מבחן האזנה השוואתי למגברים אצלי בבית - איך?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #101 

KOOKE כתב:הצלחתי לארגן למבחן גם את המגבר הזה: http://www.unisonresearch.com/unico/prodotto.aspx?idp=2

ליאור

מאחר ואיני מתבייש להודות שחסר ניסיון אני, אנא האר את עיני מהי אותה "האזנה בצורה נכונה" ???

שלמה
...
שמח שהשגת מגבר נוסף, בכמה מגברים מדובר? שלא יקרה "תפסת מרובה פספסת..."

הכלל הבסיסי הוא לתת זמן מספיק זמן לכל מגבר, לשמוע "בניחותא" מגוון סוגי מוסיקה.
בשלב הזה, אם לא אהבת מגבר מסויים, אז הוא לא ממשיך בבדיקה.

אח"כ ניתן לעבור לשלב השוואות מקבילות.

בדיקה, בעזרת קטע מוכר:

* שים לב למערך הטונלי: לצלילים הגבוהים , מיד, בס, האם כלי המוסיקה נשמעים לך ראליסטים (לטעמך), האם קולות הזמרים נשמעים ברור וצלול ?
* במה - תלת מימדיות - עומק, גובה ורוחב, פוקוס - האם מיקום הכלים מדוייק או שהם מרגישים "מטושטשים".
* Laid back מול in your face : האם הסאונד נמצא קרוב אליך "בפניך" או שרחוק, בקו הרמקולים ואחור (ענין של טעם אישי)
* דינמיות בצליל - האם הבס "מתפרץ ונעצר" או "רך ומרוח"
* מיקרו דינמיקה - האם המגבר מצליח להוציא את הפרטים הקטנים: אוושת מיתרים, נשימות הזמרת
* האם אתה אדיש לצליל המגבר או שהוא מצליח לרגש אותך ?

בנוסף, קח בחשבון גם פרטים נוספים כגון: מס' כניסות ויציאות שמתאים לציודך, הנדסת אנוש (תפעול נוח), איכות הגימור.
ליאור

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #102 

ואני אישית הייתי נמנע ממגבר כזה.כמו כן, אל תשכח שנתוניו, סביר להניח, סופקו ע"י היצרן והם שווים לת**.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #103 

ההודעה מתייחסת להודעתו של Itzo כמובן ולא של ליאור..

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #104 

logankungfu כתב:ואם זו אשמת המגבר, אז כדי לקבל מכינור גוון של חצוצרה או כדי שדיאנה קרל תישמע כמו אנדי גיב או גידי גוב צריך Soundshaping מאוד רציני..
...
ממש לא, צריך רק מגבר גרוע, או מגבר שמבחינת גוון לא מתאים לרמקול.

ובלא שמץ של התנשאות, לדעתי אחריתם כל אותם מקצרי דרך, הנשענים על נתונים טכנים, הוא בשדרוג מהיר, או בהכרה שקרית שרוב הקלטות גרועות ודיאנה קרל היא בעצם גבר מסורס :lol:

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #105 

מי דיבר על קיצורי דרך? אני דיברתי על סינון ראשוני ואח"כ האזנות.
את הציוד שלי, האמן לי, בחרתי בהאזנה מרובה. על הרמקולים, למשל, לקח לי חודש וחצי להחליט, על אף היותי טכנוקרט, והם ממש לא במסלול השדרוג (וגם איו לי ספק שקרל אינה גבר מסורס וגם לא נשמעת כך אצלי.. לדעתי היא פשוט עושה מוזיקת חדרי לובי ומעליות, אבל זה כבר סיפור אחר לחלוטין :tongue: ).
גם ההגברה לא הולכת לשום מקום, וגם היא נבחרה בהאזנה אחרי סינון ראשוני (אם כי על רמקולים אחרים לחלוטין, האמת, שהוחלפו מאז).

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #106 

logankungfu כתב:מי דיבר על קיצורי דרך? אני דיברתי על סינון ראשוני ואח"כ האזנות.
את הציוד שלי, האמן לי, בחרתי בהאזנה מרובה. על הרמקולים, למשל, לקח לי חודש וחצי להחליט, על אף היותי טכנוקרט, והם ממש לא במסלול השדרוג (וגם איו לי ספק שקרל אינה גבר מסורס וגם לא נשמעת כך אצלי.. לדעתי היא פשוט עושה מוזיקת חדרי לובי ומעליות, אבל זה כבר סיפור אחר לחלוטין :tongue: ).
גם ההגברה לא הולכת לשום מקום, וגם היא נבחרה בהאזנה אחרי סינון ראשוני (אם כי על רמקולים אחרים לחלוטין, האמת, שהוחלפו מאז).
...
לפחות בנושא של קרל אנחנו מסכימים :wink: (יש לה כמה יציאות טובות).

