עוד שאלת כיול ל 6400

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
eladeb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

היי
אתמול קיבלתי את ה 6400 שלי 55 (יבואן)
ישר פניתי למדריך כיול הזה
כולל חיפוש פה במאמרים.
http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/sam ... tings.html
קיבלתי חום יצאה לי תמונה צהובה לגמרי!:D
איפה טעיתי ?

הדבר היחיד שלא הבנתי בכיול שבעמוד הנ"ל הוא מדוע יש כל כך הרבה פרמטרים ב 10PT שבפועל ישנם רק 4
10PT WHITE BALANCE ON
אבל שם יש 10.

כאשר שמתי על NATURAL ולא על MOVIE והערכים מעלה התמונה היתה הרבה יותר עם הורדת קונטרסט ושארפנס.

עצתכם....
תודה

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

תשנה את הcolor tone לרגיל. לא חם ולא קר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

נתחיל בזה שיש כאן באתר מדריכי כיול מוצלחים מאוד כולל ht man שזה מדריך כיול עם דוגמאות בוידאו.

לרוב, חם2 יראה צהוב למי שלא רגיל. אחרי זמן מה מתרגלים - זה הכיול הנכון.

ללא ציוד מקצועי עדיף שלא תתעסק עם כיול 2נק או 10נק. הרעיון בגדול הוא שב 10נק עוברים מ 10ire (אפור כהה מאוד) ועד 100ire (לבן) ובכל נקודה מכיילים את הערך - זה לא 4 ערכים אלא 20 ערכים (לרוב 2 ערכים עבור כל רמת אפור).

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:נתחיל בזה שיש כאן באתר מדריכי כיול מוצלחים מאוד כולל ht man שזה מדריך כיול עם דוגמאות בוידאו.

לרוב, חם2 יראה צהוב למי שלא רגיל. אחרי זמן מה מתרגלים - זה הכיול הנכון.

ללא ציוד מקצועי עדיף שלא תתעסק עם כיול 2נק או 10נק. הרעיון בגדול הוא שב 10נק עוברים מ 10ire (אפור כהה מאוד) ועד 100ire (לבן) ובכל נקודה מכיילים את הערך - זה לא 4 ערכים אלא 20 ערכים (לרוב 2 ערכים עבור כל רמת אפור).
...
· מה זה בדיוק 10 נקודות ? ו 2 נקודות בטלויזיות סמסונג

חם 2 נראה צהוב בכל תמונה ובהרבה סרטים זה לא טבעי גם כאשר משדרים וידאו והכי בולט בסרט ממקור פילם
אתה יכול לפרט טיפה יותר?

תודה

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #5 

לדעתי האישית כלל לא צריך להשתמש בערכי הכיול המדוייקים ואלה שנמדדו
בסופו של דבר בהבדל מהסלון וחדר שינה נוסף הTV בחדר שלי כוילה לפי רצוני וטעמי האישי בלבד
הרי אתה זה שצופה בTV זה לא TV לתצוגה של דיוק צבעים וכו'
צבעים מציאותיים לא תמיד יראו לנו כ"נכונים" בגלל שהתרגלנו למסכי הסמארטפונים וכו' ששם הצבעים די זועקים
פשוט מבטלים מנוגונני החלקה שיכולים לגרום לעיוות התמונה
ומכיילים כפי שנראה לנו הכי טוב גם אם זה לא נכון מבחינת דיוק צבעים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

@SONYES
·שתי נקודות זה אומר שיש שני משתנים שמשנים בכל צבע (לרוב אדום וכחול): BIAS (הוספת צבע אדום או כחול לכל אורך הטווח) ו-GAIN (הוספת אדום/כחול שמתגבר או נחלש ככל שעוצמת האור גדלה).

במצב של 10 נקודות, קובעים בכל אחת מהנקודות כמה תוספת אדום/כחול ביחס לירוק (זה יכול גם להיות שלילי).

