איזה יבואן בארץ מוכר מסכים במחירי חול

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לרכוש מסך אחרי שראיתי קצת מסכים בחול ,אבל חשוב לי לשלם מחיר כמו באירופה או פחות.
איזה יבואן מכבד את עצמו ואת הקונים שלו ומתמחר כמו בן אדם?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

אין דבר כזה מחירי חו"ל

שליחה #2 

תמיד יהיו עלויות נוספות שיגרמו למחיר להיות גבוה יותר לעומת חו"ל. או לכל הפחות - מאוד קרוב.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

לא מכיר חיה כזאת. גם בתחומים אחרים ולא רק במסכי טלוויזיה..
גם לא מכיר עוד מדינה בעולם שיש בה כ- 53% מס על מסכים מעל ל 50 אינץ'. אין לזה אח ורע בחו"ל..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #4 

ולהפסיד 300 % רווח ? ! ?

היצחקתני :D

לא מאמין שיש כזה , אבל הפורום מלא בחברים שרכשו באמאזון גרמניה ודומיו , שווה בדיקה
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

לצערנו, בניגוד לרסיברים וציוד דומה, אמזון עדיין לא שולחים לארץ טלויזיות. אם וכאשר זה יקרה, יהיה הרבה יותר מעניין בארץ.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

jacko-il כתב:לצערנו, בניגוד לרסיברים וציוד דומה, אמזון עדיין לא שולחים לארץ טלויזיות. אם וכאשר זה יקרה, יהיה הרבה יותר מעניין בארץ.
...
כן אתה צודק .

אולי ישנה אפשרות לייבוא דרך BUY2USA , או שבטלוויזיות זה לא משתלם .....

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אוקיי

שליחה #7 

ברוב מדינות העולם העלויות הם דומות וההבדלים הם קטנים,ההבדלים בתמחור הם על פי החלטת היבואן בלבד שבוחר כמה אחוזים להרוויח על המוצר .
אני מחפש יבואן שהחליט להרוויח כמו כולם ולא להיות חזיר

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

עשיתי בעבר מספר פעמים בדיקה של כדאיות לייבא אישי בעצמי מחו"ל.
המסקנה שלי, באופן בכלל לא מפתיע, שזה יכול להיות כדאי בעיקר בדגמים מאד ספציפיים ובדרך כלל המאד יוקרתיים.
קח לדוגמא את מסך ה- OLED של LG של השנה החולפת, ה- 55EC939Y. זה מסך שהוצע כאן בארץ, דרך היבואן הרשמי, ב- 25,000 ש"ח (לפני מיקוח וכו', אבל זה המחירון שלו). באירופה (כמעט בכל מדינה שתבחר), אתה יכול להיכנס לרכוש אותו בלי מיקוחים ובלי משחקים, במחיר של כ- 10,000 ש"ח. וצריך לזכור שהמחיר שם כולל את המיסוי המקומי של המדינה, כך שאם יתאפשר לקבל על זה זיכוי כאשר מייצאים אותו ארצה, אז בכלל הפער גדל.
עכשיו, זה כבר פער ששווה לשבור עליו את הראש. (לדעתי)

לייבא מסך מחו"ל בשביל לחסוך (אם בכלל) בסופו של יום כ- 1000-2000 ש"ח (נניח לשלם כ- 8000 במקום 10000 ש"ח) לי לא נשמע כדאי. זה חתיכת כאב ראש והתעסקות ובסוף אתה גם מקבל מסך שאין לך עליו אחריות מקומית.

@claudia5
ברוב מדינות העולם העלויות הם דומות וההבדלים הם קטנים,ההבדלים בתמחור הם על פי החלטת היבואן בלבד שבוחר כמה אחוזים להרוויח על המוצר .
...
איך שלא תסובב את זה ותחזור על זה שוב ושוב, עובדתית זה פשוט לא נכון.
לפי טענתך, ברוב מדינות העולם המיסוי די דומה למיסוי בארץ, כלומר כ- 36% עד 50 אינץ' וכ- 54% למעל 50 אינץ'. זה פשוט לא נכון. המיסוי בשאר מדינות העולם נמוך יותר. ובצורה משמעותית.
עלויות ההובלה והשינוע שונות לגמרי. אל הארץ צריך לשלוח במיוחד באניות/מטוסים ובכמויות יחסית קטנות בעוד שבשאר העולם, כמו אירופה, ארה"ב וכו, היצרן שולח כמויות אדירות של סחורה אל מחסנים גדולים מקומיים (מרכזים לוגיסטיים) ומשם מפיץ על רשתות/חנויות במשאיות/רכבות אשר זולות משמעותית משילוח ימי/תעופתי למדינה מרוחקת ומבודדת במזרח התיכון.

