מדריך רכישה לסטיקי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

בגלל שאני רואה שכל פעם השאלה עולה אני ממליץ להוסיף לסטיקי מדריך רכישה למכונות קפה:
אין לי בעייה להתחיל לכתוב- ברגע שנגיע לאיזשהו נוסח מוסכם נעלה לאתר:

אני חושב שבניגוד למדריך קנייה אחר צריך לעשות סקירה קצת יותר מקיפה החל מאפשרויות חליטה שונות (מפרנץ פרס ועד מכונת דאבל בוילר עצבנית)) הבדלים בין מכונות (מכונות ידניות מול אוטומטיות מול קפסולות) , חשיבות המטחנה. אופציות רכישה מקומיות ויד 2 מול יבוא, וקטגוריות תקציב.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

תיארת את כל הפורום -זה קיים כבר בלי סטיקי.
בהנחה שיהיה דבר כזה אז? אתה רוצה שלוח כל מתחיל לקרוא קודם חודש ואז לשאול?
מי ייכנס לפה ככה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

מדריך יתן לך רק את הכיוון SBDU או HX. מטחנה של דלונגי או K3 אחר כך העומק שאפשר לצלול אליו בפורום הוא מטורף. התלבטות בין דגמים/ טכניקה/ אביזרים/ חנויות/ עיצוב טעמים וכל דבר אחר. אבל כן צריך לעבור איזשהוא יישור קו לפני שפותחים פוסט חדש. אפשר למצוא המון מידע מנבירה וקריאה אבל צריך איזה פוסט מסודר שיעשה סדר בדברים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

אני לא אוהב את זה מכמה סיבות:
1. זה מהר יכול להביא תגובות של - לך תקרא במדריך ותעזוב אותנו או משהו דומה (תראה את הפורום קפה של תפוז לדוגמא - אסור לשאול שם על קפסולות)
2. יש מדריכים כאלה אפילו בספר הקפה של שלמה שטרן אבל בסוף זה לא נותן הרבה כי זה שאלון מייגע שלא ייתן מה שאתה רוצה
3. מי שמתחיל לא יודע באמת מה הוא רוצה, אני ראיתי מדריך ולפי המדריך לא הייתי צריך מקינטה... אבל אחרי שהיתה לי סילביה נפתח לי התיאבון ולא נגמר.
הנקודת מוצא של מדריך היא שיש לוגיקה בבחירת מכונה - ואין ממש.
עדיף שמישהו ייכנס וישאל - גם אם שרשור מתחיל בצורה של אני שותה קפה פעם בשבוע שנכנסים לזה פתאום זה מתפתח אחרת. או לכיוון של קפסולות או לכיוון של דאבל בוילר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”