קצת סדר עם אמזון גרמניה
עשיתי כמה הזמנות מאמזון גרמניה - הכל הגיע והכל טוב.
השאלה היחידה היא לגבי IMPORT CHARGES
(לא SHIPPING AND HANDLING)
בכל פעם שהגיעו לי מוצרים שהוזמנו ממקום אחר (לא אמזון) לא משנה עם מי : דואר ישראל, DHL,UPS,FEDEX וכו...
תמיד קיבלתי חשבונית שמכס\מע"ם שולמו.
ב2 ההזמנות מאמזון לא קיבלתי שום דבר
למה?
השאלה היחידה היא לגבי IMPORT CHARGES
(לא SHIPPING AND HANDLING)
בכל פעם שהגיעו לי מוצרים שהוזמנו ממקום אחר (לא אמזון) לא משנה עם מי : דואר ישראל, DHL,UPS,FEDEX וכו...
תמיד קיבלתי חשבונית שמכס\מע"ם שולמו.
ב2 ההזמנות מאמזון לא קיבלתי שום דבר
למה?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@alcd
·סליחה, יש מצב שקראתי לו נכון את השאלה שלך. עיקרונית בקניה באמזון אתה מפקיד סכום לתשלום המיסים, ואמזון משלמת המיסים. במידה ויש תשלום במיסים, הסכום הנ"ל משולם. במידה, ולא היה תשלום בפועל, הלקוח יזוכה. סה"כ, מה שאמזון עושה היא פותרת את הלקוח מהתעסקות עם רשויות המס. בד"כ, אם היה תשלום, אתה כן תקבל חשבונית. בכל מקרה, משלוחים של אמזון נשלחים עם תשלום המיסים ע"י השולח...
·סליחה, יש מצב שקראתי לו נכון את השאלה שלך. עיקרונית בקניה באמזון אתה מפקיד סכום לתשלום המיסים, ואמזון משלמת המיסים. במידה ויש תשלום במיסים, הסכום הנ"ל משולם. במידה, ולא היה תשלום בפועל, הלקוח יזוכה. סה"כ, מה שאמזון עושה היא פותרת את הלקוח מהתעסקות עם רשויות המס. בד"כ, אם היה תשלום, אתה כן תקבל חשבונית. בכל מקרה, משלוחים של אמזון נשלחים עם תשלום המיסים ע"י השולח...
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 30/05/2015 16:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
קודם כל חשוב לציין שהמוכר הוא אמזון גרמניה ולא צד שלישי, כי אז כל תשלום של מיסים, אם יש, אמזון מטפלים בזה.
לא את כולם מזכים בחשבון, החישוב הוא עם מיסים (של מדינת ישראל בלבד, על פי הסכמי הסחר באיחוד האירופאי מורידים את המיסים כשזה לא נשלח למדינות האיחוד) ומשלוח, אני הזמנתי רסיבר, הגיע בזמן, לא קיבלתי החזר, וחשבונית קיבלתי מאמזון, לא חשבונית מס.
אני חושב שמי שמטפל בזה בארץ זה UPS, לפחות בשלי, תנסה לבקש מהם את החשבונית אם אתה צריך, אולי יסכימו לעזור.
לא את כולם מזכים בחשבון, החישוב הוא עם מיסים (של מדינת ישראל בלבד, על פי הסכמי הסחר באיחוד האירופאי מורידים את המיסים כשזה לא נשלח למדינות האיחוד) ומשלוח, אני הזמנתי רסיבר, הגיע בזמן, לא קיבלתי החזר, וחשבונית קיבלתי מאמזון, לא חשבונית מס.
אני חושב שמי שמטפל בזה בארץ זה UPS, לפחות בשלי, תנסה לבקש מהם את החשבונית אם אתה צריך, אולי יסכימו לעזור.
אולי זה רק אני, אבל לא קיבלתי חשבונית על המיסים שאמזון שילמו במדינת ישראל, אלה חשבונית מאמזון על הקניה.dima_vy כתב:@alcd
·סליחה, יש מצב שקראתי לו נכון את השאלה שלך. עיקרונית בקניה באמזון אתה מפקיד סכום לתשלום המיסים, ואמזון משלמת המיסים. במידה ויש תשלום במיסים, הסכום הנ"ל משולם. במידה, ולא היה תשלום בפועל, הלקוח יזוכה. סה"כ, מה שאמזון עושה היא פותרת את הלקוח מהתעסקות עם רשויות המס. בד"כ, אם היה תשלום, אתה כן תקבל חשבונית. בכל מקרה, משלוחים של אמזון נשלחים עם תשלום המיסים ע"י השולח......
אתה לא אמור לקבל חשבונית נוספת
הרי בתשלום לאמזון שלמת הכל, כולל המיסים. זה מטרת השירות שאמזון מטפלים בהכל בתמורה לתשלום. ככה שיש לך חשבונית אחת מאמזון וזהו. הרי אם יתנו לך עוד חשבונית תהיה פה כפילות.
