אז מה עדיף בסוף, W1070 או HD26?
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
אהלן חברים,
אחרי כל הקריאה פה בפורום, התחיל גם לי לדגדג עניין המקרן - בייחוד לאור העלויות הסבירות אליהם הגענו עם מקרני FHD.
לצערי, למרות כל התגובות והביקורות שקראתי (כאן ובחוץ), לא כל כך הצלחתי להבין האם קיימת עדיפות לאחד הדגמים?
כרגע כוונתי היא בעיקר בירור כללי והבנה של ההבדלים בין הטכנולוגיות וההגדרות של שני המקרנים הללו,
או בניסוח אחר - "למה לא קונים מצלמה לפי כמות המגה-פיקסל".
ולעניין:
לכאורה, נראה שהנתונים של ה-HD26 עדיפים:
- עוצמת הארה גבוהה יותר של 3200 לעומת 2000.
- קונטרסט של 25,000:1 לעומת 10,000:1
- מחיר מעט זול יותר (ממה שמצאתי עד כה)
- שעות מנורה רבות
למה לכאורה? כי בבדיקה מעמיקה יותר אני רואה הבדלים אחרים לטובת הW1070:
- גלגל RGBRGB במהירות X6 שאמור לתת צבעים מוצלחים הרבה יותר, לעומת RGBCMY(?) במהירות X4
- LENS SHIFT
- בנוסף, האם יחס הקונטרסט הוא "טריק" שיווקי של משהו דינמי שלא משתמשים בו/אינו מוצלח
- האם ההבדל בעוצמות ההארה מורגש במספרים כאלה? האם עם 2000 לומנס ניתן לצפות גם ביום (לא אור ישיר)?
-
בקיצור, כיוון שהמחירים שלהם די קרובים, אשמח למעט הבהרות בעניין מהידע של הפורום
כיוון שלי אין את הידע הזה עדיין ואני לא מעוניין להסתנוור מנתונים שיתכן ונועדו לשיווק.
תודה,
אורון
אחרי כל הקריאה פה בפורום, התחיל גם לי לדגדג עניין המקרן - בייחוד לאור העלויות הסבירות אליהם הגענו עם מקרני FHD.
לצערי, למרות כל התגובות והביקורות שקראתי (כאן ובחוץ), לא כל כך הצלחתי להבין האם קיימת עדיפות לאחד הדגמים?
כרגע כוונתי היא בעיקר בירור כללי והבנה של ההבדלים בין הטכנולוגיות וההגדרות של שני המקרנים הללו,
או בניסוח אחר - "למה לא קונים מצלמה לפי כמות המגה-פיקסל".
ולעניין:
לכאורה, נראה שהנתונים של ה-HD26 עדיפים:
- עוצמת הארה גבוהה יותר של 3200 לעומת 2000.
- קונטרסט של 25,000:1 לעומת 10,000:1
- מחיר מעט זול יותר (ממה שמצאתי עד כה)
- שעות מנורה רבות
למה לכאורה? כי בבדיקה מעמיקה יותר אני רואה הבדלים אחרים לטובת הW1070:
- גלגל RGBRGB במהירות X6 שאמור לתת צבעים מוצלחים הרבה יותר, לעומת RGBCMY(?) במהירות X4
- LENS SHIFT
- בנוסף, האם יחס הקונטרסט הוא "טריק" שיווקי של משהו דינמי שלא משתמשים בו/אינו מוצלח
- האם ההבדל בעוצמות ההארה מורגש במספרים כאלה? האם עם 2000 לומנס ניתן לצפות גם ביום (לא אור ישיר)?
-
בקיצור, כיוון שהמחירים שלהם די קרובים, אשמח למעט הבהרות בעניין מהידע של הפורום
כיוון שלי אין את הידע הזה עדיין ואני לא מעוניין להסתנוור מנתונים שיתכן ונועדו לשיווק.
תודה,
אורון
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
הנתון הרלוונטי בכדי להחליט בינהם הוא לדעתי מרחק ההקרנה + גודל מסך הקרנה.