בשני המקרים צריך ציוד. כמובן ש-10 נקודות מדוייק בהרבה אך גם יכול ליצור בעיות של banding אם זה לא נעשה בזהירות ובדיוק.

לגבי הצבהבות, זה כאמור בדיוק מה שאמור לקרות בחם2, נדרש כשבוע להתרגל לאפקט. זה התקן. ואכן, רבים מתקשים איתו ומעדיפים חם1 או טמפ' קרה יותר (קרי: מספר גבוה יותר בקלווין). התקן הוא 6500K (מעלות קלווין) ללבן עבור REC709. במזרח הרחוק אנחנו רואים העדפה ברורה לצבעי הכחול ולכן שם הם לרוב משתמשים במצב "נורמלי" או אפילו "קר" (שהוא כחול יותר - סביב 11000 מעלות קלווין).

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

oferlaor כתב:@SONYES
·שתי נקודות זה אומר שיש שני משתנים שמשנים בכל צבע (לרוב אדום וכחול): BIAS (הוספת צבע אדום או כחול לכל אורך הטווח) ו-GAIN (הוספת אדום/כחול שמתגבר או נחלש ככל שעוצמת האור גדלה).

במצב של 10 נקודות, קובעים בכל אחת מהנקודות כמה תוספת אדום/כחול ביחס לירוק (זה יכול גם להיות שלילי).

בשני המקרים צריך ציוד. כמובן ש-10 נקודות מדוייק בהרבה אך גם יכול ליצור בעיות של banding אם זה לא נעשה בזהירות ובדיוק.

לגבי הצבהבות, זה כאמור בדיוק מה שאמור לקרות בחם2, נדרש כשבוע להתרגל לאפקט. זה התקן. ואכן, רבים מתקשים איתו ומעדיפים חם1 או טמפ' קרה יותר (קרי: מספר גבוה יותר בקלווין). התקן הוא 6500K (מעלות קלווין) ללבן עבור REC709. במזרח הרחוק אנחנו רואים העדפה ברורה לצבעי הכחול ולכן שם הם לרוב משתמשים במצב "נורמלי" או אפילו "קר" (שהוא כחול יותר - סביב 11000 מעלות קלווין).
...
·בפוסט למעלה מס 3 אמרת שזה קשור ל 10-100IRE .? איך בדיוק
ציטוט
,"ללא ציוד מקצועי עדיף שלא תתעסק עם כיול 2נק או 10נק. הרעיון בגדול הוא שב 10נק עוברים מ 10ire (אפור כהה מאוד) ועד 100ire (לבן) ובכל נקודה מכיילים את הערך - זה לא 4 ערכים אלא 20 ערכים (לרוב 2 ערכים עבור כל רמת אפור)."

למה עשוי לגרום לבעיות banding

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

מצחיק (לפחות אותי) שאנשים מבקשים לבצע כיול מדויק או מבקשים ערכים מומלצים ומדריכים כיצד לכייל את המסך ואז כשהם רואים את התוצאה הם אומרים "זה צהוב לי מידי, זה לא מספיק "חד", זה כהה/בהיר לי מידי" וכן הלאה וכן הלאה. חבר'ה, תפנימו - למסך מכויל יש רק פתרון אחד ויחיד שהוא נכון. אין כל מיני תשובות נכונות - יש תקנים ומי שרוצה מסך מכוייל צריך להיצמד לדרישות התקן.
עכשיו, יכול בנאדם לבוא ולומר אותי לא מעניין התקן, אני אוהב את התמונה שלי אחרת. אחלה, אז תכיילו איך שבא לכם לפי העין ותהנו מהמסך. זה לגיטימי לגמרי ורוב האנשים עושים בדיוק את זה.