בקיצור, אני מסכים איתך שבדרך כלל רוב היבואנים בארץ מתמחרים בחזירות. אני לא מתווכח עם זה. אבל עדיין, צריך לזכור שנקודת המוצא שלהם הרבה יותר בעייתית. אנחנו כצרכנים נדפקים משני כיוונים - פעם אחת מהמדינה עצמה ופעם שניה מתמחור של יבואנים. אז גם אם במצב היפוטתי מסוים היבואנים יחליטו לגזור בדיוק אותו רווח כמו הקולגות שלהם בחו"ל, אנחנו עדיין נשלם פה יותר על אותו המוצר.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 08/06/2015 13:33, נערך 3 פעמים בסך הכל.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@jacko-il
·(Y)

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

הדיבור על יבואנים חזירים חסר כל ערך.
אין שום בסיס לטיעון שבארץ היבואנים רוצים להרוויח המון ובחו"ל היבואן רוצה להרוויח קצת, זה פשוט קשוקוש. בכל מקום בעולם מטרתו של כל יבואן תהיה להרוויח כמה שיותר וזה לגיטימי לחלוטין.

אין לי באמת מושג למה המחירים פה יקרים יותר, מיסוי יש גם אם מייבאים את זה באופן איש מחו"ל וזה עדיין יוצא יותר זול.
אבל לומר שזה בגלל שבאירופה או בארה"ב(ארצות הברית זה בכלל בדיחה) היבואנים "לא חזירים" זו אנפנטיליות טהורה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

giladk123 כתב:הדיבור על יבואנים חזירים חסר כל ערך.
אין שום בסיס לטיעון שבארץ היבואנים רוצים להרוויח המון ובחו"ל היבואן רוצה להרוויח קצת, זה פשוט קשוקוש. בכל מקום בעולם מטרתו של כל יבואן תהיה להרוויח כמה שיותר וזה לגיטימי לחלוטין.

אין לי באמת מושג למה המחירים פה יקרים יותר, מיסוי יש גם אם מייבאים את זה באופן איש מחו"ל וזה עדיין יוצא יותר זול.
אבל לומר שזה בגלל שבאירופה או בארה"ב(ארצות הברית זה בכלל בדיחה) היבואנים "לא חזירים" זו אנפנטיליות טהורה.
...
·

לא מדויק במאה אחוז. בגדול אתה צודק, רק שיש הבדל "קטן" בין הארץ לחו"ל.
בארצנו היבוא וההפצה לרשתות היא של היבואנים המקומיים בעוד בחו"ל (לפחות ברוב המקומות אליהם אנו משווים) היבוא ממדינת הייצור אל ארץ המכירה היא באחריותו ועל חשבונו של היצרן עצמו.
רשתות הקמעונאות בחו"ל הן המפיצות של היצרן. העסקים עובדים מול היצרן ורוכשים ממנו ישירות במדינתם ולא מול יבואן מקומי כלשהו. אז נכון שכולם רוצים להרוויח כמה שרק ניתן, זה בסיס בכלכלה. רק שבחו"ל יש שוק ענק ופתוח ויצרן נלחם במחירים מול תמחור של יצרן אחר בעוד שבארץ אין באמת שוק פתוח וחופשי. היבואנים לא ממהרים להלחם בתמחור של יבואן של מתחרה אחר, כי כולם נהנים מזה שהתמחור יחסית גבוה. אם לא היה הרבה "שומן" בתמחור של היבואנים הרשמיים, לא היו צצים להם כל כך הרבה יבואנים מקבילים בשנים האחרונות.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

jacko-il כתב:
...
...
·

לא מדויק במאה אחוז. בגדול אתה צודק, רק שיש הבדל "קטן" בין הארץ לחו"ל.
בארצנו היבוא וההפצה לרשתות היא של היבואנים המקומיים בעוד בחו"ל (לפחות ברוב המקומות אליהם אנו משווים) היבוא ממדינת הייצור אל ארץ המכירה היא באחריותו ועל חשבונו של היצרן עצמו.
רשתות הקמעונאות בחו"ל הן המפיצות של היצרן. העסקים עובדים מול היצרן ורוכשים ממנו ישירות במדינתם ולא מול יבואן מקומי כלשהו. אז נכון שכולם רוצים להרוויח כמה שרק ניתן, זה בסיס בכלכלה. רק שבחו"ל יש שוק ענק ופתוח ויצרן נלחם במחירים מול תמחור של יצרן אחר בעוד שבארץ אין באמת שוק פתוח וחופשי. היבואנים לא ממהרים להלחם בתמחור של יבואן של מתחרה אחר, כי כולם נהנים מזה שהתמחור יחסית גבוה. אם לא היה הרבה "שומן" בתמחור של היבואנים הרשמיים, לא היו צצים להם כל כך הרבה יבואנים מקבילים בשנים האחרונות.
...
לא טענתי שאין עודף שומן, אי אפשר לטעון את זה כי זה מנותק מהמציאות.
ברור שיש, גם עם היבואנים הפרטיים זה עדיין משמעותית יותר יקר.

