הגענו לגמר - בחירה בין שתי מכונות
-
ShaikeEtzion
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: Shaike Etzion
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לאחר קריאה מרובה וסינון שתי מכנות הגיעו לגמר.
bz10 מול רוקט סליני.
מה דעתכם? האם ראש E61 עדיף?, האם הג'ויסטיקים של הבזרה והמידות הנוחות על השיש? איך כל אחת מהן מבחינת אמינות? עקביות? "סלחנות?"
אשמח לעצתכם.
bz10 מול רוקט סליני.
מה דעתכם? האם ראש E61 עדיף?, האם הג'ויסטיקים של הבזרה והמידות הנוחות על השיש? איך כל אחת מהן מבחינת אמינות? עקביות? "סלחנות?"
אשמח לעצתכם.
אני במצב די דומה לשלך. כמעט. עם הbz10 והיא מכונה מדהימה אך לא סלחנית וללא אופציה לחיבור ישיר. התחיל לדגדג לי בזמן האחרון לשדרג לרוקט אבולוציונה (כרגע יש בעיית מלאי אגב) בגלל המשאבה, הראש, והחיבור הישיר. עם זאת אני לא משוכנע שאקבל ממנה קפה טוב יותר ועדיין מסתפק.
-
ShaikeEtzion
- חבר שרק התחיל

