אתמול קיבלתי את השלט הנ"ל, הגרסה החדשה ביותר שיש לשלט המפורסם של MELE. מעבר לכמה שינויים קוסמטיים לעומת השלט הקודם, ההבדלים העיקריים הם כאלו:
1. אין מיקרופון כמו בשלט ה-PRO.
2. שיפרו את הדיוק של השלט והכניסו חיישן ג'יירו מוצלח למדי.
3. הקטינו את הדונגל שמתחבר למכשיר (בפועל אין הבדל בקליטה).
4. ישנה פונקציית IR LEARNING שעובדת היטב. בגרסה הקודמת של השלט הפונקציה עבדה רק עם קופסאות MELE (לפחות ע"פ דף המוצר).
5. הכניסו GAME MODE שמאפשר להשתמש בשלט בתור בקר משחק היות ויש בו GYRO. נתמך רק בקופסאות MELE.
אני משתמש בשלט עם קופסת האנדרואיד שברשותי, ה-Rikomagic MK12. מרגע החיבור של הדונגל המכשיר מזוהה ללא שום בעיה. וכל הפונקציות פועלות. אשתדל לעבור על שימושים ספציפיים כמו קודי, סביבת האנדרואיד, משחקים וכד'.
כללי
באופן כללי למכשיר יש שלושה מודי עבודה - מצב ברירת מחדל של מקלדת וכפתורי חיצים, מצב עכבר (AIR MOUSE) ומצב IR. אני כרגע מוציא מהמשוואה את GAME MODE מכיוון שהוא לא רלוונטי למרבית המשתמשים כאן.
המכשיר באופן רגיל נמצא במצב מקלדת/חיצים. אם לא ניגע בו הוא ייכנס למצב דומה למצב שינה אחרי דקה אחת (ע"פ המדריך). באופן כללי לשלט יש זמן המתנה ושימוש ארוך תודות לסוללת 500 מיליאמפר/שעה פנימית שיש בו. שינוי לטובה לעומת שלטים אחרים מבוססי סוללות אצבע.
במצב מקלדת נוכל להקליד במידה ואנו נמצאים בשדה טקסט או בתוך אפליקציה שמצפה לקבל INPUT ממקלדת.
לדאבוני אין בשלט מקשי שליטה מיוחדים כמו ALT, CTRL ו-SHIFT. מה שנראה כמו מקש SHIFT הוא בעצם CAPS LOCK כדי להבדיל בין אותיות גדולות לקטנות.
קצת מטרד אבל מסיבה זו נאלצתי לשנות את קיצור הדרך שלי לשינוי לשפה העברית (בסביבת אנדרואיד) למשהו אחר.
אני בחרתי להשתמש בסימן ה-& (הלא הוא AMPERSAND) שאפשר לכתוב ע"י לחיצה על Function-H (בשלט Fn+H).
במכשיר האנדרואיד מותקן לי External keyboard helper. לאחר ששיניתי את הקיצור ל-Fn+H המכשיר עובר היטב לעברית וניתן להקליד בעברית בדיוק כאילו חיברנו מקלדת אלחוטית רגילה. אין סימון של אותיות בעברית על השלט, כמובן
כדי להיכנס למוד AIR MOUSE כל מה שאנו צריכים לעשות הוא ללחוץ על הלחצן השמאלי מעל למקשי החיצים. השלט ייכנס למצב AIR MOUSE ונוכל לשלוט בסמן העכבר בדיוק כמו ששולטים ב-WII (מי שמכיר). המכשיר ייצא לבד ממצב עכבר אחרי דקה אך אם ברצוננו לצאת ממצב עכבר קודם לכן יש לנו שתי אפשרויות:
1. ללחוץ על כל אחד ממקשי החיצים - הסמן נעלם וחזרנו למוד העבודה הרגיל.
2. להפוך את השלט כך שהמקלדת תהיה למעלה - הרעיון טוב עקרונית. המהנדסים של המכשיר הניחו שאם אתה מסובב את השלט אל המקלדת אתה כנראה רוצה לעבור למוד הקלדה. הבעיה היא שמכיוון שה-GYRO רגיש וממש מוצלח בזמן הסיבוב הסמן עף לכל מיני כיוונים. ניתן כמובן לסובב את השלט לאט ובעדינות (עם כמה שפחות תנודה) אבל זה בערך מוציא את העוקץ מכל הרעיון. נדבוק אם כן בשיטה מס' 1.