ברור שיש הבדלים בין הארץ לחו"ל, אני לא יודע אם מה שתיארת זו בהכרח הסיבה לכך שהמחירים יותר גבוהים או לא, אבל ברור שיש גם בעיה בחוסר תחרות שכנראה(עם דגש על הכנראה) גם מכניסה לייבואנים הרבה כסף.
אבל לדבר על חזירות זה הרי מגוחך, אני קורא לפעמים תגובות בפורום וזה נדמה לי שאנשים מדמיינים שכשיבואן גרני מתמחר מוצר מסויים הוא אומר "טוב, אם אני אמכור את זה בX אני ארוויח יותר, אבל אני אמכור את זה ב0.75X כי אני כלכך אוהב את הלקוחות שלי!".

זו הרי אינפנטיליות צדקנית ממעלה ראשונה, כל אלה שמתבכיינים על חזירות היבואנים היו עושים אותו הדבר במקום.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

@giladk123
·
מה שניסיתי לומר, לאורך כל התגובות שלי ולא רק זו האחרונה, זה שיש הרבה דברים שמשפיעים על המחיר הסופי. רשמתי שיש הרבה גורמים (ואני בטוח שאת חלקם אני לא יודע, או בחלק ממה שרשמתי אני לא מדייק) לסיבה שהמחירים כאן מנופחים בהגזמה. אף אחד כאן לא "מתבכיין" על חזירות, אבל בהחלט מבורך להתלונן לדעתי.
לדעתך, אין מה להתלונן. אין לזה משמעות, אז צריך להיות בשקט, לקבל את המצב, ולהמשיך הלאה?

אני מסכים עם דבר אחד, שלא בהכרח רשמת במילים האלו:
סוחר ימכור במחיר שייתן לו את הרווח הגבוה ביותר. מי שעובד אחרת פשוט אדיוט.
אפשר לעבור על כמויות קטנות אך עם פער רווחים גבוה ואפשר לעבוד על כמויות גדולות אך אם פער רווח נמוך. הסוחר צריך למצוא את הנקודה האופטימלית שבה הרווח הכולל שלו הוא ההכי גבוה. (כמובן שלכל דבר יש השלכות, כמו שאם מוכרים מעט מאד עם פער גבוה אתה מפסיד נתח שוק וכו' ואם אתה מוכר כמויות אדירות, זה גם אומר שיהיה לך הרבה יותר התעסקות מול לקוחות והוצאות שירות בעתיד, אבל לא נכנס לזה. זה גם לא סותר את המשפט הראשון שרשמתי אותו הדגשתי)

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

jacko-il כתב:@giladk123
·
מה שניסיתי לומר, לאורך כל התגובות שלי ולא רק זו האחרונה, זה שיש הרבה דברים שמשפיעים על המחיר הסופי. רשמתי שיש הרבה גורמים (ואני בטוח שאת חלקם אני לא יודע, או בחלק ממה שרשמתי אני לא מדייק) לסיבה שהמחירים כאן מנופחים בהגזמה. אף אחד כאן לא "מתבכיין" על חזירות, אבל בהחלט מבורך להתלונן לדעתי.
לדעתך, אין מה להתלונן. אין לזה משמעות, אז צריך להיות בשקט, לקבל את המצב, ולהמשיך הלאה?