אז במה מתבטאת הטכנוקרטיות שלך ושל דומיך?
אם אתה מאזין למספר מגברים או למספר רמקולים?
בזה שעשית סינון ראשוני?
גם וודואיסט עושה סינונים, אי אפשר לשמוע את כול המגברים ואת כל הרמקולים.
ואולי אתה בתור טכנוקראט (שמה הפירוש של זה מבחינתך - אתה עוד צריך להסביר ), תאזין גם לכבלים ולכבלי חשמל ותמצא שאף הם עושים שינוי הנעים לאוזנך.
אני עדיין חושב ש"עודף" הרזולוציה (זה לא פירוט) במערכת שלך נובעת מחוסר בדברים אחרים
של המערכת ולא עודף כלשהו.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #107 

קודם כל, אני מבקש לא להכניס לכאן את נושא הכבלים למיניהם, זה לא נושא הדיון.
לגבי הקביעה "עודף הרזולוציה", זה לא משהו שאפשר להתווכח עליו כל עוד שניכם אינכם עומדים מול המערכת ושומעים אותה.

אי אפשר להתווכח על מאפייני מערכת ללא שמיעה שלה.
כנראה שגם לאחר שמיעה, לכל אחד מכם תהיה דיעה שונה על המערכת וכאן שוב נכנסים לויכוח "על טעם ועל ריח"

המטרה בשרשור הזה היא לא למצוא את "הטוב והרע" האוניברסלי, כי אין ממש דבר כזה.
המטרה היא למצוא דרך שבעזרתה יוכל כל אדם למצוא את הרכב המערכת שמתאים לו
ליאור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #108 

אני למד מהשרשור הזה כי בנקל ניתן לזהות אנשים בעלי ניסיון אודיופילי אמיתי
וכאלו שבעלי יכולת כתיבה מדהימה
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #109 

LiorC כתב:קודם כל, אני מבקש לא להכניס לכאן את נושא הכבלים למיניהם, זה לא נושא הדיון.
לגבי הקביעה "עודף הרזולוציה", זה לא משהו שאפשר להתווכח עליו כל עוד שניכם אינכם עומדים מול המערכת ושומעים אותה.

אי אפשר להתווכח על מאפייני מערכת ללא שמיעה שלה.
כנראה שגם לאחר שמיעה, לכל אחד מכם תהיה דיעה שונה על המערכת וכאן שוב נכנסים לויכוח "על טעם ועל ריח"

המטרה בשרשור הזה היא לא למצוא את "הטוב והרע" האוניברסלי, כי אין ממש דבר כזה.
המטרה היא למצוא דרך שבעזרתה יוכל כל אדם למצוא את הרכב המערכת שמתאים לו
...
ליאור,
אני חושב שמהכרותי עם רכיבי המערכת הנ"ל, מ"עדות" בעל המערכת על מערכתו, ומניסוני עם
מערכות אחרות, אני דווקא כן יכול לכתוב את מה שכתבתי.

האם יכול להיות שבעל המערכת אוהב אותה? יכול להיות, ואז נשאלת השאלה מול איזה וכמה מערכות יש לו השוואה וייחוס.

ד"א הכבלים היו מטפאורה בלבד.

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שליחה #110 

logankungfu כתב:וגם איו לי ספק שקרל אינה גבר מסורס וגם לא נשמעת כך אצלי.. לדעתי היא פשוט עושה מוזיקת חדרי לובי ומעליות, אבל זה כבר סיפור אחר לחלוטין :tongue: ).
...
מסכים לגמרי !!

מה יש לאודיופילים מדיאנה קרל ופטרישיה ברבר ?
בכל סקירה, בכל שיחה, בכל הדגמה תמיד מגיעים להקלטה של אחת מהשתיים.
(למען הסר ספק, ברבר עדיפה בעיניי עשרות מונים ואני מבקש את סליחתה מראש על כריכתה עם הקולגה הבלונדינית)

מה, הן היחידות שמוציאות הקלטות טובות מבחינת סאונד ?

