עזרה בהחלפת רגש קור בתמי 4 פמילי
-
omerke
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
התמי 4 שלי הוא מתנה מחבר. מכיוון שאינני רוצה שום קשר עם תמי 4 אז כמובן שעשיתי מעקף לפילטרים. במשך שנה הכל עבד טוב, לאחרונה התחילה בעיות והיה כתוב תקלה 4 הרבה זמן, בזמן זה המיכל קירור היה קופא לעיתים קרובות ולכן תיכנתתי את המכשיר כך שיקרר כמה שפחות. לאחר כמה זמן, המכשיר הפסיק לקרר לחלוטין גם כשהגדרתי אותו לטמפ' וכמות מים קרים גבוהה. באותו זמן הופיעה על המכשיר הודעת תקלה 2. משרשורים בפורום זה הבנתי די מהר שזה בעיה ברגש קור. בחיפושי באינטרנט נתקלתי באתר של חברת "דובין" שמספקת בין היתר חלקי חילוף לתמי 4. לפני שפירקתי את הרגש קור, התקשרתי אליהם כדי להבין אם אני מוציא את הדבר הנכון מהמכשיר, וכמו כן איזה רגש עלי לקנות (יש רגש קצר וארוך). האיש שדיברתי איתו לא ממש ידע לומר לי איפה בדיוק לפרק ואיזה אורך אני צריך לקנות וגם לא היתה לא ממש סבלנות לעזור לי. הנחתי שעלי למשוך החוצה את הדבר הזה שיוצא ממיכל הקירור (כפי שמסומן בחץ בתמונה 1), ההוצאה היתה קשה ופחדתי לקרוע את הגידים שיוצאים מהרגש כביכול. לבסוף עזרתי אומץ ומשכתי חזק. להפתעתי הרבה יצא הדבר שרואים בתמונה 3, כשהוא מכוסה בחומר לבן ושומני כולו. זה היה מוזר לחשוב שהחומר השמנוני הזה נמצא בתוך מיכל המים. ההפתעה השניה היא שכפי שרואים בתמונה 3, הרגש עשוי כולו משרוול פלסטיק , כמו כן גם השפיץ בקצה עשוי פלסטיק, בשונה מהרגש החדש שנמצא בעטפת מתכתית (תמונה מספר 4) כפי שמופיע באתר של "דובין"". כאן התחלתי לחשוד שאולי משכתי את הרגש מתוך מעטפת המתכת שלו והמעטפת נשארה בפנים, וכך החומר הלבן למעשה הוא נמצא בתוך המעטפת ואינו חיצוני לגוף המים (מה שנראה לי יותר הגיוני). הבעיה היא שאם זה נכון אז במה בעצם הייתי אמור למשוך מלכתכילה? בתמונה מס' 2 רואים שבמקום של הרגש (כביכול) יש גליל מתכת שבולט מעט מהמיכל, הבעיה היא שהוא נראה לי (די סגור על זה) שהוא מרותך למיכל ואינו ניתן להסרה... אנא, אם למישהו יש מידע או נסיון בהחלפת רגש, עיזרו לי להבין האם הכל אבוד או שיש עוד תקווה להציל את המכשיר שתכנן כנראה השטן בעצמו. סליחה על החפירה, תודה על העזרה, עומר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
omerke
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
תמונה 4
לא יכלתי להוסיף את תמונה 4 (הרגש החדש כפי שמוצג באתר של "דובין"), מצרף אותו כאן:
יש גם לינק לאתר: http://dubin.co.il/sg_product~WO8011~233~0.htm
יש גם לינק לאתר: http://dubin.co.il/sg_product~WO8011~233~0.htm
- טוטורו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- richrach
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2250
סליחה על ההקפצה,
המכשיר לא מקרר מים, רק מחמם. לפעמים מופיעה שגיאה 4
אשמח לעזרה בזיהוי חיישן טמפ׳ בתמי 4 פמילי
[img2=1280x720]http://s32.postimg.org/3mtdyqn05/20160514_153532.jpg[/img2]
המכשיר לא מקרר מים, רק מחמם. לפעמים מופיעה שגיאה 4
אשמח לעזרה בזיהוי חיישן טמפ׳ בתמי 4 פמילי
[img2=1280x720]http://s32.postimg.org/3mtdyqn05/20160514_153532.jpg[/img2]
- morgi23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1206
@richrach
אם אני זוכר נכון אז תנתק את הכבל הכחול מפאנל הבקרה ותעקוב אחריו עד לרגש.
זה צריך להיות אחד משני ה״פינים״ השחורים שיוצאים ממיכל האגירה המקורר (המיכל הגדול שמכוסה בקלקר).
אם אני זוכר נכון אז תנתק את הכבל הכחול מפאנל הבקרה ותעקוב אחריו עד לרגש.
זה צריך להיות אחד משני ה״פינים״ השחורים שיוצאים ממיכל האגירה המקורר (המיכל הגדול שמכוסה בקלקר).
- richrach
-
- חבר ותיק