אני מסכים עם דבר אחד, שלא בהכרח רשמת במילים האלו:
סוחר ימכור במחיר שייתן לו את הרווח הגבוה ביותר. מי שעובד אחרת פשוט אדיוט.
אפשר לעבור על כמויות קטנות אך עם פער רווחים גבוה ואפשר לעבוד על כמויות גדולות אך אם פער רווח נמוך. הסוחר צריך למצוא את הנקודה האופטימלית שבה הרווח הכולל שלו הוא ההכי גבוה. (כמובן שלכל דבר יש השלכות, כמו שאם מוכרים מעט מאד עם פער גבוה אתה מפסיד נתח שוק וכו' ואם אתה מוכר כמויות אדירות, זה גם אומר שיהיה לך הרבה יותר התעסקות מול לקוחות והוצאות שירות בעתיד, אבל לא נכנס לזה. זה גם לא סותר את המשפט הראשון שרשמתי אותו הדגשתי)
...
לא אמרתי שלא צריך לעשות כלום.
אני כן טענתי במפורש שסוחר תמיד ימכור במה שיניב לו את הרווחים הגבוהים ביותר("בכל מקום בעולם מטרתו של כל יבואן תהיה להרוויח כמה שיותר וזה לגיטימי לחלוטין"), וזו גם צריכה להיות נקודת המוצא כשחושבים על כל פתרון שהוא, אי אפשר לסמוך על שום יבואן שיהיה איזה סוג של מלאך כי זה פשוט לא צודק.

להתלונן על מחירים גבוהים זה טוב, להתלונן על "יבואנים חזירים!!!!!" זו אינפנטיליות שלא מביאה לשום מקום(ולעתים קרובות מביאה רק למצב יותר גרוע).
לצערי גם חלק נרחב ממקבלי ההחלטות במדינתו נוהגים לעתים תכופות ללכת שבי אחר הפופוליזם הזול שמרצה את התקשורת ואת הציבור, וזו יכולה להיות אחת הסיבות שלא מוצאים לבעיה פתרון אמיתי.

בכל מקרה, לטעמי הפתרון הטוב ביותר מצד המדינה יהיה להקל על הייבוא הפרטי מחו"ל.
כך כל אדם פרטי יהפוך להיות יבואן משל עצמו, מה שבהכרח יעודד מאוד את התחרות במשק. אפשר לראות למשל שהפלאפונים בארץ כבר הרבה יותר זולים ביחס לחו"ל ממה שהם היו לפני כמה שנים, כי יותר ויותר אנשים(אם כי לא מספיק) מזמינים מחו"ל.

אבל כאמור, אני לא איזה גאון כלכלי ומן הסתם שאני לא לוקח את הכל בחשבון.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

@giladk123
·
אוקיי, "מחירים גבוהים" או "יבואנים חזירים!!!".. לי לפחות זה נראה כמו אותה הגברת בשינוי אדרת, בשניהם מתלוננים על מחירים שמנופחים ביחס למה שהם אמורים להיות במדינה נורמאלית.
ולמה כן הגיוני להתלונן ספציפית על יבואנים ולא כל מחירים גבוהים באופן הכי כללי?
כי עובדה היא שיש יבואנים שמתמחרים במחירים הוגנים יותר וכאלה שמתמחרים במחירים הוגנים פחות.
אתה יודע מה, הרמתי לעצמי להנחתה. נראה לי רעיון לא רע בכלל לערוך השוואה מיהם היבואנים "הכי הוגנים במחיר" ביחס לחו"ל. היום כשיש אינטרנט ואפשר למצוא מחיר של כל דבר בכל מקום בעולם, מעניין יהיה להשוות. הרי על כל יבואן מקומי חלים בדיוק אותם פרמטרים ביבוא וההוצאות די דומות (יבוא, שיווק, פרסום, מכון תקנים וכו'..)
אני אעשה את זה בהזדמנות ואולי נקבל תמונה מי "חזיר" פחות ומי יותר.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #16 

קודם כל - מה הקשר ל"יבואן חזיר" ? בסופו של יום, בדרך כלל אתה קונה ממפיץ שלו ולא ממנו עצמו (גם אין היגיון בכך היות שאם הוא יציע מוצר במחיר שמתחרה עם הלקוח שלו [מפיץ], לא יהיה לאותו לקוח בשביל מה לעבוד איתו).

דבר שני - חלק לא מבוטל מהחנויות טוענות שהרווחיות על מסכים היא נמוכה באופן קיצוני. יש לשים לב גם לעובדה שלא מדובר על מותג ספציפי שמגיע מיבואן כלשהו אלא משהו שתקף לכל המותגים.

אז משתמע מכך 2 אופציות אפשריות.

