רציתי לשתף אתכם בחוויה נעימה אך לא טעימה שהייתה לי עם קפה לא כ״כ מוכר ביבוא מאיטליה ,
לפני בערך שבועיים , בשעה 13:00 בצהריים ביום שישי , הבנתי שאין לי קפה לשבת וכל ההספקה מגלעד נגמרה! (הסיוט הכי גדול של כל מכור לקפה , מילא ביום רגיל - אבל בשבת ? - זה הרי היום התייחדות שלנו עם הציוד
ואז התחלתי לחפש חנויות פתוחות בתל אביב כמו נרקומן, בכדי שאקנה לפחות חצי ק״ג כדי להעביר את השבת בשקט ועם הרבה קפה כבדר״כ , ותוך כדי החיפושים הבנתי שהחנות הכי קרובה לאיפה שאני נמצא היא coffee express (מקווה שאני מדייק) בשדרות יהודית , למזלי הגעתי רבע שעה לפני הסגירה ועוד היה לי קצת זמן להסתכל על המכונות הנחמדות ועל תערובות הקפה השונות .
האמנם , היו כל מיני סוגי קפה מיובא מוכרים יותר ומוכרים פחות , אך לא רציתי לקנות משהו יקר מידי אלא משהו נחמד (חצי ק״ג) שהיה סביר בכדי להעביר את השבת , כדי שביום ראשון אהיה רגוע מספיק להזמין את ההספקה מגלעד .
ומשום ש -80-70 ש״ח על חצי ק״ג על קפה זקן ומיובא של mauro , bristot וכ׳ו לא בא בחשבון ,אז חיפשתי מוצר סביר אך לא יקר מידי - ואז המוכר שהיה דווקא נחמד הציע לי לקחת קפה שעל פי התיאור שלו הוא בעל ״טעם מאוזן ושוקולדי וחמיצות עדינה ״ שם הקפה היה camisia שם לא ככ מוכר ולא שמעתי אותו קודם, אך על האריזה היה כתוב שהוא מיובא מאיטליה , והמחיר היה המחיר כמעט הכי נמוך בחנות 49 ש״ח לחצי ק״ג (להשוואה גלעד מוכר את הברזיל ב50 ש״ח לחצי קילו) אז אמרתי אוקי מה כבר יש לי להפסיד ? ולקחתי אותו .
ואז כשהגעתי הביתה כמובן פתחתי את השקית ואמרתי לעצמי שאני חייב לנסות ,
אחרי כיוון קטן של הk3 הוצאתי שוט עם זרימה טובה אך הקרמה אוי הקרמה - בלונדינית צהובה , וברור שהקפה לא מתקרב לטריות של הקפה של גלעד , בטח לא בן שבוע ואם תשאלו אותי גם לא בן שנה , אך אמרתי לעצמי תירגע , יכול מאוד להיות שהקרמה והצבע קצת מטעים והטעם יהיה טוב יותר , כשטעמתי את הקפוצי׳נו או האספרסו שהכנתי - הבנתי סופית למה אני אוהב קפה טרי ובייחוד את הקפה של גלעד.
הטעם היה כ״כ תפל , אף על פי שהחליטה הייתה טובה , לא היה גוף לאספרסו , הקרמה דקה מאוד בצבע בלונד בלבד, כמובן שלא קיבלתי אפילו חברבורת אחת קטנה של טייגר סקין .
כאן הבנתי סופית , שכנראה עדיף קפה שחור בלי ציפיות מאשר אספרסו או קפוצ׳ינו מאכזבים, לכן בבתים שמתהדרים בפניי במכונה אוטומטית/קפסולות ״משובחת״ עם קפה איטלקי - אני מעדיף לקחת נס קפה
כנראה שאין תחליף לקפה טרי מבית טוב , כמו שכבר אמרו חכמים וטובים ממני בתחום הקפה - קפה מיובא הוא כנראה טוב בארץ היבוא , עד שהוא מגיע לארץ ולכוס שלנו עוברות עליו כמה וכמה מעונות השנה , וביעקר עוזבת אותו הטריות.
נ.ב חלילה אין בכוונתי לפגוע באף חברה / חנות / בית קלייה כזה או אחר - מדובר אך ורק בדעה אישית ובטעם אישי.
ואני לא מפרסם סמוי של הקפה של גלעד , רק מכור קל