ואפשר לשלוף אותו?
- morgi23
-
- חבר ותיק

@richrach
כן. תזיז אותו בעדינות מצד לצד תוך כדי משיכה עדינה למעלה והוא ייצא.
אם אני זוכר נכון, בדגמים הישנים יש שני רגשי טמפ' במיכל המים הקרים וזה נראה גם המצב אצלך.
כדי להבין את הבעיה, צריך להבין טוב יותר את מה שקורה אצלך.
כשאתה לוחץ על כפתור המים הקרים, האם לא יוצאים מים בכלל? או שיוצאים מים פושרים?
אם לא יוצאים מים, ככל הנראה שהמיכל קפא (בגלל שחיישן הטמפ' אינו תקין, המערכת לא מפסיקה לקרר ומקפיאה את עצמה).
כן. תזיז אותו בעדינות מצד לצד תוך כדי משיכה עדינה למעלה והוא ייצא.
אם אני זוכר נכון, בדגמים הישנים יש שני רגשי טמפ' במיכל המים הקרים וזה נראה גם המצב אצלך.
כדי להבין את הבעיה, צריך להבין טוב יותר את מה שקורה אצלך.
כשאתה לוחץ על כפתור המים הקרים, האם לא יוצאים מים בכלל? או שיוצאים מים פושרים?
אם לא יוצאים מים, ככל הנראה שהמיכל קפא (בגלל שחיישן הטמפ' אינו תקין, המערכת לא מפסיקה לקרר ומקפיאה את עצמה).
- richrach
-
- חבר ותיק

יוצאים מים חמימים ומופיע בצג "שגיאה 4 "
- morgi23
-
- חבר ותיק

אוקיי. אז בוא נקווה שהבעיה היא באמת הרגש ולא המדחס...richrach כתב:יוצאים מים חמימים ומופיע בצג "שגיאה 4 "...
ממליץ דבר ראשון להוציא את שני הרגשים, לנתק אותם ולהחזיר. יכול להיות שהזזה שלהם תפתור את הבעיה.
אם זה לא עוזר, תחליף את שני הרגשים לחדשים.
מאמין שזה יפתור את הבעיה.
- richrach
-
- חבר ותיק

תודה, אנסה לשלוף אותם למרות שאין כ"כ גישה.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
רק לידיעה:
בהרבה מקרים הבעייה של חוסר קירור או חימום היא בכרטיס החשמלי ב-ממסר הכחול (אחד לחום ואחד לקור) .
בהרבה מקרים הבעייה של חוסר קירור או חימום היא בכרטיס החשמלי ב-ממסר הכחול (אחד לחום ואחד לקור) .
- richrach
-
- חבר ותיק

@movieman
· מצריך החלפת כרטיס?
· מצריך החלפת כרטיס?
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·richrach כתב:@movieman
· מצריך החלפת כרטיס?...
מצריך החלפת רכיב בכרטיס (ממסר - ה"קובייה הכחולה - גודל של כ 3 על 3 ס"מ) .
יש חברה של טכנאים שבאה אלי מדי פעם להחלפת הממסרים האלה (הבחור אמר שזה של תמי 4) .
אני פירקתי פעם את התמי 4 פמילי - לא זוכר איזה כרטיסים היו שם .
- amazover
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- richrach
-
- חבר ותיק

