דולבי אטמוס - נגן למחשב
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
הרסיבר מפענח את הפורמטים .MosheShaby כתב:שלום ,
יש ברשותי אונקיו 636 , אני הורדתי סרט למחשב שתומך בדולבי אטמוס , איזה נגן מפענח את זה ? VLC יכול ?
תודה...
השאלה היא איזה סטאפ של רמקולים יש לך ?
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
יש לי את ההסט של הסדרה החדשה S2 של b&w -
5 רמקולים - 2 קידמיים - סנטר - ו 2 אחורי .
בנוסף יש לי 2 רמקולים לדולבי אטמוס של חברת אונקיו שמחוברים ל high speekers.
הורדתי סרט בדולבי אטמוס ואני שומע דרך VLC אבל הרסיבר לא מפענח אותו ואין סאונד .
5 רמקולים - 2 קידמיים - סנטר - ו 2 אחורי .
בנוסף יש לי 2 רמקולים לדולבי אטמוס של חברת אונקיו שמחוברים ל high speekers.
הורדתי סרט בדולבי אטמוס ואני שומע דרך VLC אבל הרסיבר לא מפענח אותו ואין סאונד .
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
·9000es כתב:הרסיבר מפענח את הפורמטים .......
השאלה היא איזה סטאפ של רמקולים יש לך ?
·...
זה נכון שהרסיבר מפענח את הפורמט אבל צריך שהנגן ישדר את כל הערוצים אל הרסיבר כאשר הוא במצב DIRECT.
בנוסף אכן צריך לחבר FRONT HEIGHT מה שקיים ברסיבר אונקיו ואז בתצורת 5.1 אפשר לשמוע את האטמוס, כמובן שבתנאי והסרט הינו 5.1 אטמוס...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אז יש לך FRONT HEIGHT זה לא 7.1...
בכל אופן אם מוגדר ברסיבר תצורת רמקולים 5.1+FRONT HEIGHT הוא יקח את שני ערוצים הנוספים של BACK ויחבר אותם לSURROUND, אך עדיין תצורה של אטמוס צריכה להיות בקידוד הסרט עצמו וכרטיס הקול שלך במחשב צריך לדעת להעביר את הפורמט הזה ללא פיענוח ל5.1 סטנדרטי מה שלא בטוח.
לאחר מכן הרסיבר מפענח את הקידוד ללא שינוי של כרטיס הקול ומתאים אותו לפי ערוצי הרמקולים
בכל אופן אם מוגדר ברסיבר תצורת רמקולים 5.1+FRONT HEIGHT הוא יקח את שני ערוצים הנוספים של BACK ויחבר אותם לSURROUND, אך עדיין תצורה של אטמוס צריכה להיות בקידוד הסרט עצמו וכרטיס הקול שלך במחשב צריך לדעת להעביר את הפורמט הזה ללא פיענוח ל5.1 סטנדרטי מה שלא בטוח.
לאחר מכן הרסיבר מפענח את הקידוד ללא שינוי של כרטיס הקול ומתאים אותו לפי ערוצי הרמקולים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מבחינת המחשב לא צריך שום דבר מיוחד, למעט היכולת להעביר audio bit-stream לרסיבר.
מה זה הקישקוש הזה atmos 5.1, atmos 7.1?
האודיו בפורמט ATMOS מקודד כאובייקטים במרחב, ולא במספר ערוצים כמספר הרמקולים.
(יש מספר מקסימאלי של רמקולים, שהמעבד יכול להשתמש בהם לשחזור פס הקול)
מעבד האודיו ברסיבר עושה את החישוב עבור כל צליל, איפה במרחב הוא צריך להיות, ומפנה אותו לרמקול\רמקולים, המתאימים למיקום הדרוש.
בפס קול של הסרט יש Fallback Audio Format, והוא באחד (או יותר) הקידודים המקובלים עבור מספר רמקולים נתון, למשל TrueHD 7.1.
מה זה הקישקוש הזה atmos 5.1, atmos 7.1?
האודיו בפורמט ATMOS מקודד כאובייקטים במרחב, ולא במספר ערוצים כמספר הרמקולים.