עפר, אשמח אם תתקן אותי אם אני טועה כי אני תחת רושם שכיול 2 נק' 10 נק' או 20 נק' זה משהו שונה. (אתה מדבר על הבדל בשיטה ואני סה"כ מכיר שיש הבדל בהפרדה למס' גבוה יותר של "מדרגות" כיול) כולם מדברים על כיול Grayscale, שהוא איזון בין העצמה/אנרגיה של שלושת צבעי היסוד אדום, ירוק וכחול כך שכאשר מציגים גוון נטול "צבע" בין שחור ללבן הוא יהיה נייטרלי ונטול גוון צבע, אך כל אחד מהם יורד לרזולוצייה הרבה יותר גבוהה. כיול 2 נק' כשמו כן הוא עושים ב- 2 נק'. בדרך כלל עבור התחום הכהה עם תבנית 30IRE ועבור התחום הבהיר עם תבנית 80IRE. בדרך כלל, אם המסך לא קטסטרופה, אפשר להגיע לכיול כמעט מדוייק רק עם 2 הנקודות האלה. כיול עם 10 נק' זה פשוט לרדת לרזולוצייה גבוהה יותר עם יותר תבניות בין 0IRE ל- 100IRE וזה נעשה במקרה שהשגיאות בצבע שהתקבלו גם לאחר כיול 2 נק' גבוה מידי. המכיילים המהדרין והפרקציוניסטים ירצו לכייל בדרך כלל ב- 10נק' גם אם השגיאות אחרי ה 2 נק' יצא טוב (כי תמיד אפשר לדייק טיפה יותר). כיול ב- 20 נק' זה כבר OVERKILL ובדרך כלל הסחפות טוטאלית.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #9 

אגב, שינוי הגדרות הוא לא "כיול". כיול במקרה זה זה שימוש במכשירי מדידה שמאפשרים לכוון לתוצאה אבסולוטית. למשל, שפיקסל בצבע 255,0,0 יוביל להפקה של צבע אדום באורך גל מסוים.

לא בטוח שההגדרות אצל מישהו אחד יובילו לאותה תוצאה אצל מישהו אחר. אפשר להניח שיחידות שונות מאותו דגם יתנהגו בערך אותו דבר, אבל ייתכן שלא ב-100%. הרבה פעמים גם יש שוני במה שלכאורה הוא אותו דגם. כשהוא מיועד לאזורים שונים בעולם, או כשהוא מיוצר במפעלים שונים, או סתם כי היצרן החליט להשתמש בפנלים שונים משיקוליו.

שינוי הגדרות הוא לא יותר משינוי הגדרות.
SONYES כתב:למה עשוי לגרום לבעיות banding
...
אם תשים תמונה עם מעבר צבעים הדרגתי מצבע אחד לאחר, למשל שחור ללבן, תראה שלא תמיד המעבר לגמרי חלק. בהסתכלות מקרוב, יכולות להיות נקודות שבהן יהיו קפיצות גדולות יותר בשינוי הצבע. הגדרות מסך יכולות להשפיע על זה, לטובה או לרעה, בגלל חישובים לא מדויקים או מגבלות של טווח הצבעים שהמסך יכול להציג.

eladeb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #10 

לא מסכים עם האמרה של"צהוב לי מידי חם לי מידי" זה לא לפי התקן.
בהיותי צעיר עסקתי בכיווני מסכי VIDEOWALL שנים לא מעטות.
גם אחרי שאתה רואה כיוונים "מושלמים" לפי הספר כמו פיוניר למשל עם ציוד מתאים לארכי גל.
מעולם לא ראיתי תמונות צהובות כאילו כמו הכיול ב URL הנ"ל.
אני פונה במודע לכיולים ברשת שעברו מבחני SOFTWARE במטרה להגיע למצב בו משם מתחיל המשחק שלי.

כך שמבחינתי ועוד הרבה אחרים שרוצים להגיע לטיון נורמלי זו נקודת ה 0 שלנו ומשם סידורים קטנים בהגדרות לאפיון אישי.

