקו... ומבחינת זה תקין. ככל הנראה היה גם מישהו במשרד התקשורת שהסכים לכך...theman958 כתב:לדעתי האישית 80 ומעלה זה תקין לחבילה של 100 מגה...
גם אני חושב ש-100 אמור להיות +- 5%, אבל אנחנו לא שם...
אז אתה יכול לנסות את הוט
שמעתי הם חזקים באינטרנט
או אולי להתקשר לאנלימיטד תבדוק אולי הם ביקרו באיזור שלך
או אולי להתקשר לאנלימיטד תבדוק אולי הם ביקרו באיזור שלך
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

Re: אז אתה יכול לנסות את הוט
·הוט לא יספקו לי תשתית כולל ספק, ב-70 ש"ח לחודש... אפילו 40 מגה. לכן אין טעם להתקשר אליהם. ואני לא אשלם ש"ח אחד יותר. ו-Unlimited לא הגיעו לאזור שלי לצערי הרב. הייתי יודע...theman958 כתב:שמעתי הם חזקים באינטרנט
או אולי להתקשר לאנלימיטד תבדוק אולי הם ביקרו באיזור שלך...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

@theman958
·לפי אופי השימוש שלי זה מיותר, עוד להוסיף לזה 50 ש"ח, ממש מיותר. אבל שוב, זה בשבילי
·לפי אופי השימוש שלי זה מיותר, עוד להוסיף לזה 50 ש"ח, ממש מיותר. אבל שוב, זה בשבילי
·נשמע כאילו אתה רוצה אינטרנט בחינםdima_vy כתב:@theman958
·לפי אופי השימוש שלי זה מיותר, עוד להוסיף לזה 50 ש"ח, ממש מיותר. אבל שוב, זה בשבילי...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·רוצהtheman958 כתב:·נשמע כאילו אתה רוצה אינטרנט בחינם.........
היי
ראיתי שהשרשור הנוכחי פחות או יותר מתעסק בנושא השאלה שלי אז ..
יש לי את אותו הציוד שרשום לעיל, ובערך אותן המהירויות בקווי/אלחוטי. אני גולש על 5ghz.
מה ההבדלים בין שני הערוצים? במי מהם עלי לבחור כדי לקבל מהירות טובה ויציבה יותר?
ראיתי שהשרשור הנוכחי פחות או יותר מתעסק בנושא השאלה שלי אז ..
יש לי את אותו הציוד שרשום לעיל, ובערך אותן המהירויות בקווי/אלחוטי. אני גולש על 5ghz.
מה ההבדלים בין שני הערוצים? במי מהם עלי לבחור כדי לקבל מהירות טובה ויציבה יותר?
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
בסופו של דבר זה נתון להחלטתך. במרחק של 3 מטר ואם אתה המכשיר האלחוטי היחידי - כנראה שרק תדר ה-5GHZ רלוונטי.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
אחלה. תודה על תשובתך.
אגב, אני חייב לציין משהו נוסף ששמתי לב אליו ..
כשאני גולש בחיבור אלחוטי, אני מצליח לגלוש במשך מס׳ דקות בהצלחה, ובמהירות נורמלית (מן הסתם, לא כמו בחיבור הקווי .. בסביבות 45-50 - חבילה של 100 ) אך לאחר מכן יש בעיות כמו ניתוקים / אי טעינת דפים לגמרי / מהירות יורדת לעיתים לרמה הזויה ממש ..
אני נאלץ לנתק את הרשת האלחוטית, להמתין מס׳ שניות בודדות ולאחר מכן .. הופ .. כאילו כלום לא קרה .. עד הפעם הבאה
יש לי בבית את המק שעליו אני גולש, ו 2 אייפונים שמבצעים בהם שימוש סביר ברשת האלחוטית. עוד נתון: בית קטן, הגלישה מתבצעת ממרחק של לא יותר מ 3 מטרים מהראוטר עצמו.
למה זה קורה? אין קירות או חסימות כלשהן .. הרשת שלי מוצפנת ..
אשמח לקבל תשובה
תודה
אגב, אני חייב לציין משהו נוסף ששמתי לב אליו ..
כשאני גולש בחיבור אלחוטי, אני מצליח לגלוש במשך מס׳ דקות בהצלחה, ובמהירות נורמלית (מן הסתם, לא כמו בחיבור הקווי .. בסביבות 45-50 - חבילה של 100 ) אך לאחר מכן יש בעיות כמו ניתוקים / אי טעינת דפים לגמרי / מהירות יורדת לעיתים לרמה הזויה ממש ..
אני נאלץ לנתק את הרשת האלחוטית, להמתין מס׳ שניות בודדות ולאחר מכן .. הופ .. כאילו כלום לא קרה .. עד הפעם הבאה
יש לי בבית את המק שעליו אני גולש, ו 2 אייפונים שמבצעים בהם שימוש סביר ברשת האלחוטית. עוד נתון: בית קטן, הגלישה מתבצעת ממרחק של לא יותר מ 3 מטרים מהראוטר עצמו.
למה זה קורה? אין קירות או חסימות כלשהן .. הרשת שלי מוצפנת ..
אשמח לקבל תשובה
תודה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נסה לשנות את הערוץ האלחוטי שאתה משתמש בו. תשתמש בתכונה כמו InSSIDer כדי לראות איזה ערוץ הכי פנוי.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא, פשוט שנה את הערוץ עצמו.YosiH כתב:למה אתה מתכוון ׳לשנות את הערוץ האלחוטי ׳ ? לגלוש על 2.4 במקום על 5ghz ?...