(יש מספר מקסימאלי של רמקולים, שהמעבד יכול להשתמש בהם לשחזור פס הקול)
מעבד האודיו ברסיבר עושה את החישוב עבור כל צליל, איפה במרחב הוא צריך להיות, ומפנה אותו לרמקול\רמקולים, המתאימים למיקום הדרוש.
בפס קול של הסרט יש Fallback Audio Format, והוא באחד (או יותר) הקידודים המקובלים עבור מספר רמקולים נתון, למשל TrueHD 7.1.
·תנגן בתוכנה tmt6 בהגדרות יציאת פורמט אודיו תעדכן לפי מקור הסרטMosheShaby כתב:הכרטיס קול שלי במחשב משדר ב 7.1 , העזרה שאני צריך ככול הנראה זה בהגדרות של הרסיבר , הרסיבר לא מפענח את הדולבי אטמוס ....
לא pcm וחבריו
ותעדכן אם אתה רואה ברסיבר atmos
לגבי הרמקולים 5.1 או 7.1 זה לא קשור
הסרט ינגן בכל אופן פשוט 2 ערוצים נוספים הוא יאחד עם עם הקיימים
שמחוברים אצלך
40 שנה לך תיזכור..
המחשב מחובר לרסיבר באמצעות HDMI , כרגע ניסיתי רק ב VLC , אבל הרסביר עצמו לא מפענח את הסאונד ,
יש לי כרטיס קול יחסית ישן והבנתי שבגלל זה המחשב עצמו לא מצליח לפענח דולבי אטמוס ו TRUE HD ,
השאלה היא אם אני צריך להחליף כרטיס קול או להביא סטרימר שתומך באטמוס , או שעדיין אפשר למצוא פיתרון והוא טמון בהגדרות.
יש לי כרטיס קול יחסית ישן והבנתי שבגלל זה המחשב עצמו לא מצליח לפענח דולבי אטמוס ו TRUE HD ,
השאלה היא אם אני צריך להחליף כרטיס קול או להביא סטרימר שתומך באטמוס , או שעדיין אפשר למצוא פיתרון והוא טמון בהגדרות.
·תבדוק ברשת אם הכרטיס תומך הכי פשוטMosheShaby כתב:המחשב מחובר לרסיבר באמצעות HDMI , כרגע ניסיתי רק ב VLC , אבל הרסביר עצמו לא מפענח את הסאונד ,
השאלה היא אם אני צריך להחליף כרטיס קול או להביא סטרימר שתומך באטמוס , או שעדיין אפשר למצוא פיתרון והוא טמון בהגדרות....
40 שנה לך תיזכור..
- Amir64
-
- גורו

·MosheShaby כתב:הכרטיס לא תומך הוא אצלי כבר 6 שנים , הוא יחסית ישן , זה אומר שהרסיבר לא יפענח שום סרט TRUE HD ו דולבי אטמוס ?
אם ככה האם יש כרטיס קול שכן תומך או שעדיף סטרימר ?...
אתה מחובר ב- HDMI, מה שאומר שכרטיס הקול שלך לא רלוונטי.
כרטיס המסך מטפל באודיו.
אתה צריך לבדוק אם כרטיס המסך תומך ב- TRUEHD.
אם כרטיס המסך תומך ב- Audio Passthrough, לא צריך שום דבר נוסף עבור Atmos, למעט נגן שאפשר להגדיר בו שהאודיו עובר Passthrough, ולא מפוענח ע"י הכרטיס.
- Amir64
-
- גורו

·MosheShaby כתב:יש לי כרטיס מסך של אנוידיה gtx 460 גם הוא לפני 6 שנים , יש לך מושג אם הוא תומך ?...
האם צלילים רגילים של המחשב אתה כן שומע מהרסיבר?
השאלה שלי, האם כרטיס המסך מוגדר כ- default audio output device?
האם עידכנת את הדרייבר לכרטיס מסך לגירסה האחרונה?
מאתר היצרן, לל מהעדכונים של מייקרוסופט.
לפי מה שראיתי, החל מדרייבר 260.63, יש תמיכה ב- TRUEHD
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 29/05/2015 12:08, נערך פעם 1 בסך הכל.