או אולי השיממון המוזיקלי לא מפריע להנות מהסאונד החלומי...

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #111 

Eyal_W כתב:אני למד מהשרשור הזה כי בנקל ניתן לזהות אנשים בעלי ניסיון אודיופילי אמיתי
וכאלו שבעלי יכולת כתיבה מדהימה
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
...
אולי במקום לגלגל עיניים תסביר בבקשה למה אתה מתכוון ?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #112 

Itzo, שמעת את המערכת שלי? או שילוב מדוייק כמו שיש אצלי? או שיש לך יכולת לשמוע אותה בטלפתיה? ובכן- אנסה גם לשמוע את שלך.. *אוממממממממ* רגע, קצת :משתחווה: לוואלהאלה..
ואללה, לא הצליח.

קיצר, אני לא יודע מה נדבקת למערכת שלי, אבל היא גם מפורטת וגם נעימה להאזנה לאוזניים שלי ולאוזניי כל מי שישב אצלי להאזין, כולל אנשים ביקורתיים מאוד (וכולל הבחורה בסיפור שהעדיפה מנורות).
אני גם לא יודע מדוע החלטת שישנו עודף רזולוציה אצלי ולא פירוט. לדעתי, אגב, במכונית שלך יש תת היגוי. באמת. והצבע שלה משעמם. על מה אתה מדבר ???

סרקאזם בצד, בכל זאת, המכשלה היחידה העומדת לרגלי הטכנוקראט, לצערו ולצערי, הינה כמות החארטה ואי הדיוקים המכוונים הנובעים משיקולים מסחריים בתחום הזה ומכך שהתחום הזה קשה למדידה.
קשה לטכנוקראט בתחום הזה אין ספק. טכנוקראט מבחינתי הוא זה שמטיל ספק בכל פריט שמנסים למכור לו, ומבין שיש פיזיקה מאחורי העניין ושאף יצרן לא המציא את הגלגל וכנראה שאפילו לא שיפר אותו. מכיוון שאין לו דרך למדוד הכל בדרך מדוייקת בהיעדר כל סטנדרטיזציה בתחום, עליו להיות מאוד סקפטי ולסמוך, למרבה האירוניה, על האוזניים שלו.

ולגבי כבלים: אני לא מתכוון לפתוח שרשור כבלים (בבקשה לא), אז אסתפק רק בזאת:

מכיוון שאנו חיים בעולם של פיזיקה, אם תראה לי כבל, ויהא זה כבל חשמל או כל כבל אחר, שישפר את ביצועי המחשב שלי (יותר FPS, עליה מהירה יותר של ווינדוס, מה שאתה רוצה) או את ביצועי התצוגה- ישפר את יחס הקונטרסט, הבהירות, ירחיב את גאמוט הצבעים- כל דבר, אז יש על מה לדבר. זה טרם קרה, ובאופן מפתיע, אתה לא רואה שום דיוני כבלים בתחום המחשבים או הווידאו, ומדוע? כי הם מדידים לחלוטין ואינם נתונים להטיות המאוד גדולות של תחום האודיו.
מכיוון שהכל עונה לאותם חוקי פיזיקה, צריכה להיות לפחות שמץ של ראיה לשיפור כלשהו גם בשאר התחומים. ואין. מה, זה עובד אקסקלוסיבית רק באודיו? תעשה לי טובה. לא מקבל את זה.
אני ממש רואה את זה: "חיברתי את ההרד דיסק שלי ללוח אם עם כבל SATA של סופרכייבל ומהירות ה BOOT עלתה ב 35%!"
"חיברתי את המחשב עם כבל חשמל של 3000$ וקיבלתי קפיצה ב FPS כאילו החלפתי כרטיס גרפי!"
לא ראיתי דיונים כאלו מעולם.