אלעד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

@SONYES
·כיול של 2 נקודות מתאים במקרים שבהם הטעות בכיול היא לא דרמטית ודי עקבית. במקרה של 10 נקודות הבדלים דרמטיים מדי בין נקודות צמודות יכול בקלות לגרום למסך להתמודד רע מאוד עם מעברים בין גוונים בטווח שבו הטעות קורית והאפקט שנוצר הוא banding. בכל מקרה, נראה שאתה לא ממש מבין את התאוריה ולכן הייתי ממליץ לך שלא לשחק עם הגדרות מהסוג הזה.

@jack-il

לא מכיר כיול של 20 נקודות. יש 10 נקודות או שיש כיול אוטומטי שכולל את כל הצירים (3 צבעי יסוד + ציר העוצמה של האור) שזה כבר ציוד מאוד מקצועי כגון מעבד תמונה (זה לא משהו שמסך או מקרן ידעו לעשות). לדעתי זה בכלל התפרעות אבל מי שממש משוגע על התחום מוזמן לעשות את זה...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

@oferlaor
·
במסכים של LG (לפחות בבינוניים ומעלה מהשנים האחרונות) יש כיול White Balance בשתי שיטות. ב-2 נקודות וב- 20 נקודות. אני יכול לשלוח לך צילומי מסך מהטלויזיה שלי, אבל סתם מחיפוש בגוגל אפשר לראות בדיוק למה אני מתכוון ממגוון ביקורות שונות למגוון מסכים של LG.
בשיטת ה- 2 נק' מקובל לכייל בשתי תבניות IRE, אחת עבור "הכהים" ב- IRE30 ושנייה עבור בהירים ב- IRE80. (לא שאני מנסה ללמד אותך, זה ברור לי שאתה מכיר ויודע את זה.)
בשיטת ה- 20 נק' ידוע לי שעושים בדיוק אותו כיול, באותה טכניקה, רק ב- 20 נק' IRE בין 5 ל- 100 (בקפיצות של 5). במקום להיאחז בכיול בשני נקודות עוגן ולקוות שהשאר ייפלו בערך למצב מכוייל, מכוונים את כל 20 השלבים. זה כמובן OVERKILL מוגזם לגמרי, אבל לא חייבים להגדיר את כולן. המשתמש בהחלט יכול להגדיר את אותם פרמטרים גם עבור IRE5 וגם עבור IRE10 ולצמצם 20 נקודות ל- 10 הרגילות. אבל לפחות היצרן נותן את האופצייה.

דוגמאות:
http://pogomix.net/lg-55ec9300-oled-tv-calibration/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/55ec930v ... 163962.htm
Heeding advice from LG’s senior engineers, we aligned several settings on our 55EC930V sample to their requisite values (or else the 20-point white balance controls would misfire) before proceeding to calibrate greyscale. We first used the two-point (including [Low, Blue] which skewed blue accuracy on the American EC9300 model) then the 20-point [White Balance] controls...
...

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #13 

סתם שאלה - האם זה נראה לך צהוב גם בחושך או כשהחדר מואר? האם יש לך אור לבן או צהוב בסלון? אני שואל כי אולי העין רגילה למשהו או שתאורה מגוון מסויים גורמת לזה להרגיש צהוב. כמובן שאחד ההסברים הפשוטים ביותר, כמו שכבר נרמז, לפאנל שלך מדובר בכיול לא נכון כי ברוך השם יש מספיק הבדלים בין פאנל לפאנל ובמיוחד כשלא ידוע מי היצרן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

@jacko-il
·מיותר ומוגזם בעיני. במרבית המסכים האלה ממילא הטעות dE קטנה מאוד בגלל ההקפדה שלהם על פרטים.

10 נקודות זה די והותר לכיול. אגב, הסיבה למעבר מ-2 נקודות ל-10 נקודות הוא שזה מקצר זמנים מאוד למכיילים... במקום פינג פונג בין 30 (לפעמים כדאי 40, תלוי במסך) ל-70/80 (אני כל פעם אוהב להחליף) אז אתה עושה 10 נקודות וסוגר עניין. פשוט ואפקטיבי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

@oferlaor

אכן נראה ש- 20 נק' זה מיותר לחלוטין, כך גם חושבים הרבה מבקרים אחרים. גם בעצמי רשמתי את זה קודם לכן, אך בכל זאת, תדע שזה כן קיים. מה גם שכפי שציינתי קודם, ניתן לכייל 10 נק' ע"י 20 נק', כך שזה לא בעיה. (פשוט מגדירים אותם ערכים עבור 5IRE ו- 10IRE ואותם ערכים עבור 15IRE ו- 20IRE וכך הלאה).

