המלצה לטלויזיה 55 אינץ לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

שלום , המלצה לטלויזיה 55" מרחק צפיה 3.7 (מתלבט בין 50 ") חשוב איכות תמונה ,עיצוב ,סמרט ו 3D לא כל כך מעניין אבל רצוי איכות בינונית . מקריאה בשירשורים באתר מאוד מבולבל ,לא ראיתי מסך אחד באיכות טובה ,ראיתי את המסכים בחנות :
1. סמסונג H6400 - איכות תמונה טובה ,עיצוב פשוט מאוד ,סמרט טוב .. מקריאה באתר בעיה בעננות ,זליגה אור ?
2 פיליפס 6909 -תמונה טובה ,עיצוב יפה ,סמרט - נמוכה ,בעיה בתמיכה בעברית .
3 סוני W828 - תמונה יפה ,עיצוב יפה ,סמרט -גרוע .
4 LG 659 T או LG 679 - עיצוב יפה ,תמונה טובה , סמרט בינוני , תמיכה חלקית בעברית - לא כל כך מתחבר ל LG
אשמח לקבל המלצות על הדגמים האלה או אחרים , מחיר עד 6500 ש"ח .
לציין שהטלויזיה הקודמת הייתה פלסמה HITACHI 102A שמאוד אהבתי איכות תמונה מצויין , תודות לסקירה של עפר לאור יכול להגיד שהסקירה הייתה מקצועית ומדוייקת 1:1 .

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

בסוני W7xxB ו-W8xxB יש בעיות אחידות בשחור. יש מקום קבוע שמועד ל"עננות": באמצע למטה, מעל ללוגו היצרן. גם בבהיר יותר יש בעיות אחידות, אבל אולי באופן פחות מובהק. לא יודע אם האחידות גרועה או טובה בממוצע ממסכים אחרים.

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה ,מחכה לתגובות רבות בעניין ,כדי לקבל החלטה .

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

שמוליקח כתב:תודה ,מחכה לתגובות רבות בעניין ,כדי לקבל החלטה .
...
·לא עננות ולא זליגות אור בדגם שלי

55H6400 אחלה תמונה
תקנה ותהנה מכל רגע

{ אין לי מניות בסמסונג רק אני פשוט נהנה מהטלויזיה פי מליון יותר מהפנסוניק המעפן שיש לי גם אותה AS670 55}

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

עוד נקודת התייחסות, גם אם אי אפשר להסיק מזה על כל היחידות מהדגמים:

http://www.rtings.com/info/black-unifor ... shlighting
http://www.rtings.com/info/gray-uniform ... effect-dse

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

jtk כתב:עוד נקודת התייחסות, גם אם אי אפשר להסיק מזה על כל היחידות מהדגמים:

http://www.rtings.com/info/black-unifor ... shlighting
http://www.rtings.com/info/gray-uniform ... effect-dse
...
·נראה כי במודלים של 2015 DSE פחות טוב מ הדגמים 2015 לגבי סמסונג לפחות מה שמעניין אותי על 6400
ובדוק גם בקונטרסט - אם לשפוט לפי האתר ויש לו את המודל אמריקאי עם מיקרו דימינג כמו שלנו ישראל

בשחור יש מעט שיפור עם כי המודל שיש לי אין לי טענות בכלום לגבי טיב השחור מעולה ומדהים באספקט הזה {AS670 נראת זוועה לידה ויש לי את שניהם }

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

מה לגבי דגם 7150 של סמסונג ?

שליחה

מישהו יכול להתייחס על פיליפס או סוני או LG לבצע השוואה בין הדגמים .

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

השוואה ל lg או פיליפס

שליחה

כמעט סגור על סמסונג 6400 או סמסונג 7150 המלצה אבל אשמח להשוואה לדגמים lg 659 אא 679 וגם על פיליפס 6909 .

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

השוואה ל lg או פיליפס

שליחה

כמעט סגור על סמסונג 6400 או סמסונג 7150 המלצה אבל אשמח להשוואה לדגמים lg 659 אא 679 וגם על פיליפס 6909 .

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: השוואה ל lg או פיליפס

שליחה

שמוליקח כתב:כמעט סגור על סמסונג 6400 או סמסונג 7150 המלצה אבל אשמח להשוואה לדגמים lg 659 אא 679 וגם על פיליפס 6909 .
...
·6400

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ל-LG יש פנלי מסך מסוג IPS. לסמסונג, וכנראה גם לפיליפס, פנלי VA.

