איפה KODI שומר את המידע על סרטים מקומיים ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

שלום,

יש לי ב KODI שילוב של ספריה מקומית וספריות מתוספים כמו Nimbora.

בספריה המקומית הרצתי סריקה עם סקראפר "sratim" אבל השקעתי המון עבודה בעדכון ידני של סרטים ע"י רענון פרטי סרט.
חשבתי ש KODI ישמור את המידע על הדיסק המקומי (שזה הכי טוב מבחינתי) אבל אני לא רואה שנוספו קבצים על הדיסק.

איך אפשר לגבות את הספריה המקומית בלבד ?
למשל נניח שאני מסיר את הדיסק ממקורות ווידאו ומנקה את כל הספריה ואח"כ אני מוסיף שוב את הדיסק כמקור ווידאו, אז הוא יתחיל סריקה מחדש עם הסקראפר sratim
אבל אני מעוניין שיריץ סריקה על המצב שהייתי בו לפני ההסרה, אחרי כל העדכונים שעשיתי.
כולל למשל: אם אני אעתיק את הדיסק לדיסק חדש, שלא אצטרך לבצע הכל מהתחלה.

תודה למשיבים
b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

אין ספריה מקומית בלבד.
כל המידע על הסרטים מכל הספריות נשמר לקובץ אחד שנקרא MyVideos*.db

לפני התקנת נינבורה שמור גיבוי של הקובץ הזה MyVideos*.db
שנמצא בספריה userdata\Database

כשתרצה לחזור רק למקומי העתק את הגיבוי של הקובץ לספריה userdata\Database ודרוס את הקיים.
.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

b2k כתב:אין ספריה מקומית בלבד.
כל המידע על הסרטים מכל הספריות נשמר לקובץ אחד שנקרא MyVideos*.db

לפני התקנת נינבורה שמור גיבוי של הקובץ הזה MyVideos*.db
שנמצא בספריה userdata\Database

כשתרצה לחזור רק למקומי העתק את הגיבוי של הקובץ לספריה userdata\Database ודרוס את הקיים.
.
...
b2k תודה על התשובה המהירה.
אבל זה פיתרון שלא יעבוד בשבילי כי אני כל הזמן עושה שינויים בספרייה על הדיסק: מוחק סרטים, מעביר סרטים מתיקיה אחת לאחרת, מוסיף סרטים וכו'.
תחת התיקיה בשם Movies יש תת-תיקיות שבהן גם יש תת-תיקיות.
הבעיה היא שאחרי סריקה הרבה סרטים מקומיים אצלי מוצגים בלי תמונות כשאני מסתכל על פרטי-מדיה ורק אחרי ריענון הוא טוען את הפרטים. יש גם סרטים שאני חייב להקליד מילות חיפוש אחרות משם הקובץ כדי שימצא אותם.

יש איזו דרך לשמור את המידע בצמוד לסרטים עצמם ?
(בתוכנות כמו ThumbGen זה נעשה כך)
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

gilg7 כתב:

...
...
b2k תודה על התשובה המהירה.
אבל זה פיתרון שלא יעבוד בשבילי כי אני כל הזמן עושה שינויים בספרייה על הדיסק: מוחק סרטים, מעביר סרטים מתיקיה אחת לאחרת, מוסיף סרטים וכו'.
תחת התיקיה בשם Movies יש תת-תיקיות שבהן גם יש תת-תיקיות.
הבעיה היא שאחרי סריקה הרבה סרטים מקומיים אצלי מוצגים בלי תמונות כשאני מסתכל על פרטי-מדיה ורק אחרי ריענון הוא טוען את הפרטים. יש גם סרטים שאני חייב להקליד מילות חיפוש אחרות משם הקובץ כדי שימצא אותם.

