לא ממש הייתי מעודכן בתחום כבר בערך עשור... יש לי רסיבר Pioneer VSX-1014 שמספק אותי מבחינת סאונד מעל ומעבר.
אבל מכיוון שמדובר ברסיבר מלפני 10+ שנים, אין לו כניסות HDMI כלל.
בעבר זה לא הפריע לי, כיום זה מתחיל קצת להוות חיסרון... אז חשבתי על אופציות שדרוג לרסיבר מודרני יותר.
באותה תקופה היה הבדל ברור בין מגברי סטריאו למוזיקה ובין רסיברים רב-ערוציים לק"ב שנשמעו פשוט רע.
את הפיוניר הנ"ל קניתי בתקופה שבה הם נחשבו למובילים בתחום (הוא החליף רסיבר yamaha שהיה פשוט גרוע בסטריאו) ואכן היה שדרוג משמעותי. תקופה קצרה אח"כ yamaha הוציאו דגמים חדשים שבעצמם נחשבו בביקורות למצויינים גם בסטריאו, אבל זה כבר לא היה רלוונטי אז ובוודאי שלא היום
ריפרפתי קצת וניסיתי להבין איפה השוק עומד נכון להיום.
למיטב הבנתי מעבר לנושא ה-HDMI, נוספה לרסיברים גם תמיכה ב-wifi/bluetooth... למה זה טוב בכלל? BT אני יכול להבין, אבל מה יש לרסיבר לעשות עם wifi? האם הכוונה היא שהוא משתמש כמעיין סטרימר? (ראיתי שצוינה איפשהו תמיכה ברדיו אינטרנטי / spotify)
לגבי ה-HDMI, למיטב ידיעתי הוא מסוגל להעביר תמונה עד 1080p (בניגוד ל-DisplayPort שתומך ב-4K). אם אני רוצה להיות future-proof ל-4K אני צריך רסיבר שכולל כניסות/יציאות DP? קיים דבר כזה בכלל? או שנכון להיום עדיין יש בעייתיות להעביר 4K דרך הרסיבר?
לגבי חברות/דגמים... יש כלכך הרבה...
אני אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר מבחינת הדגמים הפופולריים ביותר שיש היום לחברות המובילות (פיוניר, ימאהה, אונקיו, דנון..) בעלי יחס עלות-תועלת גבוה, בתקציב סביר (קרי, עד 1,000$ וכמובן שאם אין צורך ורסיבר ב-500$ יתן אותו דבר אז אין סיבה לזרוק כסף לים).
אין בעיות עם קניה מחו"ל (אני יודע שפיוניר עולים באמזון אירופה בערך חצי מחיר מהארץ, גם אחרי המשלוח והמיסים - טירוף).
שמעתי שלאחרונה מחלקת ה-A/V של פיוניר נמכרה לאונקיו (!) - האם יש לזה איזושהי משמעות פרקטית?
תמיד החשבתי את אונקיו ל-"highend" (אם כי אולי זה סתם היה עניין של מיתוג), האם זה אמור לשנות משהו?
מה לגבי רסיברים שעדיין יוצאים תחת המותג של פיוניר? מה בדיוק קורה שם? מי מייצר אותם ולמה הם במיתוג נפרד?
היעוד הוא בעיקר להתחבר ל-HTPC ומשם לצאת לטלוויזיה ו/או מקרן.
השימוש יהיה בעיקר סרטים אבל גם מוזיקה. אין לי שום כוונה לחבר אותו לרדיו-אינטרנטי, אפליקציות, או אלוהים יודע מה שיש היום
חשובה לי תמיכה ב-7.1 (גם כדי להשתמש בה בעתיד וגם בשביל האפשרות להפעיל 5.1 עם bi-amp לקדמיים..) וכמובן תמיכה ב-1080p עם עדיפות גדולה ל-4K עבור העתיד (כפי ששאלתי לגבי זה קודם לכן...)
תודה