בהסתכלות של 10 שנים קדימה האם יש מקום לקנות היום בארץ מסך 4K?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אם עיקר הצפיה שלי היא בערוץ 10, 2 וערוצי סדרות וסרטים דרך ממיר HD של יס, ובהנחה שמסך טלויזיה נשאר אצלי 10 שנים או יותר, האם יש מקום להשקיע היום בקניית מסך 4K, או שעדיף להתמקד במסך HD?
אני יוצא מתוך מספר נקודות הנחה, אנא ציינו אם נכונות או לא:
1. ערוץ 2 ו-10 לא יעברו בשנים הקרובות לשידור ב-HD, ועל 4K אין בכלל מה לדבר
2. ערוץ 2 ו-10 בכלל, ותכני SD בפרט, נראים פחות טוב על מסך 4K בהשוואה למסך HD
3. בתחרות המתגבשת קשה לראות בשנים הקרובות את יס/הוט והמתחרים עוברים לממירי 4K
4. בהסתכלות של שנתיים קדימה היתרון היחיד למסכי 4K הינו רק בתכני Blu-Ray של 4K.
תודה
אני יוצא מתוך מספר נקודות הנחה, אנא ציינו אם נכונות או לא:
1. ערוץ 2 ו-10 לא יעברו בשנים הקרובות לשידור ב-HD, ועל 4K אין בכלל מה לדבר
2. ערוץ 2 ו-10 בכלל, ותכני SD בפרט, נראים פחות טוב על מסך 4K בהשוואה למסך HD
3. בתחרות המתגבשת קשה לראות בשנים הקרובות את יס/הוט והמתחרים עוברים לממירי 4K
4. בהסתכלות של שנתיים קדימה היתרון היחיד למסכי 4K הינו רק בתכני Blu-Ray של 4K.
תודה
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

המרחק בין 2-5 מטרים (יכול לשבת על כורסא קרוב או על ספה מרוחקת) וגודל מסך של 65" עד 75".
באופן כללי אני חושב כרגע לפחות שזו טעות לא לקנות 4K ומתכוון בקרוב לרכוש כזה. אלא אם יתברר לי ש 4K עדיין לא מפותח טכנית במכשירים...
במיוחד אגיב על 3, יש מהפכה עצומה ותחרות עצומה בשוק הטלוויזיה בקרוב כל יום למעשה יתכן שגולן יוצאת עם שרות טלוויזה וממיר תומך 4K!
גם סלקום שמשדרת על גבי האינטרנט תוכל בקלות להזרים 4K ואני מאמין שזה יקרה בקרוב תוך שנה.
והדינוזאורים של יס והוט לא יהיה להם ברירה אלא גם להתחדש.
אם אתה רוכש טלוויזה פעם ב 10 שנים אז בטח שללכת על 4K .
אם אתה צופה רק בערוץ 10 ו 2 בתוכניות אירוח וטוקשואו וריאליטי ושעושועונים וחדשות שזה מה שיש שם אז אתה באמת לא צריך 4K.
אבל אם אתה צופה גם בערוצי סדרות וסרטים ביס הוט, אז לדעתי שווה.
במיוחד אגיב על 3, יש מהפכה עצומה ותחרות עצומה בשוק הטלוויזיה בקרוב כל יום למעשה יתכן שגולן יוצאת עם שרות טלוויזה וממיר תומך 4K!
גם סלקום שמשדרת על גבי האינטרנט תוכל בקלות להזרים 4K ואני מאמין שזה יקרה בקרוב תוך שנה.
והדינוזאורים של יס והוט לא יהיה להם ברירה אלא גם להתחדש.
אם אתה רוכש טלוויזה פעם ב 10 שנים אז בטח שללכת על 4K .
אם אתה צופה רק בערוץ 10 ו 2 בתוכניות אירוח וטוקשואו וריאליטי ושעושועונים וחדשות שזה מה שיש שם אז אתה באמת לא צריך 4K.
אבל אם אתה צופה גם בערוצי סדרות וסרטים ביס הוט, אז לדעתי שווה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם אתה לא וידאופיל - כלומר אחד שמחפש לראות הכי טוב, ומוריד בשביל לראות באיכות הכי גבוהה שאפשר - גם תוכן שמשודר ביס/הוט.
אין סיבה לקנות 4K.
בFHD רואים מעולה.
אין סיבה לקנות 4K.
בFHD רואים מעולה.
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