@Mimi111
·אני עדיין לא שם, כמו שאמרתי אני בבחירה בין הבזרה bz10 לבין הסליני. הוואי שהייתי בהתלבטויות שלך בשדרוג
·אני עדיין לא שם, כמו שאמרתי אני בבחירה בין הבזרה bz10 לבין הסליני. הוואי שהייתי בהתלבטויות שלך בשדרוג
יש הבדל במחיר לטובת הסלחנות של ראש E61, שתי האפשרויות מעולות למחירן.
צריך לזכור ש"חוסר הסלחנות" של הBZ10 היא קטנה יחסית שכן היא מצוידת במשאבת רטט אז הלחץ נבנה בהדרגה.
לכן אם כבר , לדעתי הג'וליה היא מכונה יותר נכונה להשוואה לצ'ליני.
צריך לזכור ש"חוסר הסלחנות" של הBZ10 היא קטנה יחסית שכן היא מצוידת במשאבת רטט אז הלחץ נבנה בהדרגה.
לכן אם כבר , לדעתי הג'וליה היא מכונה יותר נכונה להשוואה לצ'ליני.
אתה צודק שהג'וליה היא המקבילה. לצ'ליני אבולוציונה יתרון באפשרות לבחור בין חיבור ישיר למיכל. בג'וליה אתה צריך להחליט מראש כיצד תרצה להזין אותה.
לגבי היעדר הסלחנות של הBZ - אני לא מסכים שהיא קטנה. צריך ללמוד אותה היטב, לדייק בעובי טחינה וכמות ובקפה הדורש טחינה דקה גם בפיזור.
ראש E61 ומשאבה רוטציונית להערכתי תהיה ידידותית יותר. ושוב, לא בטוח שהקפה יהיה טוב יותר.
התכוונתי שאני באותו מצב וכתבתי "כמעט" כי אכן יש לי כיום מכונה. לו הייתי במצבך ההחלטה שלי היתה הרבה יותר קלה והייתי לוקח את הרוקט למרות שאני מאוד מרוצה מהתוצאה שאני מקבל כיום - בשל הטעמים שציינתי.
לגבי היעדר הסלחנות של הBZ - אני לא מסכים שהיא קטנה. צריך ללמוד אותה היטב, לדייק בעובי טחינה וכמות ובקפה הדורש טחינה דקה גם בפיזור.
ראש E61 ומשאבה רוטציונית להערכתי תהיה ידידותית יותר. ושוב, לא בטוח שהקפה יהיה טוב יותר.
התכוונתי שאני באותו מצב וכתבתי "כמעט" כי אכן יש לי כיום מכונה. לו הייתי במצבך ההחלטה שלי היתה הרבה יותר קלה והייתי לוקח את הרוקט למרות שאני מאוד מרוצה מהתוצאה שאני מקבל כיום - בשל הטעמים שציינתי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
צ'ליני
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פחות מכיר את ״האחרת״
אני יכול להעיד על הצ׳ליני כי יש לי את הצ׳ליני אבולוציונה ומבחינתי - זכיתי... גם יפה וגם עושה קפה מעולה...
אני יכול להעיד על הצ׳ליני כי יש לי את הצ׳ליני אבולוציונה ומבחינתי - זכיתי... גם יפה וגם עושה קפה מעולה...
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
אם לומר את האמת, על הנייר (ובסרטונים) הבזרה קוסמת יותר.
יפה יותר לדעתי, אחלה מידות, כיף של ג'ויסטיקים, וכו'..
כל נושא הראש הסלחני, הוא קצת over-rated, ואני משוכנע שאפשר להגיע עם הבזרה לתוצאות מעולות.
למרות זאת, אם אתה חדש בתחום, תקבל מראש E61 תוצאות טובות יותר בזמן קצר.
מכיוון שקפה איכותי זו המטרה העיקרית, לדעתי תשאיר את נושא העיצוב לשלב מאוחר יותר.
לדוגמא - ג'ויסטיק זה אחלה, אבל לא כשאתה רק לומד להקציף. עם הזמן תגלה מה יותר מעניין אותך ומה פחות.
אם בשבילך המכונה הזו היא המכונה הרצינית הראשונה, עדיף ללכת על מכונה HX עם E61.
לדעתי האישית, עדיף ללכת על מכונה כמו Profitec 500 או Quickmill Anita, שלדעתי מעוצבות ויפות יותר, ובעלות יכולות זהות מלבד חיבור ישיר.
יפה יותר לדעתי, אחלה מידות, כיף של ג'ויסטיקים, וכו'..
כל נושא הראש הסלחני, הוא קצת over-rated, ואני משוכנע שאפשר להגיע עם הבזרה לתוצאות מעולות.
למרות זאת, אם אתה חדש בתחום, תקבל מראש E61 תוצאות טובות יותר בזמן קצר.
מכיוון שקפה איכותי זו המטרה העיקרית, לדעתי תשאיר את נושא העיצוב לשלב מאוחר יותר.
לדוגמא - ג'ויסטיק זה אחלה, אבל לא כשאתה רק לומד להקציף. עם הזמן תגלה מה יותר מעניין אותך ומה פחות.
אם בשבילך המכונה הזו היא המכונה הרצינית הראשונה, עדיף ללכת על מכונה HX עם E61.
לדעתי האישית, עדיף ללכת על מכונה כמו Profitec 500 או Quickmill Anita, שלדעתי מעוצבות ויפות יותר, ובעלות יכולות זהות מלבד חיבור ישיר.
-
ShaikeEtzion
- חבר שרק התחיל

קניתי בסוף את ה-בזרה bz10. ההתרגשות רבה ומחכים לבואה במהרה.
ממש לא היה לי כוח לפרוצדורה של קנייה מחו"ל. ולאלון מקדמה יש מבצע עם מחיר די אטרקטיבי על הבזרה.
בקשר למה שכתבת, הכנתי קפה למחייתי כחמש שנים אחרי הצבא ואני בהחלט יכול להעריך את הג'ויסטיקים בבזרה. הנסיון בציוד ביתי הוא שונה מאשר ציוד מקצועי של בית קפה, אבל אחרי הקילו הראשון אני מאמין שיהיה בסדר.

מתרגשים מאוד ומחכים לבואה...
·
ממש לא היה לי כוח לפרוצדורה של קנייה מחו"ל. ולאלון מקדמה יש מבצע עם מחיר די אטרקטיבי על הבזרה.
בקשר למה שכתבת, הכנתי קפה למחייתי כחמש שנים אחרי הצבא ואני בהחלט יכול להעריך את הג'ויסטיקים בבזרה. הנסיון בציוד ביתי הוא שונה מאשר ציוד מקצועי של בית קפה, אבל אחרי הקילו הראשון אני מאמין שיהיה בסדר.
מתרגשים מאוד ומחכים לבואה...
·