*גילוי נאות - בכל אופן, אין לי לא נסיון ולא את הציוד הדרוש לכיול, לא ב- 2 נק' ולא ב- 10 (או 20) נק'. זה בינתיים רק ידע תיאורטי עבורי שאני שואב ממאמרים שונים. רציתי לרכוש לי חיישן כמו Spyder5PRO או x-rite i1 אבל סתם בשביל התחביב והלמידה. המסך הנוכחי שלי בטח לא מצדיק את ההתעסקות איתו..

@eladeb

בכל מקרה, לשאלה המקורית שלך - עזוב אותך מכל הכיולים האלה שהעתקת מהכתבה ההיא בקישור. ממליץ לך לאפס את הגדרות התמונה להגדרות ברירת מחדל. משם, לקבוע על מצב סרט שהיא נקודת פתיחה יחסית טובה בסמסונג. אם התמונה נראית לך צהובה מידי יש לך שתי אפשרויות:
1) להתרגל. זו הטמפ' צבע המקורית שבה אמורים להציג תכן קולנועי. כך התמונה נכונה יותר ומתקרבת יותר למה שהתכוונו שתראה כצופה בבית כאשר עשו לתכן מאסטרינג באולפן. כמעט כל אדם שעובר אחרי שנים מטמפ' צבע רגיל/קר לחם מרגיש בדיוק את מה שאתה מתאר.
2) להתעלם לגמרי מההמלצות של התקן (גם במידה ואחרי כמה ימים אתה עדיין לא אוהב את התמונה) ולבחור טמפ' צבע רגילה, שנחשבת להרבה יותר קרה (ובעלת אופי כחול). בחירה בטמפ' צבע קר נראית לי כמוגזמת בעליל ואין שום סיבה שאני יכול לדמיין שבנאדם ירצה לבחור בה. (*למעט אם האדם אסייתי ואז יש לו תירוצים מוכחים מדעית)

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #16 

למה התכוונת ב4 פרמטרים?
אצלי יש 10 כיוונים ב10pt.
בדיוק כמו באתר, אולי לא שינית למצב הזה מה2 נקודות?

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

oferlaor כתב:@SONYES
·כיול של 2 נקודות מתאים במקרים שבהם הטעות בכיול היא לא דרמטית ודי עקבית. במקרה של 10 נקודות הבדלים דרמטיים מדי בין נקודות צמודות יכול בקלות לגרום למסך להתמודד רע מאוד עם מעברים בין גוונים בטווח שבו הטעות קורית והאפקט שנוצר הוא banding. בכל מקרה, נראה שאתה לא ממש מבין את התאוריה ולכן הייתי ממליץ לך שלא לשחק עם הגדרות מהסוג הזה.

@jack-il

לא מכיר כיול של 20 נקודות. יש 10 נקודות או שיש כיול אוטומטי שכולל את כל הצירים (3 צבעי יסוד + ציר העוצמה של האור) שזה כבר ציוד מאוד מקצועי כגון מעבד תמונה (זה לא משהו שמסך או מקרן ידעו לעשות). לדעתי זה בכלל התפרעות אבל מי שממש משוגע על התחום מוזמן לעשות את זה...
...
· עופר
האם לשני נקודות צריך ציוד מקצועי ? או גם אפשר בלי

אני הצלחתי לאזן את הלבן גם ללא ציוד מקצועי כאשר יש על מסך אפור ניתן לראות ב50% אי אחידות בצבע האפור משחק לכאן + או -
מצליח לאזן
לגבי 10 נקודות גם הצלחתי אם כי זה מורכב יותר וארוך יותר מופיע מ10% עד 100%