ולפני שתנפנף לי בענייני ניסיון- דווקא האזנתי להחלפות כבלים. לא כמו לרכיבים אחרים, אבל בהחלט בדקתי את הסוגיה, כולל כבל חשמל אודיופילי יקר. והתוצאה.. לא היתה כזו. איזו הפתעה. ולא בבדיקה אחת ולא בשתיים.
הכי אהבתי איזה תיאור מונפץ שתיאר לי עוסק ידוע בתחום על איך הוא מאזן מערכות בהירות מידי עם כבל כהה ומערכות סגורות הוא "מבהיר" עם כבל כסף.. וששיפור ניכר במערכת יהיה ע"י חיבור כבל חשמל יקר. כששאלתי אותו היכן, הוא התחיל לפרט לי את סדר חשיבות המכשירים אליהם חשוב יותר שגיע חשמל "נקי" מהכבל האודיופילי. אלוהים אדירים. פשוט מכירת שמן נחשים. כנראה שהוא מאמין בזה בעצמו- אני לא אומר שלא, אז שיהיה לו ולכולם לבריאות.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #113 

קבל את הנ"ל כניסיון להסביר "מהו טכנוקראט".

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #114 

חברים, אם השרשור הזה יעבור לדיון כבלים (שאינם קשורים לכוונת פותח השרשור המקורי), הוא ינעל במיידי.
ליאור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #115 

מבלי להיכנס לנושא הכבלים
זה שבדקת אינו אומר שבצעת את זה בתנאים אופטימליים .
ויותר מזה אם הסטאפ שבחנת איתו לא בעל יכולת שיקוף כניראה
שגם וולהלה לא תעשה את העבודה. והמסקנה שלך תהיה ברורה מאליה .

קצת קשה לבחון ביצועים של מנוע BMW מוכנס לגוף של פייאט .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #116 

Eyal_W כתב:מבלי להיכנס לנושא הכבלים
זה שבדקת אינו אומר שבצעת את זה בתנאים אופטימליים .
ויותר מזה אם הסטאפ שבחנת איתו לא בעל יכולת שיקוף כניראה
שגם וולהלה לא תעשה את העבודה. והמסקנה שלך תהיה ברורה מאליה .

קצת קשה לבחון ביצועים של מנוע BMW מוכנס לגוף של פייאט .
...

אה,
עכשיו אני מבין.

אם אתה לא שומע הבדלים בין כבלים זה לא חלילה מפני שאין הבדלים, אלא מפני שהמערכת שלך לא מספיק "טובה" (או אופטימלית אם להיות פוליטיקלי קורקט) כדי לשקף את ההבדלים.

מכאן ניתן להסיק שבמערכות "לא אופטימליות" - קרי: המערכות של כולנו (ושמישהו יעז לומר כאן שהמערכת שלו אופטימלית) לא ניתן לשמוע הבדלים בין כבלים.

זה מבחינתי סוגר את הדיון על כבלים ופוטר אותו כבלתי רלוונטי.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #117 

אז אני אהיה טכנוקראט:
שמעתי את הרמקולים שלך ושמעתי את ההגברה שלך, ולכן אני בהחלט יודע כיצד המערכת שלך נשמעת.

אני מבטיח לך דבר אחד, אם תמשיך לעסוק בתחום, ובעיקר לשמוע הרבה מערכות בהרבה קומבינציות וגם בטווחי מחיר גדולים,
אתה תבין ותסכים עם אותו להג של העוסק בתחום בנושאי כבלים וחשמל.

רק להבהרה, אני גם חשבתי כמוך לפני שנים, אבל מעולם לא פסלתי את האפשרות שכבלים וחשמל או בטלתי את אילו הטוענים לשינוי - פשוט לא האמנתי בזה וגם לא הצלחתי לשמוע את ההבדלים שיהיו מהותיים מספיק (יש הבדלים לא מהותיים כמעט בכל מערכת).

לשמחתי ולצערי (הם עולים המון כסף) לאחר מספר שנים בתחביב, נוכחתי כמה למקור דיגיטלי, לכבלים ובמיוחד לחשמל, יש חשיבות
מהותית ביותר לאיך המערכת נשמעת.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #118 

על פי חוקי הפורום, רק לפותח השרשור ישנה הזכות להסיט את נושא הדיון לכיוון אחר.

היות וזה לא המקרה כאן, השרשור ננעל.

KOOKE מוזמן לפתוח שרשור חדש בנושא המקורי.
ליאור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78933
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #119 

חברים,

הטונים חוזרים ועולים ואנחנו שוב נכנסים לויכוחים אישיים.

בבקשה לשמור ולא לעבור להתקפות אישיות גם אם אומרים דברים שלגבכם זה "יהרג ובל יעבור".

אחרת, פשוט נערוך את ההודעות ונסגור את השרשור.

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”