מוד ה-AIR MOUSE עובד חלק, מהר והיטב. מאוד קל להתפקס על נקודה מסוימת שרוצים. וגם אם הגענו לקצה תנועת היד שלנו מאוד קל לתקן כי הסמן תמיד סגור בתוך גבולות המסך. כמובן שאפשר גם לתקן ע"י חזרה למצב מקלדת ואז חזרה מצב עכבר אך אין צורך בכך בד"כ.
כפתור הכיבוי - אם נלחץ עליו, בכל מוד פעולה, יכניס את המכשיר לשינה (את האנדרואיד). המכשיר לא נכבה. נורית ה-LED שלו נשארת דלוקה. לחיצה נוספת תעיר את המכשיר משינה. היה חשוב לי לבדוק שכשהמכשיר מתעורר השלט ממשיך לתפקד וכך היה - אין שום השהיה וניתן לחזור לעבודה מיידית. הערה נוספת - מי שמחבר את השלט למחשב PC כלשהו - לחיצה על לחצן הכיבוי תבצע SHUTDOWN ל-WINDOWS. זה קרה לי בטעות כשבדקתי את השלט עם המחשב שלי ולחצתי על POWER.
קודי
הדבר אולי החשוב ביותר הוא שהשלט יתפקד היטב בקודי. אז הסירו חשש מליבכם - השלט מתפקד בצורה מושלמת תחת קודי כאשר מקשי החיצים, הבחירה, BACK ו-MENU פועלים כולם ללא דופי בדיוק כפי שאמור. לא נדרשה שום התאמה ושום קונפיגורציה כדי לעבוד כך בברירת המחדל.
בנוסף, כפתור ה-PLAY/PAUSE וכפתורי ה-SEEK עובדים היטב בתוך מסך ניגון הוידאו.
אנדרואיד
במצב זה אפשר לשלוט ע"י מקשי החיצים או ע"י מצב עכבר. בד"כ נבחר במצב עכבר. התנועה חלקה וטובה, הסמן מאוד RESPONSIVE ואין שום בעיות זיהוי או דיוק. אין גם בעיות DRIFTING שפקדו את הגרסה הקודמת של השלט.
ניתן ללחוץ על המקש האמצעי (בתוך עיגול החיצים) ולבצע גרירה. כך אפשר לבצע SCROLL בתוך אפליקציות או לגרור את מסכי הבית. הדיוק של השלט מאוד מרשים - ניתן לבצע תנועת גלילה איטית והיא מתורגמת היטב לתנועה איטית במסך.
בעית השליטה מתחילה רק במשחקים - השלט לא נותן פיתרון למשחקי מבוססי TOUCH בדיוק כמו שעכבר אלחוטי רגיל לא נותן מענה כזה. השלט גם לא מזוהה כבקר משחק ברוב המשחקים כך שאין לנו מזל להשתמש ב-GYRO שלו למטרות משחק.
אולי זה ישתנה בעתיד. אולי יש פער מאוד קטן שצריך לגשר עליו כדי שמשחקים יתמכו בשלט אבל כרגע המצב הוא ש-GAME MODE לא ממש פעיל.
ועם זאת, עדיין יש הרבה משחקים שאפשר לשחק בקלות מכיוון שהשליטה קלה ונעימה.
פונקציית ה-IR
לשלט יש אפשרות לשלוט על מכשירים אחרים ע"י לימוד. למעשה, בשורת השליטה למטה יש כמה כפתורים:
GAME MODE, SET TOP BOX MODE, MY BOX ו-TV MODE.
החשובים לנו הם TV MODE ו-MY BOX.
כשנלחץ על TV MODE נוכל לשלוט על הטלוויזיה שלנו. נצטרך ללמד את השלט כמובן אך חשוב לציין שבמצבי הפעולה האלה ה-AIR MOUSE לא פעיל ולא ניתן להקליד עם המקלדת. למעשה, אף אחד מאמצעי השליטה לא פעיל במצב הזה - כמעט כל הכפתורים זמינים ללימוד.
הכפתורים שלא ניתן לשנות את הפעילות שלהם לא משנה באיזה מצב אנחנו - כפתור הכיבוי (POWER) וארבעת כפתורי המוד שציינתי לפני רגע. אני מניח שהסיבה היא שהמהנדסים לא רצו שאנשים יעשו טעות ויגרמו לכך שהם לא יכולים לצאת ממצב TV בחזרה למצב עבודה רגילה. חזרה לעבודה רגילה מבוצעת ע"י כפתור ה-MY BOX, אז כל הפונקציות הרגילות של השלט חוזרות לשימוש.