1. כל היבואנים "חזירים" (פחות סביר).
2. כנראה שיש גורמים מסוימים, שכנראה משמעותיים למדי, שמהם בין היתר נגזר מחיר המוצר והם לא בשליטת היבואנים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

jacko-il כתב:@giladk123
·
אוקיי, "מחירים גבוהים" או "יבואנים חזירים!!!".. לי לפחות זה נראה כמו אותה הגברת בשינוי אדרת, בשניהם מתלוננים על מחירים שמנופחים ביחס למה שהם אמורים להיות במדינה נורמאלית.
ולמה כן הגיוני להתלונן ספציפית על יבואנים ולא כל מחירים גבוהים באופן הכי כללי?
כי עובדה היא שיש יבואנים שמתמחרים במחירים הוגנים יותר וכאלה שמתמחרים במחירים הוגנים פחות.
אתה יודע מה, הרמתי לעצמי להנחתה. נראה לי רעיון לא רע בכלל לערוך השוואה מיהם היבואנים "הכי הוגנים במחיר" ביחס לחו"ל. היום כשיש אינטרנט ואפשר למצוא מחיר של כל דבר בכל מקום בעולם, מעניין יהיה להשוות. הרי על כל יבואן מקומי חלים בדיוק אותם פרמטרים ביבוא וההוצאות די דומות (יבוא, שיווק, פרסום, מכון תקנים וכו'..)
אני אעשה את זה בהזדמנות ואולי נקבל תמונה מי "חזיר" פחות ומי יותר.
...
אני חושב שההבדל הוא מהותי.

כשאתה טוען שהיבואנים בארץ חזירים ובמקום אחר לא, הבעיה היא בהתנהגות של היבואנים.
כשאתה טוען שהמחירים בארץ נמוכים, אז הבעיה לא ידועה.

הבעיה כמובן שהמשפט הראשון לא נכון(ומאוד מתחבר להוסיף שהמשפט השני לא יהיה חחחח, אבל נקווה שהוא דווקא כן יהיה מי יודע), מן הסתם שגם אם נחליף את כל היבואנים הרשאיים(לצורך העניין) 10 פעם ולא נשנה שום דבר אחר המחירים לא יישתנו משמעותית.

לעומת זאת, המשפט השני בסך הכל מציין בעיה שצריך למצוא לה פתרון.
כשמסתכלים על הדברים בדרך הזו, בדרך כלל התוצאות מגיעות(לדעתי).

אתה בסך הכל תלמד על דרכים שונות של יבואנים לעשות עסקים(כפי שאתה עצמך ציינת מקודם).
אני מקווה שאתה לא באמת חושב שהיבואן שתמצא "פחות חזיר" הוא איזה פילונטרופ ואילו היבואן שתמצא "יותר חזיר" הוא איזה גרגמל רודף בצע.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

אני ארשום את זה שוב, לייתר בטחון, למרות שכבר רשמתי את זה לפחות פעם או פעמיים קודם:
המחירים בארץ גבוהים בגלל שילוב של גורמים.
אני לא ארשום שוב את כל הגורמים שלדעתי גורמים לטלויזיות להיות מאד יקרות ביחס לחו"ל כי כבר רשמתי את הכל קודם.

@MarioMan
קודם כל - מה הקשר ל"יבואן חזיר" ? בסופו של יום, בדרך כלל אתה קונה ממפיץ שלו ולא ממנו עצמו (גם אין היגיון בכך היות שאם הוא יציע מוצר במחיר שמתחרה עם הלקוח שלו [מפיץ], לא יהיה לאותו לקוח בשביל מה לעבוד איתו).

קשור מאד. היבואן בסופו של דבר מחליט כמה אחוז רווח הוא דורש על מוצר מסויים והמחיר בסיס הזה מופיע לרשתות השיווק במערכות. משם, רשתות השיווק מחליטות כמה אחוז הן גובות על התיווך הזה בין היבואן ללקוח. אתה בעצמך מחזק בדיוק את הטענה הזו, (שלחנות הסופית אין הרבה מרווח תמרון במחיר) במשפט הבא שרשמת:

דבר שני - חלק לא מבוטל מהחנויות טוענות שהרווחיות על מסכים היא נמוכה באופן קיצוני. יש לשים לב גם לעובדה שלא מדובר על מותג ספציפי שמגיע מיבואן כלשהו אלא משהו שתקף לכל המותגים.
...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #19 

jacko-il כתב:לצערנו, בניגוד לרסיברים וציוד דומה, אמזון עדיין לא שולחים לארץ טלויזיות. אם וכאשר זה יקרה, יהיה הרבה יותר מעניין בארץ.
...
מסך זה מוצר עדין מאוד לכן לייבא מסך מחו"ל זו טעות חמורה ביותר .

1. סיכוי לשבר
2. פיקסלים תקולים
3. עננות רצינית
4. חוסר אחידות במסך .
5. או כול תקלה שהיא

שלא נדבר מה יכול לקרות למסך במשך הזמן .כול מיני הפתעות .
מסכים רוכשים רק בארץ !!!
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

בתחום הרסיברים היה איזה יבואן או 2 שהביא מוצרים במחירי חול.
בטלוויזיות אין יבואן נורמאלי?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”