יש לי מחשב לנובו יוגה 13 (כרטיס קול conexant smart audio HD שלמיטב הבנתי לא תומך ב5.1) ורסיבר של YAMAHA (לא זוכר את הדגם ולא מולו כרגע - תומך בDD וב DTS), ואני מעוניין לחבר בין השניים לטובת סרטים ב5.1 ושירים.
ממה שהצלחתי להבין עד עכשיו יש לי כמה אופציות:
* כרטיס קול חיצוני מהמחשב וממנו לרסיבר - כשהתמונה נכנסת מהמחשב ישירות לטלוויזיה דרך הHDMI
* סטרימר שאליו אחבר כונן חיצוני והוא יפצל תמונה לטלוויזיה ואודיו לרסיבר (חיבור דיגטלי)
השאלות שלי:
הבנתי שיש כריטיסי קול חיצוניים וגם סטרימרים מסויימים שעושים לבד את הדי-קידוד - האם זה ישמיע באותה איכות כמו אם היה לי רסיבר שקורא בעצמו את הקידודים? היתרון בזה שאפשר לקנות כרטיס שמקודד פורמטים מתקדמים יותר, במידה ואני משמיע בפורמט מתקדם יותר (שהרסיבר שלי לא תומך) ישירות לרסיבר - מה התוצאה (הוא פשוט יעשה לי שנמוך)? האם עדיין אשמע ב5.1?
ממה שראיתי יש כרטיסי קול חיצוניים מאוד פשוטים באזור ה70 שקל שנראים כמו דיסק און קי גדול בערך, האם הם מספיקים? אוכל להוציא מהם SPDIF שיתחבר לרסיבר וינגן 5.1? מה היתרון של הגדולים והיקרים אם כן?
במידה ואחבר כרטיס קול חיצוני - אוכל לפצל בהגדרות של המחשב שהתמונה תצא בHDMI והאודיו דרך הכרטיס?
אשמח לקבל עצות, יתרונות וחסרונות לכל שיטה. עוד יותר אשמח אם מישהו שניסה כבר את אחת השיטות יוכל להמליץ לי על כרטיס קול\סטרימר פשוט (ואולי זול באי-ביי או משהו כזה).
*אין לי העדפה לנגן ישירות דרך המחשב או לחבר כונן חיצוני לסטרימר - העיקר שזה יתמוך ב5.1 וינגן פורמטים שנפוצים עכשיו בסרטים שאני מוריד.
מקווה שלא עשיתי בלאגן בדברים ושכן הצלחתי להבין משהו מהחיפוש בשירשורים קודמים בפורום.
תודה מראש