קצת מצער שלא ניתן לקנפג את מקש הכיבוי אבל אני מבין את הסיבה לבחירה הזו.
כדי ללמד את השלט כפתור במוד מסוים (נניח TV):
1. לחיצה ארוכה על TV MODE - ה-LED של השלט בצד שמאל יהבהב לאט.
2. נלחץ על הכפתור שברצוננו לשנות, נניח VOLUME UP. כעת ה-LED יהבהב מהר.
3. נכוון את השלטים (ה-MELE והשלט של הטלוויזיה) אחד אל השני במרחק של 2-3 ס"מ ונלחץ על הכפתור הרלוונטי בשלט של הטלוויזיה (במקרה הזה, VOLUME UP).
4. ה-LED יחזור להבהב לאט.
5. לחיצה על TV MODE תוציא אותנו ממצב למידה. כעת נוכל לבדוק שהשלט עובד כמצופה. אם לא, נחזור על הפעולה.
באופן כללי הלמידה עובדת היטב ונאלצתי לחזור על לימוד של כפתור רק פעם אחת.
כשנרצה לחזור למצב עבודה רגיל נלחץ על MY BOX.
כצפוי, ניתן ללמד את השלט גם במוד STB כך שלמעשה יש לנו שני סטים של שליטה - שליטה במסך הטלוויזיה ושליטה בקופסה אחרת לבחירתנו (כמו ממיר, לדוגמא).
המלצות וטיפים
מאז שהמלצתי על השלט עלו כמה שאלות מצד חברים ואנשים בפורום כאחד לגבי איך ניתן לתכנת את מקש הבית. יתרה מכך, אתן פה המלצה איך לכוון כיבוי והדלקה למכשיר האנדרואיד בצורה שתאפשר לנו להדליק אותו כאשר הוא כבוי.
ראשית, מילה קצרה לגבי הטכנולוגיה - השלט מדמה מקלדת ועכבר מבחינת מכשיר האנדרואיד. כלומר, מכשיר האנדרואיד לא מזהה מכשיר מיוחד אלא מקלדת ועכבר תקניים (ומכיוון שאין כפתור בית במקלדת טיפוסית, אנדרואיד לא יודעת מה לעשות עם ה-SCAN CODE שהשלט מייצר כשלוחצים על HOME). השידור לדונגל עובד ע"ג רדיו ולכן אין צורך לכוון את השלט אל המכשיר בכדי לשלוט עליו באופן רגיל.
ניתן לכבות את המכשיר ע"י לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ובחירה ב-SHUTDOWN אבל זה יעבוד כל עוד המכשיר דולק. אם המכשיר כבוי לחלוטין נצטרך את השלט המקורי של המכשיר, או שנלמד את ה-MELE איך לעשות את זה.
ולכן, טיפ ראשון - נכוון את מקש ה-AI POWER להדלקה וכיבוי של מכשיר האנדרואיד. נבצע את שלבי הלימוד הנ"ל אבל במצב MY BOX - כלומר, לחיצה ארוכה על MY BOX תכניס אותנו ללימוד ואז נלחץ על AI POWER. נכוון את השלט המקורי של המכשיר אל ה-MELE ונלחץ על כפתור הכיבוי/הדלקה של השלט המקורי כדי ללמד את ה-MELE.
היתרון - נוכל מעכשיו להדליק את המכשיר ממצב כבוי לחלוטין בעזרת AI POWER. מצד שני, כדי לעשות זאת נצטרך לכוון את ה-MELE ישירות למכשיר מכיוון שזה יכול לעבוד רק במצב IR.
בונוס - ניתן לכוון את אותו מקש AI POWER לכיבוי והדלקה של הטלוויזיה אם נרצה ע"י לימוד שלו במצב TV. למעשה אפשר ללמד מקש לעשות משהו שונה בכל מצב.
טיפ שני - נתכנת את מקש הבית במצב MY BOX שיוציא אותנו ל-DESKTOP של אנדרואיד ע"י תכנות ה-HOME בדומה למה שכתוב למעלה אבל אל מול מקש ה-HOME שיש בשלט המקורי של המכשיר. כך נוכל לצאת ל-DESKTOP של אנדרואיד בקלות. החיסרון, שוב, מכיוון שזה עובד דרך IR ניאלץ לכוון את השלט ישירות אל מכשיר האנדרואיד.