יש איזו דרך לשמור את המידע בצמוד לסרטים עצמם ?
(בתוכנות כמו ThumbGen זה נעשה כך)
טוב, אני רואה שהפתרון לשאלה שהעליתי פשוט. עוד לא ביצעתי אותו אבל הנה הפרטים:

לפי מה שכתוב הקישור הבא: http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Backup_the_library
מסתבר ש:
1. בזמן בניית ספריה KODI תמיד נותן עדיפות לקבצי NFO וקבצי תמונה מקומיים על הדיסק
2. יש אפשרות ב export ליצור קבצי NFO ותמונה לכל סרט בנפרד לפי מיקומו וגם לדרוך על הקבצים הקיימים.

אז מה שצריך לעשות:
א. לעשות export לכל הספריה שלי לפי הקישור שהבאתי עם הגדרה לטעון את כל התמונות. זה ייצור לי את הגיבוי הנדרש של כל העבודה ידנית שעשיתי.
ב. אחרי הגיבוי אפשר לשנות שמות תיקיות, למחוק, להעביר את הדיסק ל NAS, וכו' כל עוד שומרים ביחד עם כל סרט את ה קבצים הנלווים (NFO ותמונות).
ג. מוחקים ספריה קיימת ועושים Import או הוספת מקור ווידאו לפי הצורך.

לגבי המידע של Nimbora בספריה: אני מתלבט עם למחוק אותה לפני הגיבוי ואז לבנות מחדש או (מתוך עצלנות) להכליל אותה בגיבוי.
זה בגלל שאני מגבה עם thumbnails ו fanart והשאלה כמה נפח זה יתפוס בתיקיות של Nimbora. יש לי עוד 3-4 ג'יגה פנויים בזיכרון הפנימי (Xtreamer Wonder בא עם 16 ג'יגה).

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

במצב זה אתה עדיין עושה בניה של ה database מחדש מ 0. ולא עושה גיבוי כמו שכתבתי לך (שם זה רק להעתיק קובץ ובזה זה מסתיים).
רק שאתה לא לוקח את הקבצים מהרשת אלא מקומי.
כמובן שזה יהיה מהיר יותר מהורדת מידע מהרשת אבל אם מדובר באלפי סרטים - זה ייקח לפחות חצי שעה/שעה ויותר... תלוי במהירות המחשב.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

b2k כתב:במצב זה אתה עדיין עושה בניה של ה database מחדש מ 0. ולא עושה גיבוי כמו שכתבתי לך (שם זה רק להעתיק קובץ ובזה זה מסתיים).
רק שאתה לא לוקח את הקבצים מהרשת אלא מקומי.
כמובן שזה יהיה מהיר יותר מהורדת מידע מהרשת אבל אם מדובר באלפי סרטים - זה ייקח לפחות חצי שעה/שעה ויותר... תלוי במהירות המחשב.
...
b2k,
מה יקרה אם מסיבות של עצלנות אריץ גיבוי על כל הספריה כולל סרטים שלי וסרטים של Nimbora ?
עם הגדרה של הורדת farant כמה שטח זה יתפוס בספריות שלך ?
(אצלי Nimbora עם כל הסרטים)
b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תלוי במספר הפרקים הסדרות והסרטים.
אם אתה בוחר הכל זה יכול להגיע ל 1.2 גיגה כל התמונות

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

b2k כתב:תלוי במספר הפרקים הסדרות והסרטים.
אם אתה בוחר הכל זה יכול להגיע ל 1.2 גיגה כל התמונות
...
1.2 גי'גה, אני יכול לספוג את זה. עדיף מאשר למחוק ספריה ולבנות מחדש.

אגב: לא ברור לי במדריך למה צריך פעם אחת לבנות את הספריה בלי סינון לסרטים עם תרגום בעברית ורק אחר כך להגדיר את הסינון.
אבל למרות הסינון מופיעים לי עשרות סדרות באנגלית שלא קיים להן תרגום בעברית.
זה לא נורא, אני פשוט מדפדף לשמות בעברית אבל עדיף לא לראות אותן ברשימה.
חזור אל “תוכנה - KODI”