אם נניח שמרחק ההקרנה שלך הוא 4 מ' אזי:
1070 - מסך 16:9 בגודל של 120-157 אינץ'
26- מסך 16:9 בגודל של 112-122 אינץ'
אם נניח שהמסך שאתה מעוניין הו הוא 100" בפורמט 16:9 אזי:
1070 - מרחק הקרנה של 2.5-3.3 מ'
26 - מרחק הקרנה של 3.3-3.6 מ'
אם אתה גמיש בנושא הזה אז הייתי בוחר ב26 כי הוא פחות יגביל אותך בעתיד בשדרוג למקרן אחר.
אם נניח שמרחק ההקרנה שלך הוא 4 מ' אזי:
1070 - מסך 16:9 בגודל של 120-157 אינץ'
26- מסך 16:9 בגודל של 112-122 אינץ'
אם נניח שהמסך שאתה מעוניין הו הוא 100" בפורמט 16:9 אזי:
1070 - מרחק הקרנה של 2.5-3.3 מ'
26 - מרחק הקרנה של 3.3-3.6 מ'
אם אתה גמיש בנושא הזה אז הייתי בוחר ב26 כי הוא פחות יגביל אותך בעתיד בשדרוג למקרן אחר.
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 567
אחרי קריאה של עשרות ביקורות והשוואות אני יכול להגיד לך שה-benq w1070 הוא בפירוש המומלץ יותר מבין השניים (הוא גם קצת יותר יקר), למרות ששניהם מצויינים.
היתרון בנתונים הטכניים של האופטומה הוא שקר לצורכי עשיית רושם על הנייר. העוצמה הגבוהה יותר מתקבלת במצב שבו איכות הצבעים מושלכת מכל המדרגות והתמונה נראית - בהיעדר ניסוח עדין יותר שיתאר את המצב בצורה מתאימה - כאילו מישהו חירבן עליה. היא לא רלוונטית לשום שימוש חוץ מ*אולי* הקרנת מצגות אקסל בחדר מואר.
במוד סטנדרט/סינמה עוצמת התאורה של שני המקרנים דומה מאוד (אני לא זוכר למי מהם יש יתרון קטן אם בכלל, אבל זה לא ממש משנה) וכנ"ל גם לגבי הקונטרסט - הם דומים מאוד אבל הבנקיו מציג שחורים קצת יותר טובים.
גם לגבי דיוק הצבעים אתה צודק, הבנקיו משתמש בגלגל RGBRGB מהיר (x6) והאופטומה בגלגל RGBCYW (מהירות x4) שעוזר לו להשיג יותר עוצמת תאורה (בלבנים, על חשבון שאר הצבעים...) אבל פוגע בכל השאר וגם מגדיל קצת סטטיסטית את הסיכון לתופעת הקשתות (כי הוא איטי יותר).
הנה הודעה שכתבתי בנושא לא מזמן:
באופן כללי אני ממליץ לך לא להקשיב לי (
) ולקרוא ביקורות בעצמך, בעיקר כאלה שבודקות בצורה יותר מקצועית ופחות ביקורות מאתרים כמו CNET וכאלה.
היתרון בנתונים הטכניים של האופטומה הוא שקר לצורכי עשיית רושם על הנייר. העוצמה הגבוהה יותר מתקבלת במצב שבו איכות הצבעים מושלכת מכל המדרגות והתמונה נראית - בהיעדר ניסוח עדין יותר שיתאר את המצב בצורה מתאימה - כאילו מישהו חירבן עליה. היא לא רלוונטית לשום שימוש חוץ מ*אולי* הקרנת מצגות אקסל בחדר מואר.
במוד סטנדרט/סינמה עוצמת התאורה של שני המקרנים דומה מאוד (אני לא זוכר למי מהם יש יתרון קטן אם בכלל, אבל זה לא ממש משנה) וכנ"ל גם לגבי הקונטרסט - הם דומים מאוד אבל הבנקיו מציג שחורים קצת יותר טובים.
