שאלה בנוגע לרכישת אוזניות מבודדות רעשים

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177

שליחה

שלום לכולם,
אני סטודנט ומחפש פתרון לרעשי רקע שיש סביבי באיזור המגורים כדי ללמוד בשקט.
הפתרון שהכי פרקטי בעיניי הוא אוזניות מבודדות רעשים.
אני מחפש אוזניות קשת שיתנו לי מענה לכך ויחד עם זה שלא יראו מגושמות (מעוניין לקנות זוג גם לאשתי).

חיפשתי על זה קצת מידע בפורום ורציתי לשאול שאלות שלא מצאתי אליהן תשובה ברורה
1. האם ניתן להסתמך על אוזניות מבודדות רעשים כמבודדות רעש גם ללא השמעת אודיו דרכם?
2. במידה וכן, על אילו דגמים אתם ממליצים, ומהיכן לרכוש אותם?

אודה מאוד לעזרתכם בנושא!
תומר

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449

שליחה

1. לא

נסה להקשיב אפילו מהרמקולים לרעש לבן
http://simplynoise.com/

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352

שליחה

TomerBr כתב: 1. האם ניתן להסתמך על אוזניות מבודדות רעשים כמבודדות רעש גם ללא השמעת אודיו דרכם?
...
חפש בגוגל: active noise cancelling headphones
·לחבר שלי יש אוזניות כאלו של BOSE שעלו לו משהו כמו 300 דולרים. הוא קנה אותם בעיקר לטיסות, ונתן לי לבדוק אותן פעם אחת כשטסנו ביחד.
גם בלי להעביר דרכם אודיו - האוזניות ממש השתיקו לחלוטין את הרעש בתוך המטוס.
מצד שני - רעשים בעלי אופי שונה (רעשים שאינם לבנים - קולות דיבור, דפיקות) - האוזניות מסננות פחות טוב.

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177

שליחה

תודה רבה על העזרה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

בגדול מיסוך רעשים נעשה בשתי דרכים: פאסבי ואקטיבי.

מיסוך פאסיבי מסתמך על יכולת האיטום הפיזית של האוזניה את האוזן לרעשים חיצוניים... בדיוק כמו אטמי אוזניים. אפשר לקנות "אוזניות" שבכלל לא מתחברות לכלום ורק מבצעות מיסוך פאסיבי, בדיוק כמו אטמי האוזניים שמקבלים במטווחים (או גדולות שמקיפות את האוזן ויושבות עם קשת על הראש, או קטנות שנכנסות לתוך האוזן).

מיסוך אקטיבי מושג ע"י מעגל חשמלי שקולט את רחשי הסביבה ומשדר לאוזניות רעש "הפוך". גלי הקול ההפוכים מתאבכים עם אלה של רחשי הסביבה ומבטלים אותם, ובכך מקטינים משמעותית את העוצמה של הרחשים. מיסוך אקטיבי שכזה דורש מעגל אלקטרוני וצורך חשמל, לרוב מבטריה. חשוב להדגיש שמיסוך אקטיבי עובד כאמור הכי טוב אם רחשי רקע קבועים ומונוטוניים כמו רעשי מכוניות מהכביש או רעש מנוע של מטוס, והרבה פחות טוב עם רעשים ספוטניים כמו דיבור, סירנה של אמבולנס וכיו"ב... גם כאן אפשר למצוא כל מיני דגמים של אוזניות עם מיסוך רעשים אקטיבי, מגדולות שמקיפות את האוזן ומונחות על הראש עם קשת ועד קטנות שנכנסות לתוך האוזן.

מבחינת המלצות, אני אישית מעדיף אוזניות עם מיסוך פאסיבי טוב, שבשילוב עם מוזיקה ינטרל לחלוטין רעשים מבחוץ. מיסוך אקטיבי תופס בעיני רק למי שרוצה לישון בטיסות ארוכות (וגם אז אני אישית כנראה הייתי מעדיף לשים מוזיקה מאשר להסתמך על מיסוך אקטיבי).

באשר לדגמים, הנה כמה אלטרנטיבות במחירים שונים (האודיו טכניקה הכי זולות, והבוז נחשבות להכי טובות):
  • AKG K490 NC
  • Phiaton Chord MS 530
  • Audio-Technica ATH-ANC7b
  • Bose QuietComfort 15 (יש גם את ה-25 שהחליפו אותן לא מזמן, ואת ה-3 הוותיקות והקטנות יותר)
  • Sennheiser MM 450 X או Sennheiser Momentum Wireless

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”