הרי בתשלום לאמזון שלמת הכל, כולל המיסים. זה מטרת השירות שאמזון מטפלים בהכל בתמורה לתשלום. ככה שיש לך חשבונית אחת מאמזון וזהו. הרי אם יתנו לך עוד חשבונית תהיה פה כפילות.
תרשה לי לא להסכים איתךolorin כתב:אתה לא אמור לקבל חשבונית נוספת
הרי בתשלום לאמזון שלמת הכל, כולל המיסים. זה מטרת השירות שאמזון מטפלים בהכל בתמורה לתשלום. ככה שיש לך חשבונית אחת מאמזון וזהו. הרי אם יתנו לך עוד חשבונית תהיה פה כפילות....
גם אם אמזון משלמים מכס\מעם לאחר שקיבלת את התשלום ממך - אתה צריך לקבל אישור רשמי שהמס שולם - כולל פירוט מלא מע"ם,מכס, לפי איזה קטגוריה ועוד.
מקובל,
אבל אתה לא תקבל על זה חשבונית, אני חושב שצריך לפנות לאמזון ולא ל-UPS למשל ולבקש מהם אישור תשלום עם הפרטים או העתק של החשבונית מ-UPS. אבל חשבונית זו תהיה מיועדת עבור אמזון ולא על שמך.
אבל אתה לא תקבל על זה חשבונית, אני חושב שצריך לפנות לאמזון ולא ל-UPS למשל ולבקש מהם אישור תשלום עם הפרטים או העתק של החשבונית מ-UPS. אבל חשבונית זו תהיה מיועדת עבור אמזון ולא על שמך.
לאמזון כבר פיניתי - וכבר קיבלתי תשובה אחת שהיא לא בדיוק תשובה
בס"כ הפנו לכאן
http://www.amazon.de/gp/help/customer/d ... 98570#zoll
ואני רוצה חשבונית ממכס בעברית עם פירוט מלא
בס"כ הפנו לכאן
http://www.amazon.de/gp/help/customer/d ... 98570#zoll
ואני רוצה חשבונית ממכס בעברית עם פירוט מלא
יש לי שאלה נוספת לשירשור,
אם הזמנתי רסיבר עם רשת אלחוטית מאמזון איטליה והרסיבר המתין בארץ יותר משבוע בחברת UPS עד שהגיע האישור ממשרד התקשורת
1.האם UPS גובים מאמזון תשלום נוסף על החזקת הרסיבר בארץ במחסנים ?
2.האם UPS גובים תשלום נוסף על טיפול באישור מול משרד התקשורת ?
3.האם ברגע שהמוצר המתין בארץ לאישור משרד התקשורת אז בטוח ששולמו המיסים ברגע שעבר במכס ?
4.היכן ניתן לראות את החשבון הסופי של התשלום AMAZON/UPS ?
אם הזמנתי רסיבר עם רשת אלחוטית מאמזון איטליה והרסיבר המתין בארץ יותר משבוע בחברת UPS עד שהגיע האישור ממשרד התקשורת
1.האם UPS גובים מאמזון תשלום נוסף על החזקת הרסיבר בארץ במחסנים ?
2.האם UPS גובים תשלום נוסף על טיפול באישור מול משרד התקשורת ?
3.האם ברגע שהמוצר המתין בארץ לאישור משרד התקשורת אז בטוח ששולמו המיסים ברגע שעבר במכס ?
4.היכן ניתן לראות את החשבון הסופי של התשלום AMAZON/UPS ?
·ברסיבר שאני קיבלתי - על המארז היה טופס של UPS שבו יש חישוב מדוייק של כל עלויות המכס.dudis כתב:אז אם לא צורף לארגז חשבון עם לוגו של מדינת ישראל (מכס) אז כנראה שעבר ללא בדיקה של המכס ?...
על כל השירותים האחרים - זה הכל תלוי בהסכמים של אמזון מול UPS.
בגלל שאמזון הוא לקוח עננננקקק של UPS, הם שולחים איתם בגרושים.
יש להניח ש"עלות" המשלוח שאתה משלם, היא לא באמת מה שאמזון משלמת ל UPS על המשלוח.
ואין מצב שהרסיבר שלך היה בלי בדיקת מכס.
99% מהשיחרורים מהמכס - זה שיחרור אלקטרוני, ומבוסס על הסכומים שכתובים ב commercial invoice המצורך למשלוח.
במקרה שלך , אין מצב שלא שולמו מיסים, ולא אהיה מופתע, אם שולמו מיסים הגבוהים ממה שאמזון חישבה !
כי הרסיבר+המשלוח עפי היורו שהיה בזמנו, עברו את ה 500$ ולכן חושב גם מס קניה על המוצר.