גם לגבי דיוק הצבעים אתה צודק, הבנקיו משתמש בגלגל RGBRGB מהיר (x6) והאופטומה בגלגל RGBCYW (מהירות x4) שעוזר לו להשיג יותר עוצמת תאורה (בלבנים, על חשבון שאר הצבעים...) אבל פוגע בכל השאר וגם מגדיל קצת סטטיסטית את הסיכון לתופעת הקשתות (כי הוא איטי יותר).
הנה הודעה שכתבתי בנושא לא מזמן:
בכל הביקורות שקראתי נראה שההעדפה הברורה היא ל-BenQ W1070 על פני ה-Optoma HD26.
הם שניהם דומים מאוד, אבל היתרון המרכזי של הבנקיו הוא בצבעים אמיתיים יותר - מכיוון שהוא משתמש בגלגל RGBRGB אמיתי (במהירות x6) לעומת האופטומה שמשתמש בגלגל RGBCYW (במהירות x4) שנועד בשביל להגדיל את עוצמת התאורה אבל על חשבון הצבעים.
התוצאה היא שהאופטומה מציג על הנייר עוצמת תאורה גבוהה יותר (3200 לעומת 2000) אבל זה על הנייר בלבד, כי בכל הביקורות והבדיקות שראיתי כולל צילומי מסך - זה מעוות כלכך את הצבעים שזה לחלוטין לא שמיש לשום דבר, בקושי אפילו למצגות באקסל מרוב שזה מכוער. במצב שמיועד לסרטים שניהם מציגים עוצמת תאורה דומה, אבל עדיין הצבעים בבנקיו מדוייקים וטובים יותר.
בנוסף זה, בגלל שגלגל הצבעים של הבנקיו פועל במהירות גבוהה יותר (x6 לעומת x4) זה מצמצם את הסיכוי לתופעת הקשתות.
שניהם טובים מאוד למחיר, אבל כל הביקורות האובייקטיביות שקראתי על האופטומה אמרו שהוא "מעולה, אבל באותו מחיר יש אופציות טובות יותר" ועל הבנקיו אמרו שהוא "מעולה נקודה"....
באופן כללי אני ממליץ לך לא להקשיב לי (
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
תודה לשניכם על התגובות.
מרחק ההקרנה הצפוי הוא כ3.2 מטר (המרחק בין הקירות הוא 3.5, אז נדחוף לקיר כמה שניתן) - מה שסביר שייתן סביב 100", אולי טיפה יותר.
Enc0der - תוכל לצרף קישורים או הכוונה לביקורות ותמונות המסך שדיברת עליהם ושניתן להבין מהם את האיכות הירודה בתאורה גבוהה של ה-HD26?
וגם סתם כדי לקרוא ביקורת כללית...
בנוסף, מה נחשב רעש סביר של מקרן שיושב מעל הראש שלך?
ראיתי של 1070 יש עוצמת רעש של כ33DB אבל אין לי מושג מה המשמעות במציאות - חזק? מפריע?
תודה!
מרחק ההקרנה הצפוי הוא כ3.2 מטר (המרחק בין הקירות הוא 3.5, אז נדחוף לקיר כמה שניתן) - מה שסביר שייתן סביב 100", אולי טיפה יותר.
Enc0der - תוכל לצרף קישורים או הכוונה לביקורות ותמונות המסך שדיברת עליהם ושניתן להבין מהם את האיכות הירודה בתאורה גבוהה של ה-HD26?
וגם סתם כדי לקרוא ביקורת כללית...
בנוסף, מה נחשב רעש סביר של מקרן שיושב מעל הראש שלך?
ראיתי של 1070 יש עוצמת רעש של כ33DB אבל אין לי מושג מה המשמעות במציאות - חזק? מפריע?
תודה!
- oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
תגובה מבעלים טרי של HD26
אני ממש לא מומחה ולמעשה רק לאחרונה נכנסתי לעולם המקרנים (ואני מאד מרוצה!!) אבל אני כן רוצה להגיב לגבי ה HD26 כי זה המקרן שלי:
1. לגבי השאלה על איכות ירודה ברמת תאורה גבוהה: אין לי שום בעיה לצפות בתכנים כאשר האורות דולקים בסלון מבלי לשים את מצב התמונה על "הכי בהיר" (לא זוכר איך זה נקרא במקרן) - זה משהו שממש הפתיע אותי לטובה כי חשבתי שצריך חושך מוחלט כדי להנות. תסתכל בשירשור שלי - רוב התמונות צולמו שם עם אורות דולקים ועל מצב תמונה סטנדרטי.
http://www.hometheater.co.il/vt232524.html
2. לגבי רעש - כן, זה רעש שמבחינים בו אבל לי הוא לא מפריע כי אני שומע בווליום גבוה בין אם בשימוש ברמקולים של המערכת או עם אוזניות. אבל לא הייתי מגדיר את זה כהפרעה
3. יש לא מעט דיונים ואפילו סרטונים שמראים השוואה בין שני המקרנים. במקרה שלי מה שהכריע זה הצבע (היה לי חשוב מקרן לבן) ומחיר
אז כאמור אני לא יודע איך ה W1070 אבל אני ממש ממש מרוצה מה HD26 שלי
בהצלחה
1. לגבי השאלה על איכות ירודה ברמת תאורה גבוהה: אין לי שום בעיה לצפות בתכנים כאשר האורות דולקים בסלון מבלי לשים את מצב התמונה על "הכי בהיר" (לא זוכר איך זה נקרא במקרן) - זה משהו שממש הפתיע אותי לטובה כי חשבתי שצריך חושך מוחלט כדי להנות. תסתכל בשירשור שלי - רוב התמונות צולמו שם עם אורות דולקים ועל מצב תמונה סטנדרטי.
http://www.hometheater.co.il/vt232524.html
2. לגבי רעש - כן, זה רעש שמבחינים בו אבל לי הוא לא מפריע כי אני שומע בווליום גבוה בין אם בשימוש ברמקולים של המערכת או עם אוזניות. אבל לא הייתי מגדיר את זה כהפרעה
3. יש לא מעט דיונים ואפילו סרטונים שמראים השוואה בין שני המקרנים. במקרה שלי מה שהכריע זה הצבע (היה לי חשוב מקרן לבן) ומחיר
אז כאמור אני לא יודע איך ה W1070 אבל אני ממש ממש מרוצה מה HD26 שלי
בהצלחה
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 567
ה-HD26 מעולה שלא יהיו אי הבנות.. אני פשוט אומר שבמצב של ה-3200 הוא לא ממש שמיש, זה מצב שמיועד בעיקר למקומות ממש מוארים. אבל זה נראה פשוט רע... אבל כן גם במצב הרגיל (איפה שהוא והבנקיו דומים בעוצמה) בתכלס אפשר להשתמש בהם גם עם חדר יחסית מואר.
פשוט לא צריך להתייחס לזה כאילו שיש לו איזה יתרון גדול, בשימוש רגיל הם דומים.
פשוט לא צריך להתייחס לזה כאילו שיש לו איזה יתרון גדול, בשימוש רגיל הם דומים.
- oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
לא אמרתי שיש לו יתרון וגם אין לי מושג איך הוא לעומת מקרנים אחרים - רק ציינתי את החוויה האישית שלי
צריך גם לבדוק זמינות המשלוח מאמזון - ממה שראיתי עכשיו, אמזון אירופה שולחים לארץ רק את ה 1070+ שהוא יותר יקר מה HD26
צריך גם לבדוק זמינות המשלוח מאמזון - ממה שראיתי עכשיו, אמזון אירופה שולחים לארץ רק את ה 1070+ שהוא יותר יקר מה HD26
- dondi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1968
אופציה נוספת אפסון tw5200