היום אני צופה עם טלויזיה, יותר נכון מסך, פלזמה של פנסוניק שנקנה לפני כ-10 שנים. המסך אינו HD, אך כשאני צופה בו בתוכן שמקודד HD אני רואה שיפור משמעותי באיכות התמונה לעומת אותו תוכן ב-SD.
בזמנו, כשקניתי אותו המסך הכי טוב היה KURO ז"ל של פיוניר, והיום אני קצת מצטער שלא קניתי HD, כי אני מניח שיכולתי להנות יותר מהמסך (גם היום אני מאד נהנה ומרוצה ממנו).
בזמנו, כשקניתי אותו המסך הכי טוב היה KURO ז"ל של פיוניר, והיום אני קצת מצטער שלא קניתי HD, כי אני מניח שיכולתי להנות יותר מהמסך (גם היום אני מאד נהנה ומרוצה ממנו).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אם אתה באמת מתכוון לקנות מסך לעשר שנים קדימה (ותחזיק חזק אצבעות שהוא גם יחזיק לך את התקופה הזו בצורה תקינה) אז אני דווקא חושב ששווה לך להמתין משהו כמו חודש לסדרות החדשות. בסדרות החדשות כל מסך מסדרה בינונית ומעלה הוא כבר 4K.
באופן עקרוני אין שום סיבה בעולם שעל מסך בגודל נתון יראו בפאנל 4K פחות טוב מאשר בפאנל FHD. שום סיבה. אם כן רואים פחות טוב על ה- 4K זה אך ורק בגלל שהיצרן מימש אפסקיילר טיפש ולא בצורה טובה.
ושלא יגידו לי עכשיו שאי אפשר סתם לקחת כל פיקסל מפורמט FHD ולשכפל אותו לריבוע פיקסלים בגודל 2X2 בפאנל 4K, כי זה אפשרי גם אפשרי. והנה מסך 4K שגם עושה את זה בצורה מושלמת: (ה- פנסוניק CX700, היורש "הרוחני" של ה- AS700)
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1431346125
באופן עקרוני אין שום סיבה בעולם שעל מסך בגודל נתון יראו בפאנל 4K פחות טוב מאשר בפאנל FHD. שום סיבה. אם כן רואים פחות טוב על ה- 4K זה אך ורק בגלל שהיצרן מימש אפסקיילר טיפש ולא בצורה טובה.
ושלא יגידו לי עכשיו שאי אפשר סתם לקחת כל פיקסל מפורמט FHD ולשכפל אותו לריבוע פיקסלים בגודל 2X2 בפאנל 4K, כי זה אפשרי גם אפשרי. והנה מסך 4K שגם עושה את זה בצורה מושלמת: (ה- פנסוניק CX700, היורש "הרוחני" של ה- AS700)
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1431346125
בקיצור, שוב בהנחה שאתה קונה מסך לתקופה כזו ארוכה, ממליץ לך לחכות לדגמים הנכנסים ולקנות מסך 4K שיסגור לך את הפינה הזו בשקט לכל התקופה. JUST IN CASE.[left]
scaling works as intended on CX7 and it does a better job than UF8500 that failed to scale a 1080p correctly (visible on a 1:1 pixel pattern). The same pattern still looks 1:1 (each black and white dot taking up 4 pixels instead of 1) on CX7 after scaling it to 4K resolution.
[/left]...
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
נלחץ לי איכשהו בטעות. למחוק בבקשה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
הייתי בחנות הזאת, והטלוויזיה 4K OLED של LG בתצוגה נותנת את איכות התמונה הכי מדהימה שראיתי אי פעם:
http://www.johnlewis.com/lg-55eg960v-cu ... s/p1921663
עדיין קצת יקר...
Batnun
.
http://www.johnlewis.com/lg-55eg960v-cu ... s/p1921663
עדיין קצת יקר...
Batnun
.
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

אם כך, אז איזה 4K לרכוש בגודל 65" עד 75"?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