זה בכללי על על המסך - כאשר כמעט לא נראה בכלום בשידור זה מתמזג עם תמונה אם יש טיפה חריגה לא ניתן לראות בעין לפחות שלי

יש כיול נוסף שגם אותו בדקתי עם דיסק 709 ללא ציוד מקצועי
זה

במרחב הצבעים

יש אוטומטי +טבעי +מותאם אישי

יש כיול לכל אחד מהצבעים הבאים -
אדום
ירוק
כחול
צהוב
ציאן
מגנטה

ובו ניתן לכוון את הדברים הבאים לכל צבע בנפרד את

אדום /ירוק/כחול או איפוס

עם אופו 105 כאשר הוא גם מכוון על 0 בהגדרות ללא דרבי חלילה או כל דבר אחר שידור HDMI אוטומטי ולא 4/4/4 או 4/4/2 או RGB 16-235/0-255

לפי הבחינה שלי כמעט לא היה צריך לשנות כלום בערכים של הצבעים

כיול החברה בסמסונג 6400 מעולה

{אגב כנס למקרן שלך תוכל לראות את זה גם בכוון RCP אבל בצורה הרבה יותר מדוייקת , רחבה ומעניינת }

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

SONYES כתב:
...
...
· עופר
האם לשני נקודות צריך ציוד מקצועי ? או גם אפשר בלי

אני הצלחתי לאזן את הלבן גם ללא ציוד מקצועי כאשר יש על מסך אפור ניתן לראות ב50% אי אחידות בצבע האפור משחק לכאן + או -
מצליח לאזן
לגבי 10 נקודות גם הצלחתי אם כי זה מורכב יותר וארוך יותר מופיע מ10% עד 100%

זה בכללי על על המסך - כאשר כמעט לא נראה בכלום בשידור זה מתמזג עם תמונה אם יש טיפה חריגה לא ניתן לראות בעין לפחות שלי

יש כיול נוסף שגם אותו בדקתי עם דיסק 709 ללא ציוד מקצועי
זה

במרחב הצבעים

יש אוטומטי +טבעי +מותאם אישי

יש כיול לכל אחד מהצבעים הבאים -
אדום
ירוק
כחול
צהוב
ציאן
מגנטה

ובו ניתן לכוון את הדברים הבאים לכל צבע בנפרד את

אדום /ירוק/כחול או איפוס

עם אופו 105 כאשר הוא גם מכוון על 0 בהגדרות ללא דרבי חלילה או כל דבר אחר שידור HDMI אוטומטי ולא 4/4/4 או 4/4/2 או RGB 16-235/0-255

לפי הבחינה שלי כמעט לא היה צריך לשנות כלום בערכים של הצבעים

כיול החברה בסמסונג 6400 מעולה

{אגב כנס למקרן שלך תוכל לראות את זה גם בכוון RCP אבל בצורה הרבה יותר מדוייקת , רחבה ומעניינת }
...
·לפי השאלות שלך אני ממליץ בחום שתשתמש באחת ההגדרות המובנות ושלא תעשה כיול 2 או 10 נקודות.

טכנית ניתן במידה מסויימת לכייל טמפ' צבע לפי העין אבל זה מאוד קשה ודורש ידע ונסיון והתוצאות יצאו במקרה הטוב בינוניות...

לכיול כמו שצריך חייבים ציוד מתאים, והכי חשוב הבנה טובה מאוד של הנושא ועיניים טובות ומיומנות. אני מעריך שאם אתאמץ אני אגיע לתוצאות לא רעות בכיול 10 נקודות לפי העין, אבל זה לא משהו שאני ניסיתי לעשות או שיש לי המון רצון לעשות.

לגבי כיול gamut. זה כבר סיפור מורכב בסדר גודל יותר מאשר כיול טמפ' צבע וכאן בכלל אין שום סיכוי להגיע לתוצאות משמעותיות ללא ציוד מתאים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”