לא ניסיתי בכלל, יותר מדי מסובך בשבילי
- ta2
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
כדי להוציא את רגש הטמפרטורה צריך לפתוח את המכסה העליון, להוציא את הנורה והפילטר, לפרק את כל הברגים ולהרים את כל החלק העליון, ככה גם יותר קל לפרק ולהרכיב את החלקים בצדדים.
לאחר פירוק החלק העליון יהיה אפשר להוציא את אחד הרגשים ולנקות אותו. (רגש ארוך)
כדי להוציא את הרגש השני שאין כ"כ גישה אליו (רגש קצר) אצלי זה הוא שכנראה גרם לבעיה הצלחתי להוציא אותו ע"י פירוק פשוט של החיבורים עצמם מהפלסטיק שמחזיק אותם.
אחרי שהחיבורים מופרדים אפשר לראות שיש חור בגודל כמעט מתאים וכמעט בזוית הנכונה כדי להוציא את הרגש (מחובר אליו צינור לניקוז נוזלים מהחלק העליון של המכשיר, לנתק ובסוף להחזיר) , מה שאני עשיתי (לא ממליץ בהכרח, על אחריותכם בלבד) הוצאתי את הרגש מעט ממקומו ע"י סיבוב ומשיכה למעלה, הכנסתי את החוטים דרך החור הקטן ומשכתי את הרגש עד שהוא לא יכול יותר לעלות, לקחתי מברג קטן וכופפתי מעט את הרגש כדי שיוכל להיכנס לחור, לקחתי פלייר קטן עטפתי את הרגש בנייר כדי שהפלייר לא ישרוט אותו ובעזרת הפלייר דחפתי את הרגש למעלה בהצלחה!
ניקיתי אותו אותו ממעטפת דקה של אבנית ככל הנראה והחזרתי, כרגע נראה בסדר, מקווה שימשיך ככה.
מצרף תמונות
לאחר פירוק החלק העליון יהיה אפשר להוציא את אחד הרגשים ולנקות אותו. (רגש ארוך)
כדי להוציא את הרגש השני שאין כ"כ גישה אליו (רגש קצר) אצלי זה הוא שכנראה גרם לבעיה הצלחתי להוציא אותו ע"י פירוק פשוט של החיבורים עצמם מהפלסטיק שמחזיק אותם.
אחרי שהחיבורים מופרדים אפשר לראות שיש חור בגודל כמעט מתאים וכמעט בזוית הנכונה כדי להוציא את הרגש (מחובר אליו צינור לניקוז נוזלים מהחלק העליון של המכשיר, לנתק ובסוף להחזיר) , מה שאני עשיתי (לא ממליץ בהכרח, על אחריותכם בלבד) הוצאתי את הרגש מעט ממקומו ע"י סיבוב ומשיכה למעלה, הכנסתי את החוטים דרך החור הקטן ומשכתי את הרגש עד שהוא לא יכול יותר לעלות, לקחתי מברג קטן וכופפתי מעט את הרגש כדי שיוכל להיכנס לחור, לקחתי פלייר קטן עטפתי את הרגש בנייר כדי שהפלייר לא ישרוט אותו ובעזרת הפלייר דחפתי את הרגש למעלה בהצלחה!
ניקיתי אותו אותו ממעטפת דקה של אבנית ככל הנראה והחזרתי, כרגע נראה בסדר, מקווה שימשיך ככה.
מצרף תמונות
- amazover
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
Re: גם אני עם אותה הבעייה. אשמח לדעת כיצד לפרק את הרגש
@amazover
לאחר שלא קיבלתי תשובה, החלטתי לנסות בכל זאת. רכשתי את רגש החום בלינק הזה:http://sale360.co.il/%D7%97%D7%99%D7%99 ... %99-4.html
בעלות של 35 שקלים.
הוצאתי מהתמי 4 את הרגש הישן (שעשוי גומי/פלסטיק גמיש) והכנסתי את זה במקומו (אמנם עשוי מנירוסטה, קשיח וארוך יותר מהמקורי, אך מתאים בדיוק לגובה המיכל). מאז המכשיר עובד באופן תקין.
·
לאחר שלא קיבלתי תשובה, החלטתי לנסות בכל זאת. רכשתי את רגש החום בלינק הזה:http://sale360.co.il/%D7%97%D7%99%D7%99 ... %99-4.html
בעלות של 35 שקלים.
הוצאתי מהתמי 4 את הרגש הישן (שעשוי גומי/פלסטיק גמיש) והכנסתי את זה במקומו (אמנם עשוי מנירוסטה, קשיח וארוך יותר מהמקורי, אך מתאים בדיוק לגובה המיכל). מאז המכשיר עובד באופן תקין.
·