@uv2u
כשאתה אומר מחכה לכמה זמן אתה מתכוון?
איך אתה יודע שהוא יתעלה על האחרים או יהיה מבין המובילים. הפלזמות של פאנאסוניק באמת היו להיט, אבל מסכי ה-LED או LCD שלהם לא כיכבו.
לעומת זאת, כך את סוני, שהיתה בשפיץ בשנות השמונים והתשעים עם טלויזיות ה-CRT ומאז שקעו, וכעת נראה שמתרוממים מחדש עם מסכי OLED.
סמסונג כיום, באמת, נחשבים כמסכים מובילים בתחום ה-LED/LCD, בתחום הסמארט TV, ויש להם אחלה נציגות בארץ, אך מה זה אומר לגבי ה-OLED שלהם?
האם ה-OLED יציג שידורי SD באותה איכות של מסכי ה-LCD? יותר טובה? פחות טובה?
כשאתה אומר מחכה לכמה זמן אתה מתכוון?
איך אתה יודע שהוא יתעלה על האחרים או יהיה מבין המובילים. הפלזמות של פאנאסוניק באמת היו להיט, אבל מסכי ה-LED או LCD שלהם לא כיכבו.
לעומת זאת, כך את סוני, שהיתה בשפיץ בשנות השמונים והתשעים עם טלויזיות ה-CRT ומאז שקעו, וכעת נראה שמתרוממים מחדש עם מסכי OLED.
סמסונג כיום, באמת, נחשבים כמסכים מובילים בתחום ה-LED/LCD, בתחום הסמארט TV, ויש להם אחלה נציגות בארץ, אך מה זה אומר לגבי ה-OLED שלהם?
האם ה-OLED יציג שידורי SD באותה איכות של מסכי ה-LCD? יותר טובה? פחות טובה?
אם אני לא טועה, החברה היחידה כרגע עם OLED היא LG.
אין קשר בין רזולוצית הוידאו או שימוש ב-interlaced (מה שיש בשידורי SD) לבין איכות התמונה הבסיסית של פנל המסך. OLED נראה יותר טוב כי השחורים שלו שחורים לגמרי, וכי אין בעיות של זוויות צפיה, בניגוד ל-LCD. יש לו גם יתרון מסוים בזמן תגובה מהיר יותר של הפיקסלים, אבל זה די זניח.
כשיש בעיות איכות עם SD, זה בגלל עיבוד שנעשה כדי להפוך את את התמונה לרזולוציה של המסך, וכדי להפוך interlaced ל-progressive. הדבר היחיד שמשפיע על התוצאה במקרה זה הוא מה שעושה התוכנה של המסך/מעבד התמונה.
אין קשר בין רזולוצית הוידאו או שימוש ב-interlaced (מה שיש בשידורי SD) לבין איכות התמונה הבסיסית של פנל המסך. OLED נראה יותר טוב כי השחורים שלו שחורים לגמרי, וכי אין בעיות של זוויות צפיה, בניגוד ל-LCD. יש לו גם יתרון מסוים בזמן תגובה מהיר יותר של הפיקסלים, אבל זה די זניח.
כשיש בעיות איכות עם SD, זה בגלל עיבוד שנעשה כדי להפוך את את התמונה לרזולוציה של המסך, וכדי להפוך interlaced ל-progressive. הדבר היחיד שמשפיע על התוצאה במקרה זה הוא מה שעושה התוכנה של המסך/מעבד התמונה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
כרגע אין מה לחפש עם מסכי 4k . אין תכנים !
מה יהיה עוד 10 שנים ...... לדעתי ה 8k יתפוס את הבמה .
במידה ונופל לך לרכוש מסך 4k איכותי במחיר מפתה אז כדאי .
מה יהיה עוד 10 שנים ...... לדעתי ה 8k יתפוס את הבמה .
במידה ונופל לך לרכוש מסך 4k איכותי במחיר מפתה אז כדאי .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

בזמנו (2005) רכשתי מסך SD, ללא חיבור HDMI, שעדיין נמצא עימי היום, אני מרוצה ממנו, אבל מעט מצטער שלא הוצאתי עוד קצת בשביל לרכוש KURO עם HD ו-HDMI.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
העניין הוא שהמעבר מ SD לתכני HD ובלוריי היו עצומים .moranhoresh כתב:בזמנו (2005) רכשתי מסך SD, ללא חיבור HDMI, שעדיין נמצא עימי היום, אני מרוצה ממנו, אבל מעט מצטער שלא הוצאתי עוד קצת בשביל לרכוש KURO עם HD ו-HDMI....
כיום מסכי ה FHD באיכות מעולה ויש תכנים בשפע .
במסכים איכותיים עד גודל 75 לא תראה הבדל בין מסך 1080p לבין מסך 4k .
איפה נראה את ההבדל במסכים גדולים 85 וצפונה . או במקרנים שישדרו על מסכים גדולים .
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"