IPS = פחות השפעה מזוויות צפיה (אולי חוץ משחורים), שחורים בהירים יותר.
VA = יותר השפעה מזוויות צפיה, שחורים כהים יותר. אבל זוויות הצפיה משפיעות לרעה במיוחד על שחורים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

בתור בעלים של LG ההמלצה שלי היא ללכת על סמסונג.
פאנלי ה- IPS של LG רחוקים מלתת חווית צפייה לקולנוע ביתי. שחור עלוב בשילוב עם בעיות אחידות לפעמים (אצלי למשל המסך פשוט קטסטרופה אבל יש מסכים בהם אין כמעט כלום. זה הימור וח.י לא מתלהבים להחליף מסך במידה ואתה לא מרוצה מהאחידות שלו). בנוסף, לדעתי LG חלשים כמעט מכל חברה אחרת בעיבוד תמונה (SD בפרט ו- Deinterlacing בכלל). אז אם זורקים למסך LG תכן איכותי ממקור איכותי וצופים בחדר יחסית מואר ו/או בתכנים בהירים - התמונה שלהם פנטסטית. "עושר בצבעים" תקבל בכל מסך מכל טכנולוגייה כאשר הוא מכוייל כמו שצריך, למעשה מסך מכוייל אמור על הנייר לתת לך בדיוק את אותם צבעים, בין אם זה סוני, סמסונג, LG או פיליפס וכו'.
לגבי זווית צפייה - זה נכון שפאנלי IPS שומרים על הצבעים טוב יותר כאשר מביטים בהם מזווית (ביחס למסך VA) אבל זה נכון כל עוד הזווית אופקית. נסו להביט על מסך IPS מזווית אנכית והיתרון הזה כבר נעלם לו לחלוטין. מתקבלת תמונה "שטוחה" ואפורה ללא שום רווית צבעים.
אך ראוי לציין שיש כל מיני סוגי פאנלי IPS ו- LG עושה שימוש בכל מיני וריאציות. סתם לדוגמא, ראיתי פאנל של מסך 60LB589Y אצל חבר טוב והמטריצה של הפאנל לא מזכירה בכלל את הפאנל שיש אצלי ב- 60LA621Y. מעולם לא ראיתי פאנל IPS כמו שיש אצלו. לצערי לא היתה לי זכוכית מגדלת, אך ממבט קרוב עם עין בלתי מזוינת הפאנל נראה כמו סוג של Pentile.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

איך מכיילים את lg679 .מישהו יכול לתת לי הסבר תפריטים.

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

רכשתי את lg 679 .לא מרוצה מרמת השחורים .התמונה בהירה צבעים לא עומק .צריך עזרה בכיול .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

כתב לך 2 תגובות למעלה שחר/ jacko-il ....לא לקנות והוסיף גם הסברים מנסיונו האישי.
אם עשית הפוך, למה בכלל התיעצת כאן?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

המסך 679 הוא מסך טוב ,כנראה שיש לך בעיית כיול.תשחק קצת עם ההגדרות ותגיע לתוצעה טובה.

שמוליקח פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

רכשתי לפני שקראתי את כל התגובות .לא מצאתי טלויזיה איכותית ברמת מחירים כאלה .התפשרתי על מסך עיצוב יפה תמונה בינונית רמת שחור בינוני מסך מתקדם עם SMART .
מסך של סמסונג לא אהבתי את המסגרת שלה ,נראה פלסטיק מידי.
ראה סקירה שלי לגבי ההתלבטות .
בכל זאת מבקש עזרה בכיול המסך - רמת השחור עומק הצבעים מישהו מוכן להגיע אלי לבית .(בתשלום כמובן )
מחברת ח.י לא יודעים ולא שמעו על כיול של הטלויזיה !!!

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

claudia5 כתב:המסך 679 הוא מסך טוב ,כנראה שיש לך בעיית כיול.תשחק קצת עם ההגדרות ותגיע לתוצעה טובה.
...
·מצטרף לדעתו של חברנו בדקתי את המסך 679 בחנות מתמחה ואכן יש LG מסך איכותי

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”